Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9667 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 484  Następna
Autor Wiadomość
#2961 PostWysłany: 08 Maj 2018 01:36 
Awatar użytkownika

Loty: 654
Kilometry: 1 486 299
Krajów: 95 / 44.4%
srebrny
Mile M&M możesz spalić na trasach wszystkich linii *A poczytaj właściwy wątek np. zwiedzania Afryki za mile na pokładzie ET
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2962 PostWysłany: 08 Maj 2018 22:13 

Jestem nowy w programie M&M, za loty w listopadzie EF AC na trasie WAW-LHR-YYZ-EWR i EWR-YYZ-FRA-WAW dostałem całość 8445 mile, wydaje mi że spoko mile. Może ktoś doświadczony powie?
 Profil Relacje PM off  

#2963 PostWysłany: 08 Maj 2018 22:16 
Awatar użytkownika

Loty: 600
Kilometry: 947 524
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Nad wyraz dużo jak za tą trasę.
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.

#2964 PostWysłany: 09 Maj 2018 16:27 

srebrny
hej sluchajcie, czy jezeli kupie bilet RZE-WAW-VIE i spowrotem VIE-WAW-RZE i w drodze powrotnej wysiade w WAW to czy lot naliczy mile i ostatni segment za lot WAW-RZE ?
kiedys przy online checkin to przechodzilo...
 Profil Relacje PM off  

#2965 PostWysłany: 09 Maj 2018 16:30 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Dostaniesz za fizycznie odbyte odcinki.
Jak sie nie stawisz zostaniesz usunięty z listy pasażerów i nie dostaniesz za niego mil

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

#2966 PostWysłany: 09 Maj 2018 16:39 

srebrny
dzieki lendzioro. testowales to w praktyce ?
 Profil Relacje PM off  

#2967 PostWysłany: 09 Maj 2018 17:08 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Na rejsach jedoodcinkowych. Odprawialem sie.i nie stawialem na lot... tu będzie identycznie

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#2968 PostWysłany: 09 Maj 2018 17:13 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
Alexis93 napisał(a):
Jestem nowy w programie M&M, za loty w listopadzie EF AC na trasie WAW-LHR-YYZ-EWR i EWR-YYZ-FRA-WAW dostałem całość 8445 mile, wydaje mi że spoko mile. Może ktoś doświadczony powie?

Masz na weekend w najmilszym poniedziałku.

Nie znam innych opcji, żeby polecieć na inny kontynent i wrócić (w saver economy), a za zdobyte mile kupić sobie jakies sensowne loty po Europie. (Tak, jestem świadomy istnienia aviosów ;) )

#2969 PostWysłany: 10 Maj 2018 22:27 
Awatar użytkownika

platynowy
cześć,

rozważam zrobienie po raz pierwszy upgrade'u za mile. Chodzi o lot Asianą. Wypełniłem formularz na https://muaenduser.staralliance.com/SAUALHWEB/StartPage.do?language=pl&airline=lh, system odnalazł moją rezerwację, ale pojawił się czerwony komunikat: "Nie ma odpowiedniej ilości eVoucherów aby dokonać upgrade". Co to oznacza? Na pewno nie chodzi o mile, bo tych mam aż nadto. Podejrzewam, że może Asiana nie udostępnia możliwości podwyższenia klasy za mile M&M w ramach mojego lotu. Dobrze kombinuję?

EDIT: chyba już wiem, o co chodzi - na końcu tej strony jest rubryka, w której mogę wybrać, czy płatność ma być milami, czy eVoucherem. Czyli rozumiem, że chodzi o sytuację, gdy mam na koncie jakiś eVoucher (skądkolwiek by się on brał). A skoro takiego nie mam, to w grę wchodzi jedynie płatność milami. Czy tak?
 Profil Relacje PM off  

#2970 PostWysłany: 10 Maj 2018 23:46 

srebrny
Tak

evouchery dostaje się po zdobyciu/odnowieniu senatora
tropikey uważa post za pomocny.

#2971 PostWysłany: 11 Maj 2018 10:15 

Na początku kwietnia leciałem Thai Airways z Mediolanu (MXP) do AUckland (AKL) przez BKK w taryfie biznes J i po tygodniu z powrotem do Mediolanu. Bilet kupiłem na stronie Thai. Przy rezerwacji zaznaczyłem nr karty miles and more lot. Nie otrzymałem mil do dziś. Wyslalem karty pokładowe, bilet , nawet skany rezerwacji. WAW -MXP leciałem LOTem i mile natychmiast naliczono. W saloniku na koncie miles and more w rachunku milowym czytam : Przelot Malpensa Bangkok - przelot naliczony w innym programie" i tak samo pozostale 3 etapy. jakim programie??? jedyny program to miles and more w LOCIE. Zalezy mi bardzo na tym bo to ponad 46000 mil. Zatem i statusowo i premiowo jest o co walczyc. Czy ktoś wie, dlaczego cos takiego zaistnialo??? jeszcze nie minelo 30 dni od dnia zgłoszenia. Zawsze szybko przeliczalo mi punkty z paybacka na mile (3 dni max). Tym razem 11 dni mija i nic . Czy macie ten sam problem? pozdrawiam serdecznie
 Profil Relacje PM off  

#2972 PostWysłany: 11 Maj 2018 10:33 

złoty
Mam ten sam problem z Payback, mil nie ma od 2tyg. Ale poczekam jeszcze z reklamacją.

A jeśli chodzi o Thai to poczekaj na odp. z M&M, w systemie nic nie ginie i w logach rezerwacji będzie zapisane czy rzeczywiście w innym programie mile zostały naliczone czy nie. Pewnie jakiś chochlik i to wyjaśnią.

#2973 PostWysłany: 11 Maj 2018 10:38 
Awatar użytkownika

Loty: 75
Kilometry: 193 314
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
@mucha ja ostatnio kontaktowałem sie z M&M jak długo transferują punkty z Paypal na Mile i maja czas do 30 dni, wiec spoko, trzeba czekać i tyle.

#2974 PostWysłany: 11 Maj 2018 13:51 
Awatar użytkownika

platynowy
SPLDER napisał(a):
Tak

Niestety, z upgrade'u nici :(
Okazało się, że nasza taryfa w OZ to T, a taka jest zbyt niska na podwyższenie klasy za mile. Mam nadzieję, że przy pomocy *A gold chociaż się na exit row załapiemy.

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#2975 PostWysłany: 11 Maj 2018 14:13 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 986
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
mucha napisał(a):
Mam ten sam problem z Payback, mil nie ma od 2tyg. Ale poczekam jeszcze z reklamacją.

A jeśli chodzi o Thai to poczekaj na odp. z M&M, w systemie nic nie ginie i w logach rezerwacji będzie zapisane czy rzeczywiście w innym programie mile zostały naliczone czy nie. Pewnie jakiś chochlik i to wyjaśnią.

U mnie brak mil za punkty PB od 15.04.. Jeśli po 15.05 ich nie będzie to wtedy napiszę reklamację.

#2976 PostWysłany: 11 Maj 2018 14:28 

srebrny
To ja się jeszcze załapałem na ostatnie dni, gdy transfer z Payback szedł zwyczajowy jeden dzień (11.04).
Aż żal, że tak się to im wydłużyło, bo do tej pory na te mile zawsze można było szybko liczyć ...
 Profil Relacje PM off  

#2977 PostWysłany: 11 Maj 2018 17:32 

srebrny
tropikey napisał(a):
SPLDER napisał(a):
Tak

Niestety, z upgrade'u nici :(
Okazało się, że nasza taryfa w OZ to T, a taka jest zbyt niska na podwyższenie klasy za mile. Mam nadzieję, że przy pomocy *A gold chociaż się na exit row załapiemy.

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka

No niestety - w *A upgradować można tylko najdroższe klasy, co jest zazwyczaj kompletnie nieopłacalne , bo te klasy kosztują nierzadko tyle co najtańszy biznes.

Asiana ma trochę zablokowanych miejsc dostępnych wyłącznie podczas checkin na lotnisku
tropikey lubi ten post.

#2978 PostWysłany: 11 Maj 2018 17:42 
Awatar użytkownika

platynowy
Z tego, co doczytałem na FT, w zasadzie wszystkie miejsca w exit rows są zablokowane do czasu uruchomienia odprawy na lotnisku. Status w *A zdaje się nie mieć tu znaczenia (nawet, gdy ktoś ma status w samym OZ). Mam zatem nadzieję, że jeśli stawimy się tam odpowiednio szybko (a tak będzie przynajmniej w jedną stronę), to te miejsca dostaniemy.
 Profil Relacje PM off  

#2979 PostWysłany: 13 Maj 2018 23:42 

niebieski
Trevisano napisał(a):
Na początku kwietnia leciałem Thai Airways z Mediolanu (MXP) do AUckland (AKL) przez BKK w taryfie biznes J i po tygodniu z powrotem do Mediolanu. Bilet kupiłem na stronie Thai. Przy rezerwacji zaznaczyłem nr karty miles and more lot. Nie otrzymałem mil do dziś. Wyslalem karty pokładowe, bilet , nawet skany rezerwacji. WAW -MXP leciałem LOTem i mile natychmiast naliczono. W saloniku na koncie miles and more w rachunku milowym czytam : Przelot Malpensa Bangkok - przelot naliczony w innym programie" i tak samo pozostale 3 etapy. jakim programie??? jedyny program to miles and more w LOCIE. Zalezy mi bardzo na tym bo to ponad 46000 mil. Zatem i statusowo i premiowo jest o co walczyc. Czy ktoś wie, dlaczego cos takiego zaistnialo??? jeszcze nie minelo 30 dni od dnia zgłoszenia. Zawsze szybko przeliczalo mi punkty z paybacka na mile (3 dni max). Tym razem 11 dni mija i nic . Czy macie ten sam problem? pozdrawiam serdecznie

Miałem taki sam problem w zeszłym roku. To jakieś cwaniactwo obslugi lub problem w TG. Reklamacja w M&M załatwiła temat.
 Profil Relacje PM off  

#2980 PostWysłany: 14 Maj 2018 11:34 

niebieski
Przed chwilą weszły mile za Payback wysłane 25 kwietnia.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9667 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 484  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: jumson, kostek966, Michal Szyszka, tartal, Uffff oraz 2 gości