Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Maj 2012 20:36 

Szukam pomocy przy znalezieniu taniego połączenia z Lizboną w sierpniu dla 4 dorosłych i jednego małoletniego. Chciałem się wybrać z rodziną na jakieś 14 dni. Nie mam żadnego napięcia jeśli chodzi o konkretne daty (póki co). Byleby w sierpniu i oby powrót nie był na dzień lub dwa przed rozpoczęciem szkoły :-)
Przy okazji może ktoś będzie umiał polecić jakieś sensowne sprawdzone hostele.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 29 Maj 2012 14:22 

a ja zapytam tradycyjnie - wylot oczywiście z Pcimia Dolnego?
czyli... więcej szczegółów poprosimy.
skąd, dopuszczasz przesiadki, nocki na lotniskach pośrednich, wolisz low-costy, czy przewoźników tradycyjnych, a może jakiś czarter? jaka cena jest wg. ciebie dobra?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Maj 2012 16:26 

masz rację. Ciut za mało szczegółowo.
1. Wylot najchętniej z Poznania lub Berlina lub Wrocławia. Ale jak najatrakcyjniej będzie z Krakowa lub z Warszawy to też damy radę.
2. Przesiadki - dopuszczam.
3. Nocki na lotniskach - niechętnie.
4. Co do przewoźników - to nie mam specjalnie doświadczenia. Domyślam się, że lepszy byłby jakiś duży i znany przewoźnik, ale wtedy i cena będzie mało atrakcyjna. A od atrakcyjności ceny uzależniam wycieczkę.
5. Atrakcyjna cena - cóż, mi się udało wczoraj znaleźć ofertę za 3500,-(Berlin-Paryż-Lizbona tam i z powrotem). Ale nie mam kompletnie doświadczenia w szukaniu takich ofert, a jak czytałem grupę to widziałem loty o podobnych odległościach za mniejsze pieniądze. Zatem śmiem podejrzewać, że ktoś sprawny w takim wyszukiwaniu znajdzie coś o wiele atrakcyjniejszego.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Maj 2012 22:09 

sierpień = wysoki sezon, więc ciężko będzie o niższe ceny. dodatkowo sprawę komplikuje to, że do lizbony z tanich przewoźników lata tylko easyjet (z berlina). możesz oczywiście poskładać jakiś tańszy lot low-costami do porto lub faro i stamtąd dostać się do lizbony, ale może to oznaczać konieczność noclegu na lotnisku pośrednim.
ja polecam easyjet z berlina. 9-23.08. za całą piątkę wychodzi 3645 pln. plus taki, że lot jest bezpośredni do lizbony, minus, że z bagażem podręcznym (ale w easyjet nie ma limitu wagowego).
możesz jeszcze czekać i liczyć na jakiś czarter do faro, ale nie jestem przekonany, czy w sierpniu będą dobre oferty.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Maj 2012 22:56 

niebieski
przy takiej cenie z Berlina , to lepiej dołożyć te 100-150 pln od osoby i poleciec bezpośrednio TAP'em z Warszawy

podepnę się pod temat hostelu, polecam 'Residencial Mar dos Acores" niedaleko stacji metra Picoas. Rezerwacje można zrobić za pomocą booking.com , cena za dobę ze śniadaniem to ok 14 EUR/osoba.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Maj 2012 23:58 

@sorvali
Zerknij na ceny TAPa na sierpień. To nie jest różnica 150 pln na głowę. Raczej 500.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Maj 2012 07:52 

niebieski
up

fakt - zwracam honor. w ubiegłym roku kolega leciał TAP'em z Warszawy w drugiej połowie sierpnia za niewiele ponad 800 PLN RT. Bilety kupił na początku lipca, więc może będzie jeszcze jakaś promocja.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Maj 2012 09:11 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
W przyszłym roku będą loty z Modlina do Lizbony.
Wstrzymaj się jeszcze trochę

#9 PostWysłany: 30 Maj 2012 09:38 

niebieski
jajacekk napisał(a):
W przyszłym roku będą loty z Modlina do Lizbony.
Wstrzymaj się jeszcze trochę

skąd masz takie info i jaki przewoźnik ?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 30 Maj 2012 09:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Ryanair chce uruchomić tą trasę

#11 PostWysłany: 30 Maj 2012 09:43 
Awatar użytkownika

niebieski
cytat- Ryanair planuje uruchomić w przyszłym roku kolejną bazę w Lizbonie w Portugalii. Rąbka tajemnicy na temat nowej bazy uchylił Michael Cawley podczas konferencji Adfersit, która odbyła się pod koniec marca.

Według nieoficjalnych informacji, Ryanair miałby zbazować w Lizbonie osiem samolotów Boeing 737-800 oraz uruchomić do 40 tras.

Wśród nowych połączeń miałoby się znaleźć także połączenie ze stolicy Portugalii do Modlina.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości