Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 22 Gru 2017 00:36 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Dokladnie, @mmhammer dopilnuj koniecznie rezerwacji, sprawdzalem i jak na razie w PNR nic nie zmienione, tylko powrot z BKK.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#42 PostWysłany: 22 Gru 2017 00:36 

Loty: 86
Kilometry: 165 130
Krajów: 23 / 10.8%
Zbanowany
I jak sytuacja kolegi od historii rodem z Kevina czyli o nie anulowaniu powrotnego lotu gdy na pierwszy odcinek się nie stawiło ma się do opinii tutaj , które kategorycznie mówią,że będzie wtedy no show?

Ja rozumiem, że kolega mógł przedstawić - prawdziwą w tym przypadku i zarazem przekonywującą historię, no, ale przecież tak może zrobić każdy a jest to nieweryfikowalne czy ktoś się realnie spóźnił czy ktoś chciał się spóźnić.

Ostatnio edytowany przez ind_globtroter, 22 Gru 2017 00:44, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 22 Gru 2017 00:40 

jar188 napisał(a):
27.12 WMI-FKB 39zł :) Z Karlsruhe / Baden-Baden (FKB) do FRA 177km, bus, wynajem auta.

SUPER
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 22 Gru 2017 00:43 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
ind_globtroter napisał(a):
I jak sytuacja kolegi od historii rodem z Kevina czyli o nie anulowaniu powrotnego lotu gdy na pierwszy odcinek się nie stawiło ma się do rzekomo "pewnej kwestii" jaką jest no show gdy na pierwszy się nie stawi?

Ja rozumiem, że kolega mógł przedstawić - prawdziwą w tym przypadku i zarazem przekonywującą historię, no, ale przecież tak może zrobić każdy a jest to nieweryfikowalne czy ktoś się realnie spóźnił czy ktoś chciał się spóźnić.

@ind_globtroter poczekaj na "happy ending'" jak rezerwacja bedzie definitywnie potwierdzona.
Zalecalem koledze podac prawde i nic nie wymyslac. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 22 Gru 2017 00:43 

niebieski
@ind_globtroter w dużej mierze to kwestia dobrej woli oraz kompetencji (i uprawnień) osoby, z którą załatwiasz sprawę.

Ryanair oficjalnie nie oferował lotów łączonych z Polski, ale jeśli komuś dolot WRO-WMI przed lotem WMI-XXX nie wypalił z powodu mgły, przebookowywali na swoje inne loty - gest dobrej woli i świetny PR.

Jeśli jesteś kulturalny i chwycisz drugą osobę za serce, cuda się zdarzają. Biorąc pod uwagę aktualną datę, ta historia wprowadza bardziej świąteczny klimat niż akcja British Airways "BA Magic" ;)
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 22 Gru 2017 00:47 

Loty: 86
Kilometry: 165 130
Krajów: 23 / 10.8%
Zbanowany
silvershark napisał(a):
@ind_globtroter w dużej mierze to kwestia dobrej woli oraz kompetencji (i uprawnień) osoby, z którą załatwiasz sprawę.

Ryanair oficjalnie nie oferował lotów łączonych z Polski, ale jeśli komuś dolot WRO-WMI przed lotem WMI-XXX nie wypalił z powodu mgły, przebukowywali na swoje inne loty - gest dobrej woli i świetny PR.

Jeśli jesteś kulturalny i chwycisz drugą osobę za serce, cuda się zdarzają. Biorąc pod uwagę aktualną datę, ta historia wprowadza bardziej świąteczny klimat niż akcja British Airways "BA Magic" ;)

Co? Przecież ja w temacie "opuszczanie odcinka......" czytam, że to leci z automatu a nie kogoś dobra bądź nie dobra wola.

Czyli co ? Przedstawiam ckliwą historyjkę i w błagalnej mowie czy mailu mówię, że przez wypadki obiektywne spóźniłem się na pierwszy odcinek oczywiście robiąc to z premedytacją i powrotny mi zostaje. To jest świetny patent bo to jest przecież nie do sprawdzenia.
 Profil Relacje PM off
nick lubi ten post.

#47 PostWysłany: 22 Gru 2017 00:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Piękny i zaiste niespotykany, świąteczny gest ze strony Kuwait Airways. Jak wszystko się uda, to wyślij panu Rene czekoladki Wedla, albo chociaż pocztówkę z BKK :)
Zeus lubi ten post.

#48 PostWysłany: 22 Gru 2017 00:52 

Loty: 168
Kilometry: 361 697
Krajów: 35 / 16.4%
platynowy
Czyli co ? Przedstawiam ckliwą historyjkę i w błagalnej mowie czy mailu mówię, że przez wypadki obiektywne spóźniłem się na pierwszy odcinek oczywiście robiąc to z premedytacją i powrotny mi zostaje. To jest świetny patent bo to jest przecież nie do sprawdzenia.

Ale nie będziesz na FD z 1X testował :lol:
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.

#49 PostWysłany: 22 Gru 2017 00:53 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
danziger napisał(a):
Piękny i zaiste niespotykany, świąteczny gest ze strony Kuwait Airways. Jak wszystko się uda, to wyślij panu Rene czekoladki Wedla, albo chociaż pocztówkę z BKK :)

Butelke dobrego wina czy koniaku, ale kolega juz to wie i mam nadzieje, ze nie zapomnie. ;)
Podobno Szwajcarzy lubia dobre trunki. :D
Tak szczerze mowiac to nie dobra wola linii Kuwait tylko tego Szwajcara, ktory poszedl na reke.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 22 Gru 2017 01:21 
Moderator forum

Loty: 186
Kilometry: 539 892
Krajów: 69 / 32.2%
Śledzę od początku. Nie uwierzycie, alt to lepsze, niż "Kevin sam w domu". :)

"... cuda, cuda się zdarzają."

@mmhammer liczę na relację...
<Wuchta problemów - Hong Kong, Filipiny>
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#51 PostWysłany: 22 Gru 2017 01:26 

Spokojnie poczekajmy jeszcze na koniec tej całej historii. Dalszy ciąg wcale nie jest wykluczony, np. Pomocy! Utknąłem w Bangkoku! :o Jeśli wszystko do końca przebiegnie szczęśliwie, wierzę, że @mmhammer stworzy jakąś ciekawą relację z podróży, z uwzględnieniem wszystkim trudności, z jakimi musiał się zmierzyć, zanim dotarł do celu podróży.

Nie mniej gratulacje dla @mmhammer za ogromną determinację w dążeniu do osiągnięcia jakichkolwiek korzyści w bardzo trudnej sytuacji. Niewielu dawało Tobie jakiekolwiek szanse, że uda się Tobie wybrnąć dobrze z tego wszystkiego. A jak wydaje się, efekty mogą być lepsze od oczekiwań.

Wygląda to tak jakby @mmhammer "złamał system". Wynika z tego, że osławione "no-show" nie zawsze musi się kończyć tak samo. Jak widać, czasem niemożliwe staje się możliwe. Zapewne bardzo trudne będzie to do powtórzenia, nie mniej jest to miłe, że nie wszyscy przedstawiciele linii lotniczych to typowi "służbiści". Autor tematu zapewne miał "furę szczęścia", jednak wydaje się, że szczęściu też bardzo pomógł, wykazując się kreatywnością, determinacją i grając w "otwarte karty".

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 22 Gru 2017 01:27, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#52 PostWysłany: 22 Gru 2017 01:27 

niebieski
Nie kracz.Niech polecą i szczęśliwie wrócą,dzieciakom taki finał się należy,a teraz radosnych świąt w domowym zaciszu farciarze :P
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#53 PostWysłany: 22 Gru 2017 02:05 

niebieski
Co? Przecież ja w temacie "opuszczanie odcinka......" czytam, że to leci z automatu a nie kogoś dobra bądź nie dobra wola.

No bo tak to działa - linia zapewnia sobie prawo do anulacji w warunkach taryfy i najczęściej z tego prawa korzysta z automatu. Manualnie można go jednak przywrócić - bo przedstawisz ckliwą historię w którą ktoś uwierzy, bo Twoja siostra jest stewardessą w tych liniach, bo co sobotę grasz w krykieta z CEO... powody mogą być różne - i ich interpretacja jest uznaniowa. To nie jest żaden patent, bo nikt Ci nie zagwarantuje że to zadziała z jakimkolwiek prawdopodobieństwem.

Podejrzewam, że Kuwait zdecydowanie nie na wszystkie prośby reaguje tak szczodrze, być może faktycznie zadziałała atmosfera zbliżających się świąt plus mmhammer wydał im się wiarygodny (bo z tego co czytałem kontaktował się z linią wielokrotnie i zaczął już przed wylotem).
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 22 Gru 2017 03:05 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Dajce spokoj prosze i nie walkujcie juz tego tematu. ;)

Kiedy jeszcze nic nie bylo wiadomo, kolega pytal mnie poprzez maila:
Kod:
Jest jakaś choć nikła szansa przywrócenia biletow do BKK
Odpowiedzialem:
Kod:
Czy zgodza sie na dodatkowy gratisowy dolot to raczej szanse sa bardzo nikle, ale cuda sie zdarzaja, tu chodzi nie o jeden bilet. ;)

Jedno jest prawda, dobra i nieprzymuszona wola Szwajcara, pracujacego dla linii Kuwait Airways i niech Pan Bog da mu zdrowie, gdyz potrafil uratowac rezerwacje w sytuacji wyjatkowo beznadziejnej, a wzruszyl go przede wszystkim wyjazd dla Dzieci. :)
Najpiekniejszy prezent na gwiazdke dla calej Rodziny kolegi mmhammer, a dla forum jedna z najpiekniejszych historii Swiatecznych, a wiec cieszmy nas sie!
Jak na razie, rezerwecja nie jest zmieniona, tylko powrot, jesli kolega nie dopilnuje i w pore nie wplaci to poleci.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#55 PostWysłany: 22 Gru 2017 03:34 

srebrny
-- 22 Gru 2017 02:32 --

Moher napisał(a):
Niesamowite...

nie wierze....

-- 22 Gru 2017 02:34 --

cccc napisał(a):
A jednak cuda w okresie Swiatecznym sie zdarzaja i nawet niemozliwe rzeczy staja sie mozliwe. :)
Pozdrawiam, zycze zdrowych i wesolych Swiat oraz udanej wyprawy.

no to zakrawa naprawde na cud, ze linia poszla na reke, tak jak mowicie, pewnei bardzo dobra
wola pracownika, ktory chcial pomoc, mimo ze wcale nie musial.
czekam na dalsza czesc relacji i trzymam kciuki tutaj za kolege, ze wycieczka dojdzie do skutku i
cala rodzinka bedzie zadowolona z wyjazdu.
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#56 PostWysłany: 22 Gru 2017 03:37 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Samo zycie pisze najpiekniejsze historie... :)
Z fajnym "Happy End" szansa na Relacje Roku!

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#57 PostWysłany: 22 Gru 2017 09:17 
Awatar użytkownika

Loty: 380
Kilometry: 808 097
Krajów: 39 / 18.2%
srebrny
Heh pozostaje kolegę opr ;-) za to, że tak późno dzwonił do Kuwait Airlines :)))

Więcej szczęścia niż rozumu :)) i trzymam kciuki za super wakacje bez takich perturbacji.

#58 PostWysłany: 22 Gru 2017 09:37 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
zobaczcie jakie marketingowy zabieg im z tego wyszedl...
Gdyby ich szef marketingu wiedzial o forum Fly4free to ten pracownik dostalby niezla premie ?
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 22 Gru 2017 09:39 
Awatar użytkownika

Loty: 457
Kilometry: 788 091
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
Niesamowite, trafił się finał jak z filmu o amerykańskich bohaterach.... Chyba tak dużo osób trzymało kciuki, że musiało się udać :) Super.
@mmhammer
Jak już będziesz w tym Bangkoku, to pamiętaj że 180 km/h na autostradzie nie wyciągniesz, 150 to max, szczególnie w godzinach szczytu ;)
Uważaj tam na siebie i weź sobie do serca że w Azji czas płynie inaczej, czasem dużo wolniej a czasem dużo szybciej niż na niemieckiej autostradzie.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 22 Gru 2017 10:05 
Awatar użytkownika

srebrny
mmhammer napisał(a):
Też jestem w ciężkim szoku

Zobaczymy jak złoży te loty ale jeżeli bedzie to tak jak widac Frankfurt i Monachium to albo busem albo pojade do Norymbergi zostawie auto i busem w jedna strone i do Frankfurtu a przy powrocie w drugą i już.
To na ta chwile mało ważne
Co mnie jeszcze troszke martwi to chce dane karty kredytowej aby mogł pobrac płatność co jest malo bezpieczne nawet jak na Szwajcarie
ale wymysliłem ze podam dane karty dodatkowej i ją później zablokuje.

Kiedyś zmienialem na infolinii lot w emirates, podawałem nr karty, nikt niczego nie ukradł, karta do tej pory używana przeze mnie, tak więc nie kombinuj, żeby coś z tego jeszcze nie wyszło, powodzenia ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości