Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14098 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#1101 PostWysłany: 18 Cze 2015 08:52 
Awatar użytkownika

Loty: 139
Kilometry: 164 580
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Chyba nie było, warszawskie Ibisy Budget wiszą po 39zł na lipcowe/sierpniowe terminy.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1102 PostWysłany: 18 Cze 2015 09:09 

srebrny
przemos74 napisał(a):
Misiatek napisał(a):
Jak już są naliczone punkty standardowe to można pisać reklamację. System punkty bonusowe powinien doliczyć tego samego dnia, więc coś jest nie tak.

Reklamacja napisana. Niestety potrzebna jest faktura, której nie dostałem bo rano w recepcji nikogo nie bylo a musiałem szybko jechać na lotnisko. Mam szansę coś ugrać?

Jasne. Najpierw napisz do hotelu prośbę o wysłanie duplikatu faktury.
 Profil Relacje PM off  

#1103 PostWysłany: 18 Cze 2015 10:18 
Awatar użytkownika

niebieski
przemos74 napisał(a):
Misiatek napisał(a):
Jak już są naliczone punkty standardowe to można pisać reklamację. System punkty bonusowe powinien doliczyć tego samego dnia, więc coś jest nie tak.

Reklamacja napisana. Niestety potrzebna jest faktura, której nie dostałem bo rano w recepcji nikogo nie bylo a musiałem szybko jechać na lotnisko. Mam szansę coś ugrać?

Napisz maila do hotelu, ze prosisz o przeslanie duplikatu faktury i juz. Potem walcz dalej z reklamacja ;)
 Profil Relacje PM off  

#1104 PostWysłany: 18 Cze 2015 10:54 

niebieski
A mnie dzisiaj w końcu odpisali. Przesłałem im w formularzu reklamacji paragon, który dostałem w hotelu przy płatności to teraz chcą ode mnie fakturę. Załamka :roll: Napisałem im jak bardzo jestem oburzony, że nie dość, że nie potrafią naliczyć punktów to nie potrafią sobie ustalić sami w hotelu co i jak! Chyba, że się mylę i jak nie wziąłem faktury tylko paragon to mogą mi nie naliczyć punktów i mam 4000 punktów w "plecy". Ale to już by było niezłe przegięcie. Ma ktoś jakieś doświadczenie z taką sytuacją?

"W odpowiedzi na zapytanie dotyczące salda punktów, prosimy o przesłanie nam zapłaconej faktury za pobyt (od 4 czerw. 2015 do 5 czerw. 2015 ) w hotelu Mercure Raclawice Doslonce Conference & Spa .

Kiedy tylko otrzymamy zapłaconą fakturę, przeanalizujemy dokumentację w celu określenia, czy całość lub część wydatków może zostać zakwalifikowana do naliczenia punktów Le Club Accorhotels.

Serdecznie dziękujemy za zaufanie okazane naszej firmie i pozostajemy do Państwa dyspozycji w razie jakichkolwiek dalszych pytań.

Do zobaczenia wkrótce w naszych hotelach.

Z poważaniem,

Dział Obsługi Klienta AccorHotels"
 Profil Relacje PM off  

#1105 PostWysłany: 18 Cze 2015 11:16 

niebieski
Szczegóły postępowania w sytuacji błędnego rozliczenia punktów reguluje punkt 10.1 Regulaminu Programu Accor. Dział obsługi Klienta zachował się stosownie do wskazań tego punktu.
 Profil Relacje PM off  

#1106 PostWysłany: 18 Cze 2015 11:59 

Loty: 799
Kilometry: 1 029 296
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Mam to samo za Ibis Ostrobramska, musiałem dosłać im fakturę której nie posiadałem. Napisałem do hotelu i dosłali mi mailem. Wysłałem jeszcze raz claima i czekam już 4 dzień żeby naliczyli standardowe i promocyjne punkty.
Nie wiem co oni tam tyle czasu analizują:>
 Profil Relacje PM off  

#1107 PostWysłany: 18 Cze 2015 12:03 

niebieski
Ja pierwszy raz na kilkanaście pobytów w ibisie w Zabrzu tez nie mam naliczonych punktów, żadnych.
 Profil Relacje PM off  

#1108 PostWysłany: 18 Cze 2015 12:04 

srebrny
Nie martwcie się. Oni mają długi proces reklamacyjny, ale zawsze punkty w końcu przyznają, jeśli reklamacja jest zasadna. Ja dostałem w ubiegłym roku też chyba dopiero po 2-3 miesiącach.
Trochę upierdliwe jest to wysyłanie faktur, ale moim zdaniem to efekt tego, że hotele są własnością różnych spółek (własnych, obcych itd) i nie mają wspólnego obiegu dokumentów, poza wspólnym systemem rezerwacyjnym.
 Profil Relacje PM off  

#1109 PostWysłany: 18 Cze 2015 13:08 

niebieski
Zadzwoniłem do Mercure Raclawice Doslonce Conference & Spa i powiedziałem o problemie.
I tutaj dwie ciekawostki:
1. Po pierwsze miła pani powiedziała, że skoro punkty nie zostały naliczone to ona zaraz to zrobi - i faktycznie punkty za pobyt były na koncie po 5 minutach.
2. Po drugie otrzymałem na maila kopię faktury wystawionej w dniu dzisiejszym za pobyt z 4 na 5.06.2015. A jest to ciekawe ponieważ jak otrzymałem przy płatności paragon (pytano mnie czy potrzebna jest faktura - powiedziałem, że nie) to stwierdziłem, że może jednak w razie reklamacji lepiej mieć jakieś potwierdzenie imienne a nie zwykły paragon. Wtedy mi powiedziano, że teraz już się nie da wydrukować faktury - a teraz okazuje się, że można - nawet po 2 tygodniach!
 Profil Relacje PM off  

#1110 PostWysłany: 18 Cze 2015 13:17 

Zawsze lepiej zadzwonić do hotelu i przypomnieć o naliczeniu brakujących punktów. Robią to natychmiast, czasem dodając kilka od siebie. Ma to związek z tym, że pracownik hotelu dostaje również dodatkowe bonusy z tego tytułu. Rozmawiałem na ten temat z pracownikami Novotel Wrocław i Mercure Posejdon. Jeżeli reklamacja idzie przez system to pracownik hotelu ma " małe problemy".
 Profil Relacje PM off
kacper451 lubi ten post.

#1111 PostWysłany: 18 Cze 2015 13:29 

srebrny
kendi napisał(a):
Zadzwoniłem do Mercure Raclawice Doslonce Conference & Spa i powiedziałem o problemie.
1. Po pierwsze miła pani powiedziała, że skoro punkty nie zostały naliczone to ona zaraz to zrobi - i faktycznie punkty za pobyt były na koncie po 5 minutach.

Ale dostałeś tylko punkty standardowe? Bez tych bonusowych za promocję?
 Profil Relacje PM off  

#1112 PostWysłany: 18 Cze 2015 13:32 

Loty: 799
Kilometry: 1 029 296
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
kjhogan napisał(a):
Zawsze lepiej zadzwonić do hotelu i przypomnieć o naliczeniu brakujących punktów. Robią to natychmiast, czasem dodając kilka od siebie. Ma to związek z tym, że pracownik hotelu dostaje również dodatkowe bonusy z tego tytułu. Rozmawiałem na ten temat z pracownikami Novotel Wrocław i Mercure Posejdon. Jeżeli reklamacja idzie przez system to pracownik hotelu ma " małe problemy".

To by się zgadzało, ja raz po reklamacji via Accora dostałem maila z całą korespondencję między Accor a Hotelem.
Mój Claim-->Accor-->Hotel--> ponownie ja.
Tylko skoro tak naprawdę to hotele klepią te punkty, to czemu o nich zapominają, skoro mają potem mieć problemy.
Trzeba będzie tą drogę wypróbować:)
 Profil Relacje PM off  

#1113 PostWysłany: 18 Cze 2015 13:40 

niebieski
Misiatek napisał(a):
kendi napisał(a):

Ale dostałeś tylko punkty standardowe? Bez tych bonusowych za promocję?

Tak, tylko podstawowe i za status. Oczywiście z otrzymaną fakturą wysłałem ponownie, przez formularz kontaktowy na stronie Accor, prośbę o naliczenie brakujących 4000 punktów.
 Profil Relacje PM off  

#1114 PostWysłany: 18 Cze 2015 13:56 

srebrny
To zasada się faktycznie potwierdza. W moim przypadku hotel też doliczył brakujące punkty standardowe, ale na bonusowe musiałem czekać te 2-3 m-ce aż rozpatrzyli reklamację.
 Profil Relacje PM off  

#1115 PostWysłany: 18 Cze 2015 14:26 

niebieski
kacper451 napisał(a):
To by się zgadzało, ja raz po reklamacji via Accora dostałem maila z całą korespondencję między Accor a Hotelem.
Mój Claim-->Accor-->Hotel--> ponownie ja.
Tylko skoro tak naprawdę to hotele klepią te punkty, to czemu o nich zapominają, skoro mają potem mieć problemy.
Trzeba będzie tą drogę wypróbować:)

Czasem może to być jakiś problem techniczny, że punkty gdzieś giną. Wcześniej korzystałem przy pobytach z Paybacka i zawsze jak nie wpadły punkty to pisałem do hotelu maila. Załatwiali to od ręki i nawet dorzucali niekiedy bonus w postaci rabatu na kolejne pobyty :) Tak jest łatwiej, tym bardziej, że w recepcji widzą kiedy byliśmy i mogą to szybko skorygować oczywiście jeśli nie trafi się na pana recepcjonistę
Cytuj:
Ja się na tych kartach lojalnościowych nie znam, więc nic Pan z tego nie dostanie.
 Profil Relacje PM off  

#1116 PostWysłany: 18 Cze 2015 15:11 

niebieski
A właśnie, skoro już jesteśmy w tym temacie to czy punkty Payback też można otrzymać za nocleg razem z punktami Accor, czy albo Payback albo Accor?
 Profil Relacje PM off  

#1117 PostWysłany: 18 Cze 2015 15:21 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Kiedyś dostawało się wszystko - Accora, Payback, M&M...

Ale ostatnio jest ciężej. Jakiś czas temu pani w Mercure Częstochowa twierdziła, że albo albo - razem nie da rady.
Ale personel tam był tak sobie ogarnięty, więc może niekoniecznie jest to właśnie tak.

#1118 PostWysłany: 18 Cze 2015 15:24 

niebieski
kendi napisał(a):
A właśnie, skoro już jesteśmy w tym temacie to czy punkty Payback też można otrzymać za nocleg razem z punktami Accor, czy albo Payback albo Accor?

Moje doświadczenie w tej kwestii tylko potwierdza burdel jaki mają w accorze ale również w paybacku. Mianowicie kiedyś przy wymeldowaniu z Ibisa zostawiłem recepcjonistce ksero karty payback. Ona nie wiedziała o co kaman z punktami z paybacku wiec powiedziała ze dalej przekaże. Po jakimś czasie punkty w liczbie 400 wpadły na konto payback. Idąc dalej tym tropem złożyłem reklamacje za brak punktów w przypadku innych noclegów i tu accor wraz paybackiem stali na straży wykładni ze albo payback albo accor. I tak sprawa się skończyła. Pewno gdybym ponownie zostawił kartę w hotelu to kolejne punkty by wpadły a tak ze poszło ręcznie przez kogoś z obsługi to wylapali. Wiec próbować zostawić w hotelu może akurat.
 Profil Relacje PM off  

#1119 PostWysłany: 18 Cze 2015 16:03 

Witam.

Jestem nowy w temacie programow lojalnosciowych stad tez moje pytania moga sie wydac starym wygom nawine lub dziwne. Bardzo jednak prosze o odpowiedzi.
Zmienilem niedawno prace i w zwiazku z tym planuje sporo podrozowac - glownie Wyspy Brytyjskie.

Pytania mam takie:

1. Jesli rezerwacja wykonywana jest przez pracodawce z wykorzystaniem agentow posredniczacych typu Weco/GTA to czy pokazujac karte lojalnosciowa nabije sobie na nia punkty? Nie ja place ale ja spie, chcialbym na tym skorzystac.
2. Czy w przypadku ofert dodatkowych (dodatkowe punkty np za 3 noclegi w UK) moge rowniez z nich korzystac? Widze takie oferty bezposrednio na stronie Accor i jest tam opcja 'book' oraz miejsce na podanie numeru karty/danych hotelu i terminu noclegow. Czy dziala to jesli platnosc idzie z innego miejsca i zostala dokonana wczesniej?

Pozdrawiam serdecznie.
 Profil Relacje PM off  

#1120 PostWysłany: 18 Cze 2015 16:08 

srebrny
w Polsce to na pewno działa jak pracodawca rezerwuje przez BOK Accora. Promocje też, o ile sam wcześniej się do nich zapisałeś.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14098 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość