Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Maj 2018 15:19 

Dokąd
  • Polska

Data wylotu
  • 07.02.2019

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 6

Sam znalazłem
  • Z sin do ath lub txl lub Norwegian do Londyn

Dodatkowe informacje
  • Witam
    Poszukuję powrotu z Filipin do Polski. Znalazłem powroty przez Singapur do Berlina lub Aten linią Scoot. Lub Nrowegianem do Londynu. W dalszych przypadkach mogę się przesiąść do Wizz lub Ryanair.
    Czy są jeszcze jakieś alternatywne powroty?
    Odrzucam powrót przez Dubaj cebu gdyż przez Dubaj będę leciał w tą stronę.
    Ile najtaniej można upolować loty sin do ath lub z Singapuru do Londynu norwegianem?
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 09 Maj 2018 16:28 

niebieski
Ja leciałem z Singapuru do Londynu w tym roku.
Udało się ustrzelić za 150SGD. (400zł). Kupowane z 2 miesięcznym wyprzedzeniem.
Koniecznie szukaj przez stronę .sg i waluta SGD.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Maj 2018 17:21 

srebrny
jak juz jestes w SIN to wracaj z SIN do WAW bezposrednio za mile zamiast bawic sie w scoota czy innego norwegiana.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Maj 2018 14:30 

Właściwie to dopiero szukam na początek lutego i zastanawiam się jak tanio wrócić. Podróż będzie docelowo z KTW lub KRK do DWC/DXB i tu czekam na tanie przeloty Wizzem lub Flydubai ale myslę, że to dopiero na jesieni coś się kupi. Obecnie mam wykupiony odcinek DXB-MNL na 6 paxów. Z Manila dostaniemy się do Cebu Air Asia lub Cebu Pacyfic i teraz mi zostaje właśnie kwestia powrotu. Z Cebu można dolecieć scootem do Singapuru i dalej nim do Aten lub Berlina. Bardziej by mi pasowały właśnie Ateny tylko kwestia czy można jakieś promo wyrwać na tej trasie i jakich cen się można spodziewac?
Alternatywnie myślę o Norwegianie i dolocie do Londynu a poźniej przesiadka i powrót do Waw.
Norwegian jak często wrzuca swoje promo?

Punktów niestety nie posiadam by lecieć za free lub mała opłatą;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Maj 2018 14:48 
Awatar użytkownika

Loty: 149
Kilometry: 367 160
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Ja tak wracałem w tym roku.
Z Cebu do Singapuru Scootem. 163 zł ( 2400 PHP )
Z Singapuru do Aten też Scootem za 582 zł ( 218 SGD).
Bilety kupowałem pod koniec Listopada z przelotem w połowie Marca.
Z Aten Wizz za jakieś 100 zł.
Cały przelot kosztował około 850 zł.

W grudniu wracałem Cebu - Hongkong- Pekin - Warszawa liniami Air China.

Norwegiana do Oslo można trafić za 850 zł, ale koszty przejazdu na drugie lotnisko lub ewentualny nocleg podnoszą znacznie cenę.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Maj 2018 19:59 

Długą miałeś przesiadkę w Singapurze? Jak patrzę na połączenie cebu-singapur-ateny linia scoot to wyskakuje mi 10h przerwy. Da radę obskoczyc kawałek Singapuru w tak krótkim czasie?
Co do połączenia to właśnie najbardziej pasuje mi powrót przez Ateny ale chcialbym to ustrzelić w cenie około 500-600 zł z cebu.
Zerkając na promocję Norwegiana to widziałem wrzutki na połączenia Singapur-londyn w cenie ok 350zl co znacznie wygrywa na powrocie. Na chwile obecną można kupić ta trasę za 199 SGD.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Maj 2018 20:08 
Awatar użytkownika

niebieski
-- 14 Maj 2018 20:04 --

Od 17 lutego sa dostepne loty Scootem z Cebu przez Singapur do Berlina za 712 zł .
Wcześniejszych terminów nie ma obecnie, ale może cos sie zmieni.

-- 14 Maj 2018 20:08 --

Tez mialem 10 godzin przerwy pomiedzy lotami.
Mozna wyskoczyc na miasto.
Jest tez opcja darmowego zwiedzania najciekawszych atrakcji organizowanego przez lotnisko.
Poszukaj na forum.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Maj 2018 20:08 

Dobra wiadomość tylko ja muszę wrócić do 10ego lutego:)
Yaacek długo obserwowałes trasę cebu-sin-ath? Można coś taniej wyrwać na trasie niż Ty czy to już była najmniejsza kwota za te loty?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 14 Maj 2018 20:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Długo szukałem jakiegoś taniego powrotu z Filipin i opcja Scoota byla najlepsza, wiec kupiłem od reki.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 15 Maj 2018 13:51 

Jest lepsze rozwiązanie w twoich datach.

Bierzesz Scoot-a z Manili do Berlina z przesiadką w Singapurze, cena 11058PHP za PAX-a (759 PLN).
Cena praktycznie taka sama jak za odcinek z Singapuru do Berlina, a dolot z Manili masz za free.
Wylatujesz z Manili w piątek 08.02.2019 o 21:35, jesteś w Singapurze 1:15, masz stopa 23 godziny (można dużo zobaczyć) i o godz 0:25 masz wylot do Berlina, na 6:20 rano 10.02.2019 jesteś w Berlinie. Wszystko na jednym bilecie, Scoot-em.
W tej chwili w systemie dostępne jest 7 biletów (miesiąc temu jak sprawdzałem było 9 dostępnych w tej cenie), jak chciecie lecieć w 6 osób, to bym nie szukał dłużej, tylko zakupił te powroty.

Sam myślałem nad tym połączeniem, ale mam już powrót z MNL do DXB więc wracam przez Dubaj.

Poklikałem trochę i wychodzi, że jeśli skończą się te bilety w niższej taryfie, to później cena podskakuje o 650 PHP za PAX, czyli nie tak mocno w górę.
Są dostępne różne daty i różne długości stopa w Singapurze, 14h lub 23h, zależy to od dnia wylotu z MNL.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 15 Maj 2018 17:18 

Opcja, którą opisujesz jest bardzo dobra z tym, że ja nie startuje z Manila a z Cebu i nie ma sensu sie przesiadać w MNL gdyż do SIN dolecimy bezpośrednio scootem. Mam takie połączenie CEBU-SINGAPUR-ATHENY z przesiadką 10h w Singapurze. Na chwilę obecną wychodzi to coś ponad 800zł a było już około 750zł. Cena raz rośnie a raz spada. Zastanawiam się bo do lutego jeszcze sporo czasu i czy scoot wrzuca jakieś promocje cyklicznie i czy można złapać taki kierunek w cenie 500-600zł+. Drugą opcję którą rozważam to Norwegian i powrót do PL z Londynu i trasa na chwilę obecną z Sinagpuru do Londynu jest na poziomie 530zł a widziałem też poprzednie wstawki Norwegiana na tej trasie za ok 390zł RT więc rozważam też nad Norwegianem choć przyznam, że ten scoot do aten by mi bardziej pasował.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości