Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Filipiny grudzien 2018
#1 PostWysłany: 26 Mar 2018 21:28 

Dokąd
  • Filipiny

Data wylotu
  • 01.12.2018

Data powrotu
  • 20.12.2018

Długość pobytu
  • 16-21 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Genewa - Manila za 1350zł - dojazd do Genewy mnie przeraża

Dodatkowe informacje
  • Nie przeszkadza mi przesiadka trwająca dłużej niż kilka godzin. Wyjazd też mogę przesunąć na święta/sylwestra, ale raczej wtedy ciężko o tańsze oferty. Te dni które wskazałam są oczywiście plus minus, ale listopad odpada niestety, nie dostanę wtedy urlopu

Ostatnio edytowany przez Abcn, 01 Kwi 2018 23:10, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 27 Mar 2018 08:10 
Moderator forum

Loty: 177
Kilometry: 512 305
Krajów: 69 / 32.2%
Moim zdaniem pomysł z Genewą nie jest najlepszy i chyba słusznie się obawiasz tego dojazdu. Bardzo mi utkwił w pamięci serial rozpoczęty tutaj: pomocy-utknalem-w-berlinie-w-drodze-do-bkk,8,121488 i mam opory przed rozpoczynaniem długiej podróży na drugi koniec świata od dolotu tanimi liniami. Wiele rzeczy może pójść nie tak i wtedy całe wakacje trafia szlag. Lubię mieć na wypadek awarii jakiś plan B - możliwość dojazdu samochodem czy wylot tanimi liniami, ale z dużym (powyżej 24h) wyprzedzeniem.
W Genewie takie dodatkowe 24h to by bardzo podniosło koszty. ;)
Jak przeszukasz stronę główną i forum, to łatwo zauważysz, że loty na Filipiny z Polski lub bliskiego sąsiedztwa (Praga, Berlin) za ok. 1800 PLN zdarzają się co jakiś czas. Najczęściej są to oferty chińskich (bardzo dobrych) linii. Są również czasami megaokazje oparte na tanim dolocie do Dubaju (z UIA lub Wizz) i stamtąd z Cebu do Manili. Rekordowo było coś koło 650 PLN z Warszawy, ale nie oczekiwałbym, że za tyle uda Ci się kupić. :)

Podsumowując - moja rada: Czekać, coś lepszego powinno się trafić.
<Wuchta problemów - Hong Kong, Filipiny>
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Mar 2018 08:53 
Awatar użytkownika

Loty: 191
Kilometry: 627 645
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
doskonala oferta z Genewy. dolot z SXF za 200-250zl. lepiej nie znajdziesz. chinczyki odradzm.
lotow kbp-dxb juz nie kupisz w mega cenie.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 01 Kwi 2018 23:23, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Mar 2018 10:00 

no ja nawet jestem skłonna jechać 18h autobusem do tej Genewy

na promocję Cebu airlines już nie licze, ostatnio jak była to terminy były na luty marzec 2019, a ja własnie potrzebuję grudzień, i to z Genewy to też AirChina, co z nimi nie tak?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Mar 2018 11:35 
Awatar użytkownika

Loty: 191
Kilometry: 627 645
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
dlaczego autobusem? masz zBerlina fajne loty.
ew. dobre oferty sa tez zLondynu 1250-1300zl. szukaj z LGW to wtedy tani dolot z SXF

Ostatnio edytowany przez Abcn, 01 Kwi 2018 23:21, edytowano w sumie 1 raz
B L
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Mar 2018 12:04 

faktycznie, są loty od mniej niż 1900zł, ale interesowałby mnie powrót przed samymi świętami, wtedy loty z Londynu do Polski raczej nie są tanie, więc póki co jednak ta Genewa wygrywa, ten lot z Berlina faktycznie też brzmi nieźle, dzięki
z tego co widzę to te loty z Genewy są od jakiegos czasu i są od kwietnia, więc zastanawiam się, czy może jednak się nie wstrzymać
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Kwi 2018 23:02 
Awatar użytkownika

Loty: 149
Kilometry: 367 160
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
25.11-16.12. za 1900 zł lub
02.12-23.12 za 2100 zł
masz przelot z Berlina przez Singapur bezpośrednio do Cebu liniami SCOOT.

Ale szczerze mówiąc jest jeszcze sporo czasu i do grudnia będzie przynajmniej kilka promocji, i powinno sie coś trafić w cenach od 1400 do 1700 zl. Tak przynajmniej było w poprzednich latach.
Sam planuje kupić na styczeń i będę czekał na takie promocje.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości