Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 98 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 05 Lip 2014 01:24 

Witam wszystkich

Mam takie pytanie ,dziś zrobiłam dla mojej córki odprawę online easyjet , wpisałam wszyskie wymagane dane w tym mumer paszportu taki jak widnieje w paszporcie, dostałam informację ze odprawa została dokonana i pojawiła sie strona z kartą pokładową w formacie PDF .
Problem polega na tym że litery zawarte w numerze paszportu są prawidłowe ale numer który jest na karcie pokładowej jest jakby zapisany od srodka czyli to co powinno być na początku jest w środku ciągu cyfr drugie z koleji są na końcu a końcowe cyfry są na początku, nie wiem dlaczego tak sie stało i czy to jest jakiś problem .( jestem pewny że numer paszportu wpisałem w odprawę prawidłowo )
prosze o radę bo nie wiem co z tym robić .Pilne

pozdrawiam A
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#42 PostWysłany: 03 Wrz 2014 16:37 

Takie pytanie, odprawiłem się w EasyJet, ale poszło jakoś zbyt szybko. Wystarczyło kliknąć dalej i już mam BoardingPass w PDFie. Przy odprawie online nie potrzeba podawać żadnych danych osobowych (pesel, miejsce zamieszkania, numer dowodu)? W PDFie mam tylko nazwiska pasażerów.

Czy to już wszystko? Jestem gotowy do odlotu mając te karty?

D: w sumie brakuje mi takiego biletu z prawdziwego zdarzenia. Chyba jestem zbyt przyzwyczajony do pociągów, nie latałem nigdy, a te karty pokładowe mnie nie przekonują. Dziękuję za odpowiedź ;)

Ostatnio edytowany przez xSzefo, 03 Wrz 2014 16:42, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 03 Wrz 2014 16:37 

niebieski
Tak, jesteś gotowy

Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

#44 PostWysłany: 13 Gru 2014 11:57 

niebieski
Robiłem dzisiaj odprawę Berlin -Marakesz RT Wpisałem nr paszportu i inne dane tylko przy locie powrotnym.Po wydrukowaniu kart pokładowych powrotnych pod nazwiskiem pasażera jest nr paszportu a na wylotowych nie.Jest problem?
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 13 Gru 2014 12:28 

Kod:
W zależności od miejsca, w które lecisz, może być konieczne podanie danych Twojego paszportu lub dokumentu tożsamości, jeśli dane te nie zostały podane przy dokonywaniu rezerwacji. Z potwierdzenia rezerwacji dowiesz się, czy musisz podać te informacje.

http://www.easyjet.com/pl/odprawa-online-faq

Jeżeli wydrukowana karta/y pokładowe są czytelne, z czytelnym kodem kreskowym na kartce formatu A-4 to udanej podróży życzę, bo wszystko jest ok
 PM off
miro13 uważa post za pomocny.

#46 PostWysłany: 09 Sty 2015 00:29 

miro13 napisał(a):
Robiłem dzisiaj odprawę Berlin -Marakesz RT Wpisałem nr paszportu i inne dane tylko przy locie powrotnym.Po wydrukowaniu kart pokładowych powrotnych pod nazwiskiem pasażera jest nr paszportu a na wylotowych nie.Jest problem?

Mam taki sam problem. Nie wiem czy tak ma być czy popełniłem jakiś błąd. Proszę o informację co z tym zrobić bo oprócz zmiany nazwiska nie mam możliwości edycji. Z góry dziękuję za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 09 Sty 2015 07:09 

srebrny
Gorny 77 na identyczne pytanie udzielil odpowiedzi, znajduje sie zaraz nad twoim postem, a pod postem,ktory byles laskaw wkleic.
Mysle,ze odnajdziesz teraz odpowiedz na nurtujace pytanie.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 12 Sty 2015 13:44 

Loty: 96
Kilometry: 101 069
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Po co stosuje się 'patent krakowski'? Znika opłata rezerwacyjna w wysokości 60zł?
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 12 Sty 2015 13:50 
Awatar użytkownika

Loty: 265
Kilometry: 343 142
Krajów: 35 / 16.4%
Ceny masz wtedy w PLN, bez "troszkę" zawyżonego kursu walut

#50 PostWysłany: 12 Sty 2015 13:51 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Opłata zostaje, jest trochę lepszy przelicznik waluty obcej na PLN.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 02 Kwi 2015 20:16 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
Nie udało mi się znaleźć odpowiedzi ani tu, ani na stronie EasyJeta. Czy dokupienie bagażu rejestrowanego jest możliwe przy późniejszym zarządzaniu rezerwacją i czy nie kosztuje więcej niż w momencie kupna biletu? Dzięki

#52 PostWysłany: 02 Kwi 2015 20:25 

Loty: 213
Kilometry: 454 035
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
można dokupić w późniejszym okresie i czasami się zdarza że cena jest niższa niż w momencie rezerwacji biletu :D

Ostatnio edytowany przez olo, 02 Kwi 2015 20:26, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Tom K uważa post za pomocny.

#53 PostWysłany: 02 Kwi 2015 20:25 

bagaz-rejestrowany,228,65826&p=550501&hilit=easyjet#p550501
 PM off

#54 PostWysłany: 02 Kwi 2015 20:28 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Leciałem z półtora roku temu i spokojnie dokupywałem bagaż przez zarządzanie rezerwacją, nie kojarzę żeby był droższy (kwota nie była wygórowana więc nie na 100 %). Poza tym mogło się coś zmienić od tego czasu.

#55 PostWysłany: 02 Kwi 2015 20:33 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
Dziękuję wszystkim. Nie wiem czemu, nie wyszukało mi właściwego tematu poprzez szukajkę. Może kwestia różnych pisowni nazwy linii na forum. Dzięki!

#56 PostWysłany: 28 Kwi 2015 18:43 

Witajcie,
Mam pytanie, ponieważ pierwszy raz lecę easy jet'em, trasa Berlin - Marakesz - Berlin.
Bez większych problemów dokonałam odprawy (na lot powrotny trzeba było uzupełnić numer paszportu).
Dzisiaj wydrukowałam karty pokładowe, i jestem zdziwiona, ponieważ o ile na pierwszej karcie jest informacja, że mam tylko bagaż podręczny, to na drugiej jest już wpis "Bagaż rejestrowany - Bagaż należy nadać na stanowisku odprawy bagażu.
Stanowiska są zamykane 60 minut przed odlotem.".

Ponieważ nie kupiłam bagażu nadawanego, moje pytanie brzmi czy to normalne, że jest tam taka informacja ("bagaż rejestrowany") zamiast "brak bagażu rejestrowanego"?
Czy chodzi o to, żeby się zgłosić do stanowiska odprawy po tą pieczątkę? Chociaż jedno z drugim nie bardzo jest powiązane..
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 28 Kwi 2015 18:49 

Kilometry: 441 450
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Joanna. napisał(a):
Witajcie,
Mam pytanie, ponieważ pierwszy raz lecę easy jet'em, trasa Berlin - Marakesz - Berlin.
Bez większych problemów dokonałam odprawy (na lot powrotny trzeba było uzupełnić numer paszportu).
Dzisiaj wydrukowałam karty pokładowe, i jestem zdziwiona, ponieważ o ile na pierwszej karcie jest informacja, że mam tylko bagaż podręczny, to na drugiej jest już wpis "Bagaż rejestrowany - Bagaż należy nadać na stanowisku odprawy bagażu.
Stanowiska są zamykane 60 minut przed odlotem.".

Ponieważ nie kupiłam bagażu nadawanego, moje pytanie brzmi czy to normalne, że jest tam taka informacja ("bagaż rejestrowany") zamiast "brak bagażu rejestrowanego"?
Czy chodzi o to, żeby się zgłosić do stanowiska odprawy po tą pieczątkę? Chociaż jedno z drugim nie bardzo jest powiązane..

Dziwna sytuacja. Kupowalaś bilety u jakiegoś pośrednika czy bezpośrednio na stronie easyjet?

#58 PostWysłany: 28 Kwi 2015 18:53 

Sama rezerwowałam bilety. Zastanawiam się teraz, czy czegoś tam nie zaznaczyłam (jakimś przypadkiem), ale o ile sobie przypominam, to zapłaciłam tylko tyle, ile było przewidziane za bilety (plus przelicznik walutowy).

Dziwie się, bo raz - nie potrzebuję bagażu nadawanego, a dwa - chciałabym uniknąć ewentualnych dopłat na lotnisku już na miejscu..
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 28 Kwi 2015 18:58 

Kilometry: 441 450
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Joanna. napisał(a):
Sama rezerwowałam bilety. Zastanawiam się teraz, czy czegoś tam nie zaznaczyłam (jakimś przypadkiem), ale o ile sobie przypominam, to zapłaciłam tylko tyle, ile było przewidziane za bilety (plus przelicznik walutowy).

Dziwie się, bo raz - nie potrzebuję bagażu nadawanego, a dwa - chciałabym uniknąć ewentualnych dopłat na lotnisku już na miejscu..

Nie mam pojęcia dlaczego tak może być, natomiast jeśli nie zamierzasz nadawać bagażu rejestrowanego to nie musisz się martwić. Na pewno nikt nie będzie rządał od Ciebie żadnych dopłat. Po prostu leć spokojnie z podręcznym :)

#60 PostWysłany: 28 Kwi 2015 18:58 
Awatar użytkownika

Loty: 664
Kilometry: 1 268 036
Krajów: 80 / 37.4%
niebieski
Z czystej ciekawości sprawdziłem u siebie identyczną sytuacje i potwierdzam,że taki "problem" u mnie również występuje,a bilet kupowałem bezpośrednio na stronie przewoźnika.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 98 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 6 gości