Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 112 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 23 Cze 2015 15:18 
Awatar użytkownika

Loty: 418
Kilometry: 660 794
Krajów: 66 / 30.8%
platynowy
exumii napisał(a):

2 tygodnie temu zostawiłam samochód na parkingu "u Andrzeja".

rzeczywiście, z tego parkingu jest może 200-300m do lotniska.
A jeżeli chcecie zostawić auto na dziko, to dokładnie vis a vis tego parkingu jest firma pika bodajże (ul.spadochroniarzy). Przed firmą jest miejsce gdzie można spokojnie zostawić auto, na jakiś okołoweekendowy wypad.

Image
 Profil Relacje PM off
ireqch lubi ten post.
ireqch uważa post za pomocny.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#22 PostWysłany: 23 Cze 2015 15:27 
Awatar użytkownika

Loty: 226
Kilometry: 356 765
Krajów: 34 / 15.9%
ireqch napisał(a):
Proszę o pomoc forumowiczów obeznanych z tematem parkingów w Gdańsku. Lot mam co prawda z Gdańska ale powrót planuję ze Szczecina (trasa Szczecin - Gdańska pociągiem). Dlatego też proszę o podpowiedź o parking strzeżony w okolicach Dworca Głównego PKP). Z góry dziękuję.

A musi koniecznie byc strzeżony? Strzezony znajduje się dokładnie naprzeciwko dworca PKP ,jest to parking wielopoziomowy zaraz obok hotelu Scandic na parterze znajduje się salon T-Mobile a caly budynek to Parking znajdziesz z łatwoscia .Za dwa dni stacjonowania samochodu zapłaciłam tam 80zl .Wiec trochę to szarpie po kieszeni i podraza cały wyjazd
http://www.tas-moto.org/parkingi-21.html
Samochod zostawić przed dworcem dobry pomysł przed hotelem Scandic jest przystanek z którego jedzie autobus 210 na lotnisko.
Proponuje ci tansze rozwiązanie
Bo ja jeśli teraz wyjezdzam gdzies na kilka dni pociągiem mój samochod bezpiecznie sobie stoi na niepłatnym terenie pare metrow dalej .Ul Rajska maly placyk za sklepem Maraton.
Uwaga wolne miejsce tam znajdziesz zależy o której godzinie chcesz go tam postawic ,bo w godzinach pracy jest zapchany totalnie przez okolicznych urzednikow .
Wiec miejsce trzeba zajac albo wcześnie rano albo dobrze popołudniu .I pamiętaj tylko ten maly teren bezpośrednio za budynkiem .bo przed sklepem Maraton tam już obowiazuja parkometry.
 Profil Relacje PM off
ireqch lubi ten post.
ireqch uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 23 Sie 2015 18:08 
Awatar użytkownika

Loty: 40
Kilometry: 94 407
Krajów: 13 / 6.1%
Nigdy nie byłem w pobliżu lotniska w Gdańsku stąd moje pytanie:
na google maps znalazłem małe osiedle 2,5 km od lotniska, ul. Kadetów i ul. Podchorążych, zostawiał tam ktoś kiedyś samochód? nie jest to parking tylko dla mieszkańców? szkoda mi płacić 40 zł za parking, gdy mogę zaparkować za darmo i przejść się parę metrów.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 23 Sie 2015 18:30 
Awatar użytkownika

niebieski
W czerwcu zostawiłem auto na parkingu Matarnii. Stał tam 3 dni i wszystko bylo ok. Samochód stał pod samą stacją i nikt go nie odholował, także jeśli ktoś zostawi auto gdzieś bardziej w głębi parkingu to na pewno nikt go nie dotknie. Tam jest tez darmowy parking podziemny ale nie wiem jak to by było zostawić samochód tam na kilka dni. Z Matarnii jest autobus na lotnisko, 5-10 min chyba, bo to od razu obok siebie.
 Profil Relacje PM off
grzechboy uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 23 Sie 2015 21:13 
Awatar użytkownika

Loty: 418
Kilometry: 660 794
Krajów: 66 / 30.8%
platynowy
@grzechboy na ul.podchorążych często zostawiałem auto, wzdłuż strzeżonego parkingu.
masz na miejscu na odcinku 200m, 2 przystanki autobusowe skąd bez problemu dojedziesz na lotnisko, a od 1 września rusza PKM-ka, na lotnisko, do której masz jakieś 100-200m :)

Image
 Profil Relacje PM off
grzechboy uważa post za pomocny.

#26 PostWysłany: 24 Sie 2015 15:37 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Nocowałem na Podchorążych i na parkingu naprawdę egzotyczne tablice rejestracyjne więc myślę że wiele osób wpadło już na ten pomysł.
Ogromny parking jest też pod Ikeą, przystanek autobusowy Złota Karczma.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 17 Wrz 2015 11:27, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 13 Wrz 2015 17:29 

Jakby ktoś odkopał temat to polecam: http://parkinglotniskowy.eu
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 17 Wrz 2015 08:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Spora rewolucja obejmująca układ komunikacyjny, przystanek autobusowy i parkingi pod samym terminalem.
Jak ktoś wybiera się tam samochodem to lepiej zapoznać się wcześniej :)

http://www.airport.gdansk.pl/airport/ne ... esnia.html
http://www.airport.gdansk.pl/passenger/ ... e1/parking
 Profil Relacje PM off
JarekGdynia uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 21 Wrz 2015 09:58 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 71 075
Krajów: 22 / 10.3%
Zbanowany
Faktycznie rewolucja. Nieźle się rozwija gdańskie lotnisko.
Mój przylot był na nowy terminal, nie jak dawniej na ten stary. 5 nowych taśm na bagaże, nie jest źle.
Po wyjściu z lotniska od razu widać peron PKMki i jest darmowy parking (do 10 minut). Wszystko dobrze oznakowane.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 22 Wrz 2015 11:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Teraz już chyba wszystkie przyloty są na nowy terminal, tylko trochę porannych wylotów jest nadal ze starego. Nowy terminal faktycznie bardzo fajny i przestronny. Co do parkingu to oczywiście falstart z obsługą techniczną :)
Zostawiałem auto na parkingu lotniskowym, bo zależało mi na czasie. Przyjazd odbył się bez przeszkód. Najlepiej wjeżdżać bezpośrednio na P5 od strony Cargo, wtedy omija się w ogólę strefę "kiss & fly" i nie ma ceregieli z przekodowywaniem karty.
Przy odbiorze auta nastąpiła szopka. W budce nie ma nikogo bo wszystko odbywa się w nowych automatach ... znaczy się w teorii :)
Automat odrzucił wszystkie karty i nie przyjmował w ogóle banknotów. Na szczęście jest przycisk "wezwij pomoc". Po paru minutach przyszedł gość i zaczął grzebać we wnętrznościach szafy. Chciał wyjąć moduł do banknotów ale ten był zabezpieczony dodatkowym kluczykiem. Miał wprawdzie cały pęczek kluczyków ale oczywiscie bez oznaczeń. Po dłuuuugim pasowaniu w końcu wyjął moduł ale nic nie zrobił. Potem jakieś telefony, krótkie spojrzenie na tworzącą się kolejkę "zadowolonych" klientów i szybka decyzja - promocja "park 4 free" i wajcha w górę :) Także ogólnie wyszło w porządku, szkoda tylko, że straciłem ponad 20 munut, bo spieszyłem się rano do pracy.
 Profil Relacje PM off
KyokoMai lubi ten post.

#31 PostWysłany: 23 Wrz 2015 19:53 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Dla odlatujących z GDN!
Jest dobra oferta na parking (500m od terminala)
Parking pomarańczowy.
Oferta na grouponie:
https://www.groupon.pl/deals/apcoa-park ... a-sp-z-o-o
dodatkowo jeśli się zabookuje przez App moblina można naliczyć rabat 15%, kod:NAMOBILE
Sam korzystałem na początku września i za 3 dni zapłaciłem 22,94zł
Można dojść do terminala na piechotkę w 10 min lub poprosić o taxe - gratisowa.
Polecam.

#32 PostWysłany: 01 Cze 2016 16:58 
Awatar użytkownika

Ja ostatnio parkowałem na parkingu Holiday http://holiday-parking.pl/ i jest OK. Tanio i praktycznie na piechotę można przejść z parkingu na lotnisko w 5 minut. Inna sprawa, że musiałem iść mimo, że miałem zapewniony odbiór, ale tak to jest jak "się nie jest jedynym klientem i ktoś wsiadł i pojechał" :)
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 05 Cze 2016 23:22 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Krajów: 29 / 13.6%
Zbanowany
niebieski
Ja jako człowiek, który jest z okolicy tego lotniska polecam wam tylko i wyłącznie "U Andrzeja". Nie mam nic za reklamowanie tego pana, ale ma bardzo dobre ceny, a jak przekroczycie dobę o godzinkę to i tak wam policzą tylko za dobę. Kamery na cały plac. Do terminala 200 m, a jak chcecie to i tak was zawiozą. Macie 5h do lotu? To nie problem pan Andrzej lub jego rodzina zaproszą was na herbatę i poczęstują ciastkiem. Oni są tymi pierwszymi tego biznesu w Gdańsku trzymają się mocno, jasna zasady przyjazna atmosfera. Ja bym tam się nie pakował w żadne inne nowy wynalazki, których coraz więcej. :? A jak ktoś lubi przyżydzić na parkingu, to za free na przeciwko stacji Orlen (auta tam nawet tydzień stoją i żyją) albo pod mostem PKM dokładne tutaj 54.381807, 18.475076.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 06 Cze 2016 00:08 
Awatar użytkownika

srebrny
:lol:
normalny człowiek z okolicy lotniska idzie z buta a nie korzysta z auta i parkingu
to chyba jakiś żart
Andrzej to jest największy dusigrosz jakiego znam, przekroczenie o godzinę to DODATKOWA DOBA
Obrósł w piórka, na pytanie, jakiś rabat dla stałego klienta ? NIE MA i NIE BĘDZIE
Polecałem swego czasu, bo jest to solidna firma, ale nie szanują stałych klientów. Nie to nie.

Zmieniłem na airport szybowcowa, tańsi, solidni, przyjaźni.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 15 Lis 2016 23:32 

niebieski
Dobra oferta na parking na grouponie
https://www.groupon.pl/deals/maxi-parking
Za siedem dni płaciłem 25,49 zł z kodem JESIEN

#36 PostWysłany: 07 Sty 2018 02:21 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
Witam. Znalazłem teoretycznie miejsce gdzie można parkować bez opłat. Nie widzę zakazów na Google maps.
Ktoś może to potwierdzić?

https://goo.gl/maps/FsVdY6oEB992

Coś takiego mi znalazło się. Tylko jak spojrzę na Google maps to tam całe miejsce zajmują taksiarze. https://mapa.targeo.pl/parking-bezplatn ... king/adres
Może by auta nie zniszczyli.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 07 Sty 2018 12:48 

Loty: 87
Kilometry: 127 811
Krajów: 20 / 9.4%
Zwróć uwagę na to, że Street View jest z 2013 roku... Tam się wszystko zmieniło od tego czasu. Ja nie polecam parkowania na dziko.
Jak już za darmo to lepiej zaparkować na jednym z parkingów PKM i dojechać pociągiem.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 07 Sty 2018 16:01 
Awatar użytkownika

Loty: 158
Kilometry: 235 082
Krajów: 41 / 19.2%
niebieski
mahalnet napisał(a):
Witam. Znalazłem teoretycznie miejsce gdzie można parkować bez opłat. Nie widzę zakazów na Google maps.
Ktoś może to potwierdzić?

https://goo.gl/maps/FsVdY6oEB992

Coś takiego mi znalazło się. Tylko jak spojrzę na Google maps to tam całe miejsce zajmują taksiarze. https://mapa.targeo.pl/parking-bezplatn ... king/adres
Może by auta nie zniszczyli.

W przypadku weekendowych podróży zawsze zostawiam auto na dziko w tych okolicach (na 2-3 dni, dłużej mi się nie zdarzyło). Uprzedzam, że czasem nawet ciężko znaleźć tam wolne miejsce i jeśli popada deszcz, to wszędzie jest błoto.
 Profil Relacje PM off
mahalnet lubi ten post.
mahalnet uważa post za pomocny.

#39 PostWysłany: 08 Sty 2018 19:43 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Krajów: 29 / 13.6%
Zbanowany
niebieski
Jak już chcecie na dziko to lepiej tu: 54°22'48.4"N 18°28'49.3"E. Tam gdzie podaliście często kręci się straż miejska.
 Profil Relacje PM off
mahalnet lubi ten post.

#40 PostWysłany: 25 Maj 2018 10:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Mała rewolucja na głównym parkingu lotniskowym. Zrobili nową, tanią strefę z wjazdem od ul. Azymutalnej. Odległość do terminala prawie taka sama jak z P5, a ceny rewelacyjne. Ktoś już może testował ?

Załączniki:
parking.jpg
parking.jpg [ 74.04 KiB | Obejrzany 6145 razy ]
parkingplan2018.png
parkingplan2018.png [ 26.39 KiB | Obejrzany 6145 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 112 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości