Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 22 Gru 2017 10:14 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Serio?
Az 3 strony?
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#62 PostWysłany: 22 Gru 2017 10:15 
Awatar użytkownika

Loty: 198
Kilometry: 399 172
Krajów: 41 / 19.2%
srebrny
Klasykiem: Jeżeli czegoś nie da się zrobić, potrzebny jest ktoś, kto o tym nie wie – przyjdzie i to zrobi.

Autor wątku już swoje przeszedł, wcale nie jest mu potrzebny żaden opr. Wnioski pewnie wyciągnął, szczególnie, że przebył trudną drogę, a jeszcze nie siedzi w samolocie z Frankfurtu, a do 28. sporo może się zdarzyć.

Opr to by się należał wszystkim "oblatanym mądrusiom", co to nie pomogli choćby dobrym słowem, a tylko patrzyli gdzie tu szpilę wbić. Tak po polsku: "że jak to na ostatnią chwilę z dziećmi, że jak to za późno, że przecież wszyscy to wiedzą, że mu się należało". No i jak się okazuje, wszyscy wiedzą, a życie całkiem ciekawe płata fligle.

Jeśli chodzi o opr, to też muszę głowę popiołem posypać, bo radziłem bierz co dają, ciesz się że nie skasowali (powrót 15.01 z BKK) i szukaj dolotu OW.

Jeszcze sobie podywaguję:
Co do Kuwait możliwe że mieli overbooking na tym samolocie i te cztery wolne miejsca spadły im z nieba. Możliwe, że zaraz po świętach mają sporo wolnych miejsc - niewielkim kosztem podniosą sobie reputację. (pierwsza propozycja przebookowania była 3300 franków) Przecież nie chodzi o jedną a o 4 osoby - rodzinę z dziećmi. Możliwe, że mmhammer nie mógł się do nich dodzwonić właśnie przez szczyt świąteczny i też czują, że nawalili z opieką nad klientem. Możliwe, że wiedza o tym wątku dotarła do pana Station Managera. Oj z tym ostatnim to już odleciałem :D

@mmhammer Życzę, żeby wszystko się udało. Jak w tych wszystkich modyfikacjach znajdziesz się jeszcze ok. 28 stycznia w Bangkoku, to możemy się spotkać na mieście.

@Zeus: serio, już 4. Poprzedni, zamknięty wątek miał 11.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
mmhammer uważa post za pomocny.

#63 PostWysłany: 22 Gru 2017 10:24 

Loty: 119
Kilometry: 272 798
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
może jestem przesadnie podejrzliwy ale ta cała historia zaczyna nie trzymać się kupy... :?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#64 PostWysłany: 22 Gru 2017 10:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
I temat zamykam. Autor dostał aż za dużo pomocy. Więc ma co wybierać.
 Profil Relacje PM off
Razem lubi ten post.

#65 PostWysłany: 22 Gru 2017 10:36 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
No i czekamy na info @mmhammer już po powrocie, nie w dziale "Szukam" ale "Relacje".
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 22 Gru 2017 23:07 

-- 22 Gru 2017 22:01 --

Kochani finał walki o wyjazd bo finał historii napisze po powrocie

Lecimy
Po długich negocjacjach przywrócono nam lot do BKK i na moją prośbe zmieniono terminy
Dostałem bilety
Podałem nr karty - mam nadzieje ze tu nie wyjda jakieś schody

Lecimy finalnie
16.01 13.55 Frankfurt Kuweit do BKK

i wracamy
15.02 23 z BKK do Kuweit do Frankfurtu gdzie ladujemy 16.02 12.10

Wszyscy skacza ze szcześcia
Dopiero teraz powiedzieliśmy dzieciakom .
Super sie udało bo to akurat ferie.

WSZYSTKIM WAM BARDZO DZIEKUJE ZA WSPARECIE , RADY , TRZYMANIE KCIUKÓW , NAWET ZA OPR BO WNIOSKI TRZEBA I NAUKE WYCIĄGNĄĆ.

Podziekowałem oczywiście Rene poprosiłemo adres zobaczymy co odpowie
Napisałem mu również że sprawa relacjonowana na forum i przetłuamczyłem kilka ostatnich wypowiedzi które powinny sprawić mu przyjemność
i dalem linka. :D

-- 22 Gru 2017 22:07 --

Do Frankfurtu jechac autem
Jakiś fajny sprawdzony parking ew miejsce do zostawienia auta, hotel.

Czy ewentualnie lot , bus lepiej.
 Profil Relacje PM off
13 ludzi lubi ten post.

#67 PostWysłany: 22 Gru 2017 23:10 
Awatar użytkownika

platynowy
Proponuję, by szanowny Rene - o ile prześle Ci adres - dostał również za Twoim pośrednictwem jakiś pakiet upominkowy od F4F. Taki rodzaj nagrody fair play :)
A z resztą, nawet jeśli nie poda adresu, możesz przecież wysłać paczkę na adres biura...

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
samaki9 lubi ten post.

#68 PostWysłany: 22 Gru 2017 23:25 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Nie potrzeba na prywatny, mozna spokojnie wyslac na adres biura. ;)
Butelka dobrego alkoholu i praliny nie sa w CH lapowka, a pomysl z upominkami od fly4free podoba mi sie.
Ja nawet jak ide do lekarza to biore zalacznik w postaci butelki i b. chetnie widziane. :D
Skoro poslales linka z forum, to nalezy wytlumaczyc René co znaczy porzadny OPR, bo tego nie da sie tak dokladnie przelozyc. :D
Pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 22 Gru 2017 23:54 

niebieski
Myślę,że pana Rene też w zamian spotka coś dobrego,kiedy będzie potrzebował pomocy.Dobro i bezinteresowność wraca do nas w najmniej spodziewanym momencie :P
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
cccc uważa post za pomocny.

#70 PostWysłany: 22 Gru 2017 23:59 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
A to na pewno, na 100% i sam moge osobiscie poswiadczyc. :)
Dobrej nocki.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#71 PostWysłany: 23 Gru 2017 00:30 

niebieski
Tak z ciekawości: taryfa pierwotnego biletu pozwalała na zmianę, czy nie? (o ile ktoś to wyłapał)

Edit:
zachodzę w głowę w jaki sposób oni (KU) to ogarnęli. Jeżeli pasażer się nie pojawił, a wcześniej nie dokonał zmiany rezerwacji
(CANCELLATIONS
BEFORE DEPARTURE
CHARGE CHF 300.00 FOR CANCEL/REFUND.
TICKET IS NON-REFUNDABLE IN CASE OF NO-SHOW)
to jest to klasyczny no-show. Zatem:
AFTER DEPARTURE
TICKET IS NON-REFUNDABLE IN CASE OF CANCEL/REFUND.
TICKET IS NON-REFUNDABLE IN CASE OF NO-SHOW.

Summa summarum: o ile historia jest prawdziwa, to na jakimś szczeblu KU została podjęta decyzja o wystawieniu nowego biletu dla mmhammer, kosztem potencjalnej straty wynikłej z niesprzedania biletów w innym terminie dla innych pasażerów. Co, biorąc pod uwagę, że mmhammer jest pasażerem z Polski, która dla KU nie powinna być w zakresie zainteresowania, jest dla mnie co najmniej zaskakujące. Ale, o ile faktycznie mają dobre intencje, to szacunek i dobra flaszka się należy ;)
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 23 Gru 2017 02:45 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@bugs, mialem ci wczesniej odpisac, ale bylem na kolacji.
Widze ze zmieniles post i sam ogarnales. ;)
Historia jak najbardziej prawdziwa, chodzi o klasyczny "no show" i normalnie takie bilety przepadaja.
Zostal przywrocony nie tylko pierwszy odcinek, ale zmieniono terminy, tak jak koledze pasowalo, dodatkowo zostala zmieniona trasa z GVA na FRA, jak i przewoznik z Thai / Singapore (Lufa) na Kuwait Airways.
Dokladniej na to patrzac, to kolega dostal 4 nowe bilety w prezencie na gwiazdke. :)
Najwazniejsze, ze sztress zoladkowy koledze ustapil, Rodzina ma spokojne Swieta, a przede wszystkim Dzieci sie b. ciesza.
Rozumiem Ciebie, ze jakakolwiek logika zawodzi, ale wiele niewytlumaczalnych rzeczy dzieje sie na tym Swiecie... :D

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#73 PostWysłany: 23 Gru 2017 10:10 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Czyli mamy gotowy scenariusz na Listy do M 4.
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#74 PostWysłany: 23 Gru 2017 10:52 

niebieski
Ja bym już pomału wyjeżdżał na lotnisko na Twoim miejscu.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#75 PostWysłany: 23 Gru 2017 12:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Bilety powrotne z Łodzi czy Warszawy do FRA to ok 600 zł/os LOTem i ok 450 zł/os Ryanem (uwaga na lotnisko Hahn, które nie ma z Frankfurtem wiele wspólnego). Czyli 2000 do 2500zł.
Polskiego busa nie ma, można by kombinować coś pociągiem, ale to strasznie pod górkę i wcale tanio wyjść nie musi.
To jest 950km, zależy ile samochód pali, ale nie sądzę żeby autem z opłatami za autostrady w obie strony wyszło więcej niż 750zł.
Sensowny wyjazd rano 15tego stycznia. Powoli i bezpiecznie dojechać pod Frankfurt, najlepiej już na południowo/zachodnią stronę i szukać noclegu gdzieś w okolicy Hattersheim/Rüsselsheim. Przy samym lotnisku bardzo drogo, a po wiochach to za ok50Eur powinien się nocleg znaleźć. Rano wstać zostawić auto na jakimś dalszym parkingu, np. tu: https://www.travel-parking.de/en/direct ... ctions-map i na lotnisko.
Chociaż o wiele większe niż SXF, to jednak bardziej przyjazne i intuicyjne. Ciężko się zgubić, ale trzeba pamiętać o odległościach do przejścia a nie wszędzie da się dojechać Skyline.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
Rockriderr uważa post za pomocny.

#76 PostWysłany: 29 Sty 2018 18:44 

Loty: 700
Kilometry: 1 381 599
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
No to moze jakies fotki z Tajlandii? @mmhammer
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 29 Sty 2018 18:52 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Kolega @mmhammer, jak widac:
Kod:
This flight has already flown
tym razem zdazyl na lot do BKK. :D
Wraca dopiero w polowie lutego, mysle ze na zdjecia musimy poczekac, chyba ze zlapie go tam wielka tesknota za forum. 8-)
Moze lepiej niech najpierw odpocznie po tych wszystkich wrazeniach.

Pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 30 Sty 2018 17:08 
Awatar użytkownika

srebrny
O, proszę bardzo. Bangkok by night, 30.01, 22:00. Kolega niestety poza zasięgiem.

Załączniki:
DSC_0124.jpg
DSC_0124.jpg [ 179.78 KiB | Obejrzany 876 razy ]
DSC_0120.jpg
DSC_0120.jpg [ 173.17 KiB | Obejrzany 888 razy ]

Ostatnio edytowany przez jimi, 30 Sty 2018 17:14, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 30 Sty 2018 17:14 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie obrażaj się proszę @jimi - fotka ładna, ale my tu wyczekujemy zdjęć i wieści od jednego, konkretnego @mmhammer, co to kiedyś utknął w Berlinie :D

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
lataczuk lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#80 PostWysłany: 30 Sty 2018 17:15 
Awatar użytkownika

srebrny
tropikey napisał(a):
Nie obrażaj się proszę @jimi - fotka ładna, ale my tu wyczekujemy zdjęć i wieści od jednego, konkretnego @mmhammer, co to kiedyś utknął w Berlinie :D

Nie obrażam się, ja liczyłem na spotkanie w BKK (o czym można poczytać wcześniej), a jutro stąd już stąd wyjeżdżam, bez wieści...
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości