Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Peru czerwiec 2018
#1 PostWysłany: 17 Gru 2017 15:08 

Dokąd
  • Peru

Data wylotu
  • 01.06.2018

Data powrotu
  • 31.07.2018

Długość pobytu
  • 4 do 6 tygdoni

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • 840 euro z Amsterdamu

Dodatkowe informacje
  • Witam serdecznie...postanowiłam udac się pierwszy raz w zyciu w daleką podróż :)

Jak najlepiej lecieć w czerwcu do Peru ?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
 Temat postu: Re: Peru czerwiec 2018
#2 PostWysłany: 17 Gru 2017 15:25 
Awatar użytkownika

Loty: 192
Kilometry: 367 645
Krajów: 37 / 17.3%
srebrny
Peru jest dość drogie, szczególnie w wakacje. Nawet w tej najbardziej budżetowej wersji.
Dodatkowo jest tam wtedy najwięcej turystów
Ale jak już koniecznie w czerwcu, to im wcześniej (początek czerwca) tym lepiej. Warto szukać BCN, MAD. 840 Euro to strasznie dużo.
Poniżej z LHR za 560 Euro, podejrzewam że da się zrobić trochę taniej żonglując terminami.
https://www.momondo.es/flightsearch/?Se ... rrency=PLN
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Gru 2017 19:37 

-- 17 Gru 2017 19:33 --

@ jimi,

dziekuję za odpowiedź ;)

mówisz że drogie ? hmm...do skąpych nie należę, ale niepotrzebnie pieniędzy też nie lubię wydawać....wię cmoże jakiś równie ciekawy kraj a tańszy ? a czemu Peru ? hmm...bo znam hiszpański trochę, i generalnie to chce do Am.Południowej i niekoniecznie do Peru...w sumie to nie musi być czerwiec...może być od połowy maja, co by w Polsce jeszcze na majówkę być :))

nie mam jeszcze żadnych sztywnych planów i lubię alternatywne szlaki a nie biegać od "zabytku do zabytku"

Na pewno fajnie byłoby koleją transandyjską pojechać....
I gdzieś na plaży w Chile , z widokiem na Pacyfik pobyć :)

-- 17 Gru 2017 19:37 --

a może Meksyk :P))))
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Gru 2017 23:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Przepraszam, za to co niżej napiszę.

Ten wątek to nie jest biuro podróży. Nie rozłożę przed Tobą pięknych katalogów z atrakcjami turystycznymi, supertanimi hotelami z all inc. i nie będę doradzać co lepiej wybrać na późną wiosnę. Napoju też nie zaproponuję. Nie mam prowizji od tego :lol:
Sama musisz podjąć decyzję, dokąd chcesz polecieć. A jak już się dowiesz, po przeczytaniu wielu wątków odnośnie atrakcji, cen , temperatur, kultury to wróć tutaj i napisz dokąd chcesz lecieć i za ile znalazłaś bilet. Ktoś na pewno podpowie jak zrobić to jeszcze taniej.

Podpowiem tylko, że względnie dobra cena za lot do Ameryki Łacińskiej z Europy nie przekracza 2.5 tys zł, promocje można złapać poniżej 2 tys., a EF można upolować około i poniżej tysiaka.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 17 Gru 2017 23:40 

co to EF ?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Gru 2017 23:50 

srebrny
error fare
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Gru 2017 13:12 
Awatar użytkownika

Loty: 256
Kilometry: 586 292
Krajów: 62 / 29.0%
~581 euro więc chyba spoko oferta, da się nawet 13 złotych taniej tylko, że ze zmianą lotniska z Heathrow na Stansted więc nieopłacalne. :P 1 czerwca - 20 lipca.

Załączniki:
chile.png
chile.png [ 25.44 KiB | Obejrzany 1859 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Gru 2017 13:16 

zmieniłam plany...jeśli wybiorę się to do Ekwadoru lub Gwatemali aby zwiedzić wulkany :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Gru 2017 13:35 
Awatar użytkownika

srebrny
:lol: :lol: :lol:
- To dokąd chcesz lecieć?
- Domyśl się!!
Proponuję San Salvador, stamtąd już rzut sombrero do Gwatemali.
Załącznik:
2017-12-21.png
2017-12-21.png [ 122.55 KiB | Obejrzany 1834 razy ]

Sama Gwatemala w tym terminie 500 zł drożej.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
anna9900 uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 21 Gru 2017 14:08 

Loty: 178
Kilometry: 329 695
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Jak bedziesz w Guatemali czy innym kraju regionu to zawsze pytaj wspolpasazerow ile kosztuje przejazd do.... bo sprzedawca biletow bedzie chcial Cie naciagnac. Powiedz gdzie jedziesz I daj mu wyliczona kwote albo czekaj na reszte gdy nie masz drobnych. :-)

Nie wiem czemu ktos pisze ze Peru jest drogie. 3 USD za nocleg w hostelu czy 2-3 USD za obiad na targu to duzo?

Na wulkany w Guatemala tez nie wybieraj sie z przewodnikiem, ja bylam sama, weszlam na Acatenango by ogladac wybuchajacego co chwila EL Fuego I przezylam :-) choc mowili ze grabia, morduja, gwalca, ech....
 Profil Relacje PM off
anna9900 lubi ten post.

#11 PostWysłany: 21 Gru 2017 15:50 

@jimni - z jakiej wyszukiwarki korzystasz szukając lotów ?

A gdzie chcę jechać to jeszcze nie wiem...najpierw był pomysł z Peru ( chciałabym koleją transandyjską pojechać choć i w Ekwadorze jest fajna kolej podobno) potem te wulkany się pojawiły jako pomysł....
a poza tym to ciągle gdzieś Indie się pojawiają jako że to tzw kolebka ludzkości to może i fajnie by było tam zacząć zwiedzanie dalekich kierunków :) choć od Indii odpycha mnie to ich nagabywanie turystów...nie cierpię jak ktoś wkracza w moją prywatność :)

Ostatnio edytowany przez Abcn, 31 Gru 2017 09:00, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 21 Gru 2017 16:10 
Awatar użytkownika

srebrny
jak-szukac-taniego-lotu-v-0-3-3,8,57900
W tym przypadku to momondo.
 Profil Relacje PM off
anna9900 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość