Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Lut 2018 13:26 

Dokąd
  • Paryż

Data wylotu
  • 06.08.2018

Data powrotu
  • 10.08.2018

Długość pobytu
  • 5

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 550-600

Dodatkowe informacje
  • Hej! Chciałbym wyjechać z dziewczyną do Paryża i zastanawiam się, czy cena za naszą dwójkę w tą i z powrotem 1100-1200 zł to dobra stawka, czy czekać na ewentualne obniżenie cen?
    Sprawdziłem temat podpięty i wszystkie wyszukiwarki podają podobne koszta, ale nie wiem, czy to nie taki okres, który przeminie a ceny spadną. Co sądzicie?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 22 Lut 2018 13:50, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#2 PostWysłany: 22 Lut 2018 13:34 
Awatar użytkownika

Loty: 145
Kilometry: 224 064
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
Nie napisałeś o jaką linię lotniczą chodzi oraz czy termin jest sztywny, czy też możliwe jest przesunięcie wyjazdu np. o tydzień lub dwa. Ani czy loty mają być bezpośrednie, czy też przesiadki też są przez Was akceptowane?
A ceny są niższe jeśli tylko minimalnie zmieni się daty.
Załącznik:
Kraków-Paryż.JPG
Kraków-Paryż.JPG [ 101.43 KiB | Obejrzany 1807 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Lut 2018 13:39 

Linie jakiekolwiek, termin raczej sztywny, chociaż takie uchylenie jakie zaproponowałeś jestem w stanie przetrawić. Więc no 6-10,7-10,6-9 to jedyne opcje.
Wolelibyśmy bezpośrednie, jednak jakaś 1 przesiadka jeszcze przejdzie.
Czy oferta 800 zł jest już w porządku na takie połączenie?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Lut 2018 13:43 

Jak Easyjet i loty bezpośrednie do CDG za 800-900 zł dla 2 osób to kupuj, sam w tej cenie kupowałem bratu i bratowej na weekend majowy, a potem zaraz szybko zdrożały do 2000 zł i więcej

A te z przesiadkami do Beauvais niewiele taniej licząc koszty dojazdu i nie za duże czasy przesiadki sobie według mnie odpuść
 PM off  

#5 PostWysłany: 22 Lut 2018 13:46 

Loty: 119
Kilometry: 254 646
Krajów: 39 / 18.2%
@Cicha_Woda co to za wyszukiwarka ?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 22 Lut 2018 13:51, edytowano w sumie 1 raz
wyszukiwarka to AZair :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Lut 2018 13:48 

@gorny77

ten byłby świetny ale 1200
Myślisz, żeby jeszcze poczekać?

Załączniki:
znizki.png
znizki.png [ 27.51 KiB | Obejrzany 1732 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Lut 2018 13:51 

Tu masz bezpośrednie loty w fajnych godzinach na jedno z dwóch głównych lotnisk w Paryżu

Loty Easyjet raczej czy na pewno nie tanieją, wszystko zależy jak bardzo jesteś zdeterminowany w sierpniu pchać się akurat do Paryża

Wyszukiwarka wyżej to Azair
 PM off
Cicha_Woda lubi ten post.

#8 PostWysłany: 22 Lut 2018 13:56 
Awatar użytkownika

Loty: 145
Kilometry: 224 064
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
Nie kontrolowałam cen na tym kierunku, ale wykresy cen na Azair wskazują na ich trwający spadek. Do sierpnia jest jeszcze sporo czasu. Zazwyczaj najniższe ceny na loty Ryanair są +/- na trzy miesiące przed wyjazdem. Myślę, że jeszcze nie warto kupować tych biletów tylko obserwować ceny i czekać na ewentualne promocje. Pamiętaj też, żeby na wszelki wypadek jeszcze przed kupowaniem biletów wyczyścić historię przeglądania i ciasteczka. Obecnie najniższe bilety na loty do Paryża i z powrotem w okresie wakacyjnym kosztują ok. 350 zł. Zatem jest jeszcze potencjał do obniżek. Oczywiście nikt nie zagwarantuje, że one faktycznie nastąpią ;)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Lut 2018 15:37 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Możesz rozważyć jeszcze Ryanaira do BVA, które jednakże jest nieco oddalone od Paryża. Do ceny należy doliczyć cenę przejazdu do samego Paryża, ale czasem jest to opłacalne rozwiązanie. Dodatkowo, w przypadku Ryanaira trudno jeszcze o dobre ceny na tak odległy termin.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości