Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Gru 2017 12:36 

Dokąd
  • BKK

Data wylotu
  • 22.12.2017

Długość pobytu
  • najchetniej 30

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 4

Sam znalazłem
  • 1228 z Pragi na 30

Dodatkowe informacje
  • Poszukuje dolotu OW do BKK na teraz ew połowa stycznia

Kontynuacja UTKNELIŚMY W BERLINIE ....

Lot powrotny mam potwierdzony przez Kuweit Airways na 15.01 nie wiem czy mi przesuną powrót i za ile?

Jest jakakolwiek szansa na uratowanie / przywrócenie lotu do BKK z GVA na ktory nie dotarliśmy 15,12?
    Z Kuweit Airways ta osoba ktora zmieniała mi powrót odpisała
    Prosze skontaktowac sie z biurem i podał nr tel. zaraz zadzwonie i napisze tu co i jak.

Prosze o znalezienie dobrych cenowo lotów OW do BKK
    Jesteśmy spakowani możemy wylecieć już nawet

Do tej ja znalazłem
    1. OPCJA WRACAM 15.01
    wylot
    - PRAGA 30.12 1228ZL
    -BERLIN - PHUKET 31.12 w nocy 1490ZL

2. OPCJA Kuweit przesuwa powrót na polowe lutego a my ruszamy w polowie stycznia (ale to na razie czysta spekulacja)
    wylot
    -PRAGA 5, 9, 15, 21, 27, 28, 30 1100ZL
    -WAW 21, 22, 23, 24 ,29, 30 , 31 1300ZŁ
    -BERLIN 29,01 1113ZL
    -BERLIN - PHUKET 17.01 1050ZL 21, 24, 31 1220ZL
    -PRAGA - PHUKET 10,01 1300 , 25.01 1400ZL

Ostatnio edytowany przez mmhammer, 21 Gru 2017 13:44, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 21 Gru 2017 12:56 

Loty: 688
Kilometry: 1 366 499
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
@Rainbow Tours - a wy nic nie macie w czarterowej ofercie?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Gru 2017 13:13 

HON fly4free
@lataczuk - mają, ale drogo

@mmhammer
jeśli powrót 15/01 - bierz tą Pragę, ciężko będzie znaleźć coś lepszego

jeśli powrót 15/02:
19/01 - ryan POZ-ATH - 72 zł
20/01 - scoot, jak niżej:
Załącznik:
ath-bangkok.png
ath-bangkok.png [ 41.08 KiB | Obejrzany 2061 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Gru 2017 13:21 

Loty: 91
Kilometry: 180 493
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Aby na pewno macie te bilety powrotne?

#5 PostWysłany: 21 Gru 2017 13:32 

Tak Kuweit potwierdził
Na stronie są widoczne
BOOKING CONFIRMED
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 21 Gru 2017 21:26 

niebieski
Utrzymanie lotów powrotnych traktowałbym w kategoriach cudu.
Ale przesunięcie powrotu?

W najlepszym przypadku zażądają wyrównania taryfy a zatem i tak wyjdzie nie tanio ...
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Gru 2017 21:28 

HON fly4free
idą święta, to i o cuda łatwiej ;)
 Profil Relacje PM off
marcinsss lubi ten post.

#8 PostWysłany: 21 Gru 2017 22:21 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
dj3500 napisał(a):
Aby na pewno macie te bilety powrotne?

Dajcie prosze spokoj ze spekulacjami, kolega @mmhammer ma jak na razie pozostawione odcinki powrotne, sam sprawdzalem.
Wazne aby dodzwonil sie do Kuwait Airways i ta rezerwacja zostala utrzymana, gdyz PNR nalezy Kuwait, a wraca liniami Thai i Singapore.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
macq91 lubi ten post.

#9 PostWysłany: 21 Gru 2017 22:27 
Awatar użytkownika

Loty: 192
Kilometry: 367 645
Krajów: 37 / 17.3%
srebrny
Jeszcze moje 3 eurofenigi dorzucę.
Praga jest jeszcze OK z jednego powodu. Można tak określić: logistycznego.
Warianty - piszę tylko o powrocie:
1. Powrót 15.01 do GVA, potem wykupiony easyJet do SXF. (pewny)
2. Powrót zmieniony na luty i tylko do GVA. I co dalej? trzeba by dokupić powrót z Genewy? (w kategorii nadziei, a z nią to różnie bywa)

Praga jest ~6h Flixbusem od Monachium. Tam macie przesiadkę na powrocie z BKK. Jeśli będziecie mieli tylko podręczne, po prostu wychodzicie i olewacie dalszy lot do Genewy Lufą i Schönefeld easyJet. Za to spokojnie i tanio zjeżdżacie autobusem do Pragi, gdzie na parkingu stoi Wasz samochód, którym przyjechaliście z Polski.
Oczywiście powyższe to tylko kwestia wrzucenia do arkusza kalkulacyjnego i sprawdzenia, co się bardziej opłaca.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Gru 2017 22:30 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Nie trzeba dokupic z Genewy, kolega wraca do Genewy przez Monachium, tam ma przesiadke, nie ma bagazy rejestrowanych i wysiada w Monachium.
On juz to wie. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 21 Gru 2017 22:37 
Awatar użytkownika

srebrny
@cccc
Co do wariantu drugiego nie byłbym pewien, czy na pewno trafi do GVA przez MUC. Wszystko zależy od linii Kuwait, którędy i oczywiście jeśli go przebookują.. Jeśli pozostaniemy przy pierwszym, to sprawa jasna. Wysiadamy w Monachium:)
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.

Ostatnio edytowany przez jimi, 21 Gru 2017 22:42, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 21 Gru 2017 22:41 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Sprawdzilem jeszcze raz, jak na razie nic nie zmienione, powrot do GVA przez MUC 15.01.
Ale moze poczekajmy prosze, az sie kolega @mmhammer odezwie, nie moge decydowac za niego. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle

Ostatnio edytowany przez cccc 21 Gru 2017 22:46, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 21 Gru 2017 22:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Nawet na stronie Lufy (codeshare Singu z MUC do GVA)
:)
Tylko trzeba dostać się w tym trudnym czasie do BKK...
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 21 Gru 2017 22:45 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Zgadza sie, Singapore Airlines operated by Lufthansa.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 21 Gru 2017 22:49 

niebieski
Tylko nie proponujcie zbyt skomplikowanych kombinacji jeszcze historia z Berlina się powtórzy....
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 21 Gru 2017 22:54 

Loty: 168
Kilometry: 361 697
Krajów: 35 / 16.4%
platynowy
Doliczyć dojazdy do PRG (czy gdziekolwiek indziej ) i powrót z SXF, skalkulować ponowne nerwy i jak dla mnie to jednak lepiej lecieć na spokojnie na przełomie stycznia/lutego RT z Warszawy z QR 1650PLN.
Niech się lot opóźni do GVA i bilet do SXF razem z planem idzie w pi..u. Rodzina zostaje na lodzie w GVA.

Pytanie czy autor wątku uczy się na swoich błędach czy nie i dalej będzie kombinował. Jakby leciał z żoną to jeszcze zrozumiem, ale narażać dzieciaki ponownie :/
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 21 Gru 2017 23:00 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Przypuszczam, ze tym razem sie nie spozni. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 21 Gru 2017 23:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Ej,no! Dajcie spokój, wy "optymiści". Każdemu może się zdarzyć. Szkoda biletów powrotnych w Thai, wciąż jest nadzieja że je wykorzystają, tylko trzeba przemieścić OW 4 osoby z Polski do Tajlandii.
Dojazdy do Pragi + parking + winietki, z centralnej Polski nie przekroczą 200 zł/os. Jest ich czwórka. I te dwa dzieciaki nie są infanty, bo na dorosłej taryfie lecą.:)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 21 Gru 2017 23:06 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Dokladnie, jesli chcemy koledze pomoc, ktoty dostal przez to wszystko rostroju zoladka, dzieci czekaja niecierpliwie na wyjazd, to potrzebny jest dobry magik w wyszukiwaniu niskich taryf.
On teraz dobrych rad nie potrzebuje.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off
marcinsss lubi ten post.

#20 PostWysłany: 21 Gru 2017 23:06 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
@mmhammer Masz potwierdzone te powrotne bilety przez pracowinka linii? Bo to, że teraz są "confirmed" na stronie to jeszcze nie oznacza, że tak będzie za miesiąc. Nie chcę straszyć, ale bez wyraźnego potwierdzenia, najlepiej pisemnego ze strony Kuwait Airways to raczej bym nie kupowała biletów OW. Bo się okaże, że w BKK będzie jeszcze większy dramat niż w Berlinie.

Najpierw dowiedz się na 100% na czym stoisz bo bez tego to ciężko Ci pomóc.
dj3500 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości