Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem FIFA.
Wszystkie próby sprzedaży, wymiany lub oddawania biletów będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

Uwaga! do Rosji podróżujemy z paszportem (! Nie dow.os.) (wymagana ważność w dniu opuszczania F.R. - 6 mcy)
-----------------
Transfer lądowy przez Białoruś nie jest na ten moment możliwy bez posiadania wizy .
Porozumienie jest opracowywane - http://eng.belta.by/society/view/belaru ... 2111-2018/
-----------------
"You can transfer the Tickets from your original Guests to other Guests nominated by you by logging into your FIFA Ticketing Account on http://www.FIFA.com/tickets. Please note that any transfer requires FIFA’s consent. The functionality for the transfer of tickets will be made available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on18 April."
Czyli - od 18 kwietnia będzie można zmienić jednego gościa na innego, ale tylko jeśli FIFA się na to zgodzi,
aby zapobiec nielegalnej sprzedaży biletów.
Co do zmiany danych samej osoby zamawiającej - nie będzie takiej możliwości, będzie jedynie opcja odsprzedaży takiego biletu na oficjalnej platformie FIFA.
"No, you (being the main Ticket Applicant and contracting party of the Ticket Sales Agreement) are not entitled to transfer those Tickets allocated to yourself. If you are unable to attend the Match for which you have purchased Tickets, then you may submit all of your Tickets for possible resale on FIFA’s official Ticket Transfer and Resale platform available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on 18 April." by Bartekjg, str 54
-------------------
-》Plany stadionów
Mecze Polaków:
[+] Pokaż
19 czerwca, Moskwa
Polska ?? - Senegal ??
ms-2018-polska-senegal-19-06-18-moskwa,1497,120985

24 czerwca, Kazań
Polska ?? - Kolumbia ??
ms-2018-polska-kolumbia-24-06-18-kazan,1497,120986

28 czerwca, Wołgograd
Japonia ?? - Polska ??
ms-2018-polska-japonia-28-06-18-wolgograd,1497,120987
-------------------
dojazd-do-kaliningradu-z-elblaga-olsztyna-gdanska,1418,82970
Podróż samochodem do Kaliningradu:
[+] Pokaż
* Prawo Jazdy
* Paszport
* Zielona Karta pojazdu
* Dowód rejestracyjny pojazdu - dane właściciela muszą się zgadzać z danymi kierowcy
* Jeśli pojazd jest w leasingu to upoważnienie od leasingu tłumaczone na język rosyjski
* Wiza rosyjska lub FAN ID od 4. czerwca zamiast wizy
* Ubezpieczenie zdrowotne

Internet mobilny (itp) w dziale Rosja internet-karta-pre-paid-sim-w-rosji,1463,78916

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MŚ 2018 w Rosji
#1961 PostWysłany: 04 Maj 2018 16:06 

niebieski
Mieliście jakieś info od dhl. Czy na stronie FIFA macie odnośnik do śledzenia biletów.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#1962 PostWysłany: 04 Maj 2018 16:12 

brazilmik napisał(a):
Category WHEELCHAIR USER w sprzedaży w tym POL-SEN , :ugeek:

Jako że sam korzystam z takiej kategorii to jest jeszcze jedno info dla "niepełnosprytnych" co sie wybieraja na mecze. Dostalem maila z informacja że przepustki/bilety parkingowe będę dostępne w opcji kto pierwszy ten lepszy i to w mieście rozgrywania danego meczu. W moim przypadku jak chce podjechać samochodem pod stadion to muszę w Moskwie odebrać bilet parkingowy, o ile będzie jeszcze dostępny. UEFA lepiej to zorganizowała. Na EURO 2016 i 2012 takie bilety parkingowe przychodziły razem z biletem na dany mecz
 Profil Relacje PM off  

#1963 PostWysłany: 04 Maj 2018 16:41 
Awatar użytkownika

Loty: 151
Kilometry: 254 156
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
@KrisZgr , prawdopodobnie* jak już wyślą bilet, to nad adresem wysyłki (delivery service) w MyRequest powinno się pojawić "Where are my tickets" - po kliknięciu od razu przeniesie Cię do trackingu przesyłki.

*prawdopodobnie, bo wcześniej nie zauważyłem, więc albo nie było, albo wada wzroku.

@macio106 , co to za książeczka? masz tam więcej stadionów? soczi i petersburg bym serdecznie upraszał.
 Profil Relacje PM off  

#1964 PostWysłany: 04 Maj 2018 16:55 

A jeszcze jedno pytanie. Czy jak jadę autem do Kalilingradu to muszę mieć jakieś specjalne prawo jazdy?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1965 PostWysłany: 04 Maj 2018 17:46 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Krajów: 29 / 13.6%
Zbanowany
niebieski
@Floyd_Kulis Nie, ale samochód którym podróżujesz musi mieć zielona kartę.

@ghostwriter Petersburg:
Image

Soczi:

Image
 Profil Relacje PM off
ghostwriter lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1966 PostWysłany: 04 Maj 2018 18:00 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Możemy wkleić tę informację w WIKIPOSTA ?

Podróż samochodem do Kaliningrad:
* Prawo Jazdy
* Paszport
* Zielona Karta pojazdu
* Dowód rejestracyjny pojazdu - dane właściciela muszą się zgadzać z danymi kierowcy
* Jeśli pojazd jest w leasingu to upoważnienie od leasingu tłumaczone na język rosyjski
* Wiza rosyjska lub FAN ID od 4. czerwca zamiast wizy
* Ubezpieczenie zdrowotne
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Floyd_Kulis uważa post za pomocny.

#1967 PostWysłany: 04 Maj 2018 19:37 

a mniej wiecej rowno dwa lata temu - przed euro 2016, to platforma odsprzedazowa już dzialala czy bylo jak teraz w przypadku MŚ?
 Profil Relacje PM off  

#1968 PostWysłany: 04 Maj 2018 19:56 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Mistrzostwa Europy organizuje UEFA a Mistrzostwa Świata FIFA! Zupełnie inna organizacja sprzedaży i dystrybucji biletów.

P.S. Trafisz do Rosji ? :roll:
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#1969 PostWysłany: 04 Maj 2018 20:04 

Ciebie też bardzo poniosło
Bardzo podobne formy sprzedaży i dystrybucji, dlatego też tego tak bardzo bym się nie czepiał
Tu też pozostały ochłapy i te RV
 PM off  

#1970 PostWysłany: 04 Maj 2018 20:07 

@cool_aka_romeo
Co Ty powiesz :D
To pierwszy turniej, na który chce się wybrać i nie mam doświadczenia z poprzednimi platformami, dlatego pytam.

PS Do tej Rosji to jakoś przez Budapeszt się jedzie, nie?
 Profil Relacje PM off  

#1971 PostWysłany: 05 Maj 2018 01:08 

Panowie a co polecacie zrobić jeśli dowód rejestracyjny nie jest na mnie? Pożyczam auto od znajomego na tą wyprawę.
 Profil Relacje PM off  

#1972 PostWysłany: 05 Maj 2018 01:10 

kyrtap1992
Umowę ze znajomym na użyczenie auta + jej tłumaczenie

.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowany przez Abcn, 05 Maj 2018 13:54, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#1973 PostWysłany: 05 Maj 2018 07:43 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dla tych co czekają na bilety ze wcześniejszych faz zakupowych - informacja ze strony FIFA:

Deliveries of Tickets, which were allocated by FIFA during Sales Phases 1 and 2, have started. All Tickets will be delivered by courier to the Ticket Applicant's address in the weeks leading up to the tournament during the months of April, May and June 2018. Ticket Applicants will be informed by the courier once their deliveries are being processed.

Please note that Tickets which are scheduled for delivery will NOT be available for collection from the Ticket Collection Locations operated by FIFA in all host cities.

To check your delivery address and other important information regarding the delivery of your Tickets, please log into your Ticketing Account on http://www.FIFA.com/tickets by following the steps below:

1. Click on “My Requests”;
2. Log-in to your Ticketing account;
3. Select “My Requests” from the top menu of the Ticketing page.

The delivery of Tickets will not be possible for:

(i) Tickets purchased after 3 April, 2018;
(ii) Conditional Supporter Tickets and Team Specific Ticket Series for any of the Round of 16 Matches, Quarter Final Matches, Semi Final Matches and the Final Match; and
(iii) Tickets for which delivery may not be possible in time due to operational and/or Stadium-related reasons.

FIFA will also not provide delivery services if:

(i) a country or specific location is not being covered by the courier; or
(ii) the courier determines that it is unsafe or economically or operationally impracticable to provide delivery services or its services are being used in violation of applicable laws or for fraudulent purposes.

If the courier does not deliver your Tickets, in particular for the reasons stated above, the FWCTC will communicate this information to you via email, along with instructions as to where and when you can collect such Tickets.

If your Tickets are being delivered to you, we recommend that you carefully read Delivery Terms of Service for the General Public within Russia and the Delivery Terms of Service for the General Public outside Russia available on http://www.FIFA.com/tickets.

Yours sincerely,

FIFA World Cup Ticketing Centre
 Profil Relacje PM off
Enzym lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1974 PostWysłany: 06 Maj 2018 14:21 

vandzik napisał(a):
Odsyłałem za pośrednictwem Poczty Polskiej (paczka priorytet, równo 70 zł). Choć pewnie lepiej byłoby skorzystać z opcji z ubezpieczeniem. Kluczowe jest to, by trzymać się ich instrukcji. W szczególności trzeba pamiętać, by precyzyjnie opisać zawartość (na potwierdzeniu nadania). Odsyłałem całość tego co miałem. Wysyłałem 27.04, dotarła do nich 02.05. Potwierdzenie z FIFA, że mają bilety dostałem natychmiast. Od razu też mogłem wrzucić je na sprzedaż.

Jasne, że odsprzedaż prywatna, poza portalem też jest jakąś opcją. Ja nie chciałem na tym zarabiać, nie chciało mi się szukać chętnych ani też zastanawiać się potem czy ktoś z moim biletem wejdzie, czy może jednak go nie wpuszczą. Uznałem, że skoro jest oficjalny portal, to warto z niego skorzystać. Obym się nie mylił.

Witam,

Właśnie odtrzymałem bilety i chcę je zwrócić , na jaki adres mam je odesłać ? gdzie jest ta inforacja podana na stronie fifa ?

Dzięki za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#1975 PostWysłany: 06 Maj 2018 14:45 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Szukaj w regulaminie
 Profil Relacje PM off  

#1976 PostWysłany: 06 Maj 2018 15:49 

vandzik napisał(a):
Odsyłałem za pośrednictwem Poczty Polskiej (paczka priorytet, równo 70 zł). Choć pewnie lepiej byłoby skorzystać z opcji z ubezpieczeniem. Kluczowe jest to, by trzymać się ich instrukcji. W szczególności trzeba pamiętać, by precyzyjnie opisać zawartość (na potwierdzeniu nadania). Odsyłałem całość tego co miałem. Wysyłałem 27.04, dotarła do nich 02.05. Potwierdzenie z FIFA, że mają bilety dostałem natychmiast. Od razu też mogłem wrzucić je na sprzedaż.

@vandzik
Czy odsyłałeś na poniższy adres ?
Trzeba wypełnić i przesłać jakieś dodatkowe dokumenty, czy wystarczą same bilety ?
FIFA World Cup Ticketing Centre
SEAMOS House
Brooks Drive
Cheadle Royal Business Park
Cheadle
Cheshire SK8 3SA
England

Ostatnio edytowany przez Abcn, 06 Maj 2018 16:00, edytowano w sumie 1 raz
[/quote]
 Profil Relacje PM off  

#1977 PostWysłany: 06 Maj 2018 21:12 

Cześć, takie pytanie odnośnie FAN ID, bo nie mogę jak na razie znaleźć informacji.

Mam 6 biletów na 3 mecze. Na jeden jadę z bratem, na 2 pozostałe mecze bilety prawdopodobnie odsprzedam znajomym (wolę odsprzedać znajomym, niż wysyłać je i tracić 10% na odsprzedaży). Czy będą oni wstanie wyrobić sobie FAN ID na swoje nazwiska. Wyrabiając z bratem nasze FAN ID użyjemy "Ticket Request ID" i nie wiem czy to nie zablokuje możliwości wyrobienia FAN ID dla tych 4 pozostałych biletów (są na nich nazwiska dane moje i brata)? Proszę o jakąś podpowiedź :)
 Profil Relacje PM off  

#1978 PostWysłany: 06 Maj 2018 21:15 

Wystarczy sprawdzić. Przy wyrobieniu fan id niech podadzą numer zamówienia. Strzelam że bez problemu to się uda. Tylko niech robią to szybko.

Profil Relacje PM off
adrian19921 lubi ten post.

#1979 PostWysłany: 06 Maj 2018 22:00 

@Floyd_Kulis na stronie FAN_ID znalazłem informację, że niby potrzebny jest "numer zamówienia" / "numer biletu". Mam nadzieję, że tak się stanie jak piszesz, bo w sumie już im sprzedałem te bilety, ale dopiero teraz o tym pomyślałem. Czytałem wypowiedzi na innych forach to piszą niektórzy, że to Rosja i należy się spodziewać wszystkiego.

Mój znajomy kupił bilety przez viagogo (zapłacił niemało) i zastanawiam się teraz, co jak sprzedający miał np. 8 biletów i sprzedał wszystkie. Ciekawe czy da się wyrobić 8 różnych FAN_ID na tym jednym sprzedającym czy tylko zdąży wyrobić ten pierwszy? Jakieś pomysły?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 07 Maj 2018 00:19, edytowano w sumie 1 raz
R
 Profil Relacje PM off  

#1980 PostWysłany: 06 Maj 2018 22:25 

Poprosić kogoś o numer zamówienia i się zapewne uda. Ja już swojego dać nie mogę.

Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 155  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości