Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Sty 2018 21:09 
Awatar użytkownika

Loty: 372
Kilometry: 818 190
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
Witam. Ten kierunek zawsze wywołuje u mnie dreszczyk emocji. I nie wiem dlaczego ta cena (od dłuższego czasu będąca w ofercie) nie powoduje na forum żadnego poruszenia. Było na głównej https://www.fly4free.pl/loty-do-nowej-z ... -1694-pln/ i tylko jeden komentarz a właściwie jedno słowo. Wspomniał o tym już @jar188 lhr-akl-1876pln,232,122525 i też zero odzewu. Wisi od jakiegoś czasu na Flipo wraz z kalendarzem, przesiadki nie za długie a dopłacając 100 zł można kilka dni spędzić w Pekinie (w zależności od posiadanej wizy lub jej braku). Do Londynu "rzut beretem". Jak dla mnie oferta godna uwagi. Pewnie wiele do życzenia pozostawiają linie Air China, ale czy są aż tak słabe? Czyżby wszyscy już byli w Nowej Zelandii ??
Załącznik:
akl.png
akl.png [ 40.83 KiB | Obejrzany 2813 razy ]

Image
 Profil Relacje PM off
Gleba3 lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 08 Sty 2018 21:14 
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 983 931
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Wszyscy czekaja na super oferte do AKL Qatarem (m.in z WAW).

EDIT: Wszyscy oprocz Don Bartossa (i mnie, bo juz mam bilet ;) )

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego

Ostatnio edytowany przez p.wl, 08 Sty 2018 21:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#3 PostWysłany: 08 Sty 2018 21:18 

@p.wl, ja nie czekam ;)
 PM off  

#4 PostWysłany: 08 Sty 2018 21:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Nikt już nie ma urlopu :?: (No dobra, ja jeszcze mam, ale byłem w NZ to nie kupuję :mrgreen: ) @mmaratonczyk Jak oferta Ci odpowiada (i masz urlop), to kupuj, leć, zwiedzaj.
 Profil Relacje PM off
mmaratonczyk lubi ten post.

#5 PostWysłany: 08 Sty 2018 21:25 
Awatar użytkownika

Loty: 372
Kilometry: 818 190
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
@WaldekK sęk w tym że na koniec stycznia 2019r nie ma jeszcze biletów w systemie. Gdyby nie to, to bym brał :oops:

Image
 Profil Relacje PM off
WaldekK lubi ten post.

#6 PostWysłany: 08 Sty 2018 21:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Dodatkowo wydaje mi się że wiele osób podobnie jak ja unika chińskich linii - pomijając już takie względy jak samoloty czy jakość i wybór jedzenia, ze względu na współpasażerów dla których zupełnie normalne są rzeczy które u nas są traktowane jako szczyt chamstwa. Wolę zapłacić 2,5, może nawet 3k i polecieć z Qatarem czy Emirates, niż 2k za lot z Chińczykami (tak, wiem, starzeję się :D)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 08 Sty 2018 21:43 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 602 356
Krajów: 62 / 29.0%
srebrny
@Mareckipl moglbys powiedziec cos wiecej co masz na mysli mowiac o chamstwie i zachowaniu chinskich pasazerow. jakies przyklady, doswiadczenia?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 08 Sty 2018 21:46 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Ja mam jedno - rzucali się na samolotowe żarcie jakby miało nie być jutra.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 08 Sty 2018 21:46 

@tunczaj, są głośni i jedzą śmierdzące żarcie.
 PM off  

#10 PostWysłany: 08 Sty 2018 21:49 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 602 356
Krajów: 62 / 29.0%
srebrny
czekam na wiecej, robilem podchody pod air china do singapuru/kl i bardzo jestem ciekaw co moze mnie spotkac :D
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 08 Sty 2018 21:51 

Mojego kumpla obrzygano śmierdzącą przekąską przy lądowaniu. Ja nie narzekam - miałem cały środkowy rząd dla siebie w tym czasie ;)
 PM off  

#12 PostWysłany: 08 Sty 2018 21:57 
Awatar użytkownika

Loty: 293
Kilometry: 667 207
Krajów: 29 / 13.6%
platynowy
Dolicz proszę doloty z bagażem z WAW/KRK do LHR albo na inne lotniska + transfer na LHR :)

#13 PostWysłany: 08 Sty 2018 21:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Kilka przykładów które mi na szybko przychodzą do głowy:
-głośne charkanie i spluwanie wszędzie gdzie się da, w tym wewnątrz samolotu - mam wrażenie że celowo robią to tak by wszyscy dookoła widzieli i słyszeli
-wszelkie dyskusje odbywają się na całe gardło, szczególnie między dwoma chińczykami
-osoby które uważają że nie dotyczą ich jakiekolwiek zasady - np. wcinanie się w kolejki, ignorowanie personelu, zajmowanie cudzych miejsc, ignorowanie dzieci robiących co dusza zapragnie

Oczywiście to wszystko może się zdarzyć też w Europie i innych rejonach, tyle że u nas jest to raczej wyjątek, a w Chinach codzienność.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 08 Sty 2018 22:03 

niebieski
Tylko to chyba bardziej specyfika lotów do Chin a nie tylko lotów Air China. Leciałem nimi parę razy, nie było źle i nie było rewelacyjnie, tak średniawo.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 08 Sty 2018 22:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Oczywiście, nie pisałem tu konkretnie o Air China, a ogólnie o chińskich liniach. Faktem jest że latałem z nimi tylko na trasach Europa-Chiny-Europa oraz wewnątrz Chin, ale nie widzę powodu by na lotach do NZ miało być lepiej, sądzę że wręcz przeciwnie ze względu na bardziej turystyczny charakter.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 08 Sty 2018 22:09 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
Krajów: 33 / 15.4%
srebrny
Leciałem ok. miesiąc temu do AKL z China Eastern. Po wpisach na Skytraxie i opiniach na forum spodziewałem się niekomfortowej podróży, ale nie było wcale źle (może za wyjątkiem ilości miejsca w A330). Jedzenie przeciętne, ale pasażerowie (w znakomitej większości obywatele kraju środka) okazali się być całkiem znośni. Ktoś tam czasem coś chrumknął czy charknął, czy coś innego, ale raczej dyskretnie;) Raczej nikt się nie pchał i rozpychał łokciami (jak to miało np. miejsce w metrze w Szanghaju).

#17 PostWysłany: 08 Sty 2018 22:21 

Loty: 1125
Kilometry: 1 117 119
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Ja akurat przy kilku odbytych lotach różnymi chińskimi liniami nie doświadczyłem szczególnego zachowania współpasażerów z Państwa Środka, z którym się spotkałem w innych miejscach, jak hotele, restauracje, wycieczki do różnych atrakcji turystycznych na całym świecie.
Natomiast musimy pamiętać o niedogodościach czekających nas przy lataniu chyba jakąkolwiek chińską linią:
- nie wolno mieć włączonego sprzętu elektronicznego w trakcie całego lotu,
- palacze nie mogą mieć zapałek, czy zapalniczek - ani w bagażu podręczym ani w rejestrowanym,
- nie napijemy się innej herbaty niż zielona,
- jedzenie jest naprawdę podłe - często lepiej go po prostu nie ruszać
- możemy nie rozumieć załogi, a załoga może nie rozumieć nas
dj3500 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#18 PostWysłany: 08 Sty 2018 22:37 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 409 342
Krajów: 36 / 16.8%
... ale fakt faktem ... w ubiegłym roku przy promo Thai też z LHR poruszenie było zdecydowanie większe wraz z ostrzeżeniami, że to błąd cenowy :-D a cena była wyższa niż teraz :D
... co do Chińczyków wystawione pod nos brudne, śmierdzące skarpety lub gołe stopy to chyba też standard :-P
Apocalipse lubi ten post.
mordek uważa post za pomocny.

#19 PostWysłany: 08 Sty 2018 22:41 

Potrafią się też gimnastykować przed lądowaniem, albo ćwiczyć tai-chi :D
Często latam Air China, i pacjenci tam czasami mają naprawdę dziwne zachowania. Niemniej, ceny mają naprawdę przyzwoite i ogólnie nie mam na co narzekać.
 PM off  

#20 PostWysłany: 08 Sty 2018 22:47 
Awatar użytkownika

Loty: 420
Kilometry: 661 584
Krajów: 66 / 30.8%
platynowy
@mmaratonczyk tak jak piszą poprzednicy: chińskie linie (jakość, wygoda) + niepewność co do współpasażerów ;) + sporo ludzi na forum jest już "nażarta" czyt.swoje już polatali, a reszta albo nie ma już urlopu na 2018, albo (dla nowych forumowiczów) to jeszcze za wysokie progi.

Image
 Profil Relacje PM off
mmaratonczyk lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości