Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Wrz 2012 11:30 

Witam.

Właśnie weszłam sobie w moje rezerwacje i zauważyłam, że Wizzair zmienił godzinę lotu, o czym nie raczył mnie nawet poinformować. Kiedyś wysyłał maile, gdzie trzeba było wyrazić zgodę na taką zmianę - teraz kompletna cisza (potwierdzenia rezerwacji również nie otrzymałam). Bilety zostały zakupione ze środków na koncie WIZZ, więc mam pytanie - czy jak zadzwonię i powiem, że nowa godzina odlotu mi nie odpowiada, to pieniądze za bilety zostaną mi zwrócone na konto WIZZ, czy może Wizzair zadecydował za mnie i moja zgoda na zmianę godziny lotu już nie jest wymagana?
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 08 Mar 2018 00:11 
Awatar użytkownika

Witam,
Pierwszy lot miał być 18.02.2018 numer lotu W6 1072 z Eindhoven do Katowic. Godzina lotu na bilecie 16.30, a na lotnisku 16.20. Przez zmianę godziny odlotu uznano bilet za zły i moja mama nie mogła przejść przez odprawę. Skutkowało to tym, że nie została wpuszczona na pokład.
Zabookowala bilet na kolejny dzień numer lotu W6 1826 z Eindhoven do Wrocławia. Koszt nowego biletu 75€.

Czy w takim przypadku można żądać od przewoźnika (WizzAir) zwrotu poniesionych kosztów za nowy bilet? Dodatkowo następny lot był do Wrocławia, a nie tak jak pierwotny do Katowic, w związku z czym doszły jeszcze koszty podróży Wrocław - Katowice.

Proszę o pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Mar 2018 00:16 
Awatar użytkownika

niebieski
O kolejny przykład tego lotu :) dlaczego Wizzair nie chciał zmienić biletu na 16.20? Przecież to był ich blad
Chyba nie przeszła kontroli bezpieczeństwa a nie odprawę. Trzeba był iść do pkt wizzaira z wyjaśnieniem sytuacji
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Mar 2018 00:21 
Awatar użytkownika

Z powodu braku znajomości języka trochę potrwało zanim ogarnęła o co chodzi i było już za późno żeby cokolwiek zrobić
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Mar 2018 00:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Napisać do przewoźnika nie szkodzi. Nic nie tracisz.Zobaczymy co odpowie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości