Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Mar 2018 16:10 

Loty: 59
Kilometry: 164 709
Krajów: 18 / 8.4%

Dokąd
  • Las Vegas, Nowy York

Data wylotu
  • 05.07.2018

Data powrotu
  • 24.07.2018

Długość pobytu
  • 19 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • American Airlines 3200 zł ; United Airlines 2500 zł

Dodatkowe informacje
  • Hej,
    Mam pytanie potrzebuję znaleźć bilety multi-city w USA z lotami bezpośrednimi. Daty są konkretnie ścisłe więc nie mogę nimi mieszać. Póki co AA z JFK za 3300 ale to jest bez bagażu z tego co się orientuję muszę dopłacić przy odprawie 25$ za bagaż, zależy mi na wylocie z JFK rano żeby w LV być w przedpołudniem. Natomiast z LA muszę tak wylecieć żeby zdążyć na 24:00 wylot do PL. Z Uinted Airlines jest taki problem że lata z Newark.

Moje pytanie czy ta cena z AA jest w miarę dobra czy może czekać? z Jet Blue były po 2200zł ale przyskąpiłem i teraz w godzinach w których mi odpowiadają i bezpośrednio kosztują po 4000 zł. Ogólnie jak wygląda nadanie bagażu rejestrowanego, bo nigdzie nie mogę znaleźć opcji żeby dokupić bagaż, czy normalnie muszę udać się na nadanie bagażu i wtedy płacę na miejscu ?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 14 Mar 2018 16:53 
Awatar użytkownika

Loty: 231
Kilometry: 630 656
Krajów: 54 / 25.2%
złoty
Po co kupować OJ skoro można na dwóch biletach OW?
Kwoty, które podajesz są na osobę czy na dwie?
Czemu musi być z JFK (z którego nie lata np. United) skoro w aglomeracji masz też La Guardię i Newark?
Na szybko patrząc 5 lipca masz bezpośredni EWR-LAS United za jakieś 570 zł / osoba i podobna cena z LAX do JFK 24 lipca Alaska Airlines a i pewnie ceny do lipca pewnie jeszcze spadną i najlepiej orientować się mniej więcej w maju.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Mar 2018 16:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Strasznie duże wymagania masz :D
1366zł + 171zł (50$) za bagaż

Przyjąłem, że podana przez Ciebie cena jest za osobę, bo inaczej to co wstawiłem wychodzi podobnie ja to co Ty znalazłeś.

Załączniki:
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png [ 22.4 KiB | Obejrzany 1489 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Mar 2018 17:12 

Ceny które podałem są za dwie osoby. W pierwszą stronę obojętne mi może być w sumie EWR albo LGA, z powrotem chce być na JFK żeby jeszcze nie jeździć z bagażami.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Mar 2018 17:31 
Awatar użytkownika

złoty
No to masz taniej - od @SJK i ode mnie.
Poza tym, z własnego doświadczenia, wstrzymałbym się z zakupem krajówek w USA do 2 miesięcy przed wylotem ale zrobisz jak chcesz.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Mar 2018 17:34 

Loty: 228
Kilometry: 614 249
Krajów: 48 / 22.4%
Jezeli chodzi o bagaz nadawany to wlasciwie na wszystkich lotach wewnetrznych w USA musisz placic dodatkowo ok. 25 dolarow za bagaz. Niektore linie (jak JetBlue) pozwalaja na wykupienie odpowiednio drozszego biletu, ktory zawiera bagaz w cenie, a inne jak American Airlines, nie maja tej opcji - bagaz wykupuje sie na lotnisku przy odprawie. Z reguly wyglada to tak, ze podchodzisz do kiosku samoobslugowego i w ramach odprawy dodajesz bagaz, za ktory placisz karta w tym kiosku, drukuje ci naklejke na bagaz i tylko odnosisz walizke do punktu nadania. Jezeli chodzi o American Airlines, raczej nie bedziesz mogl kupic biletu przez ich strone z Polski (nie akceptuja polskich kart kredytowych, a moze to kwestia adresu IP - nie wiem), ale bez problem mozesz kupic bilet na wybrane loty np. przez Expedia.com - nie pobieraja zadnych dodatkowych oplat - jak tak kilkakrotnie juz robilam i nigdy nie mialam problemow z biletami.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Mar 2018 17:37 
Awatar użytkownika

złoty
@kashmir
Southwest ma 2 rejestrowane w cenie aczkolwiek nie lata z NY do LAS/LAX bezpośrednio.
Na stronie AA da się kupić bilety z Polski, wystarczy zmienić na wersję np. niemiecką.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Mar 2018 13:51 

Dzięki za info,
O problemach z płatnościami nie miałem pojęcia ale fajnie że jest sposób na obejście tego.
Expedia.com znam, też szukałem tam lotów. Póki co wstrzymam się chyba do końca kwietnia/maja
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Trendiction [Bot] oraz 2 gości