Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
bilet-kupiony-przez-kiwi-com-a-karta-pokladowa-ryanair,225,160647

Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Kefalinia
Wolos
.....
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... okladowych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 158  Następna
Autor Wiadomość
#1561 PostWysłany: 27 Sty 2018 15:18 

Wg strony Ryanair "Klienci, którzy wykupili miejsca, mogą odprawić się w terminie od 60 dni do 2 godzin przed zaplanowanym czasem wylotu."
Ja nie wykupiłem miejsca, a jedynie bagaż rejestrowany i również mam informację, że mogę dokonać odprawy 60 dni wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#1562 PostWysłany: 27 Sty 2018 15:31 

Ponieważ wcześniej da się i można uzupełnić niezbędne dane do odprawy Ryanair: datę urodzenia i dane dokumentu podróży

Jednak bez wykupienia miejsca nie przejdziesz do końca odprawy z wydrukowaniem karty pokładowej, nie dotyczy zakupu we właściwej droższej taryfie
 PM off  

#1563 PostWysłany: 30 Sty 2018 01:06 

Witam serdecznie. Jestem tutaj nowy ale zdążyłem już troche poszukac odpowiedzi na swoje pytanie w czeluściach forum - niestety nie znalazłem.
Odnośnie nowych zasad bagażowych i wykupu tzw. priority. Próbowałem dzisiaj podczas odprawy online wykupić możliwość zabrania bagażu do kabiny na piątkowy lot z Krakowa do Shannon. Niestety gdy dokonywałem płatności dostawałem komunikat, że wprowadziłem błędny numer karty, lub nazwisko lub coś tam jeszcze. Ponowna próba skończyła się tym samym. Następne próby przy użyciu dwóch innych kart także zakończyły się niepowodzeniem. Dokonałem odprawy bez priority ale coś mnie tknęło i spróbowałem wykupić priority na inny, majowy lot. Płatność kartą, którą używałem wcześniej przeszła bez problemu.
Pytanie więc czy komuś też tak się przytrafiło? Czy to oznacza, że strona Ryanair gdy wyprzeda dostępne 90 sztuk priority nie informuje o tym w cywilizowany sposób tylko wyrzuca komunikat o błędzie płatności? Czy można gdzieś sprawdzić dostępność priority na dany lot (tak jak np. wolne miejsca podczas rezerwacji)?
 Profil Relacje PM off  

#1564 PostWysłany: 30 Sty 2018 01:14 

niebieski
Nie ma systemu sprawdzania priority,całkiem możliwe,że już nie jest dostępne jeśli data lotu bliska.Popróbuj jeszcze rano.
 Profil Relacje PM off  

#1565 PostWysłany: 31 Sty 2018 01:44 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 641
Kilometry: 981 829
Krajów: 63 / 29.4%
Ryanair zmienił mi godziny lotów w kwietniu - mail informacyjny zawiera jedynie link do akceptacji zmienionych godzin. A czy jeśli mi nie pasują te nowe godziny, to uda się zmienić daty lotów?

#1566 PostWysłany: 31 Sty 2018 06:42 

Kiedyś musiała być to zmiana 2 -godzinna, potem złagodzili ten termin według uznania
Masz Czat za Free to próbuj
 PM off  

#1567 PostWysłany: 31 Sty 2018 08:53 

niebieski
Kashpir napisał(a):
Ryanair zmienił mi godziny lotów w kwietniu - mail informacyjny zawiera jedynie link do akceptacji zmienionych godzin. A czy jeśli mi nie pasują te nowe godziny, to uda się zmienić daty lotów?

Regulamin Ryanair jest w tej kwestii mniej korzystny niż W6 .Na ich stronie masz,że "W razie istotnej zmiany godziny odlotu samolotu linii Ryanair (opóźnienie lub przyspieszenie o więcej niż 3 godziny w stosunku do pierwotnej godziny odlotu), jeśli nie będzie dostępnego żadnego alternatywnego lotu, linie Ryanair na wniosek pasażera zaoferują kredyt podróżny lub zwrot całej kwoty zapłaconej za lot, dla którego zmieniono godzinę odlotu. Wszelka dalsza odpowiedzialność linii jest wykluczona." Zawsze jednak warto spróbować negocjować na czacie ,bo ostatecznie wiele zależy na kogo się trafi ;)
 Profil Relacje PM off  

#1568 PostWysłany: 31 Sty 2018 13:01 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Przećwiczyłem w praktyce ;) 2 czaty. Generalnie opór, bo godziny lotu przesunięte o 35 minut i twierdzą, że poniżej 2 godzin nie ma możliwości zmiany dat. Pierwszy czat zaczął się magicznie rwać (choć ja połączenie cały czas miałem), gdy zacząłem dopytywać o możliwość zwrotu kosztów zakupu biletów i dopytywać o warunki i postanowienia ;) W drugim przy próbie zmiany dat to samo, ale przynajmniej skierowano mnie do formularza www, żeby złożyć wniosek o zwrot. Na ten inny termin pojawiły się bilety po taniości (39 zł OW), więc kupiłem a o tamten zwrot będę walczył. Nie liczę na wiele, ale dam znać, czy coś dało się ugrać.

#1569 PostWysłany: 01 Lut 2018 12:43 

Hej, mam takie pytanie - rezerwowałem w ryanairze wylot i odlot z danego miejsca, odprawiłem się na obydwa loty, ale tym drugim nie polecę, bo muszę lecieć dzień później. Czy jak już się odprawiłem, dostałem karte pokładowa i się nie pojawie to będą z tego jakieś nieprzyjemności natury finansowej ? :)

Z góry dziękuję za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#1570 PostWysłany: 01 Lut 2018 12:46 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Nic się nie stanie
 Profil Relacje PM off
Aezakmi23 uważa post za pomocny.

#1571 PostWysłany: 11 Lut 2018 10:37 
Awatar użytkownika

Loty: 536
Kilometry: 880 721
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
Czy przesunięcie godziny wylotu o 20 minut jest jakimś argumentem za próbą odwołania rezerwacji ?
Kupiłem w przypływie emocji 2 x RT do Burgas ale w sumie chciałbym to odpuścić.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#1572 PostWysłany: 11 Lut 2018 10:40 

Tyko jak dostaniesz e-maila od nich z linkiem do darmowego anulowania

Jak nie dostaniesz, standardowo powyżej 2 godzin od godziny z rezerwacji
 PM off  

#1573 PostWysłany: 11 Lut 2018 10:52 
Awatar użytkownika

Loty: 536
Kilometry: 880 721
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
Dostałem już trzykrotnie informację o zmianie terminu z linkiem do kliknięcia, że akceptuję.
Ale w samym powiadomieniu nie ma żadnej informacji o możliwości anulowania.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#1574 PostWysłany: 11 Lut 2018 10:54 

no właśnie...czyli odpowiedź brzmi NIE w/g wytycznych j/w
 PM off  

#1575 PostWysłany: 11 Lut 2018 14:01 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@Tomo14 niedawno próbowałem coś wynegocjować, bo mi z kolei przesunęli Burgas o 35 minut. Czatowałem 2 razy - przesunąć na inne daty się nie udało - twierdzą, że to możliwe tylko jeśli zmiana godzin wylotu jest większa niż 2 godziny w stosunku do pierwotnej. Co do anulowania, to najpierw dostałem link do zgłoszenia przez formularz, ale po wypełnieniu i wysłaniu, dostałem potem link do innego wniosku, w którym niestety o zwrot można wystąpić jeśli zmiana jest o minimum 3 godziny i po wpisaniu danych lotu po prostu nie przepuszcza do kolejnego kroku, tylko wyrzuca komunikat, że lot nie jest ani odwołany ani nie nastąpiła zmiana godzin o te 3 godziny. Próbuję jeszcze pisać, ale już właściwie pogodziłem się z tym, że zwrotu nie uzyskam - na szczęście 78 zł to nie majątek.
A informację z linkiem też dostałem 3 razy - nie klikam akceptacji, zobaczę co będzie dalej.

#1576 PostWysłany: 12 Lut 2018 12:16 
Awatar użytkownika

Loty: 23
Kilometry: 27 962
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
Moje pytanie następujące dotyczące Ryanaira. Czy dokupujecie dodatkowy bagaż podręczny, czy jesteś w stanie spakować się do małego (na dłuższy wylot 2-3 dni) 30x20x20 ? Oczywiście pytam orientacyjnie, bo preferencje każdy ma inne:) Jeżeli odp brzmi tak, to z jakich bagaży korzystacie plecak ? torba o podobnych wymiarach? (namiary jak najbardziej wskazane)

#1577 PostWysłany: 12 Lut 2018 12:18 

Najpierw sprawdź, czy da się dokupić dodatkowy bagaż podręczny
 PM off  

#1578 PostWysłany: 12 Lut 2018 13:23 

niebieski
Zbyszko napisał(a):
Moje pytanie następujące dotyczące Ryanaira. Czy dokupujecie dodatkowy bagaż podręczny, czy jesteś w stanie spakować się do małego (na dłuższy wylot 2-3 dni) 30x20x20 ?

Po wielu podróżach FR ,mamy już w cenie biletu 10 kg bagaż 55 x40 x 20cm i spokojnie się w niego pakujemy,nie ważne czy to plecak czy walizka.Jak nie kupimy priority to oddajemy go do luku.Dodatkowo pozwalają nam też zabrać na pokład mały plecak lub torebkę 30x20x20 cm .Jak z nimi polatasz ,to też tak będziesz mieć ;)
 Profil Relacje PM off  

#1579 PostWysłany: 12 Lut 2018 13:34 
Awatar użytkownika

Loty: 23
Kilometry: 27 962
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
Anonymous napisał(a):
Najpierw sprawdź, czy da się dokupić dodatkowy bagaż podręczny

Jest taka opcja i to chyba będzie jedyne słuszne rozwiązanie. ;) :lol:

#1580 PostWysłany: 12 Lut 2018 13:46 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@Zbyszko zanim coś zrobisz, to dokładnie jeszcze raz przeczytaj: w cenie biletu Ryanair masz już 2 bagaże podręczne. Dokupić do rezerwacji możesz bagaż rejestrowany (czyli duży do 20 kg nadawany na stanowisku linii lotniczej przed kontrolą bezpieczeństwa), ewentualnie dokupujesz do rezerwacji usługę Priority, która daje ci pewność, że ten większy bagaż podręczny będzie leciał z tobą na pokładzie, a nie zabiorą ci do luku.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 158  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości