Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5437 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 272  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 03 Gru 2017 09:57 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Na marzec myślę, że jak najbardziej bo raz że jeszcze niski sezon, dwa że mówi się iż LAX lata pustawy, trzy że zaraz wyprzedaż Mikołajkowa i cztery kalendarz adwentowy w którym LAX też może się znaleźć.
 Profil Relacje PM off
ledakar lubi ten post.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#342 PostWysłany: 08 Gru 2017 01:29 

niebieski
bardzo przepraszam / ale LOT na tym portalu jest NAD promowany i rozumiem to w zależności finansowej bartery itd. a redakcja musi się utrzymywać i to zrozumiałe / ale nie oczekujmy od LOTu żadnego szału , nie jest trudno wypracować zysk okradając pasażerów bo to zrobił LOT w każdej szalonej środzie zostawił ceny z końcówkami .99 , ale zabrał bagaż rejestrowany a jest to istotne, LOT wydaje się być tani ? lot kasuje jak tradycyjny drogi przewożnik a daje to co low cost - wg. mnie to zwykłe oszustwo , nie oczekuję cen w LOT za 9 zł. ALE LOT nie ma żadnych dobrych promocji , " szalone środy " to kompromitacja bo to wybrane kierunki i daty głównie gdzie jest słabe obłożenie i z podręcznym ... " kalendarz adwentowy " to kolejna zwykła ściema nazwa zachowana , ceny mega wysokie
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#343 PostWysłany: 08 Gru 2017 01:36 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 641
Kilometry: 981 829
Krajów: 63 / 29.4%
@MUC2014 chyba pomyliłeś wątki... ten nie jest od wylewania ogólnych żali na ceny LOTu. A okradzeni pasażerowie mogą złożyć doniesienie na linię ;)
6 ludzi lubi ten post.

#344 PostWysłany: 08 Gru 2017 09:06 
Awatar użytkownika

Loty: 600
Kilometry: 947 524
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
@MUC2014 ale czy ktoś Ci każe nimi latać ? Chcesz to nimi nie lataj i kupuj gdzie indziej.
Porównaj ceny LOTu z ostatnimi akcjami Lufy, BA, IB.
w tym temacie piszemy o obecnej promocji. Być może dla Ciebie podstawowa taryfa LO jest mało atrakcyjna, ale dla sporej części tego forum mającej FTL`a to bardzo dobra oferta. Ta akcja nie jest wybitna, ale rok temu były niezłe ceny na longhaule, Wilno, Koszyce. Sporo osób skorzystało, więc poczekaj z oceną do końca.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 08 Gru 2017 09:19, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#345 PostWysłany: 08 Gru 2017 12:00 
Awatar użytkownika

Loty: 785
Kilometry: 1 163 658
Krajów: 92 / 43.0%
HON fly4free
Jak można porównywać LOT do LCC! U którego dostaniesz Prince Polo (z dokładką), żelki Frugo i kawę/herbatę w cenie biletu?
 Profil Relacje PM off  

#346 PostWysłany: 08 Gru 2017 12:05 

niebieski
hubson napisał(a):
@MUC2014 ale czy ktoś Ci każe nimi latać ? Chcesz to nimi nie lataj i kupuj gdzie indziej.
w tym temacie piszemy o obecnej promocji. Być może dla Ciebie podstawowa taryfa LO jest mało atrakcyjna, ale dla sporej części tego forum mającej FTL`a to bardzo dobra oferta. Ta akcja nie jest wybitna, ale rok temu były niezłe ceny na longhaule, Wilno, Koszyce. Sporo osób skorzystało, więc poczekaj z oceną do końca.

ja nie latam LOT-em bo nie lubię być robiony w balona , podajesz przykład Wilna , Koszyc co to są za destynacje ... ? sporo osób skorzystało :) ? , lubię pisać o konkretach skoro Praga kosztowała w promo z bagażem rejestrowanym w " szalonych środach lub promocjach " 299 zł / 349 zł max a teraz z podręcznym kosztuje na każdej promocji min. 399 zł - z bagażem podręcznym, a z rejestrowanym 450-500 zł / to chyba piszemy o DUŻO wyższej cenie i " cudem znikającym bagażu rejestrowanym. Na tym forum wszyscy wszystko wiedzą a już szczególnie ci z " statusami " i tak naprawdę mają świadomość że LOT jest drogi ale na topie jest tu być mądrzejszym i argumentować to cenami do Wilna i Koszyc ... :) , ja podzieliłem się swoją opinią że " kalendarz adwentowy i szalone środy " to dla mnie od jakiegoś czasu to ściema. Ja rozumiem że w ostatnim czasie LOT jest promowany na tym portalu , ale ja również mam prawo wyrazić swoją opinię. Niestety nie zaliczam się do sporej grupy osób która korzysta z tych bardzo dobrych ofert LOT , natomiast zauważam gloryfikowanie LOT-u , a na przykładzie połączenia trasy: Warszawa-Praga-Warszawa uważam że nie jest to do końca uczciwa polityka usług w stosunku do ceny.
 Profil Relacje PM off  

#347 PostWysłany: 08 Gru 2017 12:14 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Do wyrażania opinii o LO jest jednak inny, osobny temat, tutaj proponuję zostać w Kalendarzu Adwentowym, jakąkolwiek by to promocja nie była ;)
 Profil Relacje PM off  

#348 PostWysłany: 08 Gru 2017 12:15 
Awatar użytkownika

Loty: 876
Kilometry: 1 448 999
Krajów: 134 / 62.6%
srebrny
Piszesz ciągle o tym bagażu rejestrowanym, a) sporo osób lata bez rejestrowanego b) duża grupa ma FTLa więc i tak patrzy na cenę tylko z podręcznym c) większość i tak kupuje loty w cenach sporo niższych niż oficjalne, więc przestań narzekać, nie pasuje Ci to nie lataj, lataj LCC, a jak też LCC Ci nie pasują to nie lataj wcale
5 ludzi lubi ten post.

#349 PostWysłany: 08 Gru 2017 12:18 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 641
Kilometry: 981 829
Krajów: 63 / 29.4%
@MUC2014 wskażesz konkretne przykłady "gloryfikowania LOTu"? Chyba nikt z forumowiczów nie pisze, że tylko LOT a reszta jest be - wręcz przeciwnie, ja również uważam, że od dłuższego czasu dobre okazje w LOT nie trafiają się tak często jak kiedyś, ale jak firma jechała wtedy na dużych stratach to było larum, że trzeba ratować firmę pieniędzmi z budżetu państwa czyli naszymi (podatników), że tak nie może być. Jak firma zmieniła politykę cenową i zaczyna osiągać lepsze wyniki, to też źle bo ceny za wysokie. Wszyscy nigdy nie będą zadowoleni, na szczęście mamy na rynku konkurencję i nikt nie zmusza cię do latania konkretnymi liniami.
4 ludzi lubi ten post.

#350 PostWysłany: 08 Gru 2017 12:49 

Loty: 726
Kilometry: 946 014
Krajów: 60 / 28.0%
niebieski
Albo dotacje albo zysk / czyli latanie za nasze .........................................podatki lub..................... upadłość !
Niemcy mają swoją Lufthansę i latają tylko nią / biznesowo nie wchodzi w rachubę inna linia chyba że nie ma możliwości albo jest code-share .
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 08 Gru 2017 13:01 

Loty: 202
Kilometry: 281 717
Krajów: 33 / 15.4%
Co Ty w ogóle wypisujesz? Co to ma wspólnego z LOTem?
Współpracuję z wieloma Niemcami z niemieckich firm i latają tym, co akurat jest najwygodniejsze w kontekście czasu podróży i odległości od lotniska.
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#352 PostWysłany: 08 Gru 2017 14:46 
Awatar użytkownika

niebieski
MUC2014 napisał(a):
hubson napisał(a):

ja nie latam LOT-em bo nie lubię być robiony w balona , podajesz przykład Wilna , Koszyc co to są za destynacje ... ? sporo osób skorzystało :) ? , lubię pisać o konkretach skoro Praga kosztowała w promo z bagażem rejestrowanym w " szalonych środach lub promocjach " 299 zł / 349 zł max a teraz z podręcznym kosztuje na każdej promocji min. 399 zł - z bagażem podręcznym, a z rejestrowanym 450-500 zł / to chyba piszemy o DUŻO wyższej cenie i " cudem znikającym bagażu rejestrowanym. Na tym forum wszyscy wszystko wiedzą a już szczególnie ci z " statusami " i tak naprawdę mają świadomość że LOT jest drogi ale na topie jest tu być mądrzejszym i argumentować to cenami do Wilna i Koszyc ... :) , ja podzieliłem się swoją opinią że " kalendarz adwentowy i szalone środy " to dla mnie od jakiegoś czasu to ściema. Ja rozumiem że w ostatnim czasie LOT jest promowany na tym portalu , ale ja również mam prawo wyrazić swoją opinię. Niestety nie zaliczam się do sporej grupy osób która korzysta z tych bardzo dobrych ofert LOT , natomiast zauważam gloryfikowanie LOT-u , a na przykładzie połączenia trasy: Warszawa-Praga-Warszawa uważam że nie jest to do końca uczciwa polityka usług w stosunku do ceny.

- do Pragi nie ma akurat żadnej konkurencji poza CZA. Skoro klienci płacą tyle ile chce LO to dlaczego mają obniżać cenę ? Samoloty są pełne ? Jakby nie były to ceny poszły by w dół. Proste. Firma ma zarabiać. Robi to.
- bagaż rejestrowany na krótkie wyjazdy jest zbędny, ale to już kwestia co kto potrzebuje i na jak długo leci. Sam mam FTL`a i nie widzę sensu płacić za coś co mam za darmo. Lepiej, że jest możliwość wyboru niż jakby jej nie było.
- nie mam świadomości, że LO jest tanie. Ma normalne ceny, które są konkurencyjne do LCC. Wiele razy to udowadniano.
- podaje Ci konkretne informacje. Sam wchodzisz w polemikę co dla kogo jest, lub nie jest atrakcyjne. To kwestia tego czego potrzebujemy w danej chwili.
- ceny w promocji są niższe ? Tak, więc nie jest to ściema. Duża część tego forum od razu powie Ci, czy cena na danej trasie to promo, lub zwykła, lub zawyżona cena. Kwestia wiedzy i doświadczenia.
- nikt nie zabrania Ci wyrażać swojej opinii.
- może nie umiesz dobrze szukać skoro część z nas w tym ja trafia no dobre oferty ?

Dla porównania. Cena promo na trasie WAW - TXL w szalonej środzie wynosiła cirka 299 zł na ich stronie. Średnia cena upadłego AB oscylowała w okolicy 500-600 zł. To kto jest drogi ?

Miłego dnia :)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#353 PostWysłany: 08 Gru 2017 15:15 

niebieski
Wydaje mi się, że koledze @MUC2014 chodzi o ilość artykułów na stronie głównej. Zgadzam się, że są optymistyczne, czasem może za bardzo, ale nie popadałbym w przesadę z irytacją na nie.

LOT się rozwinął, wygląda znacznie lepiej niż jeszcze kilka lat temu (pamiętacie B767?), zarabia pieniądze, więc kiedy wypowiadać się o nim pozytywnie, jeśli nie teraz? :D

Co do artykułów na głównej, dobrą praktyką byłoby informowanie o tym, czy linia zasponsorowała dany przelot itp. Nie posądzam autorów o stronniczość, natomiast np. w USA jest to wymagane prawnie, a przy tym dobrze wygląda, bo czytelnik widzi, że autor jest szczery i nie ma nic do ukrycia.
 Profil Relacje PM off  

#354 PostWysłany: 08 Gru 2017 15:23 
Awatar użytkownika

niebieski
@silvershark ilość artykułów wynika z tego, że cały czas coś się dzieje. Nowe samoloty, nowe trasy. Dobrze, że pisze się o polskiej linii w kontekście ogromnej konkurencji na rynku i dominacji LCC w naszym kraju. Firma działa, zarabia ( ale jak się poczyta skąd takie wyniki to już jest mniej ciekawie ), rozwija się. Oby tak dalej.

Poza tym dzięki LO większość nas ma status w *A, a choćby za to należy im się uznanie :lol:
 Profil Relacje PM off  

#355 PostWysłany: 08 Gru 2017 16:24 

niebieski
@hubson absolutna zgoda. Bardziej myślałem o artykułach spod znaku "testów" czy recenzji ;) Ich nt. LOTu jest bardzo dużo, choć ma to sens, bo jednak jak ktoś mieszka w Polsce, to właśnie LOT prawdopodobnie jest linią, z którą ma najwięcej styczności.
 Profil Relacje PM off  

#356 PostWysłany: 08 Gru 2017 16:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Testy są jakie są. Mogliby napisać wprost: -zaproszono nas do sprawdzenia ; albo - bilet za mile, pieniądze itp. Tak nie będzie problemów i domniemywań. Transparentność jest cenie i skończy się domniemywanie.
Przy teście WAW - NRT recenzujący wprost napisał, że leciał za mile i chwała mu za to.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#357 PostWysłany: 08 Gru 2017 17:03 

srebrny
za to na glownej pean odnosnie 737 max, a slowa o sponsoringu nie znalazlem.

redaktor lecial do AMS w biznesie za swoje..? czy moze 'testowanie' jest synonimen 'lot sponsorowany'..
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#358 PostWysłany: 08 Gru 2017 18:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
nie jest trudno wypracować zysk okradając pasażerów bo to zrobił LOT w każdej szalonej środzie zostawił ceny z końcówkami .99 , ale zabrał bagaż rejestrowany
Mogę wymienić Ci bez problemu kilka regularnych linii, w których próżno szukać bagażu rejestrowanego w najtańszych taryfach. LOT sprzedaje naprawdę porządny "produkt" za rozsądne pieniądze i nie uważam, że okrada pasażerów w jakikolwiek sposób.

#359 PostWysłany: 08 Gru 2017 19:02 

srebrny
hubson napisał(a):
Firma działa, zarabia ( ale jak się poczyta skąd takie wyniki to już jest mniej ciekawie ), rozwija się. Oby tak dalej.

czy mozesz napisac cos wiecej o wynikach LOT-u ?
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 08 Gru 2017 19:08 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
macq91 napisał(a):
Cytuj:
nie jest trudno wypracować zysk okradając pasażerów bo to zrobił LOT w każdej szalonej środzie zostawił ceny z końcówkami .99 , ale zabrał bagaż rejestrowany
Mogę wymienić Ci bez problemu kilka regularnych linii, w których próżno szukać bagażu rejestrowanego w najtańszych taryfach. LOT sprzedaje naprawdę porządny "produkt" za rozsądne pieniądze i nie uważam, że okrada pasażerów w jakikolwiek sposób.

I wtedy nawet status *A nie daje bagażu 4free jak dobrze kojarzę. Kiedyś taką informację widziałem przy najniższych taryfach LH, ale może się mylę i coś podkręciłem. Potwierdzi / zaprzeczy ktoś?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5437 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 272  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: jacek96, thurin.cz oraz 2 gości