Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Maj 2012 22:05 

Lecimy do Heraklionu, wyloty z Warszawy, Katowic i Wrocławia 20 i 27 maja na 7, 14 lub 21 dni. W cenie bagaż rejestrowany.

Ostatnio edytowany przez piterek, 16 Maj 2012 00:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#2 PostWysłany: 15 Maj 2012 23:27 

Oprócz maja jest i czerwiec, wyloty 3 i 10, z Gdańska, Wrocławia i Warszawy, Łodzi, Poznania, Krakowa, Katowic.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Maj 2012 00:32 

Na maj na Krete to jest najtaniej z TUI (http://www.tui.pl) za 993zl 2os na 7 dni (przelot, hotel, wyżywienie) od 1 osoby, cena, ale maj. Na czerwiec z TUI jest najtaniej za ok 1417zł 1os na 7 dni (przelot, hotel, wyzywienie). Za dwie osoby drugie tyle. Za niecałe 400zł ofert nie ma. Może juz wykupili. To sa te oferty najtańsze last minute, może wrzuca jakieś inne jeszcze (musza byc 2 osoby, dla 1 os jest duzo drozej).

Gdyby lecieć Ryanairem za 158zl RT z Wrocławia w czerwcu to na hotel wyda sie po 9-10 euro od os minimum, wiec za hotel na 7 dni 1 os to ok 70euro ok 300zl/os/7dni, wyzywienie własne z Polski i dokupione z min 350zl, przejazdy lokanne do hotelu ok 10euro powiedzmy ok 50zł

Razem mamy 158+300+350+50=858zl z Ryanairem na czerwiec 7dni (przelot/hotel-Hostel/wyzywienie, przejazdy)
Wiec ta oferta TUI na czerwiec obecnie za 1417zl /os/7dni/przelot/hotel/wyzywienie/transfer z lotniska
jest droższa lub porownywalna z Ryanairem i szukaniem hotelu samemu. Tak wychodzi.
Na maj z TUI to 993zl /os/przelot/hotel/wyzywienie/transfer tu też z Ryanairem tanie

Dla mnie lepszy jest Ryanair, bo mogę jechac sam jak jest czas (w TUI sa oferty w tej cenie ale dla 2 os), ponadto mogę jechac na krocej (bo na wiecej nie mam czasu, czy nie lubie siedziec w jednym miejscu caly tydzien, lub mnie nie stac na 7dni, wystarcza mi 3-4 dni), tak ze wole Ryanaira za 4 dni w czerwcu w moim przypadku (przelot, hotel/hostel/jedzenie dokupione/przejazdy autobusami po wyspie) ok 450zl

Zalezy co kto chce....

Ostatnio edytowany przez hol2, 16 Maj 2012 00:57, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Maj 2012 01:02 

Juz poprawiłem z TUI jest 993 zl (przelot/hotel/wyzywienie/transfer/7dni) na maj ale od 1 osoby
i podobnie w czerwcu 1417zł na http://www.tui.pl last minute

Wiec w sumie "piotrek" na TUI za 397zl na maj czy czerwiec, znalazł jedynie przelot za 397zl /os RT bo to jest rzeczywiście jest z bagażem tyle ze na 7 czy 14 dni. Hotel, wyzywienie, transwer do swojego hotelu/hostelu, we własnym zakresie. No ale wiecej bagazu można wziasć niż z Ryanairem i jest wiecej miejscowości z Polsce skad loty sie odbywaja w tej cenie. Z Ryanairem za 158zl tylko z Wrocławia RT 10kg bagazu podreczneho. Ale bilet duzo tanszy!

Ostatnio edytowany przez hol2 16 Maj 2012 11:35, edytowano w sumie 4 razy
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 16 Maj 2012 15:08 

Zbanowany
niebieski
Cena jest bardzo dobra jak za lot z bagażem rejestrowanym.
Mam nadzieję, że jesienią (przełom września-października) będą podobne ceny na loty charterem, bo mam wstępny plan, żeby się na Kretę wtedy wybrać.

Sprawdzałem już, że pokój na tydzień w dobrym hotelu 4* z HB lub nawet All można mieć na Krecie w tym okresie za ok. 1000 zł, więc nawet doliczając koszt transferu z lotniska czy wynajmu auta wyjdzie po niecałe 1000 zł za osobę, a więc sporo taniej niż bezpośrednio w biurze podróży.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Maj 2012 10:53 

W tamtym roku z Warszawy na Kretę z eccoholiday leciałam za 800zł za osobę- all inclusive, 8 dni.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Maj 2012 14:28 

Zbanowany
niebieski
mnka napisał(a):
W tamtym roku z Warszawy na Kretę z eccoholiday leciałam za 800zł za osobę- all inclusive, 8 dni.

Do dobrego (tzn. mającego np. na tripadvisor wysokie oceny) hotelu 4*?

Ja widziałem oferty biur podróży poniżej 1000 zł z all, ale do marnych 3*, no chyba, że trafiła Ci się naprawdę dobra okazja.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Maj 2012 14:55 

3*, ale jestem zadowolona. Jedzenie bardzo dobre, obsługa przyjazna, pokoje czyste. Jedynie mały basen przed hotelem, ale dało się przeżyć- wypoczęłam.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 17 Maj 2012 15:26 

Zbanowany
niebieski
OK, ja nie oceniam Twojego hotelu, ale warto porównywać analogiczne oferty, a ja pisałem o hotelach 4* wyliczając cenę. ;)
Tydzień z all w 3* hotelu można spokojnie znaleźć nawet za 600-700 zł, więc wtedy na osobę wychodzi podobnie jak Ty zapłaciłaś, czyli niecałe 800 zł.

A ponieważ Kreta chodzi mi po głowie od dawna, więc obserwuję już trochę ceny i nie udało mi się jeszcze znaleźć firsta czy lasta w biurach podróży do dobrego 4* hotelu na Krecie z all poniżej 1400-1500 zł/os. Zgadzam się, że 3* się sporadycznie pojawiają poniżej 1000 zł, ale tym razem chcemy polecieć z dziećmi, więc dlatego zależy nam na przynajmniej 4* z dobrymi opiniami. :)

W każdym razie kupując osobno lot za 400 zł/os. i pokój rodzinny w hotelu za np. 1200 zł/tydzień z all wychodzi jednak sporo taniej na osobę, zwłaszcza jak się jeszcze leci z dziećmi.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 17 Maj 2012 15:55 
Awatar użytkownika

Ja pamiętam dwa lata temu na krecie w miejscowości Malia hotel Pheadra Beach (czy jakoś tak) all za 7 dni z przelotem zapłaciłem 1200 zl w połowie maja. Hotel 3 gwiazdkowy przy plaży, jedzenie bardzo dobre.

Pozdrawiam

Jarek

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 36 gości