Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: GRUZJA (Tibilisi)
#1 PostWysłany: 10 Maj 2012 09:55 

Proszę o pomoc w znalezieniu tanich biletów do Gruzji -> Tbilisi w terminie 4-11.06. Sprawa bardzo pilna.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc. :)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
 Temat postu: Re: GRUZJA (Tibilisi)
#2 PostWysłany: 10 Maj 2012 11:18 

Jeśli masz tak konkretne daty - nieodległe - to tanio nie będzie i sam możesz sprawdzić. LOT lub AirBaltic (np. z Rygi lub Wilna).

P.S. No i nie chciałbym być zgryźliwy, ale warto znać pisownię miasta, do którego chce się jechać...
 PM off  

#3 PostWysłany: 10 Maj 2012 11:49 

jedź lądem -> hop do tira pod Warszawą, 4dni potem jesteś w Gruzji. Przy okazji zobacz sobie Stambuł.
Tak jak pisał Brigante32, na czerwiec to już żadnej promocji nie złapiesz, taniej niż teraz nie będzie.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Maj 2012 21:15 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 538 600
Krajów: 80 / 37.4%
Cytuj:
P.S. No i nie chciałbym być zgryźliwy, ale warto znać pisownię miasta, do którego chce się jechać..

Ja też nie chcę być zgryźliwy ale gdzie Kolega / Koleżanka zrobił błąd w nazwie? ;)

#5 PostWysłany: 10 Maj 2012 21:23 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
W nazwie miasta. Nazwą oficjalną ustaloną przez KSNG jest Tbilisi. Powszechny błąd pisania Tibilisi wynika z tego, że w języku gruzińskim Tbilisi jest zapisywane თბილისი, przy czym თ jest "t" przydechowym, brzmiącym zdecydowanie inaczej niż polskie t, bardziej właśnie zbliżonym to t' lub th'. Alfabet polski nie oddaje w pełni tego dźwięku. Niemniej oficjalna transkrypcja / transliteracja języka gruzińskiego każe zapisywać თ jako t.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Maj 2012 21:24 

puhacz napisał(a):
Cytuj:
P.S. No i nie chciałbym być zgryźliwy, ale warto znać pisownię miasta, do którego chce się jechać..

Ja też nie chcę być zgryźliwy ale gdzie Kolega / Koleżanka zrobił błąd w nazwie? ;)

odpowiem niewprost: inaczej pisana nazwa jest w tytule wątku a inaczej w tekście postu
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Maj 2012 21:24 

TBILISI:) Trudne, co?:)

hehe wyprzedzili mnie... ale Tibilisi brzmi tak delikatniej moim zdaniem:)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 10 Maj 2012 21:57 

dobra, biletów do Novo Aleksiejewka za mniej niż 1000 i tak nie znajdzie :P
Ja za tydzień serio jade tirem i wcale to nie jest złe rozwiązanie. Choć te ponad 3tys. trochę się dłuży.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 11 Maj 2012 13:09 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 538 600
Krajów: 80 / 37.4%
Cytuj:
odpowiem niewprost: inaczej pisana nazwa jest w tytule wątku a inaczej w tekście postu

A tu jest pies pogrzebany ;) Przeczytałem tylko post, nie zwróciłem uwagi na tytuł wątku, i nie mogłem się tego błędu doszukać, choć był.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości