Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 02 Lip 2018 22:51 
Awatar użytkownika

Loty: 231
Kilometry: 630 656
Krajów: 54 / 25.2%
złoty
@ind_globtroter
Przeczytaj raz jeszcze o czym pisał @LLAP i do czego nawiązaliśmy. Nikt nie twierdzi, że nie da się znaleźć hostelu za 80 zł w Tel Awiwie. Twierdzimy tylko, że w Tel Awiwie jest drogo a sam tani bilet do tego kraju niech nikogo, kto zamierza go kupić, nie oszuka. Taka była istota przekazu jeśli chodzi o tego wielkiego offtopa. Niestety tak się złożyło, że ostatnio odwiedzam kraje, które są ponad mój budżet ;) i z całą pewnością Izrael do nich należy. To nie jest Tajlandia, Hong Kong czy nawet Japonia, która w porównaniu do Izraela jest moim zdaniem naprawdę stosunkowo tania zwłaszcza jeśli o noclegi chodzi (do teraz zresztą nie odpowiedziałeś na mojego posta i grzecznie go przemilczałeś) - tyczy się to i Tokio i nawet Okinawy.

Peace, mogę Cię zapewnić, że w swoim życiu spałem w takich warunkach w porównaniu do których "hostel za 80 zł w Tel Awiwie" mógłby być jak Burj Al Arab. Im jednak człowiek starszy a prostata już nie ta, trzeba mieć pokój z prywatną łazienką, żeby nie trzeba było czekać aż toaleta na korytarzu lub wychodek na zewnątrz wreszcie się zwolnią ;) Miłego.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#42 PostWysłany: 02 Lip 2018 22:57 

Monroe dzięki Tobie wraca wiara w ludzi :-)

Niestety też miałam kiedyś wątpliwą przyjemność spania w hostelu, w Yerevanie, za całe 10 zł, i to jeszcze ze śniadaniem, a za łóżko robił podkręcany drut i koc :-/
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 02 Lip 2018 23:06 

Loty: 86
Kilometry: 165 130
Krajów: 23 / 10.8%
Zbanowany
pchelka napisał(a):
Kiedy napisałam, że hostele są cudowne i że można w nich odpocząć?? Owszem czasami z nich korzystam, jeśli jestem w podróży sama i potrzebuję się gdzieś zatrzymać na kilka godzin w nocy np. między lotajmi, żeby nie siedzieć na lotnisku...Dla przypomnienia to temat był o Izraelu na Sylwestra, a nie o hostelach.

Fakt. Napisałaś coś zupełnie gorszego:

Cytuj:
Wiesz nie każdy jest przyzwyczajony do ekstremalnych warunków, a jednak na wakacyjne jedziesz po to, żeby odpocząć i coś pozwiedzać, a nie tylko go przeżyć :-)

Jakie to "ekstremalne warunki" napotykasz w hostelach? Mogę prosić o wyjaśnienie? Zdajesz sobie z tego sprawę, że masa osób chociażby z tego forum korzysta z hosteli i jest z tej formy nocowania bardzo zadowolona?

A bardzo dobrze, że ten temat tak ewoluował, daleko mi do Izraela , ale pisanie , że Izrael jest jakimiś wyjątkowo drogim państwem to jest przesada. Ceny są nie większe niż w Paryżu podczas przełomu roku a jakoś tam nie odstrasza się jeździć ze względu na ceny.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 02 Lip 2018 23:10 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Niezły offtop się zrobił

Pop cornu nie odpalam ale coś lokalnego

Image

Co do cen w Izraelu jest temat. Co do hostel vs hotel na 100% także będzie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości