Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 232  Następna
Autor Wiadomość
#1821 PostWysłany: 06 Sty 2018 14:08 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Chodzi o to, że ja właśnie nie mam iPhona tylko Lumie na której jest system Windows Phone a nie jakiś iOS czy Android więc nie ma na ten system aplikacji Wizz, więc pytam czy jak ściągnę na telefon kartę podkładową w formacie PDF lub HTML i pokaże na bramkach przy odprawie czy to jest uznawalne, ale z tego co widzę, to muszę mieć jakąkolwiek aplikację co odczytuje pliki z kodami czyli chyba ten passwallet lub cos podobnego, bo choćbym ściągnął ów PDF to wątpie czy po powiększeniu na ekranie telefonu czytnik zczyta go, trzeba chyba choćby ten passvallet który "wyszczególni" ten kod na cały ekran i wtedy powinno być tiptop.

dzięki za rady
 Profil Relacje PM off  

#1822 PostWysłany: 06 Sty 2018 22:38 
Awatar użytkownika

Loty: 332
Kilometry: 386 465
Krajów: 38 / 17.7%
złoty
@DonCorrado, widzialem ze wiele osob tak robi ze wyswietla pdfy na telefonach i bez problemu im to przechodzi. Ja bym Ci doradzil zebys odprawil sie na czyims telefonie z androidem albo poprosil kogos zeby zrobil to za Ciebie a potem przeslal Ci screenshota mobilnej karty pokladowej (tylko w zadnym razie MMSem bo kompresja wszystko zabije).
 Profil Relacje PM off  

#1823 PostWysłany: 07 Sty 2018 21:12 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Sciaglem sobie jakas aplikacje MyPasses, przed kontrola bagaż przeszlo, przy wejściu do samolotu tez, natomiast w samolocie pdf pokazalem z telefonu i tez przeszlo. Mialem wydruk w razie W, teraz juz przy wylocie z Hiszpanii nie bede drukowal chyba nie maja innych standardów mam nadzieje
 Profil Relacje PM off  

#1824 PostWysłany: 07 Sty 2018 21:18 

Od jakiej ilości pasażerów jesteśmy w stanie negocjować z Wizzair stawkę za.dany przelot? Lub jakiś discount. Chodzi mi o to czy to kilkanaście osób, kilkadziesiąt, czy w ogóle niemożliwe? Ktoś miał taki przypadek?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1825 PostWysłany: 07 Sty 2018 21:33 

złoty
W Wizzair nie ma czegoś takiego jak obniżka cen biletów przy dużej ilości osób.
Bilety wzrastają cenowo jak zostają wysprzedane te tańsze.
Jak robisz rezerwację np dla 10 osób to wykupujesz tyle ile jest biletów w tańszej cenie a potem pozostałe.
Musisz lub możesz tez uwzględnić możliwość zakupu WIZZ Discount Club aby kupować tańsze o ok.10 euro za lot bilety.
 Profil Relacje PM off  

#1826 PostWysłany: 07 Sty 2018 21:36 

Wizzair uwzględnia taką możliwość bez kombinowania, informacje o rezerwacji grupowej znajdziemy na ich stronie

https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i- ... -grupowe#/
 PM off  

#1827 PostWysłany: 07 Sty 2018 21:45 

złoty
@gorny77

Można i tak ale cena końcowa będzie wyższa.
 Profil Relacje PM off  

#1828 PostWysłany: 07 Sty 2018 22:05 

Nie sądzę, a i pytająca chce negocjować ;)
 PM off  

#1829 PostWysłany: 10 Sty 2018 23:44 

Czytałem że miejsce zostaną przydzielone podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. Kupiłem dwie bilety, po potwierdzeniu płatnośći od razu dostałem nr miejsce 32A a koleżanka 32F w obie strony, trochę nie rozumiem? Ponieważ moja wcześniejsza rezerwacja dostałem nr miejsce podczas odprawy.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1830 PostWysłany: 11 Sty 2018 00:47 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
Krajów: 68 / 31.6%
niebieski
Mam wykupiony lot z synem w obie strony na jednej rezerwacji. Syn nie może lecieć (pobyt w szpitalu), więc lecę z córką - doleci na miejsce w innym terminie niż ja. Chcę zmienić rezerwację syna, ale mogę tylko zmienić oba loty, a potrzebuję tylko na powrót. Czy jest sposób na rozbicie takiej rezerwacji czy trzeba dzwonić na infolinię? Czy może lepiej zmienić nazwisko po locie tam? Trochę mnie niepokoi fakt, że już nie ma biletów na lot powrotny i w razie problemów 14 latka zostaje sama w Gruzji...

#1831 PostWysłany: 11 Sty 2018 00:55 

niebieski
@Alexis93 Miejsca są przydzielane już przy rezerwacji,tylko ujawniane pasażerowi przy odprawie. Kupiłeś dwie oddzielne rezerwacje czy jedną dla 2 osób? Może "niechcący" kupiłeś też miejsca przy oknie, lub były już tylko te i system postanowił nie czekać z ujawnieniem ;) Trudno jednoznaczne stwierdzić, bo sytuacja nietypowa. :) @paweł p Chyba najlepiej po odbyciu lotu tam, zmienić dane osobowe na powrotną trasę.
 Profil Relacje PM off  

#1832 PostWysłany: 11 Sty 2018 08:04 

@miriam jedna rezerwacja dla dwóch osób. Nie wykupiłem miejsca przy oknie...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1833 PostWysłany: 11 Sty 2018 21:09 

Hej! Lecimy z Polski do Włoch Wizzairem 3 osoby z polskim paszportem i 2 z ukraińskim. Chcę wszystkich odprawiać online - mogę? Wizzair na swej stronie pisze: "jeśli posiadasz dokumenty podróżne spoza Unii Europejskiej, musisz podejść do stanowiska odprawy w celu sprawdzenia dokumentacji i podbicia karty pokładowej". Co to znaczy? Przed udaniem się do kontroli bagażu, mają pójść do stanowiska Wizzair, tam gdzie ci z bagażem rejestrowanym?
 Profil Relacje PM off  

#1834 PostWysłany: 11 Sty 2018 21:32 

niebieski
Muszą podejść do stanowiska kontroli paszportowej. Żeby Ukrainiec mógł wjechać bez wizy, musi mieć paszport biometryczny i uzasadnić cel i warunki planowanego pobytu oraz mieć odpowiednie środki .
 Profil Relacje PM off  

#1835 PostWysłany: 11 Sty 2018 22:22 

Skąd takie info? Z własnego doświadczenia? Dzwoniłem na infolinię lotniska Chopina, to mi facet powiedział, że wszystko tak samo jak Polacy, ale wyczułem, że nie był pewny tego.
 Profil Relacje PM off  

#1836 PostWysłany: 13 Sty 2018 17:29 

Mam 2 pytania, szukałem wg wyszukiwarki fraz czy nie było o tym mowy i o dziwo nic mi nie wyszukało więc raczej nie spamuję:

1. Powyżej tematu jest krótka wiadomość "Wikipost" o lotniskach na których niedostępna jest odprawa online i trzeba się odprawić na lotnisku. Jest tam też wymieniona Kolonia z której we wtorek lecę, ale na stronnie WizzAira (link niżej) o Kolonii nie wspominają. Czy ktoś leciał ostatnio z Kolonii Wizzem, odprawiał się online i może potwierdzić zmiany? https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i-uslugi/informacje-o-rezerwacji/odprawa-i-wejscie-na-poklad#/ (zakładka ODPRAWA NA LOTNISKU)

2. Rozumiem, że nie muszę drukować karty pokładowej i wystarczy że będę miał mobilną z aplikacji Wallet w iPhonie, tak?
 Profil Relacje PM off  

#1837 PostWysłany: 13 Sty 2018 17:41 

srebrny
abnu napisał(a):
Hej! Lecimy z Polski do Włoch Wizzairem 3 osoby z polskim paszportem i 2 z ukraińskim. Chcę wszystkich odprawiać online - mogę? Wizzair na swej stronie pisze: "jeśli posiadasz dokumenty podróżne spoza Unii Europejskiej, musisz podejść do stanowiska odprawy w celu sprawdzenia dokumentacji i podbicia karty pokładowej". Co to znaczy? Przed udaniem się do kontroli bagażu, mają pójść do stanowiska Wizzair, tam gdzie ci z bagażem rejestrowanym?

Formalnie zgodnie z powyższym zapisem powinni się zgłosić do check-in (czyli tam gdzie osoby z bagażem rejestrowanym).

Do żadnej kontroli paszportowej nie muszą się zgłaszać, nie ma nawet takiej możliwości przy lotach wewnątrz strefy Schengen.

Powinni się odprawić online (czyli możesz ich odprawić) , a następnie zgłosić się do check-in.

#1838 PostWysłany: 13 Sty 2018 17:42 

Loty: 219
Kilometry: 265 772
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Hektorek napisał(a):
Mam 2 pytania, szukałem wg wyszukiwarki fraz czy nie było o tym mowy i o dziwo nic mi nie wyszukało więc raczej nie spamuję:

1. Powyżej tematu jest krótka wiadomość "Wikipost" o lotniskach na których niedostępna jest odprawa online i trzeba się odprawić na lotnisku. Jest tam też wymieniona Kolonia z której we wtorek lecę, ale na stronnie WizzAira (link niżej) o Kolonii nie wspominają. Czy ktoś leciał ostatnio z Kolonii Wizzem, odprawiał się online i może potwierdzić zmiany? https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i-uslugi/informacje-o-rezerwacji/odprawa-i-wejscie-na-poklad#/ (zakładka ODPRAWA NA LOTNISKU)

2. Rozumiem, że nie muszę drukować karty pokładowej i wystarczy że będę miał mobilną z aplikacji Wallet w iPhonie, tak?

Mniemam, że informacje na oficjalnej stronie WizzAir są bardziej aktualne niż Wikipost.
Gdy odprawisz się online na swój lot, to będziesz miał możliwość pobrania karty pokładowej, co jest równoznaczne z tym, że lotnisko je obsługuje. A jeśli nie będziesz mógł pobrać - będzie stosowna informacja i wtedy niestety będziesz musiał znaleźć miejsce by takową wydrukować.
Latam dość często z CGN. Niestety ostatni raz WizzAir z jakieś dwa lata temu.
 Profil Relacje PM off  

#1839 PostWysłany: 16 Sty 2018 22:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Cześć,
czy ktoś spotkał się z takim problemem? Wykupiłem lot z hotelem za pośrednictwem WizzTours. Teraz mam problem - chcę dodać priorytet wejścia na pokład (wylot 7 lutego), ale nigdzie nie potrafię znaleźć tej opcji... Drugi wylot w październiku bez problemu mogę zmienić rezerwację, a na tą najbliższą niestety nie. Ktoś spotkał się z takim problemem i zna jakiś sposób żeby go rozwiązać? :)
 Profil Relacje PM off  

#1840 PostWysłany: 16 Sty 2018 22:17 

niebieski
Zadzwonić jutro do Wizz Tours ,polski nr 22 128 49 81.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 232  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Trendiction [Bot] oraz 4 gości