Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 23 Sty 2011 17:21 

Pewnie tak. Dużo osób tak robi. Z kolegami też tak lecimy z Trójmiasta na 5 h. A czy jest ryzyko? Jest niestety. Mamy zimę, temperatura raz dodatnia raz ujemna. Idealne warunki na mglistą pogodę. Najgorszy wypadek to taki, że wasz samolot będzie skierowany na inne lotnisko w Belgii. Ale trzymam kciuki na udany wyjazd.
 Profil Relacje PM off  

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#62 PostWysłany: 23 Sty 2011 17:23 

Dokładnie to taki lot, żeby po prostu się przelecieć. Chodzi o to, że moja siostra bardzo chcę się przelecieć samolotem bo nigdy jeszcze nie leciała.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 23 Sty 2011 21:32 
Awatar użytkownika

niebieski
to ja bym spróbował upolowac Londyn Stansted rano z KRK i powrót wieczorem również do KRK ;)
więcej czasu, możliwość skoczenia do londynu na szybki spacer (a londyn da sie nawet w jeden dzien obskoczyc - bynajmniej mi z kumplem sie udalo - i to na nogach ruszając i wracając z/do peplar :)!)

latać dla samego latania można było jak bilety były za grosze.. teraz IMO warto nawet dac pare złotych wiecej a przynajmniej spedzic jakos ten dzien :)
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 23 Sty 2011 21:44 

Zgadzam się z kolegą. Ja za tydzień ze znajmomym tak lecę z GDN do STN. Wylot rano, poźniej szybko na pociąg i jesteśmy w Londynie. Spacer, piwko, zwiedzanie, zakupy i na lotnisko. Będziemy gdzieś koło północy. Odpoczynek i rano lot do GDN. Bilety kupiłem za ponad 100 pln w dwie strony. Nic tańszego nie było. Dzień wcześniej bilety były o 50 pln tańsze, ale to sesja, więc nie chciałem ryzykować. Na maj i wakacje mam inne plany. Jak ktoś z Pomorza to proszę o info.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 23 Sty 2011 22:27 
Awatar użytkownika

niebieski
hmm tylko widze ze sie lekko zagalopowałem - w rozkladzie zimowym STN jest tylko raz dziennie z KRK..
aczkolwiek opcja z nocką też wg mnie nie jest zła, jesli komus to nie przeszkadza :)
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 24 Sty 2011 14:30 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
Madryt Barajas, mieliśmy 50 minut(sprawdzane w piątek 21.01) czasu na przesiadkę.
Zdążyliśmy pochodzić po terminalu wypić piwko i ustawić się w kolejce.

Bez opóźnień z 1 lotu, godzina na przesiadkę w strefie schengen WYSTARCZY

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 24 Sty 2011 20:45 

Blackall napisał(a):
to ja bym spróbował upolowac Londyn Stansted rano z KRK i powrót wieczorem również do KRK ;)
więcej czasu, możliwość skoczenia do londynu na szybki spacer (a londyn da sie nawet w jeden dzien obskoczyc - bynajmniej mi z kumplem sie udalo - i to na nogach ruszając i wracając z/do peplar :)!)

latać dla samego latania można było jak bilety były za grosze.. teraz IMO warto nawet dac pare złotych wiecej a przynajmniej spedzic jakos ten dzien :)

Próbowałem znaleźć Londyn Stansted z Krk i powrót w ten sam dzień, jednak nic w miarę taniego nie znalazłem. A loty z Krk do Stansted odbywają się dwa razy dziennie. Natomiast w weekend jest tylko raz dziennie.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 24 Sty 2011 23:02 

Loty: 79
Kilometry: 115 952
Krajów: 17 / 7.9%
Mam pytanko nieco innej natury - a co jeśli chcę zrobić tylko kółeczko? Myślałem o Wizzar'ze Warszawa - Mediolan Bergamo - Warszawa. Jak się domyślam to powinien być ten sam samolot. Jest 45 minut do powrotu. Zdąży się bez problemu?
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 24 Sty 2011 23:41 

niebieski
Podobno w Mediolan-Bergamo trzeba ponownie przejść przez kontrolę bezpieczeństwa (strefa przylotów jest oddzielona od strefy przylotów), więc mogą być problemy. Popatrz na wcześniejsze wpisy w tym temacie.
Cytuj:
Jest 45 minut do powrotu

Raczej nie 45 tylko 30 minut.

#70 PostWysłany: 25 Sty 2011 00:02 

barrob1 napisał(a):
Podobno w Mediolan-Bergamo trzeba ponownie przejść przez kontrolę bezpieczeństwa (strefa przylotów jest oddzielona od strefy przylotów), więc mogą być problemy. Popatrz na wcześniejsze wpisy w tym temacie.
Cytuj:
Jest 45 minut do powrotu

Raczej nie 45 tylko 30 minut.

Hmmm...to są loty W6 435 i W6 436, więc powienien to moim zdaniem być ten sam samolot, więc ewentualne opóźnienie chyba nie powinno przeszkadzać. W terminie marcowym jest to przylot 8:25 i odlot 9:10. Czyli jakby nie liczyć - 45 minut :) co myślicie w takiej sytuacji?

a może polecilibyście jakieś fajne połączenie żeby mieć kilka godzin - z Warszawy/Łodzi/Krakowa i żeby wrócić tego samego dnia. Przydałaby się też jakaś fajna cena (np. Warszawa - ? - Kraków/Łódź/Katowice). Termin najlepiej weekend marcowy :)
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 25 Sty 2011 00:14 

niebieski
Cytuj:
Hmmm...to są loty W6 435 i W6 436, więc powienien to moim zdaniem być ten sam samolot, więc ewentualne opóźnienie chyba nie powinno przeszkadzać. W terminie marcowym jest to przylot 8:25 i odlot 9:10. Czyli jakby nie liczyć - 45 minut :) co myślicie w takiej sytuacji?

Masz rację - tam jest 45 minut i pewnie ten sam samolot. Napisałem 30 minut bo tyle standardowo (Ryanair, Wizzair) przebywają na lotniskach.

#72 PostWysłany: 25 Sty 2011 11:10 

barrob1 napisał(a):
Cytuj:

Masz rację - tam jest 45 minut i pewnie ten sam samolot. Napisałem 30 minut bo tyle standardowo (Ryanair, Wizzair) przebywają na lotniskach.

Czyli lecąc Ryanem albo wizzairem nie da się takiej pętelki dla przyjmności zrobić?
Jak sprawdzić czy to ten sam samolot? Gdyby takowy był to wystarczyłoby czasu?
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 25 Sty 2011 11:49 

niebieski
Cytuj:
Czyli lecąc Ryanem albo wizzairem nie da się takiej pętelki dla przyjmności zrobić?

Raczej nie. A na pewno nie na lotniskach w których strefa przylotów jest rozgraniczona od strefy wylotów - trzeba powtórnie przejść kontrolę bezpieczeństwa. Tutaj cytat ze stron Ryanair-a:
"Należy stawić się przy wyjściu na stanowisko lotu odpowiednio wcześnie - Wchodzenie na pokład rozpoczyna się 30 minut przed planowanym odlotem. Wyjście do samolotu jest zamykane na 20 minut przed godziną planowanego odlotu."
Z tego wynika, że masz tylko 10 minut czasu na przesiadkę.

Ostatnio edytowany przez barrob1, 17 Sie 2011 10:53, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 25 Sty 2011 14:27 

niebieski
marcink napisał(a):

POZ - BGY WizzAir 50zł
BGY - POZ RyanAir 100zł

Loty w sobotę, luty i marzec

#75 PostWysłany: 25 Sty 2011 18:59 

fly4me napisał(a):
marcink napisał(a):

POZ - BGY WizzAir 50zł
BGY - POZ RyanAir 100zł

Loty w sobotę, luty i marzec

Fajne :) Nawet w wersji wtorek lub sobota z Warszawy wyjdzie WAW - BGY - Wizz 30 zł + BGY - POZ RyanAir 100 zł :)
A jakiđ pomysł żeby mieć więcej czasu na miejscu?
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 25 Sty 2011 20:24 

np. zostac na noc?

#77 PostWysłany: 25 Sty 2011 23:04 

gwzd napisał(a):
np. zostac na noc?

No może być, choć najlepiej żeby przelecieć wszystkie odcinki w jeden dzień - wylot rano, powrót wieczór. Mile widziana Warszawa (też może być Łódź, Kraków itp).

Jak myślicie - kiedy będa nastepne promocje (dziś się ryanair kończy)
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 25 Sty 2011 23:21 
Awatar użytkownika

niebieski
marcink napisał(a):

Jak myślicie - kiedy będa nastepne promocje (dziś się ryanair kończy)

book til midnight wednesday, not tuesday ;)
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 26 Sty 2011 00:44 

Witam wszystkich :D

Wybieram się w marcu liniami Malev z Warszawy do Stambułu. Planowana przesiadka jest w Budapeszcie, a jej czas to 1,5 godziny. Pierwszy raz będę leciał z przesiadką i chciałem zapytać czy taki czas jest wystarczający?

Jak to wtedy wygląda? Jeśli ta sama linia obsługuje połączenie WAR-BUD i BUD-STA, czy bagaż jest transportowany z samolotu do samolotu, czy muszę ponownie przechodzić przez odprawę. Proszę o pomoc, bo w temacie jestem "zielony" - leciałem raz w życiu, ale wtedy była duża grupa i wszystko było zorganizowane:P

P.S. Mam również opcję w innym dniu z przesiadką 50 minutową, ale boję się, że taki czas może być zbyt krótki. Jak sądzicie?

Z góry dziękuję za pomoc:-)
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 26 Sty 2011 08:41 

niebieski
O bagaż nie musisz sie martwić. Jak oddasz w Warszawie to odbierzesz w Stambule. Twoja rola bedzie przesiasc sie z jednego samolotu na drugi. Nie znam lotniska w BUD ale skoro lecisz poza Schengen to będziesz miał na pewno odprawę paszportowa. Czasu masz wystarczająco.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: michcioj oraz 9 gości