Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Post #2340 - ile kosztuje zdarzenie medyczne - poradnik

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2979 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 149  Następna
Autor Wiadomość
#1021 PostWysłany: 04 Paź 2017 10:04 

Loty: 86
Kilometry: 165 130
Krajów: 23 / 10.8%
Zbanowany
Axa kwotowo wygląda fajnie tylko mają jeden minus: ten, ich alarmowy telefon jest płatny i jeśli nawet przedstawi się billingi to nie zwracają za połączenia kasy.
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#1022 PostWysłany: 05 Paź 2017 22:02 

Loty: 32
Kilometry: 65 416
Krajów: 14 / 6.5%
Ktoś ma jakieś doświadczenie w ubezpieczaniu się w TU Europa??? jakoś tanie te polisy???
 Profil Relacje PM off  

#1023 PostWysłany: 08 Paź 2017 10:31 
Awatar użytkownika

Pracuję w ubezpieczeniach i osobiście AXA nie polecam. Zakres mają chyba najlepszy w porównywalnych cenach ale niestety ich infolinia to koszmar. Szybciej wrócicie na miejsce i zgłosicie szkodę niż dodzwonicie się do nich. A niestety w ubezpieczeniu podróżnym w mojej ocenie kontakt z ubezpieczycielem to podstawa...
 Profil Relacje PM off  

#1024 PostWysłany: 08 Paź 2017 11:20 
Awatar użytkownika

niebieski
ind_globtroter napisał(a):
Axa kwotowo wygląda fajnie tylko mają jeden minus: ten, ich alarmowy telefon jest płatny i jeśli nawet przedstawi się billingi to nie zwracają za połączenia kasy.

A któryś ubezpieczyciel zwraca?
 Profil Relacje PM off  

#1025 PostWysłany: 08 Paź 2017 11:23 
Awatar użytkownika

Kilometry: 52 931
Krajów: 12 / 5.6%
Korzystał może ktoś z tego ubezpieczenia http://pl.april-international.com/polska ? Prosiłbym o jakieś opinie ,a dokładniej o kartę "Twoja Karta Podróże STUDENT".
 Profil Relacje PM off  

#1026 PostWysłany: 18 Paź 2017 06:37 

Zbanowany
Uważacie , że jest sens działać w sytuacji gdy został mi skradziony portfel a miałem ubezpieczenie,ale w owu stoi jak byk, że oddają coś tylko wtedy gdy ma się potwierdzenia wypłaty z bankomatu oraz kradzież nie nastąpiła później niż 2 godziny?
 Profil Relacje PM off  

#1027 PostWysłany: 18 Paź 2017 07:43 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
lukas63 napisał(a):

A któryś ubezpieczyciel zwraca?

Np TU Europa: https://tueuropa.pl/uploads/files/OWU/O ... rld_v1.pdf
§ 19 pkt 9
Sam z tej opcji korzystałem.
 Profil Relacje PM off  

#1028 PostWysłany: 18 Paź 2017 08:21 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 384 840
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
@ind_globtroter, czesto trudno jest odzyskac kase zgodnie z OWU a co dopiero jesli sytuacja wykracza poza te zapisy. Jesli ewidentnie nie spelniasz warunkow ubezpieczenia to moim zdaniem szkoda czasu na probowanie.
 Profil Relacje PM off  

#1029 PostWysłany: 18 Paź 2017 09:48 
Awatar użytkownika

srebrny
pomoc dla forumowiczów
zadzwoniłem do firmy obsługującej Uniqa i się dowiedziałem ze owszem dobrze jest zadzwonić ale nie jest to obligatoryjne
znaczy trzeba zbierać wszelakie rachunki, potem zwrócą, przy drobnych sprawach to dobra opcja

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#1030 PostWysłany: 18 Paź 2017 13:01 

Zbanowany
xyrxis napisał(a):
@ind_globtroter, czesto trudno jest odzyskac kase zgodnie z OWU a co dopiero jesli sytuacja wykracza poza te zapisy. Jesli ewidentnie nie spelniasz warunkow ubezpieczenia to moim zdaniem szkoda czasu na probowanie.

Dzięki, tak też sądzę, co nie zmienia faktu, że spróbuję.

A infolinię za którą zwracane są koszty ma jeszcze Allianz.
 Profil Relacje PM off  

#1031 PostWysłany: 18 Paź 2017 15:11 
Awatar użytkownika

niebieski
loaf13 napisał(a):
Pracuję w ubezpieczeniach i osobiście AXA nie polecam. Zakres mają chyba najlepszy w porównywalnych cenach ale niestety ich infolinia to koszmar. Szybciej wrócicie na miejsce i zgłosicie szkodę niż dodzwonicie się do nich. A niestety w ubezpieczeniu podróżnym w mojej ocenie kontakt z ubezpieczycielem to podstawa...

O czym Ty mówisz w ogóle? Chyba tylko sprzedajesz, a nie korzystasz.

Polecam sprawdzić numer do Centrum Alarmowego AXA i przetestować. Zwykle (jak w sumie każdym CA) telefon jest odbierany natychmiast.

Może w absolutnie najgorszym ubezpieczeniu turystycznym - April Assistance - musiałem czekać nawet 5-6 minut na konsultanta. Ale AXA/Allianz/PZU trzymają standardy (najbardziej Allianz).

Art of flying napisał(a):
Korzystał może ktoś z tego ubezpieczenia http://pl.april-international.com/polska ? Prosiłbym o jakieś opinie ,a dokładniej o kartę "Twoja Karta Podróże STUDENT".

Masakra, nie polecam, szkoda kasy. Zależy gdzie jedziesz i na ile, ale z rocznych kart to bym aktualnie tylko Euro26 brał.

W EU dzwonisz za friko, a spoza EU... zwykle kontaktowałem się przez Google Hangouts Dialer - 1 cent za minutę. Wystarczy mieć WiFi i/lub kartę sim z internetem.

Już pomijam, że np. w Orange możesz z ich aplikacją dzwonić za darmo na całym świecie, podobnie w Play (na wybranych telefonach).
 Profil Relacje PM off  

#1032 PostWysłany: 18 Paź 2017 16:53 
Awatar użytkownika

Kilometry: 52 931
Krajów: 12 / 5.6%
@manyaky Potrzebuję rocznej karty, bo czekają mnie kulkumiesięczne wyjazdy i musi to być coś sprawdzonego z rozliczeniem bezgotówkowym w razie w, wolę zapłacić trochę więcej ale za dobry i sprawdzony produkt.
 Profil Relacje PM off  

#1033 PostWysłany: 18 Paź 2017 20:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie ma już dobrego produktu, ale w Euro26 - jeśli się łapiesz (do 30 roku życia) - assistance obsługuje AXA.

W AXA nie jest w sumie tragicznie. Na pewno ogarną Ci bezgotówkę i nie będą robili kłopotów z badaniami zaleconymi przez lekarza. ;P

Kwestia, czy Ci suma KL odpowiada (+ limit na pomoc ambulatoryjną) oraz kraje (bez Australii/USA i chyba Japonii). Na pewno zaoszczędzisz sporo vs. standardowe ubezpieczenie KL.
 Profil Relacje PM off  

#1034 PostWysłany: 19 Paź 2017 14:33 

Loty: 91
Kilometry: 180 493
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
xyrxis napisał(a):

Mnie się raz udało uzyskać zwrot za gotówkę, i to nawet mimo że nie było jej w ogóle w OWU (dopisałem ją do zgłoszenia tylko dlatego, że o tym nie wiedziałem :) ). Odpisali mi, że gotówka się nie łapie, ale niech mi będzie :shock: Ale to było w szwajcarskim AXA - ubezpieczenie nie turystyczne, tylko zawartości mieszkania, także od kradzieży (nawet jeśli ta zawartość jest aktualnie poza mieszkaniem ;) a nawet za granicą). Z drugiej strony, jest franczyza (deductible) w wysokości 200 CHF, więc się zjadło z tą gotówką.

W każdym razie warto spróbować, a nuż pracownik obsługujący zgłoszenie nie będzie dokładnie znał OWU ;)
xyrxis lubi ten post.

#1035 PostWysłany: 04 Lis 2017 12:34 
Awatar użytkownika

Loty: 114
Kilometry: 173 514
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Ma ktoś może kod w Axie na -20%?
Te poprzednie (50222 i WYPRAWAZAXA) - oba dają już tylko -10%.

@Antek12
@trocha
?
 Profil Relacje PM off  

#1036 PostWysłany: 04 Lis 2017 21:50 
Awatar użytkownika

niebieski
O którą AXĘ chodzi? Axa Travel, Axa Multitravel, czy AXA Daleko od domu?

Ja mam chyba -30% z Euro AGD na AXA Daleko od domu (jedyna AXA bez śmiesznego limitu na koszty ratownictwa), jest w tym temacie kilka(naście) stron wcześniej lub napisz priv.
 Profil Relacje PM off  

#1037 PostWysłany: 08 Lis 2017 14:29 

niebieski
Mój wylot na Kubę zbliża się wielkimi krokami :-)
Podpowiedźcie mi czy obowiązkowe jest wykupienie ubezpieczenia na Kubę? Czytałam gdzieś na forum czy w przewodniku, że pytają o to na lotnisku na Kubę?
Wykupowaliście takowe? Jeśli tak, jaką firmę polecanie?
 Profil Relacje PM off  

#1038 PostWysłany: 08 Lis 2017 15:59 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
@yaris21 Zdaje się, że pytasz o to już któryś raz i zresztą dostałaś odpowiedzi. Nie wyobrażam sobie, że można by było lecieć gdziekolwiek na świecie nie wykupując ubezpieczenia i to wcale nie dlatego, że mogą to sprawdzać na lotnisku. Zdaje się, że do tego lecisz z dzieckiem, więc naprawdę polecam trochę wyobraźni. Temat o polecanych ubezpieczeniach na forum jest całkiem długi - można z niego skorzystać, a nie robić OT w tym wątku.
3 ludzi lubi ten post.

#1039 PostWysłany: 09 Lis 2017 14:38 
Awatar użytkownika

niebieski
olus napisał(a):
@yaris21 Zdaje się, że pytasz o to już któryś raz i zresztą dostałaś odpowiedzi. Nie wyobrażam sobie, że można by było lecieć gdziekolwiek na świecie nie wykupując ubezpieczenia i to wcale nie dlatego, że mogą to sprawdzać na lotnisku. Zdaje się, że do tego lecisz z dzieckiem, więc naprawdę polecam trochę wyobraźni. Temat o polecanych ubezpieczeniach na forum jest całkiem długi - można z niego skorzystać, a nie robić OT w tym wątku.
Jesli jest taka możliwość to sie nie ubezpieczam. Nie zamierzam nikomu nabijać kabzy. Prawdopodobieństwo wypadku mniejsza niż wygrana w totka a z grypą sobie poradzę. Poza tym walka o wypłatę odszkodowania, dziesiątki pism a jeszcze znajdą jakiś kruczek żeby nie wypłacić. W razie co wole sam zapłacić za ewentualną wizytę.

Wysłane z mojego ASUS_Z00ED przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1040 PostWysłany: 09 Lis 2017 14:41 

srebrny
@pifko
Cytuj:
Nie zamierzam nikomu nabijać kabzy. Prawdopodobieństwo wypadku mniejsza niż wygrana w totka a z grypą sobie poradzę.

Dawno nie czytałem głupszych zdań.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2979 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 149  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości