Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 23 Lut 2018 15:42 

2 marca mam lot do Bangkoku przez Pekin z 21h przesiadką i tym się nie martwię za bardzo ale powrót w nocy z 25 na 26 marca i mam przesiadkę w Pekinie na lot do WWA, lądowanie o 1:25 a wylot o 2:55, nie byłem jeszcze na takiej wycieczce (wielkie lotnisko) i trochę się boje, że mogę nie zdążyć, na dodatek będzie to w nocy i tym bardziej się obawiam, że mogą lotniskowe procedury troszkę dłużej trwać... Od razu przy wyjściu poinformować kogoś, że mam mało czasu i zrobią ze mnie jakiś priorytet do wszystkich procedur? Kurde teraz dopiero zobaczyłem, że taki krótki czas na przesiadkę mam.
 Profil Relacje PM off  

Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊 Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊
Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎 Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎
#62 PostWysłany: 23 Lut 2018 19:35 
Awatar użytkownika

złoty
rozumiem, że przesiadka na tym samym terminalu, więc problemów być nie powinno, nie wychodzisz na zewnątrz tylko zostajesz na tranzycie
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 23 Lut 2018 19:40 

smykk23 napisał(a):
2 marca mam lot do Bangkoku przez Pekin z 21h przesiadką i tym się nie martwię za bardzo ale powrót w nocy z 25 na 26 marca i mam przesiadkę w Pekinie na lot do WWA, lądowanie o 1:25 a wylot o 2:55, nie byłem jeszcze na takiej wycieczce (wielkie lotnisko) i trochę się boje, że mogę nie zdążyć, na dodatek będzie to w nocy i tym bardziej się obawiam, że mogą lotniskowe procedury troszkę dłużej trwać... Od razu przy wyjściu poinformować kogoś, że mam mało czasu i zrobią ze mnie jakiś priorytet do wszystkich procedur? Kurde teraz dopiero zobaczyłem, że taki krótki czas na przesiadkę mam.
Zdążysz.
A jak będzie taka potrzeba, to Ci nawet zrobią fast tracka i podwiozą pod odpowiedni gate.
 PM off
tartal lubi ten post.

#64 PostWysłany: 17 Mar 2018 14:32 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
Wszyscy piszą, że przy przesiadce na krajówkę trzeba przerzucić swój bagaż. Taka sama informacja jest na stronie lotniska i Air China. Ostatnio żona leciała z WAW, przy oddawaniu bagażu zapytaliśmy, czy możemy bagaż bezpośrednio do XMN, bagaż dostał naklejkę Transfer i doleciał na miejsce bez przerzucania, więc chyba coś się zmieniło ostatnio.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 19 Mar 2018 10:04 

Mam pytanie odnośnie przesiadki w Pekinie, a konkretnie tego ile wcześniej powiniennem wyjechać na lotnisko, żeby spokojnie zdążyć. Do Pekinu przylatuje z Warszawy Air China 4:50 rano i wylatuje do Wietnamu również Air China o 20:35 (czyli niecałe 16 ha na przesiadkę - w sam raz żeby szybko zobaczyć miasto). Problem w tym, że będzie to 1 maja czy święto i więcej ludzi na ulicach. Ktoś przerabiał może czy to przekłada się na czas dojazdu do lotniska i jeżeli tak to jak? Planuje standardowo dojazd w obie strony metrem do stacji Dongzhimen.
Czy jeżeli będę na Dongzhimen 3 h przed odlotem to zdąże dojechać i spokojnie przejść wszystkie kontrole na lotnisku?
Gdyby to był normalny dzień to bym się nie pytał, ale jak jest ze świetowaniem 1 maja w Chinach to nie wiem...
Lecimy tylko z podręcznym i planujemy zostawić go w przechowalni na lotnisku.
Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 23 Kwi 2018 12:26 
Awatar użytkownika

Loty: 379
Kilometry: 804 269
Krajów: 39 / 18.2%
srebrny
Jeżeli na Waszych powerbankach nie ma wpisanej pojemności, to nie przejdą chińskiego security- nawet jeśli są < 2000 mha
Manuel lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#67 PostWysłany: 24 Kwi 2018 08:04 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
Powyżej 2000 mha z urzędu nie przechodzą już?
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 08 Lip 2018 01:23 

niebieski
Pytanie - czy po zalogowaniu się do rezerwacji na stronie
http://www.airchina.com.cn/vaservice/lo ... anguage=en

Powinienem widzieć możliwość rezerwacji hotelu / saloniku tranzytowego?
Wszystkie loty na bilecie wykonywane są przez CA - lot WAW-BKK z przesiadką w PEK 9h w pażdzierniku.
Czy może to za wcześnie aby były dostępne takie opcje?
Przy wszystkich lotach widnieje tylko możliwość wyboru miejsca :( tak jak na screenie poniżej

Załączniki:
reser.jpg
reser.jpg [ 24.97 KiB | Obejrzany 4739 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 27 Lip 2018 16:13 

@borcak
Musisz przejść na drugą zakładkę Value-added services

Załączniki:
transit.png
transit.png [ 72.22 KiB | Obejrzany 4657 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 29 Lip 2018 15:04 

Loty: 132
Kilometry: 305 901
Krajów: 32 / 15.0%
A macie pomysł dlaczego ja mam zakładkę Value-added services a kolega który leci tym samym lotem - ma taki sam bilet nie ma tej zakładki? Jedyna różnica to ja mam wybrane miejsce w samolocie a on nie.
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 25 Wrz 2018 10:21 

niebieski
Czy korzystał ktoś z transferu do miasta proponowanego przez Air China na długim stopie w Pekinie ?
Chciałbym wiedzieć jak to wyglada w praktyce po zdobyciu wizy 72h - czy jest to realizowane przez taxi, bus jak zbierze większa ilośc osób itd - jak to wyglada czasowo - czy lepiej nie zawracać sobie tym glowy i pojechać metrem ;)
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 16 Paź 2018 10:47 

Cześć,

Mam takie pytanie czy jeśli lecę z Warszawy do Hongkongu z przesiadką w Pekinie na tym samym lotnisku, to czy potrzebuję chińskiej wizy dwukrotnego przejścia przez granicę ?. Powrót będzie do Londynu również z przesiadką w Pekinie.
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 16 Paź 2018 16:40 

przepraszam, odpowiedź znalazłem w dziale Chiny -> inne
bezwizowy-tranzyt-w-chinach-72-144h-bez-wizy,1135,32620&start=20
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 04 Lis 2018 13:37 

Czy ktoś z was korzystał z Transfer Lounge w Pekinie i może podzielić się wrażeniami? Cudów się nie spodziewam i nie wymagam, jestem tylko ciekawa na co się przygotować. Jakie są przekąski do wyboru i czy jest też piwo? I co z z prysznicem oraz czterogodzinnym dostępem do prywatnego pokoju żeby się przespać? Podobno prysznic jest za darmo, ale z tym spaniem znalazłam różne sprzeczne informacje.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 12 Lis 2018 09:57 

Loty: 4
Kilometry: 3 825
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Lounge to duże słowo, jest tam sala na około 20 foteli (nie da się tam spać) i mniejsza salka z fotelami do spania (ale bodajże 5 czy 6 leżanek tylko). Za pierwszym razem nie mieliśmy nawet miejsca żeby usiąść, ale jak przyjdziesz szybko z rana, to masz szansę nawet na leżankę ;) Do picia jest automat z kawą/herbatą + puszki w lodówce jak: Cola, Mirinda, Sprite jakieś soki w kartonach, mleko. Jak masz szczęście to trafi się jakieś piwko, ale rzadko donoszą, widziałem może 1 podczas dwóch pobytów + jakieś bardzo drobne lokalne przekąski, ale niczym się porządnie nie najesz, są jakieś lokalne chrupki, pakowane ciastka itd. Przy wejściu po lewej stronie masz jakiś bar gdzie za $$$ możesz kupić jakiś posiłek.

Prysznica tam nie ma, chyba że w tej części hotel na godziny, ale nas tam nie wpuścili, nie pytalem o to i z niej nie korzystałem. Darmowe prysznice są za to w terminalu.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 29 Gru 2018 22:58 
Awatar użytkownika

Mam pytanie ląduje w Pekinie o północy czy jest jakaś opcja transportu do miasta nie licząc taksówki czy trzeba czekać do rana na metro ? I jeszcze jedno czy w nocy kupię na lotnisku kartę sim do telefonu ?
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 30 Gru 2018 15:42 

Loty: 295
Kilometry: 586 681
Krajów: 70 / 32.7%
niebieski
Odpowiem tylko na drugie pytanie - tak, kupisz. Są automaty z kartami sim na piętrze przylotów (pierwszym, czy parterze, jak kto woli).
W sprawie transportu podejrzewam, że nie ma niczego kursującego po północy. Właśnie przyjechałem nota bene do Pekinu z lotniska.
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 03 Sty 2019 00:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie ma możliwości przejazdu transportem zbiorowym w nocy. Linie autobusowe kursują w przybliżeniu od 6:00 do 21:00, a ostatni Airport Express odjeżdża o 23:10.

Niektóre źródła wspominają o nocnych liniach autobusowych, ale ta informacja nie znajduje potwierdzenia na oficjalnej stronie lotniska i prawdopodobnie jest nieaktualna.
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 24 Cze 2019 17:56 

Loty: 5
Kilometry: 5 119
Krajów: 4 / 1.9%
Czyli jak rozumiem powerbanki powyzej 2000 mah nie przechodzą zarówno w podręcznym jak i rejestrowanym?
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 20 Gru 2019 20:40 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Jest tutaj ktoś, kto korzystał z Transit Lounge z części z pokojami do spania? Pilnuję faktycznie tych 4-rech godzin?
Mam przesiadkę 9h i zastanawiam się czy brać hotel czy transit lounge (ale z myślą o przespaniu się w pokoju) miasta tym razem nie chcemy zwiedzać.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości