Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#1081 PostWysłany: 31 Maj 2018 20:09 

@vincenz patrzyłem akurat ale nie za bardzo mi pomogło to , bo wszedzie wąskie uliczki i zapachane akurat :D

@konrad91 ten punkt czerwony na mapce to ten dziki parking? My mamy hotel Ipanema Park więc nawet blisko się wydaje :)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#1082 PostWysłany: 04 Cze 2018 13:29 

konrad91 napisał(a):
pslocins napisał(a):
konrad91 napisał(a):
https://m.facebook.com/EAGLERENTACARMALLORCA/?source=result

Korzystał ktos moze z polskiej wypożyczalni na Majorce? Pisałem z przedstawicielem i podstawiają auto na lotnisko bez dodatkowych opłat, pełne ubezpieczenie i żadnych depozytów + platnosc gotówka w momencie odbierania na lotnisku. Punkt wynajmu stacjonarny mają w Cala Millor. Na maj ceny 35e za dobę, auto 7osobowe.

Hmmm.... Mają gdzieś jakiś cennik, czy wszystko na gębę trzeba załatwiać?
Kiedy lecisz? Pytam, żeby wiedzieć w razie czego czy można pytać o opinię ;)

Lecę w niedziele, załatwiane wszystko na gębę. Mówili ze współpracują z iTaka, zobaczymy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Też zamierzam skorzystać z ich usług. Jesteś zadowolony z przebiegu wypożyczenia?
 Profil Relacje PM off  

#1083 PostWysłany: 06 Cze 2018 12:41 

Witam, poszukuje wypożyczalni na Majorce - lotnisko, gdzie bede mogla wypozyczyc auto uzywajac karty debetowej. Czy możecie coś polecić?
 Profil Relacje PM off  

#1084 PostWysłany: 06 Cze 2018 12:48 

Loty: 86
Kilometry: 133 664
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
archerix napisał(a):
konrad91 napisał(a):
pslocins napisał(a):
konrad91 napisał(a):
https://m.facebook.com/EAGLERENTACARMALLORCA/?source=result

Korzystał ktos moze z polskiej wypożyczalni na Majorce? Pisałem z przedstawicielem i podstawiają auto na lotnisko bez dodatkowych opłat, pełne ubezpieczenie i żadnych depozytów + platnosc gotówka w momencie odbierania na lotnisku. Punkt wynajmu stacjonarny mają w Cala Millor. Na maj ceny 35e za dobę, auto 7osobowe.

Hmmm.... Mają gdzieś jakiś cennik, czy wszystko na gębę trzeba załatwiać?
Kiedy lecisz? Pytam, żeby wiedzieć w razie czego czy można pytać o opinię ;)

Lecę w niedziele, załatwiane wszystko na gębę. Mówili ze współpracują z iTaka, zobaczymy.

Też zamierzam skorzystać z ich usług. Jesteś zadowolony z przebiegu wypożyczenia?

Wszystko odbyło się bezproblemowo, chłopaki podjechali poczekali i wypożyczyli, oddanie auta rownież bez niespodzianek. Cena uzgodniona wczesniej przez internet była ostateczna, czyli 35e za dzien 7osobowy samochod (citroen c4 Picasso).

#1085 PostWysłany: 06 Cze 2018 18:05 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
anialinda86 napisał(a):
Witam, poszukuje wypożyczalni na Majorce - lotnisko, gdzie bede mogla wypozyczyc auto uzywajac karty debetowej. Czy możecie coś polecić?

Mogę polecić... przeczytanie tego wątku, znajdziesz odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#1086 PostWysłany: 09 Cze 2018 18:45 

Cześć!
Będę w Palma de Mallorca w dniach 13. - 15. czerwca. Chciałbym się trochę pokręcić po wyspie, zalezy mi na dojechaniu na Cala D'or. Widziałem, ze autobusem w dwie strony pozre mi to 5 godzin. A samemu brać samochód trochę drogo :)
Byłoby fajnie zabrać się z kimś jak na Blablacarze :)
Pozdrawiam
Bartek
 Profil Relacje PM off  

#1087 PostWysłany: 09 Cze 2018 23:04 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 629
Kilometry: 957 527
Krajów: 61 / 28.5%
Drogo? A sprawdziłeś chociaż ceny? :roll:

Załączniki:
dysmallorca.PNG
dysmallorca.PNG [ 106.2 KiB | Obejrzany 1697 razy ]
2 ludzi lubi ten post.

#1088 PostWysłany: 10 Cze 2018 23:19 

Potwierdzam bezproblemową wypożyczalnie wiber https://www.wiberrentacar.com/en/ .Płatność karta na miejscu .Przy opłaceniu ubezpieczenia od nich brak zabezpieczeń i blokad.Zdawałem auto bez papierów od nich(umowa została w hotelu),jedno spojrzenie w kompa,że auto ma all inclusive,nawet nie sprawdzali czy są jakieś rysy.Szybki transfer busem z i na lotnisko.W biurze obsługa z wydaniem auta 15 minut.Polecam.
 Profil Relacje PM off  

#1089 PostWysłany: 14 Cze 2018 18:13 

Cześć. Czy za transfer z biura Wiber na lotnisko płaciłeś coś ?
 Profil Relacje PM off  

#1090 PostWysłany: 14 Cze 2018 22:21 

Andt napisał(a):
Płatność za wynajem może być z innej karty, nawet innej osoby.
Kaucja musi być zabezpieczona kartą głównego najemcy.

Co do ubezpieczenia, to taniej będzie wziąć zewnętrzne. Ale wtedy trzeba liczyć się z obciążeniem karty jakby coś się stało. Trochę potrwa uzyskanie zwrotu z ubezpieczenia.
W przypadku droższego ubezpieczenia pełnego w wypożyczalni nie powinno być problemów z ewentualnym blokowaniem karty.

Ale trzeba pamiętać, że za jakiś czas z karty mogą pobrać za ewentualne mandaty...

Jeszcze pytanko o miejsce gdzie mam się udać po przylocie żeby znaleźć busa który zawiezie mnie do miejsca gdzie odbiorę wypożyczony samochód z wypożyczalni centauro.
Przed terminal ale czy jest to miejsce jakoś wyraźnie oznaczone?
 Profil Relacje PM off  

#1091 PostWysłany: 14 Cze 2018 23:05 

Loty: 92
Kilometry: 127 327
Krajów: 15 / 7.0%
srebrny
Wyjdziesz z terminala i prosto przed siebie nie da rady się zgubić.
W załączeniu zdjęcie Minibus Zone z instrukcji jaką dostałem wprawdzie z Hiper Rent a Car ale Centauro jak wynika z opisu też z niej korzysta.

Załączniki:
Schowek02.jpg
Schowek02.jpg [ 69.36 KiB | Obejrzany 1541 razy ]
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.
artur1981 uważa post za pomocny.

#1092 PostWysłany: 15 Cze 2018 09:03 

mechiko napisał(a):
Wyjdziesz z terminala i prosto przed siebie nie da rady się zgubić.
W załączeniu zdjęcie Minibus Zone z instrukcji jaką dostałem wprawdzie z Hiper Rent a Car ale Centauro jak wynika z opisu też z niej korzysta.

Dzięki właśnie o to mi chodziło wstępnie myślałem że te busy będą na tej drodze zaraz po wyjściu z terminalu, ale teraz już wiem gdzie się kierować.
 Profil Relacje PM off  

#1093 PostWysłany: 21 Cze 2018 13:24 

cześć,
wybieram się na majorke w terminie 14-17.07, chcę wypożyczyć auto w tym terminie, jesteście w stanie polecić wypożyczalnie gdzie nie pobiorą depozytu żeby nie było zdziwienia na miejscu i obejdzie się bez dodatkowych ukrytych kosztów?
z góry dzięki, pozdrawiam! :)
 Profil Relacje PM off  

#1094 PostWysłany: 21 Cze 2018 13:43 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 629
Kilometry: 957 527
Krajów: 61 / 28.5%
Przeczytaj chociaż jakieś 5-6 ostatnich stron tego wątku - na pewno znajdziesz taką wypożyczalnię.

#1095 PostWysłany: 21 Cze 2018 14:24 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 88 065
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Polecam wypożyczalnię wiberrent. Zapłaciłem 90 euro za 5 dni w czerwcu grupa B z pełnym ubezpieczeniem paliwo FULL-FULL. Żadnego depozytu, jeśli płacimy wcześniej kartą przez internet 2% zniżki. Dostałem nowego Nissana Micra trochę ponad 2k na liczniku. Dowóz z lotniska do wypożyczalni i z powrotem busem. Odbiór i zwrot bezproblemowy, żadnego sprawdzania pytają tylko czy zatankowany.

#1096 PostWysłany: 24 Cze 2018 22:27 

Co do eagle rent car to mam mieszane odczucia. Auto w porządku - nowe, całkiem zadbane, podstawione pod hotel i z niego bezproblemowo odebrane. Plus, że rozliczenie gotówką, bez blokad czy kaucji.

Jednak polecam dobrze sprawdzić ich umowę, bo zapowiadają na fejsie, że jest pełne ubezpieczenie a okazuje się, że lusterka i opony niewliczone, holowanie niewliczone ( :o ). Kupiłem zewnętrzne ubezpieczenie więc w sumie cenowo wyszło mnie niewiele mniej niz hiper rent. Troszkę po macoszemu, nieprofesjonalnie prowadzona jest komunikacja. Może to wyjaśniać, że prowadzą to młode chłopaki.

Także coś za coś.
 Profil Relacje PM off  

#1097 PostWysłany: 26 Cze 2018 13:34 

Loty: 170
Kilometry: 288 438
Krajów: 32 / 15.0%
brzydwajser napisał(a):
Co do eagle rent car to mam mieszane odczucia. Auto w porządku - nowe, całkiem zadbane, podstawione pod hotel i z niego bezproblemowo odebrane. Plus, że rozliczenie gotówką, bez blokad czy kaucji.

Jednak polecam dobrze sprawdzić ich umowę, bo zapowiadają na fejsie, że jest pełne ubezpieczenie a okazuje się, że lusterka i opony niewliczone, holowanie niewliczone ( :o ). Kupiłem zewnętrzne ubezpieczenie więc w sumie cenowo wyszło mnie niewiele mniej niz hiper rent. Troszkę po macoszemu, nieprofesjonalnie prowadzona jest komunikacja. Może to wyjaśniać, że prowadzą to młode chłopaki.

Także coś za coś.

Mam pytanie- jak w tej wypożyczalni wygląda sprawa wkładu własnego na wypadek uszkodzenia lub kradzieży samochodu? Jaka to kwota? Wiem, że wypożyczalnia nie robi żadnych blokad, ale czy skanują kartę kredytową przed wypożyczeniem? I czy za dodatkowego kierowcę trzeba coś dopłacać? Kontaktowałem się z nimi na fejsie i też mi napisali bardzo ogólnie, że w cenie najmu mam ubezpieczenie, ale bez żadnych szczegółów, nie wysłali też żadnego cennika ani warunków umowy. Rozumiem, że przy odbiorze auta jest podpisywana jakaś umowa, w której te wszystkie kwestie są ujęte i nie jest to wypożyczenie tylko "na gębę"?

#1098 PostWysłany: 26 Cze 2018 14:20 

Nic z kartą kredytową nie robią, umowa, którą dają jest w paru miejscach nie do końca precyzyjna, sami twierdzą, że mają pełne AC. Co do dodatkowego kierowcy to nie wiem, z tego co pamiętam nie ma na jego dane miejsca na umowie.
 Profil Relacje PM off  

#1099 PostWysłany: 29 Cze 2018 00:34 

Czy ktoś korzystał z wypozyczalni Budget na lotnisku ?

Oplaty za 4dni w sierpniu to 110EUR za kompakt (C - Seat Leon/F Focus lub podobne) i 300EUR depozytu (i okolo 2k EUR udzialu wlasnego w razie jakiegos zdarzenia) w jedynej słusznej opcji full-full.
+ Ubezpiecznie icarhire okolo 20EUR.

W Varnellu w podobnej cenie 130-140 EUR jest klasa (B - Clio, i C - Polo).
Auto klasy VW Golfa (D) to prawie 180EUR. Do tego dziwna polityka paliwowa.
 Profil Relacje PM off  

#1100 PostWysłany: 30 Cze 2018 12:55 
Awatar użytkownika

Loty: 135
Kilometry: 272 999
Krajów: 39 / 18.2%
niebieski
Cześć, wypożyczam pierwszy raz samochód i z tego powodu jestem jeszcze nieco zielony w tej kwestii. Stąd mam do was trzy pytania.
1) lot powrotny mam z Palmy o 10:05, a że chcemy uniknąć nerwów to zastanawiamy się nad dwoma opcjami, poszukiwać samochodu z oddaniem tego samego dnia o 7:00, lub oddać dzień wcześniej powiedzmy o 19 i spacerkiem przejść np. 8km do El Arenal, tam spać i rano z powrotem. Spacerek z bagażami nie stanowi dla nas jakiegoś większego problemu. Orientacyjne ceny przy tych dwóch opcjach różnią się nieznacznie, nie wybraliśmy jeszcze konkretnej wypożyczalni. Jak myślicie, czy przy wylocie o 10:05 a oddaniu auta na 7:00 w wypozyczalni, która powiedzmy nie byłaby na lotnisku, a dowoziła busikami to w miarę bezpieczny zapas czasu, czy lepiej oddać dzień wcześniej?
2) Drugie pytanie dotyczy wypożyczania przez stronę Ryanaira. Ich wyszukiwarka reklamuje się, że w raziee znalezienia tego samego samochodu w niższej cenie, wypożyczamy u nich za darmo. Jak to w rzeczywistości wygląda?
3) Przeglądając oferty w Ryanairze (oczywiście sprawdzę też wiele innych porównywarek i stron polecanych w wątku wypożyczalni) większość samochodów ma wpisane autocasco. Jak to z tym AC jest, bo jednak większoć forumowiczów dokupuje od siebie dodatkowe ubezpieczenie. Czy z tym AC to zazwyczaj tylko pic na wodę?

Dzięki za odpowiedź, miłego dnia ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości