Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 69 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 01 Lip 2018 14:02 

srebrny
Super sprawa, wszyscy zadowoleni. Uroczystość była, każdy z pasażerów dostanie po 600 euro, a jakiś tam milion w plecy dla LOTu do bułka z masłem.
To prawdziwa promocja linii, ja chyba się przesiądę - będę wspierał narodowego przewoźnika, skoro i on wspiera mnie. ;-)
 Profil Relacje PM off  

#42 PostWysłany: 01 Lip 2018 14:14 

niebieski
Mnie jeszcze coś innego zainteresowało
Cytuj:
Dziś lotowskie maszyny nie wylecą między innymi do Newark, Toronto, Hanoweru, Hamburga, Wenecji, Pragi, czy Manchesteru

Chapeau bas dla redaktura.
 Profil Relacje PM off
silvershark lubi ten post.

#43 PostWysłany: 01 Lip 2018 14:25 

niebieski
@07_Zgłoś.Się przecież to prawda. Od siebie dodałbym też, że wczoraj żadna z maszyn nie wystartowała do Katmandu, Buenos Aires ani nawet do Olsztyna!
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#44 PostWysłany: 01 Lip 2018 16:47 
Awatar użytkownika

Loty: 160
Kilometry: 260 025
Krajów: 35 / 16.3%
niebieski
z tego co ja wiem a propo YYZ jest to nie prawdę, lot miał być operowany przez SPLRE

#45 PostWysłany: 01 Lip 2018 23:16 

Nawet jesli, to drugi samolot, ktory pewnie mogl zastapic SPLRE byl tłem dla tanczacego Mazowsza.
To co wyprawia LOT przechodzi ludzkie pojecie
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 02 Lip 2018 06:53 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 267 136
Krajów: 28 / 13.0%
Gigantomania rodem z PRL. A jakość szoruje po dnie.
Dlatego takie firmy nie powinny być spółkami państwowymi.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 02 Lip 2018 08:00 

Więcej na temat hejtu na LOT:
https://wpolityce.pl/m/polityka/402051- ... budzi-dume
 PM off  

#48 PostWysłany: 02 Lip 2018 08:09 

Anonymous napisał(a):

autor: Konrad Kołodziejski
Publicysta tygodnika "Sieci"................... "Życiu" oraz w "Nowym Państwie".

Zastanów się kolejnym razem zanim te polityczne prawicowe bzdury zapodasz tu na tym forum

Problem jest zbyt poważny
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#49 PostWysłany: 02 Lip 2018 08:11 

Problem został trafnie zdiagnozowany i pozostaje Ci się z tym pogodzić.
 PM off  

#50 PostWysłany: 02 Lip 2018 08:14 

-- 02 Lip 2018 08:14 --

Jeśli chodzi o twoją i autora "narodowościowo i światopoglądowo" spaprane osoby to tak, problemu autor nie zgłębił w ogóle

A jest spory kłopot, począwszy od brakach w załodze, a skończywszy na taborze

Tyle, pisz swoje bzdury

-- 02 Lip 2018 08:14 --

Anonymous napisał(a):
Problem został trafnie zdiagnozowany i pozostaje Ci się z tym pogodzić.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#51 PostWysłany: 02 Lip 2018 08:16 

Wymienimy się poglądami gdy zaprezentujesz wyższą kulturę słowa.
Boli inna narracja od wyznawanej? Ma boleć!
 PM off  

#52 PostWysłany: 02 Lip 2018 10:32 

srebrny
niestety ale w tym artykule nie ma nic konkretnego, rownie dobbrze mozna zamiast LOT wstawic Orlen, KGHM albo TVP. autor krytyke LOTu podpina pod polityke Czytam teraz w mediach społecznościowych zabarwione polityczną obsesją drwiny z LOT. Że to beznadziejna linia, że „gdy gdzieś lecę, to nigdy nie korzystam z LOT”. no tak, kto krytykuje LOT ten z peło. c'mon.

mozna sie zgodzic z zahamowaniem zlodziejstwa, ale wytluszczanie jako glownego argumentu ze Bo to polski przewoźnik, który płaci podatki w kraju jest chybione.

Mają miliardy przychodów i nie odprowadzają CIT. Oto firmy, które nie zapłaciły ani złotówki podatku

Cytuj:
W zestawieniu nie zabrakło spółek Skarbu Państwa. Tu najczęstszy powód to deficytowa działalność. Tak było w przypadku LOT-u, który w latach 2012–2016 wykazał ponad miliard złotych podatkowej straty. Po uzyskaniu pomocy od państwa w 2017 r. przewoźnik pochwalił się zyskiem w wysokości niemal 300 mln zł z działalności podstawowej. Wynik netto, jak mówił kilka miesięcy temu prezes Rafał Milczarski, powinien przekroczyć ten poziom. (LOT nie jest wyjątkiem; w okresie, którego dotyczą dane MF, ani złotówki podatku nie zapłaciła też polska spółka niemieckiej Lufthansy.)

http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly ... a-cit.html
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#53 PostWysłany: 02 Lip 2018 11:33 

Anonymous napisał(a):
Boli inna narracja od wyznawanej? Ma boleć!

Zawsze zastanawia mnie dlaczego pro-prawicowe osoby uciekają się do takich tanich populizmów i bezsensownego pieprzenia. Wydawałoby się stary, że będąc tu na forum jesteś obywatelem świata, podróżujesz, a jednak siedzi w Tobie jakaś dziwna prawicowa część. Weź spójrz jeszcze raz na ten idiotyczny artykuł, który wysłałeś

Cytuj:
nasz narodowy przewoźnik staje się przedmiotem zmasowanego hejtu antypisowców

Że co? Na LOT narzeka się, bo ma problemy z kadrą, notorycznie spóźniające się, czy odwołane loty i coraz mniejszą pewność podróży. To prawicowa strona z klapkami na oczach, której brakuje elementarnej wiedzy biznesowej tworzy sobie inne argumenty.

Cytuj:
Może ta nienawiść bierze się z zazdrości? Z zazdrości o to, że gdy oni sami byli u władzy, okazywali się – przepraszam za wyrażenie, ale czasem łagodniejszych brakuje – patałachami, którym nigdy nic nie wychodziło

Nie jestem za żadną opcją polityczną, ale siedzę w biznesie - LOT zaczął być restrukturyzowany za czasow poprzedniej ekipy a cała robote zrobil bank inwestycyjny - więc takie teksty to znow tani populizm dla ciemnego ludu.

Cytuj:
Bo to polski przewoźnik, który płaci podatki w kraju

LOT to firma pod skrzydlami rzadu, ktora na oczy nie widziala rynkowej konkurencji więc ponownie - tani populizm dla niewyedukowanego spolczenstwa

Ludzie, ktorzy maja troche oleju w glowie i interesują się tematem widzą co innego, niż Ty - widzą chamstwo PPL, widzą wypychanie przewoźników z Okęcia, bo LOT, widzą chore pomysły budowy CPK, zamykania Modlina, przenoszenia operacji do Radomia. I widzą też to, że odpustowo pomalowany Dreamliner nie był do dyspozycji pasażerów, bo tańczyło przed nim Mazowsze, żeby po raz tysięczny cieszyć się niepodległą Polską. Gdyby LOT był prywatną spółką, to za takie coś zarząd byłby już out - ale tutaj rządzi populizm i brak jakiejkolwiek logiki biznesowej.
 Profil Relacje PM off
27 ludzi lubi ten post.

#54 PostWysłany: 02 Lip 2018 11:42 

srebrny
A ja kocham LOT - jak tylko kupię bilety, to albo odszkodowanie za opóźnienie/odwołanie, albo za overbooking. ;-)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#55 PostWysłany: 02 Lip 2018 11:51 

olekskw napisał(a):
I widzą też to, że odpustowo pomalowany Dreamliner nie był do dyspozycji pasażerów, bo tańczyło przed nim Mazowsze, żeby po raz tysięczny cieszyć się niepodległą Polską.

Te pogłoski zostały zdementowane przez Rzecznika Prasowego LOT.
Kod:
Rzecznik PLL LOT Adrian Kubicki powiedział, że Boeing 787 Dreamliner biorący udział w czwartkowej uroczystości nie miał być wykorzystany w rejsie do Toronto. Był wyłączony z siatki połączeń do niedzieli 1 lipca. Kubicki dodał, że linia lotnicza zorganizowała galę, bo chciała się pochwalić nowym nabytkiem. Samolot jest specjalnie pomalowany w biało-czerwone barwy.

Źródło: https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/P ... do-Toronto
 PM off  

#56 PostWysłany: 02 Lip 2018 11:54 

Tak narzekacie na ten LOT, a jak dla mnie to świetny przewoźnik. Za każdym razem kiedy korzystałem z usług byłem miło potraktowany, nawet na krótkich przelotach dają przekąskę, można porozmawiać z każdym pracownikiem. A na spóźnienia też nie ma co narzekać.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 02 Lip 2018 11:58 

PawelGiet napisał(a):
Tak narzekacie na ten LOT, a jak dla mnie to świetny przewoźnik. .

To mówi Jarząbek

Kolega Don coś tam zainicjował niezłą komedię, Bareja wymięka

Tylko realia są smutne........
 PM off  

#58 PostWysłany: 02 Lip 2018 12:05 

HON fly4free
@Don_Bartoss
pan rzecznik zapewne ma rację, jednak cała sytuacja jest klęską wizerunkową LOT-u, spotęgowaną właśnie przez tą szumną prezentację okolicznościowych samolotów
a ponieważ nasi włodarze bardzo się chcieli przy tej okazji wypromować, to wyszło, jak wyszło - praktyczny obraz kompletnego oderwania władzy od rzeczywistości. naprawdę nie ma co bronić przegranej sprawy

i jeszcze odnośnie racji - pan Cimoszewicz też ją miał, mówiąc o potrzebie ubezpieczeń w 1997 roku...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#59 PostWysłany: 02 Lip 2018 12:17 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Anonymous napisał(a):
olekskw napisał(a):
I widzą też to, że odpustowo pomalowany Dreamliner nie był do dyspozycji pasażerów, bo tańczyło przed nim Mazowsze, żeby po raz tysięczny cieszyć się niepodległą Polską.

Te pogłoski zostały zdementowane przez Rzecznika Prasowego LOT.
Kod:
Rzecznik PLL LOT Adrian Kubicki powiedział, że Boeing 787 Dreamliner biorący udział w czwartkowej uroczystości nie miał być wykorzystany w rejsie do Toronto. Był wyłączony z siatki połączeń do niedzieli 1 lipca. Kubicki dodał, że linia lotnicza zorganizowała galę, bo chciała się pochwalić nowym nabytkiem. Samolot jest specjalnie pomalowany w biało-czerwone barwy.

Źródło: https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/P ... do-Toronto

Akurat tego nie zdementował, tylko powiedział, że był wyłączony z siatki do 1 lipca, i że firma zorganizowała uroczystą galę, chwaląc się nabytkiem.
Czyli raczej potwierdził mimo woli, ze samolot był wyłączony z eksploatacji ze względu na uroczystą galę, a czy takie imprezy należy urządzać (biorąc pod uwagę tylko kontekst marketingowy - raczej tak), nie mi to oceniać, ale na pewno trzeba brać pod uwagę potencjalne ryzyka, jak dla mnie wyszła z tego PR-owa porażka. Może trzeba było temat przemyśleć i imprezę zrobić mając maszynę w rezerwie, a nie w sytuacji mocno napiętej siatki.

#60 PostWysłany: 02 Lip 2018 12:24 

Aron napisał(a):
Akurat tego nie zdementował, tylko powiedział, że był wyłączony z siatki do 1 lipca, i że firma zorganizowała uroczystą galę, chwaląc się nabytkiem.

Ok, ale skoro z założenia miał być wyłączony z siatki do 1 lipca, to trudno powiązać odwołanie lotu ze zorganizowaniem 28 czerwca gali.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 69 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości