Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
bilet-kupiony-przez-kiwi-com-a-karta-pokladowa-ryanair,225,160647

Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Kefalinia
Wolos
.....
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... okladowych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 158  Następna
Autor Wiadomość
#1881 PostWysłany: 02 Wrz 2018 10:13 

shimka napisał(a):
Pomocy!
Kupowałam z mężem we wtorek bilety na podróż poślubną (wylot w poniedziałek), jeden bilet wpisałam na siebie, drugi na męża. Jakież było moje zdziwienie gdy obie rezerwacje przyszły na moje, pierwsze wpisane nazwisko! Mam dla bilety na Aleksandrę! Najpierw zgłupiałam i pomyślałam że popełniłam błąd przy wpisywaniu, ale jednak jedna rezerwacja jest na PAN i jest poprawnie wpisany właściciel karty Jakub (każde z nas płaciło swoją kartą). Czyli poprawnie wpisaliśmy Pan poprawnie podaliśmy właściciela karty a jakimś magicznym sposobem formatka zamieniła Aleksandrę na Jakuba, nie zmieniając pozostałych danych! Co mam zrobić, zmiana kosztuje nas tyle ile bilety dla nas oboje w obie strony, a już dawno minęło 24h.

Widziałam podobny post, zaczynam myśleć że ten błąd w systemie jest celowy.

Szybki kontakt na Czat Ryanair, napisać tam to co tu + to co najważniejsze niech poprawią za darmo na prawidłowe dane mimo upłynięcia terminu, gdyż jedna osoba nie może mieć dwóch biletów/rezerwacji na ten sam lot

Jak nie to według ich regulaminu jeden i tak muszą za darmo anulować, wtedy kupisz drugi już prawidłowy

Pamiętaj o ponownej odprawie
 PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#1882 PostWysłany: 02 Wrz 2018 10:28 

niebieski
shimka napisał(a):
obie rezerwacje przyszły na moje, pierwsze wpisane nazwisko! Mam dla bilety na Aleksandrę! ................. a jakimś magicznym sposobem formatka zamieniła Aleksandrę na Jakuba, nie zmieniając pozostałych danych! .

Jeśli masz dwa bilety na dublujące się dane to tak jak wyżej napisał kolega jeden powinno udać się anulować za zwrotem kasy,jednak z tego co napisałaś nie jest to zbyt oczywiste,że są dokładnie identyczne dane na obu biletach.
 Profil Relacje PM off  

#1883 PostWysłany: 02 Wrz 2018 10:36 

Z tego co można wywnioskować po napisanym tekście inne zwroty grzecznościowe Pan/Pani nie powodują, że dane nie są identyczne i tym samym zdublowane

Trzeba się pilnować co się dało do zapisania jako podstawowe dane po zalogowaniu i co się wybiera jako dane pasażera (zwroty grzecznościowe pan/pani/"mamłazel" ;) itp itd to całkowity pikuś i w ogóle nieistotne dane)

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... -z-Ryanair
 PM off  

#1884 PostWysłany: 02 Wrz 2018 11:20 

Witam, udało nam się! Dla osób z podobnym problemem:
Napisaliśmy na międzynarodowy czat, opisaliśmy problem i konsultant od razu bez dalszych negocjacji zmienił nazwisko na męża. Nie wiem na ile to działa w innych wypadkach ale u nas było to dość jasne że był błąd i dane się nadpisały no była inna osoba jako posiadacz karty i mieliśmy bilety powrotne na oba nazwiska. Dla nas pozytywne zakończenie, życzę wszystkich samych tak pozytywnych :)
 Profil Relacje PM off
mahalnet lubi ten post.

#1885 PostWysłany: 02 Wrz 2018 12:31 

niebieski
Tak myślałam,że błąd nie polegał na wystawieniu 2x biletu na te same dane a przypisaniu innego nazwiska. Fajnie ,że wam się udało.Powodzenia i pięknych doznań w podróży. :P
 Profil Relacje PM off  

#1886 PostWysłany: 02 Wrz 2018 12:42 

shimka napisał(a):
Witam, udało nam się! Dla osób z podobnym problemem:
Napisaliśmy na międzynarodowy czat, opisaliśmy problem i konsultant od razu bez dalszych negocjacji zmienił nazwisko na męża....

Super, że Ci się udało, ale by to było pomocne napisz jasno i przejrzyście: system zmienił i miałam dwa razy Aleksandra Kowalska zamiast na Aleksandra Kowalska i Jakub Kowalski - na teraz masło maslane i do końca nie wiadomo co rezerowałaś

@miriam nie dawaj po raz kolejny złudnych nadziei, bo zmieniają w Ryanair/FR/francy bez mrugnięcia do 24 godzin od rezerwacji lub za opłatą 110 euro poza opcją podwójnego biletu dla tej samej osoby na ten sam lot/y :!:
 PM off  

#1887 PostWysłany: 02 Wrz 2018 12:49 

niebieski
Widocznie podróże poślubne mają specjalne względy ;)
 Profil Relacje PM off  

#1888 PostWysłany: 02 Wrz 2018 12:52 

Tak, opłata 110 euro będzie za zmianę w dwie strony :D
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1889 PostWysłany: 04 Wrz 2018 09:08 

Witam, w środę 12 lecę z dziewczyną do Hiszpani i mam pytania związane z bagażem. Wzięliśmy sobie jeden rejestrowany, tutaj rozumiem jedyne ograniczenie to waga 20kg. Mamy zamiar zabrać ze sobą małą walizkę która mieści się w wymiarach podręcznego i tą walizkę będzie miała ona, dodatkowo będzie miała worek na plecach. Ja zaś zwykły plecak i torba na laptopa. Przejdzie to czy nie?
 Profil Relacje PM off  

#1890 PostWysłany: 04 Wrz 2018 10:12 
Awatar użytkownika

Loty: 149
Kilometry: 227 338
Krajów: 50 / 23.4%
niebieski
@ZebraK Tak przejdzie. Jeśli nie macie wykupionego priorytetowego wejścia to duże bagaże podręczne będą oklejone i zabrane do luku samolotu Te bagaże podręczne zostaną oklejone przy gate i zabrane już po kontroli bezpieczeństwa przed samym wejściem do samolotu. Laptop oczywiście można wnieść ze sobą do kabiny, jak również wszystkie inne cenne rzeczy (pieniądze, dokumenty, telefony), bo linia lotnicza nie odpowiada za nie. A jeśli nadajecie bagaż rejestrowany to można się też przy check-in zapytać czy nie wezmą od razu jednego albo i obu dużych podręcznych razem z tym rejestrowanym do luku. Co prawda od dłuższego czasu raczej pracownicy obsługi nie chcą tego robić, ale skoro i tak musicie postać w kolejce do check-in to nic Was nie kosztuje się zapytać ;)
 Profil Relacje PM off
nimeska uważa post za pomocny.

#1891 PostWysłany: 04 Wrz 2018 10:27 

@Cicha_Woda dzięki za informację. Mamy wykupione priorytetowe wejście i wolę mieć wszystko w kabinie :D
 Profil Relacje PM off  

#1892 PostWysłany: 04 Wrz 2018 10:42 
Awatar użytkownika

niebieski
To nie powinno być żadnych problemów :) Skoro pisałeś, że walizka podręczna spełnia wymiary, a pozostałe bagaże podręczne są miękkie, więc w razie kontroli wejdą w sizer, bo się dadzą odpowiednio "upakować". Życzę spokojnego lotu 8-)
 Profil Relacje PM off  

#1893 PostWysłany: 05 Wrz 2018 15:20 

Loty: 32
Kilometry: 36 289
Krajów: 4 / 1.9%
Odprawa:
:?: :?:
odprawiacie sie na ostatnia chwile czy od razu jak tylko to jest możliwe ?

Zastanawiam sie co mi daje a co moge stracic, odprawiajac sie wcześniej ? ;)
Mam teraz wykupione miejsca i moge sie juz odprawic ... tylko sie zastnawiam czy cos jeszcze zyskuje niz "wygoda i spokoj ducha" ;)
 Profil Relacje PM off  

#1894 PostWysłany: 05 Wrz 2018 15:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak masz już wykupione miejsca to nie ma znaczenia kiedy się odprawisz. A dla spokoju ducha możesz to zrobić teraz, albo na tydzień przed lotem, jak wolisz ;)
 Profil Relacje PM off
nimeska uważa post za pomocny.

#1895 PostWysłany: 05 Wrz 2018 15:29 

doszukiwalam sie tu jakiejs glebszej filozofii :lol:

Ostatnio edytowany przez nimeska, 05 Wrz 2018 16:46, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Cicha_Woda lubi ten post.

#1896 PostWysłany: 05 Wrz 2018 15:33 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 641
Kilometry: 981 829
Krajów: 63 / 29.4%
Odprawiając się wcześniej zyskujesz to, że w razie problemów z odprawą jest czas na rozwiązanie problemu.
nimeska lubi ten post.

#1897 PostWysłany: 10 Wrz 2018 20:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Odprawiłem się przez stronę Ryanaira, ściągnąłem karty pokładowe w PDF do wydrukowania. Mam kaprys, żeby mieć na smartfonie jeszcze mobilne karty pokładowe. W aplikacji Ryanaira online mogę je zobaczyć, ale nie potrafię zapisać w pamięci telefonu. Po odłączeniu transmisji danych, w aplikacji nie mogę wybrać lotu i zobaczyć karty. Oczywiście mogę mieć zapisane printscreeny, ale nie o to mi teraz chodzi. Ktoś ma jakiś pomysł?

Tylko wtedy, gdy się śmieję...
 Profil Relacje PM off  

#1898 PostWysłany: 10 Wrz 2018 21:15 

Loty: 138
Kilometry: 236 261
Krajów: 45 / 21.0%
srebrny
Na bank internet jest potrzebny tylko przy odprawie. Nie masz zapisanych w aplikacji? Może czegoś nie kliknąłeś?
https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... -pokladowa

e. u mnie w aplikacji zakładka nazywa się "karta wstępu" :)
Stasiek_T uważa post za pomocny.

#1899 PostWysłany: 10 Wrz 2018 21:30 
Awatar użytkownika

niebieski
@jekyll wielkie dzięki, faktycznie. Aplikacja jest intuicyjna, ale chyba ja mam jakąś złą intuicję ;)

Tylko wtedy, gdy się śmieję...

Ostatnio edytowany przez Stasiek_T, 10 Wrz 2018 21:33, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1900 PostWysłany: 10 Wrz 2018 21:34 

-- 10 Wrz 2018 21:32 --

yyyy ja mam zawsze karty widoczne, nawet jak jestem offline ...

ewentualnie, mozesz, sciagnac karty bedac na PC/laptopie i je sobie na maila wyslac jesli masz apke maila w telefonie, , wtedy zapisujesz zalaczniki, i masz je w pobranych .

-- 10 Wrz 2018 21:34 --

w apce MyRyanair wejdz w zakladke "karta wstepu" tam powinny byc Twoje karty pokladowe
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 158  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości