Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 474 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 24  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:51 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 19.6%
99.99% użytkowników tego forum jest tutaj w jednym celu, aby obniżyć sobie koszta wyjazdu, czy to przez rezerwację taniego lotu, przejazdu busem za 1 PLN/1 EUR/1 USD czy rezerwację noclegu (mieszkania/hotelu) z kodem.
Jeżeli do tego dołoży się bilety wstępu do różnych atrakcji 2 w cenie 1 oraz kody zniżkowe do restauracji i dzięki temu zaoszczędzi się X % kosztów wyjazdów, to czy takiego kogoś można nazywać "fredem" "polaczkiem" ?

Jeżeli tak dużo tutaj przeciwników "fredowania" to może lepiej pomyśleć o zapłaceniu za wycieczkę w biurze podróży i wtedy nasze sumienie będzie czyste.

BTW.

W poniedziałek wróciłem z tygodniowego pobytu w Kandzie za 7 noclegów nic nie zapłaciłem, a spałem w hotelach + airbnb. Przez 8 miesięcy od zakupienia biletu korzystałem z różnych okazji na tani nocleg, a że udało się za darmo to moja radość była większa.
Czyli co też jestem "fredem" bo obniżyłem sobie koszta wyjazdu prawie do minimum ?

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#222 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:52 

Zbanowany
future napisał(a):
rob_sad napisał(a):
To się w głowie nie mieści, skrajna amatorszczyzna. Nie tylko oni mają kaszty, każdy kto ma jakaś zaplanowaną podróż zmarnował czas, niektórzy rezygnowali z innych rezerwacji, które być może już przepadły. Działania hotels.com są skrajnie nieetyczne i o ile istnieją jakieś regulacje/licencje w US na tego typu usługi to hotels.com powinno je stracić.

Zaprawdę podziwiam co niektórych... amatorów promocji na freda :roll:
Mam szczerą nadzieję, że myślenie tymi kategoriami nie rodzi potomstwa.

:lol: Podpisuję się pod tym.

Ludzie "opamiętajcie się". Za chwilę okaże się, że wszyscy organizują podróże ze względu na hotele, tj. najpierw szuka się taniego hotelu, a potem dopiero rezerwuje się lot? "W końcu latamy po Europie oraz świecie aby skorzystać z promocji hotelowych, inaczej by to nie miało przecież sensu." :lol:

Bardziej ja bym się wkurzył gdyby mi skasowali lot (np. do Indii), a miałbym już opłacone hotele niż wtedy gdyby skasowali mi rezerwację hotelu, mając zaplanowany lot.

W końcu to nie hotele decydują o tym gdzie decydujemy się lecieć.
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:54 

JIK napisał(a):
99.99% użytkowników tego forum jest tutaj w jednym celu, aby obniżyć sobie koszta wyjazdu, czy to przez rezerwację taniego lotu, przejazdu busem za 1 PLN/1 EUR/1 USD czy rezerwację noclegu (mieszkania/hotelu) z kodem.
Jeżeli do tego dołoży się bilety wstępu do różnych atrakcji 2 w cenie 1 oraz kody zniżkowe do restauracji i dzięki temu zaoszczędzi się X % kosztów wyjazdów, to czy takiego kogoś można nazywać "fredem" "polaczkiem" ?

Jestem za wrzucaniem sensownych informacji, pomocnych również w obniżaniu kosztów podróżowania. Emocjonalne teoretyzowanie, pomstowanie i przebieranie nogami z pktu widzenia innych użytkowników jest zupełnie bezwartościowe, a co więcej wśród takiego spamu giną potwierdzone cenne wskazówki. Tak, to takie marszczenie freda i nie widzę w tym nic pozytywnego.

Ostatnio edytowany przez future, 22 Sie 2014 12:56, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
kitek lubi ten post.

#224 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:59 

future napisał(a):
Zaprawdę podziwiam co niektórych... amatorów promocji na freda :roll:
Mam szczerą nadzieję, że myślenie tymi kategoriami nie rodzi potomstwa.

-- 22 Sie 2014 11:43 --

Misiatek napisał(a):
A ktoś dzwonił już może do Hiltona, Accor'a czy IHG, żeby poznać ich stanowisko?

Wszyscy czekają aż to zrobisz i podzielisz się cenną informacją bo przecież czerpiesz z tego forum i masz tam rezerwacje :idea:

Twoje posty to czysta merytoryka, zero spamu i "bicia piany"
Kolega future założył konto przed chwilą chyba tylko po to by potrollować, moderatorzy...
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 22 Sie 2014 12:02 

Zbanowany
JIK napisał(a):
W poniedziałek wróciłem z tygodniowego pobytu w Kandzie za 7 noclegów nic nie zapłaciłem, a spałem w hotelach + airbnb. Przez 8 miesięcy od zakupienia biletu korzystałem z różnych okazji na tani nocleg, a że udało się za darmo to moja radość była większa.
Czyli co też jestem "fredem" bo obniżyłem sobie koszta wyjazdu prawie do minimum ?

:lol: Żadnym "fredem" nie jesteś. Umieć korzystać z okazji to piękna sprawa. Osobiście lubię obniżać koszta wyjazdów, dlatego nie korzystam z biur podróży. Wiele osób zazdrości nam takiej cechy, że potrafimy sami sobie tanie zorganizować wyjazd. Ja np. za 2 tygodnie w Gwatemali (dwie osoby) zapłaciłem w sumie za wszystko mniej niż rodzice za tydzień w Egipcie (oczywiście oni poprzez biuro podróży).

Po prostu niektórzy nie potrafią zrozumieć tego, że czasem "okazja" może okazać się "niewypałem". W końcu istnieją alternatywne możliwości. Podałeś super przykład odnośnie Kanady, a więc jak widać nawet bez hotels.com (ostatniej ich "promocji") można samemu sobie zorganizować super tanio noclegi, a nawet za darmo.

Po prostu nie ma sensu "płakać" nad tym, że komuś Hotels.com coś anulował. "Amator" będzie "płakał", "osoba ambitna" sobie poradzi "bez marudzenia".
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#226 PostWysłany: 22 Sie 2014 12:02 
Awatar użytkownika

srebrny
proponuję "fred" i "podróż na freda" obok "norweskiego domku" dopisać do forumowego słowniczka :mrgreen:

a może by zmienić adres z fly4free.pl na fred4free :lol:

Ostatnio edytowany przez cypel, 22 Sie 2014 12:06, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#227 PostWysłany: 22 Sie 2014 12:03 
Awatar użytkownika

niebieski
JIK napisał(a):
Całe te "przypuszczenie" że hotele bez darmowej anulacji będą honorowane można wsadzić "chyba" między bajki.
Moje anulowane hotele były bez darmowej anulacji, nie były to sieciówki.

Praga
dzień przerwy
Szanghaj
Szanghaj

Brakuje jednej informacji: czy rezerwacje w Szanghaju dotyczyły jednego hotelu?
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 22 Sie 2014 12:04 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Chociaż temat jest w Luźnych to zawiera od dość istotnie informacje.

DLATEGO DALSZE WYWODY POZA HOTELS.COM I ICH ANULACJE BEDĄ KARANE - jak w przedszkolu :)
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 22 Sie 2014 12:13 
Awatar użytkownika

Loty: 769
Kilometry: 1 308 541
Krajów: 98 / 45.8%
srebrny
Jestem za wrzucaniem sensownych informacji, pomocnych również w obniżaniu kosztów podróżowania. Emocjonalne teoretyzowanie, pomstowanie i przebieranie nogami z pktu widzenia innych użytkowników jest zupełnie bezwartościowe, a co więcej wśród takiego spamu giną potwierdzone cenne wskazówki. Tak, to takie robienie z siebie oburzonego freda i nie widzę w tym nic pozytywnego.[/quote]

Zarezerwowałem hotel na wyjazd dawno zaplanowany (bilety kupione w lutym) na październik, bo pojawiła się promocja pośrednika hotelowego. Teraz okazuje się, że to jednak tylko "promocja" a pośrednik obraca kasą z mojej karty a potem może ją zwróci albo może łaskawie pozwoli na noclegi w hotelu. Po odliczeniu kodu zapłaciłem 41 USD za pokój za noc. Nie podoba mi się zaiste postępowanie tego pośrednika. A Tobie kolego co przeszkadza w tym, ze mi się nie podoba? I co pozytywnego jest w Twoich krytykanckich postach? I czy mogę mieć swoje zdanie Twoim zdaniem czy też powinienem koniecznie przyjąć Twój punkt widzenia?
I co to znaczy "fred" i "fredowanie"?
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 22 Sie 2014 12:25 
Awatar użytkownika

Loty: 571
Kilometry: 1 086 037
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
jacek96 napisał(a):
Czy w profilu widzicie wszystkie obecne rezerwacje?

Widzimy wszystkie. Te anulowane też. Jeśli utworzyłeś konto dopiero po rezerwacji hoteli, to musisz wejść na każdą z rezerwacji (przez wyszukanie) i podpiąć ją do swego konta.

#231 PostWysłany: 22 Sie 2014 12:28 

Zbanowany
Na prawdę nie ma sensu "narzekać" na Hotels.com. Po prostu, albo należy podejść "na luzie" do tematu i zaakceptować ich politykę, albo pokazać im, że nie są "bezkarni" (jeśli ktoś uważa, że postępują oni "niezgodnie z prawem"). Przecież można wyegzekwować wszystko zgodnie z prawem. Narzekaniem niczego się nie osiągnie, jeśli już to trzeba działać albo przyjąć do wiadomości zaistniałą sytuację.

Prawda jest taka, że wiele zawiedzionych osób przy pierwszej lepszej okazji znowu skorzysta z "promocji" hotels.com.

Aby nie tracić cennych informacji, to jedynie co ja wiem, to:

- kasowane są i będą wszystkie rezerwacje z prawem do anulowania (informacje bezpośrednio z hotels.com);

- kasowane mają być pojedyncze rezerwacje "dzień po dniu" dla pojedynczego hotelu (informacje bezpośrednio z hotels.com, argumentacja, że są one "nieetyczne");

- teoretycznie pozostałe rezerwacje bezzwrotne powinny się utrzymać (tak przynajmniej w rozmowie przez tel. sugerował mi hotels.com); są jednak uzasadnione obawy, że w 100% tak może nie być;

- "mój" hotel Radisson Blu Centrum W Warszawie potwierdził mi w rozmowie telefonicznej, że będą respektowane rezerwacje bezzwrotne z hotels.com w przypadku osób, które tylko raz skorzystały z kodu rabatowego w danym hotelu; wspomniane zostało przez tel. że osiągnięto jakieś zadowalające porozumieniu pomiędzy Hotels.com a wspomnianym hotelem.

Reszta domysły/spekulacje/poglądy.
 Profil Relacje PM off
future lubi ten post.

#232 PostWysłany: 22 Sie 2014 12:30 

Loty: 383
Kilometry: 762 398
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
Proszę o informacje od tych którym anulowano rezerwacje, a którzy już dostali zwrot pieniędzy na kartę.
To ma prawo trwać nawet 2tyg, ale ktoś pisał o zwrocie otrzymanym bardzo szybko.
Widzę dużo niewiadomych w tej "promocji" i mam w związku z tym pewne (słabe ale jednak) obawy, że te pieniądze tak chętnie nie będą wracać. Odczekam jeszcze do połowy przyszłego tygodnia i chyba zacznę rozpatrywać chargback. Hotels.com ma ewidentny bałagan, bo ludzi narzekających na opóźniające się zwroty jest sporo.
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 22 Sie 2014 12:45 
Awatar użytkownika

JIK napisał(a):
Całe te "przypuszczenie" że hotele bez darmowej anulacji będą honorowane można wsadzić "chyba" między bajki.

Praga
dzień przerwy
Szanghaj
Szanghaj

@JIK
czy twoje anulacje dotyczą tego samego hotelu w Szanghaju, noc po nocy ?
czy rezerwacje robiłeś późnym wieczorem zaraz po pojawieniu się informacji o tej promocji, czy dopiero rano jak już zaczęła 'umierać' ?
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 22 Sie 2014 12:48 

To ja mialam ten bardzo szybki zwrot, ale rezerwacja bezzwrotna byla anulowana ze względu na moja reklamacje przy podawaniu nr karty hotel mial kosztowac 7 dolarow, a po autoryzacji pobrano pelna kwotę 47$ dlatego interweniowalam od razu przez polska infolinia
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 22 Sie 2014 12:49 

niebieski
rob_sad napisał(a):
Proszę o informacje od tych którym anulowano rezerwacje, a którzy już dostali zwrot pieniędzy na kartę.
To ma prawo trwać nawet 2tyg, ale ktoś pisał o zwrocie otrzymanym bardzo szybko.
Widzę dużo niewiadomych w tej "promocji" i mam w związku z tym pewne (słabe ale jednak) obawy, że te pieniądze tak chętnie nie będą wracać. Odczekam jeszcze do połowy przyszłego tygodnia i chyba zacznę rozpatrywać chargback. Hotels.com ma ewidentny bałagan, bo ludzi narzekających na opóźniające się zwroty jest sporo.

Pieniądze z hotels.com zawsze wracają, choć zdarzają się opóźnienia sięgające kilku tygodni. Jestem pewny, że zwrot za rezerwacje otrzymasz zanim Twój wniosek o chargeback zostanie rozpatrzony.
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 22 Sie 2014 12:50 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
rob_sad napisał(a):

Ja np robiłem rezerwację w Warszawie na kod, ale zauważyłem, że termin zły wybrałem, więc sam anulowałem zwrotną rezerwację, kasa była następnego dnia na koncie. Jednak jeśli chodzi o rezerwacje anulowane, to póki co na koncie nic nie mam, szacuję, że może w przyszłym tygodniu będzie.

Reasumując, zwrot jest szybko, jak sam anulowałem. Jak oni anuluja - nie wiadomo ;)
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 22 Sie 2014 13:19 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

bobo77 napisał(a):
JIK napisał(a):

Praga
dzień przerwy
Szanghaj
Szanghaj

@JIK
czy twoje anulacje dotyczą tego samego hotelu w Szanghaju, noc po nocy ?
czy rezerwacje robiłeś późnym wieczorem zaraz po pojawieniu się informacji o tej promocji, czy dopiero rano jak już zaczęła 'umierać' ?

Ten samo hotel, noc po nocy.
Rezerwacje robione o 5:40

Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 22 Sie 2014 13:21 
Awatar użytkownika

niebieski
JIK napisał(a):

Czyli może potwierdzić się to, że szansę mają jedynie osoby z rezerwacjami bezzwrotnymi w różnych hotelach bądź pojedyncze. No nic, czekam.
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 22 Sie 2014 13:58 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

invasion napisał(a):
JIK napisał(a):

Czyli może potwierdzić się to, że szansę mają jedynie osoby z rezerwacjami bezzwrotnymi w różnych hotelach bądź pojedyncze. No nic, czekam.

Taką też miałem i została anulowana

Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 22 Sie 2014 14:08 
Awatar użytkownika

srebrny
JIK napisał(a):
invasion napisał(a):
JIK napisał(a):

Taką też miałem i została anulowana

JIK miałeś taką, ale nie solo.
Wydaje mi się że największe szanse przetrwania mają bezzwrotne i tylko raz użyty kod przez osobę.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 474 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 24  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości