Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Sycylia w sierpniu :)
#1 PostWysłany: 27 Sty 2018 11:40 
Awatar użytkownika

• Katowice, Kraków, Lublin, Wrocław - lub każde inne lotnisko jak będzie warto (mieszkam w Kielcach)

Dokąd
  • Sycylia - najbardziej preferowane lotnisko Trapani, potem Palermo, w ostateczności Katania

Data wylotu
  • 04.08.2018

Data powrotu
  • 19.08.2018

Długość pobytu
  • 7-9 nocy na miejscu

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 3

Sam znalazłem
  • 950 PLN

Dodatkowe informacje
  • Witam Wszystkich bardzo serdecznie,

Jestem bardzo początkującym podróżnikiem na własną rękę poza granicami kraju - do tej pory wszystkie samodzielnie organizowane eskapady były w Polsce, ew. pobyt za granicą z biurem podróży.

W tym roku na wakacje zamarzyła nam się Sycylia - najbardziej chciałbym się znaleźć pomiędzy Marsala a Trapani (windsurfing), ale jak wyląduje w innym miejscu na nabrzeżu też nie będę płakał - zresztą wstępne rozeznanie pokazuje że wypożyczenie auta nie jest takie drogie.

Noclegi można znaleźć w naprawdę ludzkich cenach, ale wydaję mi się że 2850 PLN za lot w dwie strony dla rodziny 2+1 (syn będzie miał 6 lat w momencie lotu) to spora kwota i da się polecieć taniej.

Daty wylotu i powrotu ustawiłem jak mamy urlop - więc jak wylot 4 to albo popołudniu albo z lotnisk które wskazałem z miejscowości. Ale na miejscu chcemy zabawić 7-9 nocy - może max +2 dni jak loty będą bardziej opłacalne.

Pomożecie i naprowadzicie początkującego? Wolałbym uniknąć przesiadek na lotniskach (syn ma dużo energii), ale mogę podjechać na jakieś lotnisko nawet dalej o ile będzie warto.
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 27 Sty 2018 12:04 
Awatar użytkownika

Loty: 72
Kilometry: 185 531
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Troche z innej beczki :). Myśmy zrobili sobie podobny trip ale autem z PL z włochami w pigułce Poznan->Wenecja->Rzym->Neapol 2 noclegi->Marina Di Modica 7 noclegów->okolice Giao Tauro (dokładnie teraz nie pamiętam)->Perugia->Florencja->Poznań
Męcząco ale fajnie. Dziś jak bym powtarzał to z Neapolu popłynął bym nocnym promem do Mesyny koszta podobne o opłat za autostrade i paliwa a śpisz sobie w kabinie i rano ruszasz wypoczęty

#3 PostWysłany: 27 Sty 2018 12:08 
Awatar użytkownika

Loty: 627
Kilometry: 1 137 708
Krajów: 111 / 51.9%
platynowy
Jeśli pasują Ci różne miejsca przylotu i wylotu na Sycylii oraz powrót do Budapesztu i potem lot do Warszawy lub autokar do Krakowa to można się zmieścić w 300-400zł / os (+koszt powrotu z Budapesztu)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Sty 2018 12:32 
Awatar użytkownika

Loty: 256
Kilometry: 586 292
Krajów: 62 / 29.0%
6 pełnych dni na Sycylii i w drodze powrotnej czas w Mediolanie na obiad i zobaczenie must have'ow w Bergamo, z powrotem dzień później i krótszą (7-godzinną) przesiadką w Bergamo 25 zł drożej ale kombinacji do 500 zł (tyle że z bagażem podręcznym) jest sporo. :P

Załączniki:
syc.png
syc.png [ 47.81 KiB | Obejrzany 2166 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 28 Sty 2018 10:49 
Awatar użytkownika

-- 28 Sty 2018 11:21 --

marcin.krakow - do Budapesztu mógłbym podjechać, mam ok. 500 km - jak można rzeczywiście taniej polecieć. O jakich liniach myślałeś?

Mrk dziękuje za pomysł. Czy ceny zawierają dopłatę za bagaż rejestrowany? Pewnie jak nie padnie inna propozycja to skorzystam z Twoich propozycji - z jakiej wyszukiwarki korzystasz?

Jednak ze względu na to że będę z 6 latkiem i bagażami, naprawdę wolałbym wylecieć i wrócić na to samo lotnisko (dojadę na nie własnym autem, tak będzie mi najwygodniej). W przypadku różnych lotnisk w Polsce też dam radę, zaangażuję brata ale nie lubię się prosić.

Słyszałem jeszcze że tanio można przedostać się z Bari na Sycylię - ale też nie znalazłem czegoś taniego na Bari.

Czy lepiej bilety na sierpień kupić już teraz czy jak poczekam może być taniej?

-- 28 Sty 2018 11:49 --

przepraszam, że post pod postem ale znalazłem ofertę easyjet z Lublina do Mediolanu. Niby cena 500 PLN z groszem, ale po dodaniu jednego bagażu rejestrowanego 23 kg i wybraniu miejsc urosła do 929 PLN - co i tak wydaję się fajną opcją bo pewnie z Mediolanu na Sycylię nie powinno już być tak drogo?

Koszyk 929 zł929 zł
Lublin do Mediolan Malpensa
Flight number EZY2794

Odlot
13:35 pon 6 sie
Przylot
15:45
Twoje ceny biletów
Dorosły 2 x 53 zł53 zł
Dziecko 1 x 53 zł53 zł
Twoje opcje lotu
Standard miejsce 3 x 20 zł20 zł
Mediolan Malpensa do Lublin
Flight number EZY2793

Odlot
11:00 pon 13 sie
Przylot
13:05
Twoje ceny biletów
Dorosły 2 x 136 zł136 zł
Dziecko 1 x 136 zł136 zł
Twoje opcje lotu
Standard miejsce 3 x 20 zł20 zł
Elementy bagażu rejestrowanego
23 kg (bagaż rejestrowany) 1 x 242 zł242 zł
Łączna waga 23 kg
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Sty 2018 00:14 

Nie sądziłem, że można się tam wybrać tak tanio. Sam chyba muszę się zdecydować :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości