Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 212 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 20 Gru 2017 09:46 

Kravkrk napisał(a):
@marcinsss - ja mu nie "dowalam". Broń Boże, sam sobie i rodzinie odpowiednio dowalił.Ja mu po prostu dobrze radzę. Jak czytam cały temat, historię autora i jego późniejsze posty Po co wałkować drugi raz temat pt. "POMOCY UTKNĄŁEM W BANGKOKU !!!" ?

Staram się uczyć na swoich bledach ale mam chec ogromną pow nigdzie więcej nie jadę.

Dziękuję kolego za takie nic nie wnoszące rady
Jak chcesz pomóc to odpowiedź na któreś z pytań które zadałem w znajdź fajny lot a piszesz pierdoły które nikomu nigdy nic nie dadzą

Czyli jak masz wypadek to więcej w zyciu nie wsiadasz do auta
Jesteś z tych co chowają głowę w piasek i boją się podjąć ryzyko ucząc się na swoich bledach
CIEKAWE CZY SAM TRZYMASZ SIE SWOJEGO SYSTEMU?
 Profil Relacje PM off  

#182 PostWysłany: 20 Gru 2017 10:02 

Loty: 302
Kilometry: 645 232
Krajów: 46 / 21.4%
złoty
@mmhammer rozumiem nerwy ale nie oburzaj się. Aby temat dalej miał sens to musisz sprawdzić czy bilety powrtone masz aktywne. Taki problem wykonać telefon do linii lotniczej i porozmawiać? - podaj konkluzję rozmowy i będziemy wiedzieć czy i jak jesteśmy Ci tu w stanie pomóc - bo dalej nie wiesz czy potrzeba OW czy RT.
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 20 Gru 2017 10:08 
Awatar użytkownika

Loty: 191
Kilometry: 627 645
Krajów: 32 / 14.9%
niebieski
powiec Ci szczerze ze jak czytam ta historie to mnie tez sciska w zoladku. i mysle ze nie tylko mnie.

zal mi bardzo a przeciez mnie to nie dotyczy
 Profil Relacje PM off
mmhammer lubi ten post.

#184 PostWysłany: 20 Gru 2017 10:09 
Awatar użytkownika

Loty: 201
Kilometry: 409 802
Krajów: 41 / 19.1%
srebrny
@mmhammer
Zostawiając cały szum, dyskusje nacjonalistyczno-organizacyjne, sprawdź proszę po numerze etixa poniższy link:
https://www.bookonline.saudiairlines.com/
Tam masz zakładkę Manage my booking. Klik.
Retrieve by e-ticket reference
Tam wpisz numer etixa, który miałeś na Kuwait. I zobacz co pokazuje. A jak chcesz to się podziel.
Może wyjaśni się co z powrotem.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 20 Gru 2017 10:32 

Ten ETIX to jest na bilecie jako nr do odprawy internetowej
Ja mam [pnr]

PO wbiciu w pole Retrieve by booking reference
pokazuje
ERROR
The system is unable to retrieve this trip

Po wbiciu w w pole Retrieve by e-ticket reference (nr biletu nie ma jest nr lotu)
TG 924 nr lotu
E-Ticket Display request failed. (3006)
E-Ticket Display request failed. (9817)

Podesłac komuś skan biletów bo albo ja to żle robie albo nie ma informacji w systemie

Jak są anulowane to bedzie info ?

Na stronie Kuweit tez nie wchodzi ale probowałem przed wyjazdem odprawić sie internetowo i też mnie strona nie przepuściła.

Ostatnio edytowany przez krasnal 21 Gru 2017 12:46, edytowano w sumie 2 razy
usunięcie pnr
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 20 Gru 2017 10:37 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Zadzwon na infolinie Kuwait Airways. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
flyfox lubi ten post.

#187 PostWysłany: 20 Gru 2017 10:45 

Loty: 168
Kilometry: 361 697
Krajów: 35 / 16.3%
platynowy
To też nauczka na przyszłość dla tych co pierwszy raz lecą. Nie organizować sobie lotu z GVA (czy innego lotniska) z dolotem LCC "na ostatnią chwilę" z lotniska SXF gdzie trzeba jeszcze kilka godzin na lotnisko do SXF dojechać. Oszczędność kasy niewielka bo w promocji można pewnie znaleźć doliczając koszty dojazdów i dolotów w podobnym budżecie.

@mmhammer

Nie szukaj lotu OW tylko dopłać kilka stówek (chociaż wcale nie jest powiedziane,że lot OW wyjdzie dużo taniej ) i bierz RT z WAW, masz bliżej (z tego co pisałeś wcześniej z Łodzi lub okolic) i polecisz na spokojnie z bagażem rejestrowanym a nie podręcznym ;). A z tym OW z Pragi lub innego miasta w EU (poza PL) też bym uważał bo los potrafi być złośliwy, mamy zimę, wystarczy dużo śniegu i paraliż gotowy. Tobie teraz jest bardziej spokojny lot potrzebny nie kolejne przygody na powrocie. Niech ci się Kuwejt opóźni i utkniesz w GVA, kolejne przygody chyba nie są już wskazane.

Ostatnio edytowany przez jar188 20 Gru 2017 10:51, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 20 Gru 2017 10:49 

srebrny
Na lotnisku tez mozna powczasowac i pobalowac ;-)
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 20 Gru 2017 10:51 
Awatar użytkownika

Loty: 92
Kilometry: 201 600
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
mmhammer napisał(a):
Ten ETIX to jest na bilecie jako nr do odprawy internetowej
Ja mam 5IVVQS

PO wbiciu w pole Retrieve by booking reference
pokazuje
ERROR
The system is unable to retrieve this trip

Po wbiciu w w pole Retrieve by e-ticket reference (nr biletu nie ma jest nr lotu)
TG 924 nr lotu

Musisz mieć gdzieś nr biletu. Po numerze referencyjnym często nic nie znajduje. pierwsze 3 cyfry w pierwszą kratkę, resztę w drugą.
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 20 Gru 2017 10:56 

Loty: 302
Kilometry: 645 232
Krajów: 46 / 21.4%
złoty
@mmhammer: kombinujesz jak możesz. Wystarczy zadzwonić - wszystkiego się dowiesz z pierwszej ręki - +96524345555
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 20 Gru 2017 11:37 

Odkąd latam z dzieckiem, zawsze, oprócz ubezpieczenia podróżnego, kupuję ubezpieczenie od rezygnacji z podróży.
Zawsze na bilety i jeśli robie robię rezerwacje hotelowe bez możliwości anulacji (a raczej nie zdaża mi się), też na te drugie.

Prawda jest taka, że nigdy nie wiesz, czy uda Ci się wylecieć - dziecko rozchoruje się tuż przed (moje ostatnio miało zapalenie ucha) albo sam złamiesz nogę.
Co prawda, nie pamiętam z regulaminu, czy obejmuje ona takie sytuacje jak Twoja, ale warto sprawdzić i mieć. W porównaniu z ewentualnymi kosztami - to grosze.
Tylko ubezpieczenie ubezpieczeniu nierówne, trzeba się mocno wgryźć w zapisy, by znaleźć to, czego się szuka.

Ja sama, mimo dużego zapasu czasowego, kilka razy o mało co nie utknęłam. Bo zepsuła sie taksówka, którą jechaliśmy na lotnisko (w Indiach), bo utknęliśmy na kontroli celnej (też Indie, 6 godzin zapasu, a dobiegliśmy do gata z wywalonym językiem), bo kolejka do odprawy była tak duża, że zakręcała kilka razy a ludzie stali już przy wejściu głównym (Turcja) etc.

W przypadku podróży na różnych biletach, jeśli to możliwe, to jestem dzień wcześniej. Każda z linii może zmienić godziny lotu, a inne możliwości już odpadają i Ty w tym momencie zostajesz z niczym.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#192 PostWysłany: 20 Gru 2017 11:48 

srebrny
Skoro nie wiesz, czy ubezpieczenie obejmuje takie sytuacje, to po co o tym piszesz??? Poczytaj OWU i dowiesz sie, ze nie obejmuje.
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 20 Gru 2017 11:50 
Awatar użytkownika

niebieski
-- 20 Gru 2017 11:48 --

wszystko zalezy od tego ile latasz.....jak raz ,dwa razy do roku to jedziesz wczesniej i ubezpieczas bilet.

ja kupuje duzo biletow rocznide i ubezpieczenie kazdego to koszt jednej dodatkowej wycieczki w roku

parkuje w berlinie na darmowym parkingu- jest ryzyko ale znowu bilet za darmo w roku

jade na ostatnia chwile,nie spie przy lotnisku-znowu ryzyko ale znowu bilet za darmo rocznie

jak widac wszystko zalezy ile latasz .

-- 20 Gru 2017 11:50 --

warto odazlowac tez pare zlotych i wyrobic sobie bardzo dobra karte kredytowa- oprocz salonikow PP masz jeszcze kupe ubezpieczen na takie okazje.-spoznienie,odwolanie,choroba,zagubiony bagaz.

k
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 20 Gru 2017 11:53 

srebrny
@Kian
Podasz przyklad kk z ubezpieczeniem opisywanego przypadku?
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 20 Gru 2017 11:59 

odpusc ten kuwait, bilety ow sa czesto w tej samej cenie co rt. w tej sytuacji poszukaj czarterow, niekoniecznie do Bangkoku - cena last minute potrafi pozytywnie zaskoczyc, a swieta i sylwester to niestety absolutny szczyt sezonu.
tanie podrozowanie sprowadza sie miedzy innymi do tego, ze lecisz tam, gdzie akurat sa tanie bilety. na swiecie jest wiele fajnych miejsc, nie tylko Bangkok.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 20 Gru 2017 17:27, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 20 Gru 2017 12:02 
Awatar użytkownika

niebieski
boots napisał(a):
@Kian
Podasz przyklad kk z ubezpieczeniem opisywanego przypadku?

wiem ze szukasz zaczepki ale podam :D

mastercard world elite
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 20 Gru 2017 12:06 

srebrny
I ubezpiecza od od przypadkow glupoty? Zacytujesz fragment OWU?
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 20 Gru 2017 12:09 
Awatar użytkownika

niebieski
od spoznienia na samolot.
nie podam,bo wiem jak to sie z Toba konczy :>>
 Profil Relacje PM off
maczala1 lubi ten post.

#199 PostWysłany: 20 Gru 2017 12:10 

Ja zacytuje ;)

Cytuj:
2. Ubezpieczyciel nie ponosi odpowiedzialności za zdarzenia będące normalnym następstwem:

2) rażącego niedbalstwa Ubezpieczonego chyba, że realizacja świadczenia odpowiada w danych okolicznościach względom słuszności;
 PM off  

#200 PostWysłany: 20 Gru 2017 12:10 

HON fly4free
@Kian, @boots
przestańcie się kłócić - nic to do tematu nie wnosi
kolega, jak zechce, to znajdzie - albo i nie - odpowiednią kartę, czy ubezpieczenie na przyszłość
 Profil Relacje PM off
michzak lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 212 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 26 gości