Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 17 Sie 2018 15:14 

niebieski
Nie przewidujesz stopu przy Tamie Hoovera? Nie da się tam stanąć przy drodze i obejrzeć z góry. Musisz zjechać z drogi na parking, przejść kontrolę samochodu (tak - tam kontrolują samochody) i ewentualnie dojść z parkingu na drogę, żeby zobaczyć tamę z góry. To już zajmie trochę czasu. Przejazd Route 66 od Kingman do Seligman też jest fajny i przynajmniej w Hackberry General Store warto się zatrzymać.
 Profil Relacje PM off
marcinwu uważa post za pomocny.

#22 PostWysłany: 17 Sie 2018 16:07 

Decyzję o zwiedzaniu tamy Hoovera zostawiam do podjęcia już na wyjeździe - jak spojrzysz w plan - zobaczysz, że później będziemy jeszcze raz w Vegas i będziemy mieli mniej napięty harmonogram :) Dzięki za zwrócenie uwagi na Hackberry General Store - może uda się gdzieś wpleść. A może polecisz jakieś fajne miejsce na obiad przy Route 66???
Na tripadvisor znalazłem Goldie's Route 66 Diner, który wygląda zachęcająco.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 17 Sie 2018 16:40 
Awatar użytkownika

Loty: 233
Kilometry: 633 266
Krajów: 54 / 25.1%
złoty
Ruben$ napisał(a):
Nie przewidujesz stopu przy Tamie Hoovera? Nie da się tam stanąć przy drodze i obejrzeć z góry. Musisz zjechać z drogi na parking, przejść kontrolę samochodu (tak - tam kontrolują samochody) i ewentualnie dojść z parkingu na drogę, żeby zobaczyć tamę z góry. To już zajmie trochę czasu.

Kontrola na wjeździe trwa zazwyczaj dosłownie kilkanaście sekund. Poza tym dojście z górnego parkingu (przy I93, Boulder Dam bridge parking) do miejsca, skąd widać z góry całą tamę, trwa jakieś 5 min. szybkim tempem. Wystarczy 15 min. na ekspresowe zrobienie kilku zdjęć chociaż my akurat zwiedziliśmy też tamę w środku (trzeba kupić bilet) i spędziliśmy tam dużo więcej czasu ;)

Jeśli chodzi o jedzenie przy Route66 polecam tutaj:
https://pl.tripadvisor.com/Restaurant_R ... izona.html

Miejsce "wzięliśmy" z relacji @Maxima0909
west-coast-2015-go-big-or-go-home,210,84437
 Profil Relacje PM off
marcinwu lubi ten post.

#24 PostWysłany: 17 Sie 2018 16:52 

Restauracja wygląda wspaniale! Namówiłeś mnie :)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 17 Sie 2018 16:58 
Awatar użytkownika

Loty: 233
Kilometry: 633 266
Krajów: 54 / 25.1%
złoty
Jest bardzo klimatyczna, jedzenie też smaczne!
Jak napisałem powyżej to nie mój "wynalazek" ale potwierdzam, że warto ;)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 21 Sie 2018 08:01 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Pewnie Cię to nie dotyczy, bo macie małe dziecko, ale dla osób które wybierają się do Zion, warto sprawdzać stronę parku, by dowiedzieć się, ze np. Angels Landing jest zamknięte https://www.nps.gov/zion/planyourvisit/conditions.htm
marcinwu lubi ten post.

#27 PostWysłany: 21 Sie 2018 10:16 

Dokładnie tak jak piszesz - nie planujemy Angels Landing, ale uwaga jak najbardziej słuszna!
Dziś sprawdzałem sytuacje z pożarami w Yosemite - gdzie zamknęli część dróg.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 21 Sie 2018 22:49 

Na tym blogu masz fajna relacje z podróży po USA, z zachodnim wybrzeżem włącznie. Znajdziesz tam pewnie odpowiedzi na parę pytań
http://planubrak.pl
 Profil Relacje PM off
monroe lubi ten post.

#29 PostWysłany: 23 Sie 2018 07:55 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 274 317
Krajów: 31 / 14.4%
-- 23 Sie 2018 07:53 --

marcinwu napisał(a):
Dzięki @wilczagorka za rady!
Co do powrotu do Williams - biorąc pod uwagę odległości i czas przejazdu chyba nie będzie mi się kalkulowało, ale jest to jakaś alternatywa.

Co do The Wave - traktuję to jako opcję - weźmiemy udział w loterii. Jak się nie uda, to od razu do Zion jedziemy.

Yosemite - tez dzięki za zwrócenie uwagi żeby być wcześnie. Pytanie tylko czy na przełomie sierpnia/września dalej są tam tłumy?

Nas było 4 osoby. Wygraliśmy permit na 2 osoby. Decyzja była taka, że ja idę z żoną. Dzieci zostały na cały dzień w Kanab. Teraz wiem, że gdybyśmy mieli permit na 4 osoby, nie zobaczylibyśmy Wave. Córka kondycyjnie nie dałaby rady.
The Wave to byłą największa przygoda. Zdecydowanie polecam.

-- 23 Sie 2018 07:55 --

jodello91 napisał(a):
Sugerowałbym noclegi w Vegas poza weekendem, bo wtedy ceny rosną przynajmnniej dwukrotnie. Za to w środku tygodnia można tam znaleźć 4-gwiazdkowe hotele za naprawdę niskie pieniądze (ja np. za Luxor płacić 30USD + podatki).

W okolicy Grand Canyon polecam nocleg we Flagstaff - jak lubisz pierwszą część Rambo to z pewnością spodoba Ci się klimat tego miasteczka :D

Luxor - nie jest warty nawet 30$. Bardzo złe wrażenie wywarł na nas. Stary, zużyty hotel. Fajny tylko z zewnątrz.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 28 Sie 2018 18:26 

Jesteśmy i żyjemy, ale nie odzywamy się, bo po prostu nie ma na to czasu :) Stany są niesamowite i jest tyle rzeczy do zobaczenia, że wykorzystujemy czas od świtu do zmierzchu. Zdjęcia na dowód, że żyjemy, a jak będzie chwila, to wrzucimy coś więcej!

Pozdrawiamy :)

Załączniki:
66.jpg
66.jpg [ 544.85 KiB | Obejrzany 829 razy ]
DSC03510.jpg
DSC03510.jpg [ 544.69 KiB | Obejrzany 829 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości