Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: lot za " grosze"
#1 PostWysłany: 01 Sie 2014 10:05 

Proszę o informacje, czy rzeczywiście istnieją takie promocje, gdzie bilet kosztuje przysłowiowe grosze; znalazłam bilety np. w cenie 3 zł ale po dalszych krokach, wybraniu liczby osób itp. cena w ostatecznym rachunku wzrosła i z 3zł do 78zł;
pytam, ponieważ wpadła mi w ręce książka Jakuba Porady, który rzekomo w ten sposób odbył mnóstwo podróży po Europie; z góry dziękuję za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 01 Sie 2014 10:11 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Tak, loty za grosze istnieją :)

Inną sprawą są ceny widoczne w wyszukiwarkach, które nie są poprawne lub są zaniżone i właśnie w końcowej fazie zakupu rosną w związku z "dodatkowymi" opłatami np. za płatność kartą danego typu.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: lot za " grosze"
#3 PostWysłany: 01 Sie 2014 10:11 

tak, dosc duza liczba osob lata tutaj nawet za darmo
tylko to wymaga wiele godzin szukania, zangazowania i sporej wiedzy, poudzielaj sie na forum z pol roku a zrozumiesz ;)

prosty przyklad, strona superlataniejestsupertanie.pl wchodzi na rynek i daje znizke 30zl na wszelkie bilety - myslac glownie o miedzykontynetlanych Warszawa - Chicago itd.. przychodzi pan Mietek z tego forum i kupuje z ta znizka lotu Warszawa - Wroclaw ktory RyanAir mial za 25zl, zatem pytanie - ile zaplaci pan Mietek ;) ?

//w wielu przypadkach z 90zl ale czesto uda sie za darmo ;)
 PM off
seba lubi ten post.

#4 PostWysłany: 01 Sie 2014 10:17 
Awatar użytkownika

srebrny
Tego typu książka ma do siebie to, że pokazuje "ekstremalne promocje" i nie można jej brać do końca na poważnie ale faktem jest, że czasami da się polecieć gdzieś za dosłowne grosze. Warto dodać, że w większości przypadków są to trasy mało atrakcyjne i w dodatku w terminach delikatnie pisząc nie pasujących przeciętnemu podróżnikowi. A ze swojej strony dodam, że 78zł za dowolny lot to i tak bardzo dobra oferta ;)

Ostatnio edytowany przez panprofesor82, 01 Sie 2014 10:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Sie 2014 10:25 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Mówicie tutaj o bardzo kombinowanych przypadkach i błędach cenowych, ale pamiętajcie że jeszcze nie tak dawno temu dało się bezproblemowo wyhaczyć bilety za 4zł Wizzairem, bez żadnych skomplikowanych trików ;) Mnóstwo lotów w dobrych cenach jest dostępnych nadal nawet dla ludzi, którzy nie znają się na lotniczej magii wyszukiwarek, wystarczy przejrzeć wstecz wrzuty na głównej. Od tego właśnie jest ta strona - żeby umożliwić tanie latanie ludziom nie tylko spędzającym pół życia na szukanie błędów cenowych, ale przede wszystkim żeby zachęcić do podróżowania kompletnych laików i ułatwić im właśnie pierwsze kontakty z tanim lataniem.

PS. Czy te 78zł To jest naprawdę dużo za lot na początek? :p
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 01 Sie 2014 10:27 

Warto jeszcze dodać, że sam tani lot , to nie wszystkie wydatki.
Jak ktoś tu już pisał, to często tylko kilka % wydatków.
Ja np. poleciałem do Bergamo ( @ namteH nie denerwuj się ;) ) za 68 zł, a na miejscu wydałem 250 euro, przez 2 dni.
Bez nadmiernych szaleństw.
Ale jak np. mnie nie odpowiada spanie w domku dla dzieci, na placu zabaw, to trzeba płaciċ :D
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 01 Sie 2014 10:29 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
panprofesor82 napisał(a):
Tego typu książka ma do siebie to, że pokazuje "ekstremalne promocje" i nie można jej brać do końca na poważnie ale faktem jest, że czasami da się polecieć gdzieś za dosłowne grosze. Warto dodać, że w większości przypadków są to trasy mało atrakcyjne i w dodatku w terminach delikatnie pisząc nie pasujących przeciętnemu podróżnikowi. A ze swojej strony dodam, że 78zł za dowolny lot to i tak bardzo dobra oferta ;)

Książkę czytałem dla sportu i opisuje sytuacje sprzed 2 lat gdy bilety rzeczywiście były po 1 PLN, a ceny się lekko podniosły.
Nie mniej jednak ilość nowych sposobów na tanie loty pojawiających się co miesiąc jest spora. Trzeba tylko dużo czasu poświęcić na poszukiwania, a i błąd cenowy lub jakaś promocja pomogą latać za grosze.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 01 Sie 2014 10:45 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 1 484 217
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Anonymous napisał(a):
Warto jeszcze dodać, że sam tani lot , to nie wszystkie wydatki.
Jak ktoś tu już pisał, to często tylko kilka % wydatków.
Ja np. poleciałem do Bergamo ( @ namteH nie denerwuj się ;) ) za 68 zł, a na miejscu wydałem 250 euro, przez 2 dni.
Bez nadmiernych szaleństw.
Ale jak np. mnie nie odpowiada spanie w domku dla dzieci, na placu zabaw, to trzeba płaciċ :D

Zawsze zostaje couchsurfing :P, ale faktycznie sam przelot to nie wszystko trzeba cos zjeść , jakaś woda a przede wszystkim poruszanie się po okolicy choćby dojazd z/na lotnisku plus atrakcje ewentualne bo przecież podróżuje się zeby coś zobaczyć, trzeba poczytać forum i można się natknąć na naprawdę mistrzowskie wyprawy w bardzo niskich cenach typu norwegia za 250 zł, wszystko zależy kto jakie ma wymagania jedni spią pod namiotem i jeżdzą stopem a inni tak nie chcą/nie mogą i wtedy oczywiście koszt idzie w górę, biletów za przysłowiową zł to już nie ma choć zostaje np. polski bus ostatnio za 2 zł w jedną można było kupić
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 01 Sie 2014 10:53 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
nie ma nic za darmo.
ale zapłacisz pieniędzmi ale własnym wolnym czasem.
trzeba tylko zdecydować co dla nas jest cenniejsze.

z drugiej strony, jak jadę gdzieś za grosze to w ten sposób odzyskuje wolny czas zainwestowany w szukanie i spędzam go w innym miejscu ale mi go nie przybywa więc bilans wolnego czasu wychodzi na zero.

jak dla mnie to notoryczne szukanie promocji, okazji, dziur itp itd zakrawa na pewnego rodzaju radykalizm więc ciężko nazwać to pożądanym zachowaniem.

zejście do jakiejś przyzwoitej kwoty za lot( np te 50-70zl) uważam w 90% za wystarczające. dalsze bawienie się kosztuje sporo czasu i jest to już raczej hobby a nie zdroworozsądkowe podejście.

podsumowując: można za grosze ale czy na pewno tego chcesz?
jobi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 01 Sie 2014 10:57 

Anonymous napisał(a):

Mógłbyś rozwinąć ten temat? Przykład autentyczny? Bo monitor oplułem:)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 01 Sie 2014 11:10 
Awatar użytkownika

srebrny
stonka napisał(a):
Anonymous napisał(a):

Mógłbyś rozwinąć ten temat? Przykład autentyczny? Bo monitor oplułem:)

oslo-torp-fajne-miejsce-do-spania-niedaleko-lotniska,1376,52730
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 01 Sie 2014 11:13 
Awatar użytkownika

Loty: 35
Kilometry: 111 384
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
są możliwości latania za grosze i spania za grosze;) ja osttanio na Islandii gdzie ceny są ogromne spałam w apartamencie mając do dyspozycji 3 pokoje, kuchnie łazienke salon i mega sypialnie tylko dla siebie za całe 12 euro;) wszystko się da tylko trzeba wgryźć się w tematy nie da się od razu znajdować takich perełek;0

#13 PostWysłany: 01 Sie 2014 11:14 

Dzięki @Cypel ;)
Wyręczyłeś mnie.
Jak poczytałem ten wątek, to nie wiedziałem czy się śmiać , czy płakać.
 PM off  

#14 PostWysłany: 01 Sie 2014 11:18 

Loty: 141
Kilometry: 394 854
Krajów: 23 / 10.8%
Mi najtaniej udało się kupić loty Ryanair za 4 zl w dwie strony. Nie ogarniam jeszcze za bardzo ITA, jak ciac koszty itp ale mam nadzieje ze przyjdzie to z czasem :)

#15 PostWysłany: 01 Sie 2014 11:21 
Awatar użytkownika

srebrny
wszystko się da
lot za grosze
spanie w domku, tudzież budzie
darmowe banany i wczasy jak ta lala :mrgreen:
Kris napisał(a):
Znajomi będąc na Teneryfie. przypadkiem trafili na plantację bananów. Nikogo tam nie było, można było wejść, zerwać, zjeść itp :)
Smak bananów o wiele lepszy, aniżeli tych dojrzewających na półkach w sklepie:)

nie dość, że darmowe to jeszcze z pożytkiem dla sylwetki, bo wiadomo, że kradzione nie tuczy ;)
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#16 PostWysłany: 01 Sie 2014 11:32 

niebieski
ima2105 napisał(a):
ponieważ wpadła mi w ręce książka Jakuba Porady, który rzekomo w ten sposób odbył mnóstwo podróży po Europie; z góry dziękuję za odpowiedź

tak, jak pisał mashacra, Jakub Porada opisywał swoje wycieczki sprzed roku, 2 lat; stąd te ceny; też przeczytałem, spodobał mi się pomysł wycieczki z Bergamo do Werony i z Malmo do Kopenhagi :-)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 01 Sie 2014 11:36 
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 698 431
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
przeczytałem wątek o "domkach"
Cypel Twój cięty język wprawil mnie w tak dobry humor, że smieje sie do monitora w pokoju pełnym ludzi.

"zawsze lepiej spać w pustym domku dziecięcym, niż wyganiać psa z budy i zajmować jego miejsce"
 Profil Relacje PM off
muguete lubi ten post.

#18 PostWysłany: 01 Sie 2014 11:46 

Tylko, że ma już 2 ostrzeżenia.
Podobnie jak ja.
Nie wiadomo jak długo jeszcze, będziemy się cieszyć jego obecnością na forum.
 PM off  

#19 PostWysłany: 01 Sie 2014 11:49 
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 698 431
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
OT - drobna sugestia

za naprawde celna riposte - winno sie nagradzac kasowaniem jednego minusika :)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 01 Sie 2014 11:57 

W 2009 kupilam bilety z Gdansk do Edynburga po 1gr bez zadnego gimnastykowania sie. Ryanair nawet nie sciagnal tego z konta. Ale to bylo dawno.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości