Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 93 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 09 Mar 2018 15:23 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Mam linka do Google Flights z datami i lotniskami wpisanymi. Klikam tylko na niego i mam przeglad biezacych cen. Oczywiscie w ten sposob nie wykryje bledu OTA, ale zauwaze wszelkie prawdziwe promocje. A te stare z OneWorld byly prawdziwe. Poza tym od czasu do czasu sprawdzam Momondo.
mikuś lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#62 PostWysłany: 12 Mar 2018 12:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Cena spadla, wiec chyba w koncu skusze sie te promocje. Ktore linie uwazacie za najmniej szkodliwe dla zdrowia na locie przez Atlantyk? Do wyboru sa: United 787, Swiss B777, Lufthansa A380 lub A340. Mam nadzieje, ze BA nie zrobi price match jak juz cos kupie.

Ostatnio edytowany przez Aga_podrozniczka, 12 Mar 2018 12:17, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 12 Mar 2018 12:16 
Awatar użytkownika

Loty: 772
Kilometry: 1 313 134
Krajów: 98 / 45.8%
srebrny
1.Swiss 2.Lufa
United nie brałbym pod uwagę he he z uwagi na wyśrubowane standardy.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 12 Mar 2018 14:31 
Awatar użytkownika

Loty: 233
Kilometry: 633 266
Krajów: 54 / 25.2%
złoty
Aga_podrozniczka napisał(a):
Mam nadzieje, ze BA nie zrobi price match jak juz cos kupie.

Z tego co zauważyłem do 2 dni robią na danym kierunku ;)
Ostatnio zajęło im to właśnie tyle czasu na trasie z ARN do HNL gdy UA było przez chwilę najtańsze chociaż nie wiem jak będzie z AMS :)
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 12 Mar 2018 14:38 

srebrny
sko1czek napisał(a):
1.Swiss 2.Lufa
United nie brałbym pod uwagę he he z uwagi na wyśrubowane standardy.

Możesz rozwinąć myśl, bo będę z nimi leciał pod koniec roku i trochę mnie zaintrygował twoj wpis?!
Mając wybor podobny +AC, wybrałem własnie United.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 12 Mar 2018 14:40 

srebrny
Loty United nie różnią się niczym szczególnym od lotów innych linii ze Star Alliance.

#67 PostWysłany: 12 Mar 2018 14:45 
Awatar użytkownika

platynowy
@sko1czek
W sumie to też jestem ciekaw....
Lata temu niecierpialem lotów United: stare samoloty, stara i niemila obsluga, słabe jedzenie, no alco za Free, słaby system rozrywki itp itd. Ale jak w ciągu ostatnich 2-3 lat się nimi przelecialem zarówno po US jak i nad wielką wodą, to wygląda to znacznie lepiej niż np. Swiss....
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 12 Mar 2018 14:56 

srebrny
No właśnie kumpel leciał United i też chwalił. Poza tym wiem, że w razie problemów, to odszkodowania i przebukowania rozdają na prawo i lewo ;)
Lufy nie lubię, choć pewnie do USA mają inny standard.

United daje teraz alko, czy jak w czarterach trzeba kupować :?: :shock:
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 12 Mar 2018 15:09 
Awatar użytkownika

złoty
W UA/LH rejestrowany jest w cenie na lotach z AMS/MXP do HNL czy coś się znowu zmieniło bo nie nadążam?
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 12 Mar 2018 15:15 
Awatar użytkownika

srebrny
@jacek96 @jaco027

Panowie, to moje wrażenia sprzed kilku lat nie muszą być reprezentywne dla lotów United obecnie, bo ostatni lot miałem 3 lata temu.

Latałem z nimi parę razy na trasach transatlantyckich oraz do Ameryki Południowej (Bogota). Nie jestem przesadnie wymagający oraz doceniam niską cenę wykupionych przeze mnie lotów, nie napisałbym też tak mocno, że ich nie cierpię, bo mieli czasem także lepsze momenty. Ale:
- we FRA, MUC skąd leciałem do USA dodatkowe kontrole dokumentów i bagażu podręcznego z tasiemcową kolejką do tych kontroli, podczas gdy loty LH miały normalny boarding z bramki. Dziwaczne kontrole przy wejściu z rękawa do samolotu w Bogocie- może to sprawka lotniska a może jednak jakiś double-cross-check security wymyślony przez UA? Przyjaciele, z którymi lecieliśmy zostali "wylosowani" do takiej kontroli. Leciałem 2 x LH z CCS parę lat wcześniej i mimo wcale nie mniej "niebezpiecznego" co BOG kierunku wejście do samolotu odbywało się normalnie;
- wysoki stopień chaosu organizacyjnego wynikający wg moich obserwacji z bezmyślnych oszczędności. W BOG złapaliśmy dobre 40 minut opóźnienia przy wylocie, bo po zakończeniu boardingu załoga zauważyła, że samolot jest źle wyważony i zaczęła część pasażerów przesadzać do przodu, na miejsca, które są dodatkowo płatne czy też Y+. Normalna linia dokonuje tego podczas boardingu, wręczając przy bramce nowe, zmienione karty pokładowe wybranym pasażerom. Jak wyważyć samolot można przecież ustalić znając ilość pasażerów i bagażu czyli po zakończonej odprawie, nie trzeba tego robić dopiero po załadowaniu samolotu. Motywacja ekipy UA była prosta: nie damy im miejsc wyżej płatnych, przesadzamy tylko na czas startu i wszyscy przesadzenie mieli przykaz - macie wracać na swoje miejsca SIC!
- rozumiem, że beznadziejne jedzenie, brak alko (na trasie EWR BOG w ogóle brak bezpłatnego cateringu bo to taka "krajóweczka" 5 godzinna), obleśne samoloty z poszarpanymi siedzeniami i niedziałająca rozrywka pokładowa to już historia, uff...
- ubiegłoroczna historia z wyproszeniem pasażera już PO zakończonym boardingu bo jednak musi lecieć ktoś inny dobrze oddaje sposób działania tej linii. Trzeba było porządnej nagonki w chińskich i amerykańskich mediach, żeby buraczany CEO w ogóle przeprosił.

Jak się zmienia pozytywnie, to bardzo dobrze, bo wcale lotów z nimi nie wykluczam.

Ostatnio edytowany przez sko1czek, 12 Mar 2018 15:39, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#71 PostWysłany: 12 Mar 2018 15:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak ostatnio sprawdzalam rezerwacje bezposrednio na stronie United, to byl bagaz w cenie, ale teraz to trzeba 2 razy upewniac sie, jak komus na tym zalezy. Mysle, ze niedlugo bedzie trzeba zalozyc wiki, kto daje bagaz w cenie.
monroe uważa post za pomocny.

#72 PostWysłany: 12 Mar 2018 15:45 
Awatar użytkownika

platynowy
@Aga_podrozniczka
Po USA to juz chyba tylko Southwest pozostal z bagazem rejestrowanym za free. U innych przez dlugo byl chcociaz podreczny za free, co przy 'amerykanskich' wielkosciach bagazu plus plecak na laptop dawalo prawie tyle ile rejestrowany w Europie (oczywiscie bez plynow). W ostatnim roku jednak znacznie sie pogorszylo i juz nawet podreczny zaczyna byc platny. Ale to pewnie wiesz. Na miedzykontynentalnych to wlasciwie cly czas rejestrowany jest za free, z tym ze czesto i gesto pojawia sie 'eksperymentalna' taryfa light, ktora de facto neijest juz eksperymentem i nie jest juz tylko w EU ale ze Skandynawii wlasciwie dostepna non stop plus np. TAP z roznych innych miejsc.
@sko1czek
Dzieki za ten komentarz. Pokrywa sie to co napisales z moimi doswiadczeniami. Co prawda nie lecialem nimi do Ameryki Poludniowej ale nawet na lotach EU-USA byly rozne dziwne kontrole na lotniskach. Ale nie tylko w United, bo przydazaly sie i na lotach innych przewoznikow, wiec to chyba nei specyfika tej linii. Kiedys maszyny naprawde byle wysluzone, ale odkad kilka razy mialem przyjemnosc w nowiutkim B777 ze swietnym system rozrywki, to przestalem narzekac. Personel pozostal taki, jaki byl. Ale w ladniejszych okolicznosciach przyrody, przestal tak dominowac swoja...brzydota. Co do glupot zwiazanych z obsluga w USA, to mozna ksiazke napisac i nie tylko na temat United. Sam kiedys czekalem 50m od gate'u na EWR i mi samolot do PBI zapakowali i odlecial
'po cichu' beze mnie, bez zadnego wywolywania brakujacych pasazerow. Pewnie mieli overbooking i 'na spokojnie' przed rozkladowym czasem zapakowali i poszlo...Natomiast z drugiej strony nie moge narzekac, bo bez mrugniecia okiem i jakichkolwiek doplat, 15minut pozniej juz mialem karte pokladowa na ich nastepny lot bez zadnej doplaty i wystawiona w gate'cie. Tak ze mozliwosci obslugi lotu sa znacznie wieksze niz w EU.
Ogolnie to wg mnie standard UA, Lufy jest zblizony. Wg mnie ostatnio odstaje np. Swiss, a zwlaszcza jak lot jest wykonywany za pomoca Edelweiss - np do LAS.
@jacek96
Jak ostatnim razem (jakies 2 lata temu) lacialem nad sadzawka czystym United, to alko bylo standardowo za 5$, jak na krajowkach.
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 12 Mar 2018 15:50 
Awatar użytkownika

niebieski
No niestety, ale BA, American A., Iberia, Finnair i Virgin Atlantic wprowadzaja taryfy Light na trasach do USA (i nie tylko). Tylko patrzyc jak Lufthansa rozszerzy to na loty z innych miejsc europejskich, poza Skandynawia. Takze trzeba sprawdzac bardzo dokladnie czy bagaz jest w cenie czy nie. To samo z wyborem miejsc za darmo, tam gdzie byly wczesniej albo podczas checkin, teraz sa platne w taryfie light/basic. Osobiscie nie jestem sklonna losowac miejsca na 10h long haul.
monroe lubi ten post.

#74 PostWysłany: 12 Mar 2018 16:23 

srebrny
@jaco027
Usciślijmy, alko to mocne drinki, a browar i wino za free, jak u Finów?!
Wino mi wystarcza w podrozy :-)
@Aga_podrozniczka UA tez ma płatne miejsca, choć bagaż jest w cenie, to tylko jeden, jesli dobrze spojrzałem.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 13 Mar 2018 02:20 
Awatar użytkownika

złoty
Promo od *A na Hawaje skończyło się chyba o północy bo już niczego nie wyszukuje, trzeba czekać na kolejne ;)
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 13 Mar 2018 10:35 
Awatar użytkownika

srebrny
@Aga_podrozniczka @jaco027 @jacek96
Do naszej wczorajszej dyskusji przyczynek z bieżacej z relacji @Yossarian:
Yossarian napisał(a):
Koniecznie przed podróżą trzeba zaopatrzyć się w jedzenie bo serwis UA na tej trasie to jakiś żart. Równie dobrze mogłoby go nie być. Kilka kawałków melona i muffin wielkości większego orzecha. Do tego kawa, herbata, soki, woda. O dziwo przysługuje też darmowe piwo. Jedno.

słynny Island Hopper, lot trwa te parę godzin.

rtw-w-8-dni-zea-bah-bom-sin-pvg-island-hopper-usa,219,125611?start=20
 Profil Relacje PM off
jacek96 lubi ten post.

#77 PostWysłany: 13 Mar 2018 11:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Na locie kontynent - Hawaje czy ogolnie krajowki w USA nie nalezy liczyc na zadne jedzenie. Tak samo biznes w nocy, nic. Ja pytalam sie o tej najdluzszy lot, przez Atlantyk, 10-11h moze byc trudno przezyc wcisnietym na waskim siedzeniu z mala iloscia miejsca na nogi. Nie lecialam jeszcze nigdy eko do/z LA i nie chce tego doswiadczyc w razie mozliwosci. Zawsze wybieralam samoloty AA i miejsca MCE jesli mialo to byc eko.

#78 PostWysłany: 13 Mar 2018 12:42 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
eco w LH A380 LAX-FRA, górny pokład (ostatnie 4 rzędy to eco) 2 - 4 - 2 i było ok.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off
Aga_podrozniczka uważa post za pomocny.

#79 PostWysłany: 13 Mar 2018 13:52 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Aga_podrozniczka napisał(a):
Na locie kontynent - Hawaje czy ogolnie krajowki w USA nie nalezy liczyc na zadne jedzenie. Tak samo biznes w nocy, nic. Ja pytalam sie o tej najdluzszy lot, przez Atlantyk, 10-11h moze byc trudno przezyc wcisnietym na waskim siedzeniu z mala iloscia miejsca na nogi. Nie lecialam jeszcze nigdy eko do/z LA i nie chce tego doswiadczyc w razie mozliwosci. Zawsze wybieralam samoloty AA i miejsca MCE jesli mialo to byc eko.

co ty gadsz lecialem z Hawajow polarisem united super serwis jedzenia picia pod podstatkiem, stewka kiedy tylko podeszla sie przywitac zwrocila sie do mnie po nazwisku co raczej malo spotykane
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 13 Mar 2018 14:20 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
@luftairways na jakim kierunku leciałeś, tzn. do jakiego miejsca.
Ja leciałem z HNL do DFW na AA i nie było żadnego serwisu jak to na krajówce w USA.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off
sobo lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 93 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości