Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: lot za " grosze"
#21 PostWysłany: 01 Sie 2014 14:01 

pytacie mnie czy 70 zł za lot to dużo? nie dodałam, że jest to lot krajowy z Wrocławia do Modlina, myślałam o wycieczce dla 4 osobowej rodziny do stolicy, tak na początek by przetestować "tanie latanie", ale okazuje się, że taniej i wygodniej jest pojechać samochodem, bo doliczając koszty dojazdu z Modlina( 33zł bus x 4 )to wycieczka samolotem się nie opłaca;
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#22 PostWysłany: 01 Sie 2014 14:13 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Oczywiście, jeśli patrzy się na to w ten sposób, to nic tylko wsiadać w auto, jechać 5h wkurzając się na remonty po drodze, płacąc za autostrady i ewentualne mandaty.

Krajówki Ryanairem do niedawna można było z łatwością kupić po 25zł w jedną stronę, teraz zdaje się cena wzrosła do 39zł. Ta cena dojazdu do Warszawy z Modlina chyba trochę z kosmosu. To jest naprawdę temat rzeka. Twoje pytanie nie brzmi więc 'Czy da się latać tanio' - bo tak, da się. Tylko czy 'da się dolecieć akurat tam gdzie chcę, wtedy kiedy chcę, i tym czym chcę, tanio'.

A od tego mamy na forum dział 'Szuakm lotu', w którym można o pomoc poprosić i na pewno coś w rozsądnej cenie uda nam się znaleźć. Ale nastawianie się na latanie po kraju za 3zł za pierwszym razem, to trochę złe podejście.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 01 Sie 2014 18:25 

niebieski
Czy da się latać za grosze? Da się, choć na pewno nie 'od razu' - czasy gdy Ryanair jawnie sprzedawał swoje bilety za 0,01E minęły parę lat temu.

ima2105 napisał(a):
pytacie mnie czy 70 zł za lot to dużo? nie dodałam, że jest to lot krajowy z Wrocławia do Modlina, myślałam o wycieczce dla 4 osobowej rodziny do stolicy, tak na początek by przetestować "tanie latanie", ale okazuje się, że taniej i wygodniej jest pojechać samochodem, bo doliczając koszty dojazdu z Modlina( 33zł bus x 4 )to wycieczka samolotem się nie opłaca;
pozdrawiam

Ja i pewnie wielu użytkowników, którzy siedzą w temacie dłuższy czas, nie raz latałem się z Wrocławia do Warszawy (nie Modlina) za darmo. Żadnym samochodem tego nie pobijesz ;)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 07 Sie 2014 15:48 

mikerus napisał(a):
Ja i pewnie wielu użytkowników, którzy siedzą w temacie dłuższy czas, nie raz latałem się z Wrocławia do Warszawy (nie Modlina) za darmo. Żadnym samochodem tego nie pobijesz ;)

To może się podzielicie jak to zrobić, kiedyś na forum wszyscy się dzielili znaleziskami a teraz widzę zrobiła się klika prawie jak pod sklepem z marysią.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 07 Sie 2014 15:51 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Czasem pojawia się kod, podziała trochę i przestaje. Na zawołanie nie ma takich tricków.

Posiedź trochę na forum, poudzielaj się to w końcu znajdziesz :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 07 Sie 2014 15:59 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
ar2ditu napisał(a):
mikerus napisał(a):

To może się podzielicie jak to zrobić, kiedyś na forum wszyscy się dzielili znaleziskami a teraz widzę zrobiła się klika prawie jak pod sklepem z marysią.

A skąd możesz wiedzieć o zasadach panujących na tym forum skoro zarejestrowałeś się dzisiaj ?
 Profil Relacje PM off
wntl lubi ten post.

#27 PostWysłany: 07 Sie 2014 16:11 
Awatar użytkownika

Loty: 700
Kilometry: 942 651
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
A poza tym najlepsze tegoroczne okazje jajkowe były przecież na forum otwartym :p
dj3500 lubi ten post.

#28 PostWysłany: 07 Sie 2014 17:28 

pieerx napisał(a):
A skąd możesz wiedzieć o zasadach panujących na tym forum skoro zarejestrowałeś się dzisiaj ?

Ale czytałem to forum, poza tym to że świeżak to zaraz nie znaczy że tępy. Aczkolwiek nie widzę teraz możliwosci aby polecieć gdzieś tanio dlatego chciałem abyście mi pomogli w tym.

Ostatnio edytowany przez Roku, 07 Sie 2014 18:03, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 07 Sie 2014 17:38 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 294 716
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
ar2ditu napisał(a):
Ale czytałem to forum, poza tym to że świeżak to zaraz nie znaczy że tempy.

To musi być prowokacja :P

#30 PostWysłany: 07 Sie 2014 17:56 

Prowokacja do tego abyśmy stali się lepszymi.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 07 Sie 2014 17:59 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
ar2ditu napisał(a):
Ale czytałem to forum, poza tym to że świeżak to zaraz nie znaczy że tempy. Aczkolwiek nie widzę teraz możliwosci aby polecieć gdzieś tanio dlatego chciałem abyście mi pomogli w tym.

Człowieku poświęć trochę czasu, poczytaj o promocjach, poczytaj jak obniżyć niektóre koszty i kiedy stwierdzisz że cena jest dla ciebie ok to kup bilet. Dla jednego te ok będzie to 500 zł dla innego 50 zł a dla jeszcze innego mniej. Wszystko zależy od tego skąd i dokąd bo czasami i 1500 zł to okazja. osób wchodzących na forum jest cała masa jak każdy będzie tak płakał to trzeba będzie założyć osobny dział. Więcej inicjatywy i ....pokory.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 07 Sie 2014 18:07 

zulu napisał(a):
Więcej inicjatywy i ....pokory.

Image
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#33 PostWysłany: 07 Sie 2014 18:14 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 294 716
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
ar2ditu napisał(a):

Myślałam raczej o TYM temacie ortografia-na-forum,19,52811 :D

#34 PostWysłany: 07 Sie 2014 18:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Ech, a może by tak nowemu koledze jednak pomóc?
Wygląda jakoś nieszczególnie na tym załączonym autoportrecie... człowiekowi dwa włosy zostały, nie można go tak zostawić...
Ja na zachętę i odzyskanie wiary wrzucę piękny Sztokholm (wiem, paskudnie drogo, przepłacone ze 25 razy):

Załączniki:
ScreenShot613.jpg
ScreenShot613.jpg [ 66.38 KiB | Obejrzany 866 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 07 Sie 2014 20:39 

gosiagosia napisał(a):
ar2ditu napisał(a):

Myślałam raczej o TYM temacie ortografia-na-forum,19,52811 :D

Chyba nie spodziewasz się że tępak napisze tępy, on jest tempy więc napisze tempy.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 07 Sie 2014 20:52 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Myślę, że o lotach za grosze temat się wyczerpał.

Reszta wiedzy na forum, wystarczy czytać i być na bieżąco, dobre okazje tak szybko odchodzą ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości