Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 164  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza - USA
#1141 PostWysłany: 25 Paź 2015 22:56 
Awatar użytkownika

srebrny
a to nie jest tak ze trzeba iles tam miesiecy odczekac?

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
 Temat postu: Wiza - USA
#1142 PostWysłany: 25 Paź 2015 23:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Cytat ze strony ambasady USA:
"Osoba, która otrzymała odmowę wydania wizy może w dowolnym czasie ponowić starania o jej uzyskanie. Zalecamy jednakże, by odłożyć złożenie nowego wniosku do chwili, gdy sytuacja związana z zatrudnieniem, finansami czy statusem rodzinnym ulegnie zmianie. W przeciwnym razie prosimy dokładnie rozważyć decyzję o ponownym ubieganiu się o wizę, gdyż wiąże się to z koniecznością wniesienia bezzwrotnej opłaty wizowej."

Ciacin proponuję przeanalizować wątek i poszukać informacji w internecie jak przygotować się do rozmowy. Dowiedzieć się czegoś o wujku (czy jest tam legalnie, w jaki sposób otrzymał status). Myślę, że wcześniej niż za rok nie ma co starać się o wizę.

Ostatnio edytowany przez mezzo, 26 Paź 2015 01:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1143 PostWysłany: 26 Paź 2015 01:01 
Awatar użytkownika

niebieski
A kolego dowiedziałeś się już czym się tam zajmuje Twój wujek bo jak znowu dostaniesz takie pytanie to może być problem z odpowiedzią.

Tak jak napisał kolega wyżej zatrudnienie, finanse i status rodzinny, to ich interesuje. Nie napisałeś nic więcej o sobie więc nie wiadomo jak w jakim stopniu relewantnym z ich punktu widzenia spełniasz przedmiotowe kryteria. Jak bym poczekał ok roku.
 Profil Relacje PM off  

#1144 PostWysłany: 26 Paź 2015 16:10 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 309 501
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
świeże info, bo z dzisiejszej wizyty, z konsulatu w Krakowie ;)
Wszystko sprawnie, szybko, bez problemów - całość zajęła może z 20min od wejścia
Pytania pracownika konsulatu:
- czy mamy dzieci (byłem z żoną)?
- gdzie pracujemy?
- dokąd lecimy?

po krótkich i konkretnych odpowiedziach, pan poprosił żebyśmy poczekali chwilkę i przyniósł ulotki turystyczne z regionu gdzie chcemy się wybrać ;)

Także nie ma co się stresować raczej 8-)
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#1145 PostWysłany: 26 Paź 2015 19:27 

a wlasnie nie napiusalem najwazniejszego w sumie. Ucze sie jestem na 4 roku w technikum( wiem, ze ostatni i to moglo byc przyczyna ale nawet nie pytali szczegolowo o szkole, tylko czym sie zajmuje) a po technikum juz mam szczegolowo zaplanowane gdzie chce isc na studia ale pewnie ich to srednio obchodzi jakie mam plany. A wlasnie zapewne w najblizsze wakacje bedzie ostatnia szansa zeby wyjechac do USA bo wujek planuje wrocic do kraju. wujek od 89 ma obywatelstwo USA i zarabia cos w okolo 80tys $ rocznie i na koncie ma ladna sumke, co jest napisane wszystko w zaproszeniu, ktorego nawet nie chceli zobaczyc.
 Profil Relacje PM off  

#1146 PostWysłany: 28 Paź 2015 05:02 
Awatar użytkownika

Loty: 598
Kilometry: 996 691
Krajów: 81 / 37.9%
niebieski
Również dzisiaj odwiedziłem ich ambasadę ale w Dublinie i również wszystko odbyło się bezproblemowo. Sama rozmowa była przyjemna bo o mojej podróży. Urzędnik złapał przynętę i zakończyło się na pytaniach odnośnie kosztów:) Dodatkowo gdzie pracuję i jak długo jestem w Irlandii. Na koniec życzył mi powodzenia i z uśmiechem na twarzy wyszedłem z tej twierdzy :)
 Profil Relacje PM off  

#1147 PostWysłany: 28 Paź 2015 19:10 

to jak ubiegal sie ktos o wize dwa razy? jezeli tak to prosze o priv. Chcial bym sie dowiedziec jakis szczegolow :)
 Profil Relacje PM off  

#1148 PostWysłany: 03 Lis 2015 12:18 
Awatar użytkownika

Loty: 235
Kilometry: 604 988
Krajów: 40 / 18.7%
Uprzejma prośba o pomoc w czasowym ogarnięciu tematu wizy - "załapałem się" na "hit promocję" WAW-JFK LOTu ... i teraz pozostaje nam "tylko" dostać wizę, aby w końcu zobaczyć na własne oczy Nowy Jork. Papiery będę składał po raz pierwszy dla siebie, żony i córeczki.

Z powodu najbardziej przykrej pory roku (zima) nie ma nas w tej chwili w Polsce, ale planujemy przylecieć na okres świąteczno - noworoczny i wtedy dopełnić formalności.
Czy powinniśmy przygotować się na utrudnienia związane z tym okresem (np. konsulat w Warszawie nieczynny przez ... powiedzmy 2 tygodnie?) i kiedy najlepiej wysłać formularz, aby "trafić" w timing rozmowy z konsulem (w tej chwili na stronach Ambasady jest informacja, że czas oczekiwania na rozmowę z konsulem to zaledwie 3-4 dni, sądziłem że więcej).

Do Polski przylatujemy około 17 grudnia. Kiedy Waszym zdaniem powinienem przesłać wniosek wizowy DS-160, aby rozmowa z konsulem odbyła się najpóźniej w pierwszym tygodniu stycznia?

Z góry dziękuję :)
 Profil Relacje PM off  

#1149 PostWysłany: 03 Lis 2015 12:53 

srebrny
Przesyłaj jak najwcześniej - nawet dzień, dwa przed przylotem.
 Profil Relacje PM off
ukiman uważa post za pomocny.

#1150 PostWysłany: 03 Lis 2015 13:54 
Awatar użytkownika

niebieski
@ukiman
Spokojnie możesz złożyć wniosek nawet teraz i po opłaceniu będziesz mógł sobie wybrać termin po 17 grudnia, który Ci odpowiada. Lepiej zrobić to wcześniej, bo później może się okazać, że na termin o który Ci chodzi nie ma już miejsc...
 Profil Relacje PM off

#1151 PostWysłany: 03 Lis 2015 14:06 
Awatar użytkownika

Dziękuję za odpowiedzi - choć jak widać mamy dwie sprzeczne opinie ;) dlatego pozwolę sobie dopytać - przepraszam, robię to pierwszy raz, dlatego potrzebuję informacji typowo praktycznych.

Czy składając wniosek teraz, otrzymując informację, że mogę umówić się z konsulem na rozmowę (przez ten śmieszny - choć nie dla $$ - numerek 0700), mogę poprosić o wyznaczenie konkretnego terminu, wybiegającego ponad 30 dni do przodu (czyli mamy początek listopada, a ja proszę o rozmowę w drugiej połowie grudnia)?

Dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

#1152 PostWysłany: 03 Lis 2015 14:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Teraz wszystko załatwia się przez internet. Nie trzeba dzwonić na 0700. Koszt jest tylko za rozpatrzenie wniosku.
Po wypełnieniu formularza on-line, wybierasz dostępną i dogodną dla siebie datę na stronie www.
 Profil Relacje PM off

#1153 PostWysłany: 03 Lis 2015 15:04 
Awatar użytkownika

niebieski
dokładnie tak, wypełniasz wniosek online dla siebie i pozostałych członków rodziny, opłacasz i potem będziesz miał online dostępne kalendarze gdzie będziesz mógł wybrać datę i godzinę spotkania. Nie musisz nigdzie dzwonić. Kalendarze są na pewno dostępne na 60 dni od bieżącej daty.
 Profil Relacje PM off

#1154 PostWysłany: 03 Lis 2015 15:07 
Awatar użytkownika

Dziękuję Wam pięknie! :)
 Profil Relacje PM off  

#1155 PostWysłany: 03 Lis 2015 21:57 

Dlaczego nie złożysz podania o wize w miejscu zamieszkania? Masz udowodnić swoje związki z miejscem rezydencji. Złożenie wniosku w Polsce moze ci tego nie ułatwić i konsul moze cie odesłać do konsulatu właściwego dla ciebie - bo tamtejszy konsul bedzie mógł lepiej ocenić twoja sytuacje.
 Profil Relacje PM off  

#1156 PostWysłany: 03 Lis 2015 22:04 
Awatar użytkownika

Miejscem rezydencji jest jak najbardziej Polska - po prostu "na chwilę" uciekliśmy przed zimą / jesienią ... bez obaw :)
 Profil Relacje PM off  

#1157 PostWysłany: 08 Lis 2015 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 556
Kilometry: 1 344 084
Krajów: 82 / 38.3%
niebieski
Świeże info ode mnie z Warszawy:
Po wypełnieniu wniosku czas oczekiwania na zaksięgowanie wpłaty za wizę ok.2 dni. Kwota=608 PLN
Wolne terminy znikają szybko.
Zapis na rozmowę "na za tydzień" od momentu wpłaty. 5/11/15.
Całkowity czas pobytu w Ambasadzie ok.1,5h.
Czas oczekiwania na możliwość odbioru gotowego paszportu z wizą w Annopolu 6/11/15 po południu, więc szybko. Na Wirażowej w tym momencie 3-5 dni.

Śledźcie mnie na instagramie: https://www.instagram.com/travelela/
 Profil Relacje PM off
JIK lubi ten post.

#1158 PostWysłany: 09 Lis 2015 23:28 

Witam serdecznie, chce sie starac o wize turystyczna do Stanow. Mam jednak jedno pytanie i dylemat. Co w sytuacji gdy w podaniu o wize podaje ze lece przykladowo do Chicago do kogos tam a przylatuje po paru miesiacach np. do Nowego Yorku? Czy to moze byc problem na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#1159 PostWysłany: 09 Lis 2015 23:52 

srebrny
Z tego powodu nie.
 Profil Relacje PM off  

#1160 PostWysłany: 10 Lis 2015 09:42 

Na pewno nie bedzie to problemem? Wybaczcie za dociekliwosc. Skoro podaje sie ze np lece do Chicago do "wujka staszka" a po dostatniu wizy nie lece do niego tylko w inne miejsce? Nie beda dociekac na lotnisku do kogo albo robic problem jestescie pewni? Wlasnie mam skladac o wize turystyczna i ciekawi mnie ten temat.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 164  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość