Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 232  Następna
Autor Wiadomość
#1921 PostWysłany: 28 Lut 2018 14:08 

niebieski
Ha, ja uznałam że skoro jest tym samym akapicie co "bilety zakupione po 15 sierpnia" to też tych dotyczy to informacja...
Ale może podeszłam zbyt optymistycznie :-).
 Profil Relacje PM off  

#1922 PostWysłany: 28 Lut 2018 14:09 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 642
Kilometry: 982 993
Krajów: 63 / 29.3%
@asiasz Warunkiem darmowej odprawy na lot "z powrotem" w dniu odprawy na lot "tam" jest posiadanie obu lotów na jednej rezerwacji.
asiasz uważa post za pomocny.

#1923 PostWysłany: 28 Lut 2018 14:11 

niebieski
A, dzięki :-). Ja chyba rzeczywiście kupowałam osobno, po kilku dniach.... Już się zapomina, przy tych ilościach :-)
 Profil Relacje PM off  

#1924 PostWysłany: 01 Mar 2018 13:02 
Awatar użytkownika

Witam się jako nowy forumowicz.
W czerwcu planuje rodzinny lot.
2 os dorosłe
2 dzieci(4 lata i 6 lat)
1 niemowle.
Proszę podpowiedzcie, czy powinnam wykupować miejsca dla nas? Czy może dzieci muszą siedzieć obok rodzica??
Czy nadal osoba z niemowlęciem ma pierwszeństwo wejścia na pokład??
 Profil Relacje PM off  

#1925 PostWysłany: 03 Mar 2018 15:30 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
Krajów: 26 / 12.1%
srebrny
Nie musisz płacić ekstra za miejsca. Raz mi się zdażyło, że przyznano nam miejsca nie obok siebie. Wystarczył tel. na infolinię i sprawa była załatwiona.
Z niemowlęciem dalej jest Priority dla wszystkich osób dla rezerwacji gdzie jest bobas. (Jak uczy doświadczenie i dla jeszcze 3 rodzin na dokładkę wpuścili z Pierszweństwem)
 Profil Relacje PM off  

#1926 PostWysłany: 08 Mar 2018 07:11 

Witam,
Pytanie dotyczy zmiany statusu transakcji w app wizzair.
2 tygodnie temu zarezerwowalem bilem przez ww aplikacje, dokonalem przelewu bankowego w terminie, otrzymalem potwierdzenie na maila iz transakcja jest potwierdzona ale mimo tego w aplikacji caly czas widnieje komunikat: oczekiwanie na platnosc w kwocie xxx. Pytanie brzmi: dlaczego status sie ciagle nie zmienia?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#1927 PostWysłany: 08 Mar 2018 11:33 

Przez apkę i zwykłą stronę, by wykonać rezerwację biletów lotniczych Wizzair trzeba mieć założone konto myWizz i być zalogowanym

Wystarczy się wylogować z apki i po ponownym zalogowaniu sprawdzić, ewentualnie dokonać sprawdzenia na zwykłej stronie bez logowania u góry Odprawa i rezerwacje - Znajdź rezerwację

Jak rezerwacja jest anulowana, wtedy kasa powinna już wrócić na konto z którego ją wysłano
 PM off  

#1928 PostWysłany: 08 Mar 2018 13:29 

Na stronie internetowej wszystko jest tak jak byc powinno, rezerwacja potwierdzona, pieniadze zaksiegowane, rozpoczeli odliczanie dni do odprawy.
Ponowne zalogowanie sie do aplikacjii wizzair na moje konto nic nie zmienilo- nadal widnieje napis "Twoja rezerwacja oczekuje na płatnosc". Jakies inne pomysły co moze byc tego przyzyną?
I pytanie poboczne:
Czy przez strone internetową bede mial dostęp do karty pokładowej czy jest to mozliwe wyłącznie przez aplikację?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#1929 PostWysłany: 08 Mar 2018 14:17 

Jak na stronie internetowej wszystko jest ok to ogólnie rezerwacja jest Ok czyli "Potwierdzona"

Jakieś 99,5% procenta loguje się i odprawia przez stronę internetową nie apkę Wizzair, po odprawie i przez apkę wygenerujesz mobilną kartę pokładową

Co do apki usuń tą wersję apki i po chwili ściągnij nową zaktualizowaną, być może z jakiegoś powodu się nie zaktualizowała
 PM off
Miskof1990 uważa post za pomocny.

#1930 PostWysłany: 08 Mar 2018 17:14 

Mieliście taką sytuację? Zapłaciłem w lutym za 2 rezerwacje plus roczne czlonkostwo w tanszej wersji... Członkostwo nie zaksięgowało się. po 3 reklamacjach, przywrócili.. członkstwo sprzed 3 lat z reifesenu, grupowe, tylko ważne jedynie do czerwca 2018r. kolejny kontakt z wizzairem nic nie daje, rozmowa telefoniczne również..
 Profil Relacje PM off  

#1931 PostWysłany: 11 Mar 2018 16:05 

Witam! mam pytanie dokonałem rezerwacji biletu innej osobie(obywatel Niemiec) ze swojego konta- Imię i nazwisko pasażera się zgadza,status potwierdzony na moje nazwisko,dane rezerwacji w mailu tez na mnie ,rozumiem że przy odprawie online nie zapisały się moje dane osobowe i normalnie wpisuje dane kolegi nr.paszportu ,dowodu..dziękuję za odpowiedz!
 Profil Relacje PM off  

#1932 PostWysłany: 11 Mar 2018 16:12 

Po zalogowaniu na konto myWizz - Odprawa i Rezerwacje - przy rezerwacja z lewej strony napisów Potwierdzona będą twoje nazwiska.
Dopiero jak klikniesz w szczegóły rezerwacji znajomego pod datą lotu musi być nazwisko znajomego czyli osoby lecącej

Wtedy jest ok, w odpowiednim czasie sam lub ty go odprawisz
 PM off  

#1933 PostWysłany: 12 Mar 2018 09:20 

Witam,

Dawno nie leciałem, ile czasu muszę być przed odprawa na lotnisku?, bilet mogę wydrukwować nie wczesniej niż 24 godziny przed odlotem?.
 Profil Relacje PM off  

#1934 PostWysłany: 12 Mar 2018 09:37 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Odprawa na lotnisku dodatkowo płatna. Odpraw się i wydrukuj sobie sam kartę przez Internet lub w apce Wizza parę dni wcześniej
 Profil Relacje PM off  

#1935 PostWysłany: 12 Mar 2018 10:58 

Loty: 87
Kilometry: 127 811
Krajów: 20 / 9.3%
Darmowa odprawa 48h przed lotem przez stronę wizzair lub w aplikacji.
 Profil Relacje PM off  

#1936 PostWysłany: 12 Mar 2018 12:15 

niebieski
megatapety napisał(a):
Witam,

Dawno nie leciałem, ile czasu muszę być przed odprawa na lotnisku?, bilet mogę wydrukwować nie wcześniej niż 24 godziny przed odlotem?.

48 godzin przed lotem odprawisz się internetowo i wydrukujesz kartę pokładową,na lotnisku najlepiej być 1,5-2 godziny przed lotem.
 Profil Relacje PM off  

#1937 PostWysłany: 14 Mar 2018 23:33 

Cześć,

W momencie jak Wizz zmienił mi godziny lotu, zalogowałem się do swojego konta i kliknąłem "Akceptuj zmieniony lot". Z racji tego, że wcześniej miałem wykupione miejsce, wówczas wybrałem je jeszcze raz (z drobną dopłatą 4zł).

Następnie klikam "dalej" i z powrotem przechodzę do panelu Wizz, gdzie wyświetla mi się komunikat o tym aby "akceptować zmieniony lot / zmienić rezerwację", a w miejscu ikonki z miejscem pokazuje się "nie wybrano".

Próbowałem zaakceptować lot z różnych przeglądarek, jak i z aplikacji na Androidzie ale cały czas jest to samo. Czy macie pomysł co z tym zrobić?
 Profil Relacje PM off  

#1938 PostWysłany: 14 Mar 2018 23:38 

Dzwoń po 9 rano na
Tańsza infolinia: (22)1284905

zmienili, system nieczytelny to niech za free pomogą, skoro już raz opłacono
 PM off  

#1939 PostWysłany: 19 Mar 2018 13:37 

Loty: 88
Kilometry: 163 801
Krajów: 23 / 10.7%
Witam serdecznie i z góry przepraszam za pytanie, które zapewne było tu kilka razy, ale niestety tyle jest tych postów, że długo mi zejdzie odnalezienie odpowiedzi. Otóż kupiłem właśnie rodzicom bilety lotnicze i do odprawy jeszcze nieco ponad 2 tyg. Mają wszystko na jednej rezerwacji. Czy rodzice będą mieli miejsca koło siebie, czy muszę im wykupić tę opcję? 37 zł od osoby? To bardzo dużo pieniędzy [4x37zł]. Rodzice będą lecieć pierwszy raz samolotem i wolałbym żeby siedzieli obok siebie.
 Profil Relacje PM off  

#1940 PostWysłany: 19 Mar 2018 13:40 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 49 961
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Gwarancji w regulaminie nie ma, ale wg mojej niekompletnej wiedzy, to jeszcze nikt na forum się nie skarżył, że wizzair rozrzucił ludzi z jednej rezerwacji po całym samolocie.

Ja się wczoraj odprawiałem na 4 osoby - i mamy miejsca w jednym rzędzie.
 Profil Relacje PM off
smahhy lubi ten post.
smahhy uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 232  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości