Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Maj 2018 02:46 

-- 09 Maj 2018 02:40 --

Witam wszystkich!

Do napisania tego postu sprowokowała mnie dziwna sytuacja z FLIXBUS.
Zauważyliście, że ostatnio publikacja rozkładów strasznie się opóźnia? Pozwoliłem sobie napisać do nich z pytaniem, czy to że np. miesiąc przed planowanym terminem nie ma podanych informacji o godzinach i cenach oznacza że nie będą obsługiwać danej trasy (Warszawa - Kraków, Warszawa - Wrocław, Warszawa - Lublin itp) a co odpowiedzieli łamaną polszczyzną:

Z pasją pracujemy nad tym, aby zaoferować Państwu gęstą sieć połączeń, nowe połączenia bezpośrednie oraz więcej połączeń ekspresowych i nocnych.
Nasze przejazdy można zarezerwować z około 4-6-tygodniowym wyprzedzeniem na naszej stronie internetowej http://www.flixbus.pl, w aplikacji oraz w jednej z naszych agencji sprzedaży. Można tam w dowolnym momencie uzyskać informacje na temat dostępności wybranych tras i terminów.
Należy jednak pamiętać, że podlegamy ograniczeniom regulacyjnym. W Niemczech nie możemy np. sprzedawać biletów na trasy krótsze niż 50 km lub na przejazdy kolejowe z wyprzedzeniem mniejszym niż godzina.
Chcielibyśmy poinformować Państwa o naszych nowych trasach oraz ofertach i zachęcić do subskrypcji Newslettera http://www.flixbus.pl/service/newsletter. Wszystkie aktualne informacje można w dowolnym momencie znaleźć na naszej stronie internetowej http://www.flixbus.pl oraz na Facebooku http://www.facebook.com/FlixBus.

Można to podciągnąć pod politycznie poprawną odpowiedź choć nie do końca na temat ale... do dziś nie pojawiły się aktualizacje, są jakieś szczątkowe pojedyńcze kursy np. w nocy ale nie ma nic w dzień (na teraz od 14 czerwca). Diabelnie ciężko coś zaplanować. Co by nie mówić o PolskiBusie to jednak oprócz promocji które umożliwiały tańsze podróże to rozkładówki były dostępne ze znacznie większym wyprzedzeniem niż ma to miejsce teraz.
Małego smaczku sprawie dodaje fakt, że w kwietniu były rozsyłane vouchery ze zniżkami na trasy po Polsce... cóż, w moim przypadku nie udało się z niego skorzystać bo podróż planowałem na koniec czerwca a jak brak oferty...

Może ktoś ma wiedzę o przyczynach takiego podejścia??
Pozdrawiam,

P.

Ostatnio edytowany przez Washington, 10 Maj 2018 06:18, edytowano w sumie 1 raz
Poprawiono tytuł
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
 Temat postu: Re: FLIXBUX - WTF ?
#2 PostWysłany: 09 Maj 2018 06:03 
Awatar użytkownika

srebrny
takie podejście jest bez przyczyny

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Maj 2018 07:42 

Cenami też nie rozpieszczają... mimo że miesiąc do przodu to co teraz wisi jest 1.5x droższe niż to było za czasów PB...
Pozostaje Blablacar... przy tak dużych różnicach portal znowu odżyje.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Maj 2018 08:41 

sprzedając na kilka miesięcy do przodu ludzie zarzucali im ostatnio że mają ceny zbyt wysokie.
Teraz wrzucą pulę na 'chwilę' przed odjazdem, wyślą maila jak np. 2. maja (nie wiem czy tylko ja otrzymałem czy ogólny był ale o treści "Tanie podróżowanie od 1 zł" Przykłady: "...od 9zł, ...od 33zł, ...od 13zł, ...od 19zł, ...od 10zł" i ani jednego przykładu biletów od 1zł. Bo takich (na dzień 2.5.) praktycznie nie było.
Na tym polega ich marketing. Puste slogany na które złapią się naiwni. Zwykłe kłamstwa za które nikt nie przeprosi a tylko poczekają aż ludzie zapomną. To samo ich konfidencja przy reklamowaniu swoich usług: ulotki ze zniżką rozdają ludzie ubrani w... kamizelki polskibus.com. Ani słowa o flixbusie na kamizelkach. I co? Spytajcie współpasażerów czym jadą. Sporo odpowie, że "polskimbusem".
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości