Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 164  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do USA
#2141 PostWysłany: 18 Lip 2018 13:27 

O nic się nie będziesz prosić ;) Odpowiesz na kilka pytań i po bólu.
Ja miałem dużego stresa przed rozmową z urzędnikiem na lotnisku, tym czasem chłopak gadał przez telefon i na migi pokazywał co trzeba. Nie zamieniliśmy nawet słowa :lol: :lol: :lol: Człowiek ma taką naturę, że martwi się na zapas, nieraz całkiem niepotrzebnie :lol:

Powodzenia na rozmowie i super przygody w USA życzę.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2142 PostWysłany: 18 Lip 2018 14:08 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
cool_aka_romeo napisał(a):
Wczoraj wypełniony wniosek i już jutro spotkanie :) Człowiek niby światowy, dużo lata, zwiedza a tu stres pomieszany z ekscytacją, że trzeba się prosić aby polecieć i wydać u nich swoje pieniądze... dziwne to w tych czasach :)

a ja wypełniałem wniosek z 2 tygodnie temu i pierwszy wolny termin był na dzisiaj, ale że mi nie pasowało to wybrałem piątek 20.07.
Swoją drogą jak wybierałem termin to do końca wakacji były dostępne tylko godziny ok. 8. To normalne, czy jakaś zmiana na czas wakacji?
 Profil Relacje PM off  

#2143 PostWysłany: 18 Lip 2018 14:53 

Loty: 688
Kilometry: 1 366 499
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
@lovenz - w rejonie na mapce ponizej parkowanie jest za free wzdluz uliczek (jestem na 99% pewien - jeszcze sprawdze dokladnie). Restrykcje dotycza tylko zatoczek parkingowych. To jest jakies 25 min piechota od ambasady, lub pare przystankow autobusem.

Załączniki:
rollo.JPG
rollo.JPG [ 47.66 KiB | Obejrzany 1839 razy ]
 Profil Relacje PM off
lovenz lubi ten post.
lovenz uważa post za pomocny.

#2144 PostWysłany: 18 Lip 2018 16:46 

Witam wszystkich,
Pisze tutaj, ponieważ chciałbym zaczerpnąć trochę informacji na temat wizy B2.
Jestem uczniem technikum, mam 18 lat, nie mam bliskiej rodziny w USA (Może dalsze kuzynostwo ale to i tak nie ma znaczenia).W przyszłym roku planuje wyjazd z dziewczyną (Ma już wizę) do Jej rodziny, więc wniosek chciałbym złożyć w najbliższym czasie.
I tutaj nasuwa się pytanie: Czy składając wniosek i rozmawiając w konsulacie mówić że lecę z dziewczyną do jej rodziny i później na lotnisku w USA rozmawiać razem zNia czy lepiej powiedzieć że chce poznać daleką rodzinę (kuzynostwo) i w taki sposób ciągnąć sprawę?
Bardzo proszę o wypowiedzi osób, które były w podobnej sytuacji bądź leciały do USA jako para.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
 Profil Relacje PM off
pajacyk lubi ten post.

#2145 PostWysłany: 18 Lip 2018 17:08 

Absolutnie nie przyznawaj się do posiadania dziewczyny.
To może być źle widziane.
Udawaj singla i zwykłego turystę.
Może się uda.....
 PM off
Zeus lubi ten post.

#2146 PostWysłany: 18 Lip 2018 19:24 

Z tego co czytałem na innym forum to ludzie w konsulacie normalnie odpowiadali że lecą z dziewczyną później pada pytanie na ile i wiza przyznana.
Ogólnie stosunek z krajem mam bardzo duży. Matura do napisania, później studia... Jakoś łatwiej byłoby mówić prawdę

Ostatnio edytowany przez Zeus, 18 Lip 2018 22:28, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#2147 PostWysłany: 18 Lip 2018 19:51 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Pietzz napisał(a):
Ogólnie stosunek z krajem mam bardzo duży. Matura do napisania

Ty się lepiej ucz do tej matury :lol:

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#2148 PostWysłany: 18 Lip 2018 19:53 

Jeszcze dwa lata ;)
 Profil Relacje PM off
eskie lubi ten post.

#2149 PostWysłany: 18 Lip 2018 22:25 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
jak matura za dwa lata to dostaniesz, gorzej jakby byla w przyszlym roku a ty w czerwcu chcialbys leciec. wtedy mogla by byc lipa,
 Profil Relacje PM off  

#2150 PostWysłany: 19 Lip 2018 02:53 
Awatar użytkownika

Loty: 231
Kilometry: 630 656
Krajów: 54 / 25.2%
złoty
Tak jak pisze @jacakatowice nie wspominaj o dziewczynie. To nieistotne a może Ci tylko zaszkodzić. Generalnie powinno się mówić tylko prawdę na rozmowie ale z drugiej strony są pewne sytuacje, które lepiej przemilczeć. Sam tak zrobiłem starając się o pierwszą wizę po 3. roku studiów - lecieliśmy z Lubą razem ale na osobnych rozmowach nie wspominaliśmy o sobie.
 Profil Relacje PM off  

#2151 PostWysłany: 19 Lip 2018 08:11 

Hej :) my już po wizycie z mężem. Wizyta wczoraj na 9.15 w Wawie, byliśmy przed i zostaliśmy wpuszczeni o 8.45. Wiadomo kontrola, później jedna rejestracja, paszporty itp, później odciski palców i rozmowa z pracownikiem.

Pytania:
Tourism, yes?
Pytanie o to czym się zajmuję, Czym zajmuje się mąż.
Na ile chcemy jechać.
Czy mamy dzieci.
Czy byliśmy za granicą, gdzie i czy poza Europą.
(imię i nazwisko...) koleżanki, którą wpisaliśmy we wniosku - powiedzieliśmy, że to nasza koleżanka - padło tylko - Okey.
-czy mamy rodzinę w USA
- Macie Wizę, miłej podróży.

I tyle, w ambasadzie wszyscy mili, wizyta przyjemna. Wyszliśmy o 9.15. Rozmowa trwała z 2 minuty. Ogólnie fajnie.
 Profil Relacje PM off  

#2152 PostWysłany: 19 Lip 2018 08:48 

Ten wątek to od jakiegoś czasu zrobił się i tak humorystyczno-rozrywkowy. Lubię do niego zaglądać , bo gwarantuje szeroki uśmiech, a to nigdy nie zaszkodzi. :D

Pierwszy rodzaj piszących w nim , to ci którzy chcą złożyć kwity o wizę [ czy tam promesę , jak kto woli, bo o to też tu są wojny toczone ] i chcą tu uzyskać potwierdzenie , że prawo wjazdu otrzymają. 8-) Tak jakby to forumowicze te wizy przydzielali. :mrgreen:
A drugi gatunek to ci, którzy już w ambasadzie byli, wizę otrzymali i chcą się podzielić swoją radością. Jak to było łatwo , miło i przyjemnie.

I tak sobie wątek pęcznieje , jak nadmuchany balon...
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#2153 PostWysłany: 19 Lip 2018 21:28 
Awatar użytkownika

Loty: 700
Kilometry: 942 651
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
Zapomniałeś o trzecim rodzaju: krytykujący oba gatunki piszących 8-)

Skoro ludzie chcą to niech sobie piszą. Mi ten temat akurat pomógł, a przed swoją rozmową przeczytałem wszystkie relacje z konsulatu z ostatniego roku ;)
3 ludzi lubi ten post.

#2154 PostWysłany: 19 Lip 2018 21:47 

srebrny
@ami_00

Skoro cytujesz pytania, to podaj też odpowiedzi. Bo tak to nie wiemy, kto dostaje wizy i post nie ma sensu.
 Profil Relacje PM off
BrunoJ lubi ten post.

#2155 PostWysłany: 19 Lip 2018 23:04 

Loty: 86
Kilometry: 165 130
Krajów: 23 / 10.8%
Zbanowany
Moje pytanie będzie natomiast z tych całkowicie poważnych mimo, że pewnie gdzieś odpowiedź na tych stronach tematu już jest- sorry Zeus.

Czy w tym wniosku co się wypełnia bądź na rozmowie pada pytanie o to czy było się karanym? Jak jest ono sformułowane? Co mam mówić/pisać jeśli popełniło się wykroczenie? Formalnie skazanym się wtedy nie jest, no, ale.....
 Profil Relacje PM off  

#2156 PostWysłany: 20 Lip 2018 00:27 

Loty: 128
Kilometry: 310 463
Krajów: 36 / 16.8%
niebieski
Nie ma "ale", jeśli popełniłeś wykroczenie i nie trafiłeś w związku z tym do aresztu, to śmiało możesz mówić, że nigdy nie byłeś karany, bo taka jest prawda.
 Profil Relacje PM off
ind_globtroter lubi ten post.
ind_globtroter uważa post za pomocny.

#2157 PostWysłany: 20 Lip 2018 01:30 

srebrny
Samo trafienie do aresztu (tymczasowe aresztowanie) nie oznacza że ktoś był karany.
maciass lubi ten post.
eskie uważa post za pomocny.

#2158 PostWysłany: 20 Lip 2018 06:45 

monroe napisał(a):
Tak jak pisze @jacakatowice nie wspominaj o dziewczynie. To nieistotne a może Ci tylko zaszkodzić. Generalnie powinno się mówić tylko prawdę na rozmowie ale z drugiej strony są pewne sytuacje, które lepiej przemilczeć. Sam tak zrobiłem starając się o pierwszą wizę po 3. roku studiów - lecieliśmy z Lubą razem ale na osobnych rozmowach nie wspominaliśmy o sobie.

Czyli generalnie myślisz żeby jednak próbować o tym kuzynowstwie mówić i nic o związku nie wspominać?
Kontakt mam średni z nimi. Co jak zapytają czym się zajmują?
 Profil Relacje PM off  

#2159 PostWysłany: 20 Lip 2018 08:01 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Podchodziłem do tematu wizy około .... 5 lat :) tak, tak ... wyobrażałem sobie przede mną co najmniej komisję maturalną i gradobicie pytań :)

Wtorek 17/07 godz. 11:05 zrobiłem zdjęcia i wypełniam wniosek DS-160.
Czwartek 19/07 godzin. 11:25 otrzymuje wizę USA.

Jaki cel? Turystycznie
Na jak długo? 2 tygodnie
Dokąd? NY

Dziękuję wiza przyznana ...

Przez 3 godziny dochodziłem do siebie przez to sam stworzyłem w swojej głowie.
W sumie to chciałem podziękować za wszystkie Wasze opowieści bo to one mnie zmobilizowały najbardziej :)
 Profil Relacje PM off  

#2160 PostWysłany: 20 Lip 2018 08:47 

A mnie się pan w konsulacie zapytał czy mam rodzinę w USA.
Odpowiedziałem "nie"

"To gdzie się pan zatrzyma" zapytał pan.

" W hotelu" odpowiedziałem.

"Bardzo pomysłowe. Ma pan wizę" odpowiedział pan.

Jeśli ktoś jest ciekawy jak dotarłem do konsulatu na Stolarską w Krakowie, to było to tak.

Auto zostawiłem na parkingu ,niedaleko ul.Grodzkiej i powolnym krokiem ( było sporo czasu) udałem się w kierunku ulicy Stolarskiej.
Udało mi się nie zabłądzić, mimo że nie korzystałem z GPS.
Powiedziałem sobie.
Jacek !!!! Dasz radę. To taka zaprawa przed podròżą do NY.
 PM off
5 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 164  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości