Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 09 Lis 2011 18:15 

Prosba do Kamila abys podeslal info, notatki, namiary i ceny odnosnie zaproponowanej przez Ciebie trasy. Z gory dzieki.

Co zabieracie w 3 tygodniowego tripa po Azji? Rozumiem ze wszystko wrzucamy do podrecznego - plecaka.
Co warto wziac? Czy zabieracie takie rzeczy jak maly notebook ?
 Profil Relacje PM off  

#42 PostWysłany: 10 Lis 2011 21:08 

Gdzie poleciacie wyprawe na przyrode, trekking w tajlandii?
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 27 Mar 2012 00:51 

Strasznie porozrzucane są tutaj te posty i cięzko cokolwiek ogarnąć, bo każdy pisze o różnych miejscach, w różnych krajach i jeszcze o różnych porach. Czy mógłby ktoś powiedzieć, gdzie warto pojechać i co zobaczyć, w trakcie ok.3-4tyg. od połowy sierpnia do połowy września, przylatując do bangkoku? Zdecydowanie chciałbym połaczyć ciekawe zwiedzanie (przyroda, kultura) razem z relaxem (nurkowanie na rafie, trochę plażowania). Ktoś jest w stanie wymienić kilka/naście miejsc godnych polecenia w tym rejonie we wspomnianym okresie czasu?

Czy Malezja jest warta zwiedzenia? Czy może lepiej zostać w Tajlandii? Które wyspy najfajniejsze? Gdzie jest błogo i mało ludzi? Odpowiedzi na wszystkie pytania przyjmę baaardzo chętnie. Zdjęcia, linki do blogów i inne relacje również :)
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 05 Kwi 2012 21:36 

Matti, poczytaj - jest stosunkowo niewiele stron i kilka naprawdę sensownych postów opisujących trasy, o które pytasz - w tym rozstrzasających charakter poszczególnych krajów, wliczywszy Malezję :-) Ja, podobnie jak Ty wybieram się w pierwszych dniach sierpnia i wracam w pierwszych dniach września. Kierunek - Bangkok. Zastanawiam się nad dwoma wariantami.

1) Tajlandia, Malezja (+Singapur), Filipiny.

2) Tajlandia, Kambodża, Laos.

Warianty walczą pomiędzy sobą, bo chciałbym wrócić za rok w te rejony - i za rok myślałem być może o Wietnamie oraz Kambodży i Laosie właśnie.

Jak uważacie, czy lepiej wydzielić Kambodżę i Laos i dołożyć za rok do Wietnamu, czy od razu zrobić to z Tajlandią?

Myślę też o Indonezji, bardzo korci mnie przekroczenie równika. Czy to widać automatycznie na niebie? :-)
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 05 Kwi 2012 22:01 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 35.4%
Łączenie Filipin z Tajlandią oczywiście jest możliwe, tylko po co? Po co płacić za kolejny bilet, tracić czas na podróż?
Niespełna miesiac temu wróciłem z Filipin, 3 tygodnie starczyły mi na 1/2 Palawanu. Tylko jednej wyspy.

Laos, Tajlandia, Kambodża jest sensowniejszym pomysłem moim zdaniem.

Natomiast miesiąc na samą Tajlandię, to też nie będzie a dużo

#46 PostWysłany: 01 Maj 2012 23:11 

niebieski
Przylatujemy z dziewczyna do Bangkoku 24 maja(wczesniej lot londyn-budapeszt i 3h podroz na lotnisko)
W zwiazku z tym, ze bedziemy w podrozy ~36h,
zastanawiam czy od razu nie udac sie na wypoczynek zamiast na zwiedzanie.
Chcemy odwiedzic ko tao, raily beach, phi phi i koh samui(lacznie 12dni) Jaka kolejnosc?
Na koncu pobyt w kambodzy(ok 3dni)=>bangkok 2-3dni i powrot.
Jakies sugestie?
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 05 Maj 2012 13:37 

niebieski
Nikt?
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 05 Maj 2012 13:48 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
Jeżeli jesteś hardkorem to idź zwiedzać, ja tam po 36h bym spał jak dziecko ;)

#49 PostWysłany: 05 Maj 2012 14:22 

niebieski
nrm napisał(a):
Jeżeli jesteś hardkorem to idź zwiedzać, ja tam po 36h bym spał jak dziecko ;)

To juz zdecydowalem. Chodzi mi tylko o to w jakiej kolejnosci zwiedzic te wyspy i ile czasu/dni poswiecic na kazda.
Mam juz kupiony groupon na hotel na Koh samui(5dni), ale termin jeszcze do wybrania.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 05 Cze 2012 20:00 

niebieski
Czesc, spedze 7 dni Khao lak (19-25 czerwca) w hotelu Marriott dzięki info forumowiczki fly4free za małe pieniądze (brytyjski groupon). Mam pytanie dotyczące wycieczek na wyspy. Biorac pod uwage, ze jest to pora deszczowa i morze niezbyt spokojne czy warto wybrać się na phi phi i wyspę Bonda? Moze ktoś ma inne propozycje? czy nocowaliście w tym hotelu? Napiszcie i poradzcie cos. pozdr:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości