Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 93 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 13 Mar 2018 14:30 

Kupiłam bilety na trasie AMS-HNL 30.12-10.01 (2tys pln)
bez problemu wybrałam miejsca na pokładzie United Airlines natomiast przez strone lufthansy na loty lufthansą nie mogę tego zrobić, infolinia też rozkłada rece i każde czekać do odprawy.
FRA-LAX lece A380 i chciałam wybrać upper deck, a do czasu odprawy już wszystko będzie zajęte... :(

macie pomysł jak obejść system i zabukować miejsca? :D
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#82 PostWysłany: 13 Mar 2018 16:02 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
@surinnnn płatny wybór miejsc :)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 13 Mar 2018 16:16 

nawet zapłacić nie mogę :? opcja wyboru miejsc jest nie do edycji

wszytsko na 1 bilecie a tu takie problemy niemiecki przewoźnik robi... :oops:
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 13 Mar 2018 21:28 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Spróbuj przez infolinię LH. Ja wracając z LAX i odprawiając się 24h przed odlotem miałem możliwość wyboru 6 miejsc na górnym pokładzie, może to był tylko fart ;)

Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 14 Mar 2018 08:32 

Infolinia tez nie może zabukować miejsc ?
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 14 Mar 2018 08:38 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

No to nie pozostaje nic innego jak czekać na darmową odprawę i liczyć, że zostanie coś wolnego na górze.

Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 14 Mar 2018 09:09 

hmm to dziwne, ze luftwafe nie chce przyjac milionow monet za wczesniejszy wybor miejsca :) tym bardziej, ze na stronie jak byk jest: "Czy podczas podróży samolotem chciałbyś mieć miejsce przy oknie, przy przejściu, a może z większą przestrzenią na nogi? Zarezerwuj wybrane miejsce już podczas dokonywania rezerwacji, lub później w zakładce „Moje rezerwacje".
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 14 Mar 2018 10:53 

złoty
@rasing
Zakładam, że bilet nie jest wystawiony przez LH, stąd problem.
Kiedyś miałem lot łączony Lot plus United, gdzie bilet był wystawiony przez United a Lot nawet nie był w stanie mi potwierdzić, że jestem na liście pasażerów ich własnego lotu.
Takie są uroki kupowania biletów na loty łączone przewoźników Europejskich z tymi zza wielkiej kałuży.
Oczywiście dodam, że w 99,9 % przypadków nie ma żadnego problemu z wyborem miejsc przy odprawie i samym lotem.

#89 PostWysłany: 14 Mar 2018 11:11 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Na Flayterlk jest napisane, ze jak loty Lufthansa sa na codeshare innej lini, to nie da sie wybrac miejsc ani online, ani przez telefon. Zmiana w polowie zeszlego roku. Wspominaja o biletach zaczynajacych sie od 016.

"On the LH website, where I could previously assign seats for all of the LH-operated flights, I can no longer assign seats for the UA-marketed LH-operated flights."

"Just booked a 016 trip with a LH coded and operated flight, not able to select seat"

#90 PostWysłany: 14 Mar 2018 11:25 

dzięki, sprawdzę moze przejdzie :-)
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 14 Mar 2018 21:20 
Awatar użytkownika

platynowy
Dokladnie jest tak jak pisze @tasma. Tez mialem kiedys ta nieprzyjemnosc na jednym bilecie leciec LO-CA-UA. Trzeba byo przed odlotem na lotnisku, albo check-in przez infolinie na 24h przed odlotem, ale chyba o ile jeszcze dobrze pamietam, zadzialala czastkowa odprawa/wybor miejsc wczesniej (po telefonie na infolinie United).
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 15 Mar 2018 13:37 

hmm moze poczatkowo moja propozycja wydac sie dziwna, ale proponuje jak nic nie poskutkuje napisac na fb danej linii, czasami osoby, ktore odpowiadaja sa w stanie wiecej zalatwic niz call center itp. sprawdzone osobiscie, co prawda nie na LH ale za to na AC :)
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 15 Mar 2018 22:42 

Zawsze pisze na fb ? ale tym razem nie mogą nic zrobić bo to nie ich lot ?
Jeszcze do lufy muszę napisać
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 93 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości