Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Maj 2012 22:07 

Witam!

8 lipca br. będę musiał polecieć z Gdańska do Londynu, najlepiej na lotnisko Luton (najlepsza opcja). Przerażają mnie tylko ceny - o tych z RyanAir nie wspomnę, zastanawiam się nad WizzAir. Jako, iż jest to moja pierwsza podróż samolotem i nigdy nie siedziałem na stronach linii lotniczych, chciałbym się spytać dlaczego jednego dnia cena wynosi ok. 150 zł, a następnego już 400? Oczywiście przy podaniu tych samych danych w formularzu (data, wiek itp.). Chciałbym się więc spytać czy nie ma po prostu gdziekolwiek jakichś tańszych połączeń. No bez przesady. Nie zapłacę kilkuset złotych za podróż w jedną stronę do Londynu.

Tak przy okazji. Czy to lotnisko Luton jest duże i mam się czegoś obawiać? Jak już pisałem, to mój pierwszy raz. Po wyjściu z lotniska będę musiał się udać do autobusu National Express. Czy przystanki są blisko lotniska?

Z góry dziękuję. :)
 Profil Relacje PM off  

Lato na Majorce z all inclusive 🌊🍹 Malowniczo położony hotel na klifie za 3599 PLN ☀️ Lato na Majorce z all inclusive 🌊🍹 Malowniczo położony hotel na klifie za 3599 PLN ☀️
Wycieczka do Apulii za 849 PLN ☀️🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami ☕🍕 Wycieczka do Apulii za 849 PLN ☀️🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami ☕🍕
#2 PostWysłany: 04 Maj 2012 11:38 

Z Warszawy taniej niż z Gdańska? Fakt, mam w ciągu dnia 2 połączenia więcej, ale akurat to nie ma znaczenia.

Spytam ponownie, dlaczego dziś cena jest znowu inna niż wczoraj? :D Czy to jakiś bug strony WizzAira (bo chyba nie)?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 04 Maj 2012 12:47 

A czy cena może rosnąć im bliżej do daty odlotu? Czy np. w ciągu 2 tyg. przed odlotem będę mógł zakupić po cenie podobnej do tych co są dziś?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 04 Maj 2012 12:54 
Moderator forum

Może i będzie rosnąć im bliżej daty lotu.
Teoretycznie na około 2 mce przed może być jakś promocja - to akurat teraz . trzebaby na bieżąco śledzić i kupować na gorąco - ale w tym wypadku chodzi o okres wakacyjny i kierunek z tych droższych , więc może też nie być , jeśli lot będzie miał 'obłożenie'.
Porównaj ceny autokarowe
o pociągach nie wspominam.

Być może jakaś kombinacja z przesiadką byłaby tańsza, o ile bierzesz tylko bagaż podręczny,
możesz poszukać Azuonem,
i zawsze skorzystać z pomocy jesli chodzi o płatność kartą wizzair viewtopic.php?f=181&t=4813&p=28866#p28866

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 04 Maj 2012 14:43 

Kilka dni temu cena wynosiła 125 zł. Przy takiej cenie cena dla osób z jakiegoś klubu (to było napisane tuż pod spodem) wynosiła 91 zł. Więc dzięki za poradnik, może przy dłuższych podróżach się przyda. :) Ale w takim przypadku zaoszczędzę tylko 30 zł i chyba nie ma to zbyt wielkiego sensu, żeby przez te 30 zł zabierać komuś wolny czas?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Maj 2012 14:53 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
to już zależy od ciebie , myślę że żadna z pomagających tu osób nie będzie miała nic przeciwko aby pomóc ci kupić bilet,
dziś masz cenę taką jak widać

Załączniki:
bez tytułu.JPG
bez tytułu.JPG [ 154.66 KiB | Obejrzany 508 razy ]

#7 PostWysłany: 04 Maj 2012 17:45 

Dzięki za screena, nie musiałeś. Ceny codziennie sprawdzam. Myślę, że w końcu kupię po jakiejś w miarę przystępnej. Gorzej jest tylko z ceną za przejazd autobusem National Express. Muszę zapłacić prawie Ł14. ;/

Jedno pytanie - na stronie WizzAir jest napisane, że przy rezerwacji biletu muszę podać ilość sztuk bagażu. Czy wagę też trzeba podać (nie jest wspomniane)? Druga rzecz - bagaż podręczny może mieć max. wymiary 55x20x40. Mój plecak ma 40x29x21. Jest kłopot?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 04 Maj 2012 20:52 

Aż 300?! To będzie więcej niż za bilet na samolot i autobus razem! Ale to jest plecak, więc jak go trochę przyduszę? Czy taki chwyt nie będzie dozwolony? ;p
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Lip 2012 13:10 

Witam ponownie. Znalazłem dzisiaj taką stronę "skyscanner" i bilet na niej z Gdańska do Luton. Cena - 393 zł, podczas gdy wszędzie indziej cena jest o wiele większa. Tutaj jest link: KLIK

Czy ta strona jest wiarygodna i mogę śmiało zamawiać bilet? Trochę dziwnie to z tą ceną wygląda. Bo jak pisałem, wszędzie jest 600+, a tutaj tylko 393 zł.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Lip 2012 13:51 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Skyscanner przeszukuje po prostu inne serwisy - przy wyniku wyszukiwania masz podane z jakiej jest strony. Do tego cena pokazywana w Twoim linku jest ceną orientacyjną (patrz gwiazdka). Po kliknięciu na 'zarezerwuj' i tak przenosi Cię na stronę przewoźnika (w tym przypadku WizzAir) i tam dokonujesz rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość