Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1047 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#201 PostWysłany: 11 Mar 2018 15:56 
Awatar użytkownika

Loty: 456
Kilometry: 738 170
Krajów: 85 / 41.1%
srebrny
W Air China nie czepiają się już smartfonów podczas lotu. Poza startem i lądowaniem można używać.
tunczaj lubi ten post.

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#202 PostWysłany: 12 Mar 2018 22:16 
Awatar użytkownika

złoty
@Apocalipse, rozumiem, że już leciałeś ?, masz może jakieś spostrzeżenia na co zwrócić uwagę (koszerne też już na wszystkie segmenty zamówiłem), czy raczej standard jak wszędzie ?, i jaki był LF, będzie można się wyłożyć czy raczej pełno ?
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 12 Mar 2018 22:24 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Apocalipse napisał(a):
Posiłki specjalne można spokojnie ogarnąć mailowo.
Cytuj:
Dzień dobry,

posiłek koszerny został potwierdzony na Pana lotach.

Z poważaniem

Air China Poland

Możesz podrzucić maila do polskiego oddziału CA?
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 12 Mar 2018 22:26 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 480 633
Krajów: 45 / 21.7%
srebrny
Właśnie wróciłem z lotów Air China. Obłożenie @kostek966 na trasie WAW-PEK w obie strony całkiem spore. Do Pekinu nie za duża, ale była jakaś szansa się wyłożyć na 4 siedzeniach, z powrotem już nie. W drodze powrotnej w Bangkoku poprosiłem o miejsce od okna, w ostatnim rzędzie i tutaj siedzenie obok miałem wolne. Więc generalnie nie narzekam.

Myślałem, że alko za darmo. A tu lipa, co najwyżej piwko, ew. wino do obiadu, przy czym jak poprosiłem to stewardessa, nalała mi pół kubeczka, więc bardzo symbolicznie :P
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#205 PostWysłany: 13 Mar 2018 02:13 
Awatar użytkownika

Loty: 456
Kilometry: 738 170
Krajów: 85 / 41.1%
srebrny
@kostek966
Boardowałem jako jeden z ostatnich i widziałem spore obłożenie w ekonomicznej. Na poziomie 90-95%. W miarę po równo Polaków i obywateli Państwa Środka. Luz w biznesie - obłożenie oceniam na ~50%. Na pokładzie duuuuużo różnokolorowych dzieci - jak w czarterze do Hurgady. Posiłki specjalne dają na początku, więc nie czekałem, do tego całkiem zjadliwe; z domawianiem napojów nie ma problem (jak się poprosi to leją w termos czy bidon); multimedia słabe (wprawdzie coś tam można sobie wybrać [Thor 3, 3 Bilbordy], ale z zapisanym Netflixem miałem to gdzieś) ; z alkoholami porażka (tylko wino i piwo do obiadu). Mimo wszystko nastawiłem się na tragedię, było przyzwoicie, więc jestem pozytywnie zaskoczony.

@kemot
Pisałem o tym parę postów temu ;)
Cytuj:
Warsaw ul. Tytusa Chałubińskiego 8 39:76-79 /00-613 Warszawa; Email: poland@airchina.com 0048-222928135 Airport office:0048-222950530
kostek966 lubi ten post.
kemot uważa post za pomocny.

#206 PostWysłany: 27 Mar 2018 08:30 
Awatar użytkownika

Loty: 375
Kilometry: 801 193
Krajów: 39 / 18.8%
srebrny
Anonymous napisał(a):
Cudów się nie spodziewaj, to tylko Air China ;-)
Ja jeszcze hotelu nie przerabiałem, mam rezerwację tylko na lounge.

Przerobiłeś już lounge? :))

Btw rozumiem, że można zrobić rezerwację i ewentualnie z niej skorzystać? mam 9 godzin przesiadki i generalnie większą ochotę wyskoczyć na miasto, ale w razie czego chcę mieć też możliwość odświeżenia się na lotnisku.

#207 PostWysłany: 25 Kwi 2018 14:17 

Witam, czy ktoś korzystał z lounge w Pekinie? Jak to wygląda, są jakieś posiłki do dyspozycji? Czy lepiej zarezerwować hotel?
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 25 Kwi 2018 18:13 
Awatar użytkownika

Loty: 375
Kilometry: 801 193
Krajów: 39 / 18.8%
srebrny
@ola-ck bierz hotel, tam nie ma posiłków, tylko byle co. Jakieś słodkie byle co, trochę napoi typu fanta, cola, kawa z automatu. Kupa ludzi, marnie ze spokojem.

#209 PostWysłany: 27 Kwi 2018 09:07 
Awatar użytkownika

złoty
także polecam hotel na tranzycie, hotel desk jest na samym końcu, tuż przed wyjściem z lotniska, wszystko przebiegło sprawnie, sam hotel nie najnowszy, ale dwupokojowy apartament robił i tak wrażenie, na dole restauracja, ogólnie super, byliśmy w nim 9h i wystarczyło na odświerzenie, jedzenie i krótki odpoczynek, później wrzucę foto
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 27 Kwi 2018 15:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Z tym hotelem na tranzycie to jest tak, że można trafić dwupokojowy apartament a można też trafić pokój wewnętrzny bez okna... na szczęście po przyjeździe na lotnisko na kolejny rejs można też trafić na bramce upgrade do C, co w przypadku długiego rejsu skutecznie potrafi zrekomensować wcześniejsze niedogodności, nawet jeśli temu C w CA daleko do najlepszych ;)

Hotele generalnie są w starym stylu rodem ze słusznie minionego ustroju, podejrzewam że z chińskiego punktu widzenia prezentują one na prawdę bardzo wysoki standard, dla nas już z lekka trącą myszką.
 Profil Relacje PM off
Apocalipse lubi ten post.

#211 PostWysłany: 05 Maj 2018 10:55 

Witam, może mi ktoś coś poradzić?
Wracam z Filipin w czerwcu.
Znalazłem interesujący lot HGK-WAW (airchina)
Kupiłem bilet, z Filipin do HGK, opłacony.
I teraz pojawiają się schody.
Rezerwuje bilet na airchina i podczas płatności wyskakuje mi błąd 4686-4685.
Przeszukałem internet i ktoś miał taki problem kilka lat temu, bez odpowiedzi.
Próbowałem przez aplikacje, tez błąd.
Znajoma próbowała ze swojego komputera w pl z moimi danymi, też błąd.
Próbowałem inną kartą, wyskakuje inny błąd.
Ma ktoś pomysł jak mogę zapłacić za ten bilet ?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 05 Maj 2018 11:07 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
Kupić u pośrednika?
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 05 Maj 2018 11:17 

Nigdy tego nie robiłem, np tripsta?
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 05 Maj 2018 11:29 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
Gdzie taniej.
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 05 Maj 2018 11:46 

Niby zrobione, zobaczymy jak to będzie. Dziękuje

Ostatnio edytowany przez Zeus, 05 Maj 2018 11:48, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 06 Maj 2018 09:51 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
Krajów: 6 / 2.9%
niebieski
Mam 4 bilety na trasie WAW-BJS-SGN.
2 kupione przez Tickets.pl (podane są tam numery paszportów). Widoczne w Sabre.
2 kupione przez Opodo.pl (bez numerów paszportów). Te widoczne są w Amadeusie.

Pasażerowie, którzy mają dopisany numer paszportu do rezerwacji mają możliwość
zarezerwowania Transit Lounge.
Natomiast ci, którzy numerów paszportów nie mają przypisanych do rezerwacji takiej możliwości nie mają. Czy to może być przyczyną? W ogóle nie pojawia im się zakładka "Value-added Services"

Jak dopisać numer paszportu do rezerwacji jeszcze przed odprawą?

Ktoś wie jakie są warunki przydzielenia pokoju na 4 godziny w ramach Transit Lounge?
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 06 Maj 2018 10:10 
Awatar użytkownika

złoty
Proste, wystarczy zadzwonić do pośrednika i podać numery, można przy okazji załatwić miejsca i jedzonko,
Hotel tylko jak godziny zaznaczają o noc, ale 4h to wątpię,wyjście z lotniska,czekanie na transfer i dojazd do hotelu to może zająć 2,3h, powrót busa z hotelu o pełnej godzinie, i przejście kontroli nam zajęło 2h, tak więc z 11h zrobiło się 6h w hotelu, ale warto było
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 13 Maj 2018 10:31 
Awatar użytkownika

Loty: 72
Kilometry: 185 531
Krajów: 23 / 11.1%
niebieski
Mam pytanie odnośnie taryfy Economic Saver w CA. zakładam że bagaż rejestrowy w cenie i posiłek na pokładzie też, dobrze kombinuje? Na stronie CA nie znalazłem info jedynie że przebookowanie możliwe i zwrot biletu przed odlotem.. Czy na 15 h przesiadce w PEK ma sens (odległość lotniska od centrum, koszty dojazdu itp,) i czy można wyskoczyć do miasta i złapać klimat?

#219 PostWysłany: 13 Maj 2018 11:03 

@Dryblas - tydzień temu wracałem do Europy z Air China tą taryfą. Bagaż rejestrowany w cenie, posiłek, albo i nawet dwa są w cenie. Mieliśmy 2 razy tranzyt po 9 godzin, raz rano, raz wieczorem i starczyło spokojnie na przechadzki po mieście. Za każdym razem braliśmy Airport Express za 25 Y dojeżdżaliśmy potem z Dongzhimen metrem do Qianmen - tam jest dobry punkt wypadowy na Plan Tian'anmen albo na handlową ulicę Qianmen z rzeczami ze średniej półki i klimatycznie ulice boczne. Dużo zależy od długości kolejki po wizę tranzytową - raz czekaliśmy 1,5 h, drugim razem bez kolejki. Jeśli masz 15 godzin w środku dnia, to nawet możesz pojechać na Wielki Mur.
 Profil Relacje PM off
Dryblas lubi ten post.
Dryblas uważa post za pomocny.

#220 PostWysłany: 13 Maj 2018 12:21 
Awatar użytkownika

Loty: 72
Kilometry: 185 531
Krajów: 23 / 11.1%
niebieski
A jak same wrażenie z podroży CA? W wątku na tani lot do Auckland, recenzje były słabe głownie z względu na współpasażerów i ich swoiste poczucie kultury osobistej szczególnie w temacie odgłosów gastrycznych :). Wiem że to nie LH czy katarczyk ale zakładam że generalnie jest to dobry stosunek ceny do jakości. :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1047 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 53  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość