Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 66 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 22 Cze 2016 15:14 

Zbanowany
Chyba @cccc zaczyna straszyć z "zaświatów".

Niejaki @kamil999:

- dziwnym zbiegiem okoliczności założył wczoraj konto tutaj (o godz. 22:13 dokonał rejestracji);
- dziś pojawiły się 2 "inteligentne" tematy: siema oraz cześć. Treść wpisów identyczna jak tematy.

Widać, że jakiś dzieciak się nudzi i nie może po ludzku "przeboleć" tego, że został zdemaskowany oraz boli go to, że forum F4F zarządzają inteligentni ludzie, którzy nie pozwolą stosować "tanich chwytów" aby zdobyć popularność informacjami "wyssanymi z palca".

Nawet jeśli mamy pisać "głupio", to chociaż róbmy to szczerze.

Brawo admoderacja F4F, zwłaszcza dla @Washington.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#42 PostWysłany: 22 Cze 2016 15:41 
Awatar użytkownika

niebieski
@grreg20 skoro przykładasz tak dużą wagę do szczerości - ja mam 2 wątpliwości dt czasu pomiędzy banem a rejestracją potencjalnego klona i powiedzmy, że wzorca zachowań. Byłoby fajnie, gdyby ADModeracja mogła się podzielić niezbędnymi danymi, ale to raczej nie będzie możliwe ze względów prawnych... :-(
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 22 Cze 2016 16:33 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 294 716
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Kara napisał(a):
@gosiagosia w filmie zrobionym przez operatora "mojego" rejsu zodiakiem pod Garganta del Diablo są wmontowane sceny z innych wycieczek. Teoretycznie, gdybym z odpowiednim komentarzem dt domniemanego autora filmu (bo diabeł wie, kto te wszystkie sceny nakręcił) wrzuciła ten film na forum, mógłby pojawić się głos, że jestem oszustką, bo kadr X czy Y pojawił się na jakieś innej stronie w zupełnie innym filmie.

@Kara – to co napisałaś jest w takim samym stopniu merytoryczne jak wszystkie posty @cccc służące wyjaśnieniu całej sytuacji. Co by były gdyby…
Miałam wątpliwości, ze firma kasująca uczestników na takie kwoty daje im w prezencie nieprofesjonalny film. Bez dźwięku, słabo zmontowany. Amatorszczyzna przez wielkie A. Takim filmem – prezentem mógł być filmik Neko Harbour. Ale to nie ten został umieszczony w relacji.
Kiedy czytałam relacje użytkownika rzuciła mi się w oczy przede wszystkim jego skłonność do konfabulacji. Przedstawianie sytuacji tak niedorzecznych że człowiek z jakimś bagażem doświadczeń życiowych nie może uwierzyć w ich prawdziwość. Wypisywanie takich zdarzeń jak prezent za 4000 zł za wypowiedzenie słowa po chińsku, uczenie Chinki prowadzenia lodołamacza , któraż to Chinka z podziwu wyjść nie mogła skąd on to umie tak świetnie robić, podziękowania za świetną znajomość języka rosyjskiego od Rosjanina wraz z zapewnieniem, ze na statku jeszcze takiego geniusza nie było…. No proszę Cię @Kara - takie smaczki zwyczajnie obrażały moją inteligencję. Były jeszcze inne ale naprawdę nie sposób tego spamiętać.
Czyli wiem już, że takie skłonności ma. Potem znajduję filmy, z których sklejenia powstał inny film. Ehhh…
Do tego dochodzi ogólne zarysowanie przez niego postaci: na wakacje wydaje 300 tys. rocznie a czas wolny spędza na forum „latamy za darmo”. Brak logiki w tej postaci. Brak realności.
Żeby było jasne – po tym wszystkim ja nie wierzę w ani jedno słowo napisane przez Niego. Głównie z jednego powodu: udowodnić, że wszyscy „podejrzliwi” się mylą mógł - w mojej opinii - dwoma ruchami. Nie zrobił tego tylko udzielał „pływających” odpowiedzi lub manipulował relacją. Bez sensu.
@Gaszpar napisał – zaufajcie nam, podjęliśmy dobrą decyzję. Sądzę, ze maja o wiele więcej narzędzi, żeby móc napisać to z taką pewnością.
Po edycji: napisałam North Pole - chodziło oczywiście o film Neko Harbour.
8 ludzi lubi ten post.
mashacra uważa post za pomocny.

#44 PostWysłany: 22 Cze 2016 17:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Zacznę od końca - nie wiem, czy to kwestia wychowania, czy wpływ funkcjonowania w innym państwie, ale czasem z przekory nie będzie Ci się chciało tańczyć, jak ktoś zagra. Tym bardziej, jeśli ktoś gra fałszywie bądź nie w tempie, do którego jesteś przyzwyczajona. W Polsce myślimy, że po "proszę" ktoś będzie wywijał dla nas fikołki, w krajach anglosaskich pozostawia się proszonemu (teoretycznie) pełną wolność wyboru. Im więcej modnej ostatnio "łaski", tym więcej szelmostwa.

Bogactwo kiedyś brało się z oszczędności. Noworuska moda na pokazywanie się nie wszędzie jest dobrze widziana. A każdy chyba lubi lunch za friko. ;-) (Nota prawna: mam na myśli koncept "homo economicus", a nie "kombinowanie).

Co do konfabulacji - weź dowolną grupę kumpli i zapytaj ich o kwestie prestiżowe najpierw wszystkich na raz, a potem z osobna. Będę naprawdę zdziwiona, jeśli wyniki pokryją się w 100%. NB, dobrze, że nie parafrazował tych fragmentów z Wikipedii i nie tworzył na tej podstawie neo-czegokolwiek.

A propos jakości "gratisów" - myślę, że filmik typu "super profeska" zostałby odebrany jako próba manipulacji. Za takie kwoty ma być przecież 'the real thing' (czy "prawie jak" Blair Witch Projekt). Ale to - oczywiście - moja prywatna opinia nt niszowych firm turystycznych.

Prawda - jak zwykle - leży gdzieś po środku. Szkoda, że cccc nie doczekał kolejnego przeliczenia punktów reputacji... :lol:

PS Nie czepiam się szczegółów, chyba że to właśnie tam tkwi diabeł. Wiem, co miałaś na myśli. Nagonka po screenshotach już była. ;-)
 Profil Relacje PM off
miriam lubi ten post.

#45 PostWysłany: 22 Cze 2016 17:31 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Kara napisał(a):
... Szkoda, że cccc nie doczekał kolejnego przeliczenia punktów reputacji... :lol:
...

Reputacja: -2

Jako fan niskich temperatur, powinien być zadowolony... :lol:
4 ludzi lubi ten post.

#46 PostWysłany: 22 Cze 2016 17:32 
Awatar użytkownika

niebieski
To @cccc wyznawał magię słowa "proszę" więc, proszę @Kara... ;)
Nikt nie chciał fikołków. Tylko zwątpiono.

Cytuj:
A propos jakości "gratisów" - myślę, że filmik typu "super profeska" zostałby odebrany jako próba manipulacji. Za takie kwoty ma być przecież 'the real thing' (czy "prawie jak" Blair Witch Projekt). Ale to - oczywiście - moja prywatna opinia nt niszowych firm turystycznych.

Nie wierzę, ze tak myślisz. ;) Spotkałam się już z gratisowymi filmami - zawsze były zrobione w miarę profesjonalnie - dźwięk był chociaż. Na czym miałaby polegać próba manipulowania przez firmę bo tego przekazu nie rozumiem?

#47 PostWysłany: 22 Cze 2016 17:46 
Awatar użytkownika

niebieski
@namteH to wynik po banie i usunięciu 2 wątków (relacji!)... :-)

@gosiagosia też się z nimi spotkałam - głównie jako konsument i proponuję, żebyśmy zgodziły się co faktu różnicy w naszych opiniach. Nie każdy klient (np. korporacja) chce dla np. swoich pracowników ileś tam minut z Bearem Gryllsem czy Tomkiem Michniewiczem.

Ponieważ to już chyba 6. czy 7. nagonka, której tu się przyglądam bądź lekko oponuję, miałabym sugestię dt większej dozy białej rękawiczki i mniejszej linczu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#48 PostWysłany: 22 Cze 2016 17:50 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Kara napisał(a):
@namteH to wynik po banie i usunięciu 2 wątków (relacji!)... :-)
...

Przy większej ilości relacji wynik na pewno byłby lepszy... :D
Na lato ma jak znalazł! :lol:
Kara lubi ten post.

#49 PostWysłany: 22 Cze 2016 18:03 
Awatar użytkownika

niebieski
@Kara - moje nie wierzę, że tak myślisz zostało podkreślone porozumiewaczym uśmieszkiem świadomie. Nigdy nie pozwoliłabym sobie na odbieranie Ci prawa do opinii innych niż moje.
Nie rozumiem tego o manipulacji...

#50 PostWysłany: 22 Cze 2016 19:17 
Awatar użytkownika

Loty: 422
Kilometry: 755 674
Krajów: 80 / 37.4%
HON fly4free
Ja zapamiętam @cccc nie dzięki jego relacjom,a z powodu jednej wypowiedzi nt napiwków w podróży.
cccc napisał(a):
Sorry, nie przeczytalem wszystkich postow, ale moze dorzuce tu kilka moich "zlotowek".
Ja osobiscie, mimo ze nie posiadam za duzo, lubie dawac napiwki

Taki to był człowiek:jeździł na bieguny,a mimo to dzielił się z innymi :)

Jeśli chodzi o bana,to najbliżej mi do opinii @gosiagosia.
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#51 PostWysłany: 22 Cze 2016 19:52 

niebieski
Ja dorzucę inny cytat" Bylem kilka razy w Malezji i nigdy nie szczepilem "mnie" na wscieklizne.
Ja dotykam psy i koty przybledy, nie bylem ugryziony..." Teraz może powinien się zaszczepić ;) bo kąśliwości tu wiele post factum i pod nieobecność.Nadal nie rozumiem dlaczego ban ma być dożywotnio i czemu nie poprzedzono bana oficjalnym ostrzeżeniem.Konto zostało póki co, więc Szanowna Moderacjo może ten zaoczny wyrok bez obrońcy z urzędu można złagodzić .Chyba nikt tu nie boi się weryfikacji przekonań.Szanse poprawy i prawo obrony należą się każdemu jeśli zechce skorzystać ;) Kto jest za :P
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Kara uważa post za pomocny.

#52 PostWysłany: 22 Cze 2016 19:57 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jeżeli pytasz kto jest "za", zapytaj też kto jest "przeciw" ;)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#53 PostWysłany: 22 Cze 2016 20:02 

niebieski
@igore Każdy lajk pod Twoim postem uznamy za głos za dożywociem ;) Ok.Niechaj się stanie :P jasność
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 22 Cze 2016 20:07 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ja czekam na posty w stylu: "chcę kupić euro,czy myślicie, że zdrożeje jak @cccc wróci na forum". ccccexit okazuję się jednym z nośniejszych tematów na forum. :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#55 PostWysłany: 22 Cze 2016 20:13 
Awatar użytkownika

srebrny
Japonka76 napisał(a):
Forum dyskusyjne (...) Nie służy jednak do tego, aby kopiować informacje z innych stron internetowych.

Nie no co Ty, tu na forum same w 100% autorskie wrzutki, opisy i deale.
Na 100% wszystko co tutaj na forum trafia nie jest skopiowane z neta, to samo na SG.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
luki uważa post za pomocny.

#56 PostWysłany: 22 Cze 2016 23:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Kurde, nie było mnie kilka dni, przegapiłem taką awanturę. Co za pech.
Dobrze pamiętam, kto klikał lajki i był zafascynowany relacją, włącznie z kolorowymi
Paru osobom zdecydowanie przydałby się wyjazd, bo bredzą.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 23 Cze 2016 00:31 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 705 675
Krajów: 73 / 34.1%
niebieski
To może i ja dorzucę parę swoich słów.
Co prawda w ostatnim czasie forum przeglądałem dość pobieżnie (dużo roboty+euro w tv) i użytkownika @cccc kojarzyłem głównie z wypowiedzi w różnych wątkach, a nie z tematu jego relacji z, którymi tak naprawdę spotkałem się przedwczoraj i oczywiście oba tematy dość uważnie przejrzałem. Jakie są moje odczucia? Bardzo mieszane. Sam fakt, że tak długo zwlekał z wrzuceniem zdjęć czy też napisaniem czegokolwiek na temat samych wyjazdów dawał do myślenia czy jednak nie jest to typowy mitoman. Może jednak wynikało to z czegoś innego? Może osobnik ten faktycznie tam był, może ma bardzo wysokie mniemanie o sobie i ego rysujące każdy sufit i w związku z tym nawet w świecie internetu potrzebował czuć, że ludzie go potrzebują, chcą i proszą go o to żeby im coś pokazał, coś co może w jego mniemaniu dla wielu jest niedostępne poza nim samym i dlatego jeśli będzie miał dobry nastrój to pokaże zdjęcia, napisze parę słów. Może jednak był to zwykły mitoman (jak wiadomo osoby takie mają bardzo duże zadatki do tworzenia niespotykanych historii) i póki dawało radę opowiadał co tylko chciał, aż w końcu powinęła mu się noga (spotkałem w życiu parę takich osób i przeważnie kończy się to tak samo, każda bajka mitomana ma kiepski koniec ;) ) i stąd wynikała jego postawa.
Może dowiedzielibyśmy się czegoś więcej gdyby nie szybka reakcja adminów ;) Osobiście uważam, że chyba jednak warto było jeszcze się wstrzymać z aż tak ostrą decyzją i zobaczyć jak się rozwinie z nim sytuacja ;)

@Kara @gosiagosia ja również się spotkałem z tego typu filmami. Nie tylko podróżniczymi. Z wykonaniem czasami nawet przez tą samą firmę bywa różnie. Podam przykład, ale akurat filmu płatnego- kilka lat temu skakałem na spadochronie. Zamówiłem do tego film za konkretną kwotę. Dostałem DVD-skok z podkładem muzycznym, skok z oryginalnym dźwiękiem+teledysk. Jak dla mnie bajka ;) jakiś czas później moja znajoma skakała u tej samej firmy i też zamówiła za tą samą cenę film. Co dostała? płytę tylko ze skokiem z podkładem muzycznym.
michzak lubi ten post.

#58 PostWysłany: 23 Cze 2016 08:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Na początku nie chciałem w ogóle pisać w tym wątku, żeby nie robić niepotrzebnego zamieszania ale ponieważ pojawiły się później wypowiedzi prezentujące 100% przekonanie o mitomańskim charakterze byłego kolegi, postanowiłem coś napisać.
Muszę zmartwić te osoby ale na 99,9% kolega był na biegunie i w tych wszystkich innych, dziwnych miejscach (np. Bhutan), o których pisał w różnych wątkach. Skąd moje przekonanie ? Stąd, że mam trochę więcej informacji od innych, bowiem wymieniłem z nim trochę informacji na PW. Konakt wyszedł przez przypadek ale dzięki temu mam inną optykę na całą sprawę. Oczywiście ktoś może powiedzieć, że zostałem precyzyjnie wmanipulowany ale nieskromnie powiem, że jestem dobrym obserwatorem ludzkich zachowań, umiem kojarzyć fakty na różnych płaszczyznach i bardzo bym się zdziwił, gdyby kolega okazał się kimś pokroju Dudka. Wszystkie wątpliwości mają logiczne wyjaśnienie i skaładają się w całość zarówno informacje z forum jak i z PW.

gosiagosia napisał(a):
Do tego dochodzi ogólne zarysowanie przez niego postaci: na wakacje wydaje 300 tys. rocznie a czas wolny spędza na forum „latamy za darmo”. Brak logiki w tej postaci. Brak realności.

Dla Ciebie jest to brak realności ale dla mnie mającego trochę więcej informacji nie ma w tym niczego dziwnego. Kolega od dłuższego czasu żyje i pracuje w Zurychu i dlatego jest przy kasie. Wyczułem, że ma sporą tęsknotę za krajem i szukał różnych kontaktów z ludźmu z Polski. Na forum zarejestrował się z tego powodu, a nie dla podróżowania "4 free".

gosiagosia napisał(a):
Żeby było jasne – po tym wszystkim ja nie wierzę w ani jedno słowo napisane przez Niego. Głównie z jednego powodu: udowodnić, że wszyscy „podejrzliwi” się mylą mógł - w mojej opinii - dwoma ruchami. Nie zrobił tego tylko udzielał „pływających” odpowiedzi lub manipulował relacją. Bez sensu.

Ale on to w końcu zrobił i zaczął wstawiać zdjęcia, które bez wątpienia nie były ściągnięte z sieci tylko pochodziły z aparatu.

gosiagosia napisał(a):
uczenie Chinki prowadzenia lodołamacza , któraż to Chinka z podziwu wyjść nie mogła skąd on to umie tak świetnie robić

Pewnie nie zdążyłaś zobaczyć przed skasowaniem ale pojawiło się zdjęcie tej Chinki prowadzącej statek.

Nie wiem, czy to dobrze, że kolega został usunięty z forum, czy nie. Teraz to już w sumie "po zawodach". Zachęcał bym tylko innych do nie ferowania swoich wyroków z takim przekonaniem, bo nigdy nie wiemy wszystkeigo do końca i możemy się mocno mylić, nawet w wydawało by się oczywistych sytuacjach. Jeżeli jest tak jak piszę (a jestem o tym przekonany), to w sumie wyszło bardzo głupio. Gość zarejestrował się na forum, żeby pogadać z rodakami, a dostał kopa w d... Oczywiście był bardzo kontrowersyjny i powiedzmy specyficzny ale nie był według mnie oszustem.

Ostatnio edytowany przez maczala1, 23 Cze 2016 09:07, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.
6 ludzi uważa post za pomocny.

#59 PostWysłany: 23 Cze 2016 09:01 

Loty: 79
Kilometry: 81 959
Krajów: 19 / 8.9%
srebrny
Dlaczego mój post o kodzie na 20 zł w Itaxi został przeniesiony z odpowiedniego tematu do "luźnych gadek" bez jakiekolwiek informacji ?

Ostatnio edytowany przez Kravkrk, 23 Cze 2016 09:16, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 23 Cze 2016 09:08 

Tylko zwróć uwagę na sposób w jaki on z tymi rodakami rozmawiał. Lekceważący, pobłażliwy, mentorski ,dydaktyczny ton. Jakby z jakimiś dzieciakami miał do czynienia. Dla mnie to było najbardziej denerwujące. Za wykroczenie mniejszego kalibru dostawałem ostrzeżenia.
W sumie to kto chce niech wierzy. Ja nie wierzę.
A o karaniu decydują tu moderatorzy.
Ja z tym nie dyskutuję. Mnie też karali. Nawet jak się nie zgadzałem , to nie dyskutowałem.
Faktycznie ban dożywotni, to może za grubo trochę.
Jaki był to był, ale chociaż było co poczytać. Może go pouczyć i dać jeszcze szansę ? :roll:
 PM off
namteH lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 66 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 10 gości