Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1047 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#181 PostWysłany: 22 Lut 2018 19:46 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.5%
@zakku23 załóż, że 158 cm
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#182 PostWysłany: 22 Lut 2018 19:49 

https://goo.gl/images/6AfvXZ
 PM off  

#183 PostWysłany: 22 Lut 2018 20:03 
Awatar użytkownika

złoty
też mam bilety kupione na OTA, więc jest problem z wejściem na manage booking z 6cyfrowym kodem, ale udało mi się z podaniem numeru e-ticket i zarezerwowałem bezpłatny hotel podczas przesiadki w Pekinie,
nie mam tylko pewności czy to rezerwacja dla wszystkich, jedziemy w 4 osoby na jednym kodzie, czy muszę dla każdego biletu z osobna ?
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 22 Lut 2018 20:38 

Każdy eticket osobno.
 PM off  

#185 PostWysłany: 22 Lut 2018 20:40 
Awatar użytkownika

HON fly4free
To ja korzystając z okazji podpytam Ciebie lub innych którzy już przerabiali hotel od CA bo sam zbieram się do zarezerwowania hotelu na przesiadce w PEK, czy po rezerwacji online dostaliście od razu potwierdzenie z nazwą konkretnego hotelu czy tak na prawdę jedynie jakieś gołe potwierdzenie na maila i wszystko będzie do załątwienia po wylądowaniu?

Na razie pobieżnie tylko przejrzałem jakie tam hotele są rzekomo oferowane i mówiąc delikatnie wydają się one być dość niskich lotów, no ale darowanemu koniowi... ;)
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 22 Lut 2018 23:16 

Cudów się nie spodziewaj, to tylko Air China ;-)
Ja jeszcze hotelu nie przerabiałem, mam rezerwację tylko na lounge.
 PM off  

#187 PostWysłany: 23 Lut 2018 02:56 

srebrny
To nie to samo co hotel tranzytowy - dostałem kiedyś hotel w Pekinie po odwołanym locie. Był całkiem OK, ale jechaliśmy do niego chyba z godzinę. Najpierw trzymali nas ze 2h w samolocie , później minęła z 1h zanim podjechały autobusy, godzina jazdy do hotelu i skończyło się że po 3 h trzeba było wstawać aby wracać na lotnisko.

A hotel to w zasadzie był jakiś ośrodek wypoczynkowy pod Pekinem - dostałem apartament 2 pokojowy z 2 łazienkami pewnie z 40-50 m w sumie. Określiłbym go na jakieś 4*.

#188 PostWysłany: 23 Lut 2018 08:37 

Anonymous napisał(a):
Cudów się nie spodziewaj, to tylko Air China ;-)
Ja jeszcze hotelu nie przerabiałem, mam rezerwację tylko na lounge.

Ten lounge, to wydzielona cześć normalnego prywatnego business lounge. 10 foteli, kilka stołów, ciastka, kawa, herbata i napoje z puszki. Przypominało mniej więcej lounge z Zanzibaru. Obok było widać normalny lounge z ciepłym jedzeniem, wygodnymi fotelami itp.

Tak czy inaczej można skorzystać i opić się chińską colą do woli :)
 Profil Relacje PM off
kostek966 uważa post za pomocny.

#189 PostWysłany: 23 Lut 2018 19:32 
Awatar użytkownika

złoty
@kemot, tak jak pisałem wszedłem na ich hotele po nr e-ticket, pokazało mi dostępne hotele, ale nie mogłem ich wybrać samodzielnie, po akceptacji dostałem od razu od nich maila z info o hotelu, mi przydzielili JinHangXian International Business Hotel, jest w mailu też nr rezewacji hotelu na który jak rozumiem trzeba się powołać przy transfer desku, jak spojrzałem na mapę to 1,3 km od 3 terminala i na sąsiedniej uliczce kilka knajpek, ale w opisie było, że transport i śniadanie w pakiecie,
wydawało mi się, że widziałem podczas rezerwacji adnotację, że obejmuje wszystkich i stąd moje pytanie, bo jak wszedłem po e-ticket żony to hotelu nie było u niej, jeszcze muszę sprawdzić znajomych z którymi lecimy ale trzeba wpisać też nr paszportu więc trochę się odwlecze to sprawdzanie,
natomiast oprócz hotelu i ew. saloniku przy innych lotach miałem piktogram o free ground service, czy to darmowa komunikacja w innych miastach np. Brisbane, dokąd dalej lecę CA ?
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 23 Lut 2018 19:57 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Też mam te ikonki darmowego transportu dla każdego z 4 odcinków podróży ale na mój gust to jakiś bullshit, oczywiście transport z/do hotelu w PEK będzie za free ale to raczej nie ma z tym nic wspólnego.

Skoro lecisz do BNE (witaj w klubie) to znaczy, że masz przesiadkę od 5 rano do 2 w nocy - czy na potwierdzeniu hotelowym dostałeś jakiekolwiek info o godzinie zameldowania?
Jakby nie patrzeć meldując się tam dajmy na to o 6-7 rano i wymeldowując o północy nijak będzie się to miało do klasycznej doby hotelowej. Domyślam się, że są na takie sytuacje przygotowani bo w końcu mają z nimi do czynienia na codzień ale warto mieć pewność przed wyruszeniem w podróż.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 23 Lut 2018 20:28 
Awatar użytkownika

złoty
przylatujemy do Pekinu po 13, a wylatujemy 2.35 więc niecała doba hotelowa,
cały mail to; Dear Passenger,

you have booked Air China’s service to provide you with the details as follows:

your stay at JinHangXian International?Business Hotel on the day 2018-04-10. Hotel address No.8 Siwei Road, Shunyi District, Beijing; Tel:010-52139999; Reservation number:PEK180.....,
na maila nie da się odpowiedzieć, chyba przedzwonię do warszawskiego biura CA dowiedzieć się więcej
 Profil Relacje PM off
kemot uważa post za pomocny.

#192 PostWysłany: 28 Lut 2018 14:13 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Mam takie nietypowe pytanie, czy komuś kto zarezerwowował online bezpłatny hotel podczas przesiadki w PEK, zdarzyło się później tą rezerwację anulować (tak, jest tam magiczny przycisk "cancel") i jeśli tka to czy dokonanie rezerwacji hotelu w ten sam sposób było ponownie możliwe czy opcja ta raz na zawsze przepadła?

Dlaczego takie dziwne pytanie? Podróżuję z inną osobą która rezerwowała bilet oddzielnie i mimo rezerwacji hotelu w tym samym momencie oczywiście otrzymaliśmy dwa różne przybytki i tak myślę żeby może anulować i próbować do skutku aż do trafienia tego samego hotelu bo inaczej ciężką tą sprawę załatwić... polskie biuro CA pod telefonem kompletnie bezużyteczne w tej sprawie.
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#193 PostWysłany: 28 Lut 2018 18:01 

Napisz maila do CA, ale nie do polskiego oddziału.
 PM off  

#194 PostWysłany: 28 Lut 2018 20:09 
Awatar użytkownika

HON fly4free
A rzucisz jakimś adresem mailowym? Na ich stronie internetowej widzę jedynie telefony do różnych biur rozsianych po świecie.
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 28 Lut 2018 20:19 

ffp@airchina.com
Odpowiadają zwykle w ciągu 2-3 dni.
 PM off
kemot uważa post za pomocny.

#196 PostWysłany: 02 Mar 2018 11:58 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Potomnym napiszę, że niestety ale spod tego maila zostałem odesłany z kwitkiem na infolinię ponieważ oni zajmują się pod tym adresem wyłącznie Phoenix Miles czyli ichniejszego programu lojalnościowego.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 02 Mar 2018 12:01 

To ładnie Cię zlali :-\ ja zawsze skrobię na ten adres, bez względu na problem.
 PM off  

#198 PostWysłany: 02 Mar 2018 12:41 
Awatar użytkownika

złoty
@kemot, pisz do skutku, tam za każdym razem kto inny siedzi i odpowiada, może trafiłeś na takiego co mu się akurat nic nie chciało ?
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 05 Mar 2018 13:05 

Loty: 21
Kilometry: 37 866
Krajów: 7 / 3.4%
Niewykorzystany bilet w AirChina
Kupuje bilety na listopad LHR-SYD. Taryfa Economy Saver
Pokazuje Refund Before Flight Departure 120 GPB - jest to kwota ryczałtowa zwrotu czy kwota odliczana od ceny biletu ?
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 05 Mar 2018 17:00 
Awatar użytkownika

Loty: 456
Kilometry: 738 170
Krajów: 85 / 41.1%
srebrny
Posiłki specjalne można spokojnie ogarnąć mailowo.
Cytuj:
Dzień dobry,

posiłek koszerny został potwierdzony na Pana lotach.

Z poważaniem

Air China Poland

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1047 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 53  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości