Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14098 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#1041 PostWysłany: 10 Cze 2015 19:13 

niebieski
Za noclegi
 Profil Relacje PM off
michzak uważa post za pomocny.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1042 PostWysłany: 10 Cze 2015 19:32 

5. Bonusowe punkty oferty można otrzymać we wszystkich hotelach ibis, Novotel i Mercure w Polsce, na Litwie i Łotwie. Natomiast restauracje ibis Kitchen, Novo2 lub Winestone są dostępne we wszystkich hotelach za wyjątkiem: ibis Kaunas Centre, Mercure Kasprowy Zakopane, Mercure Mrągowo Resort&Spa, Mercure Karpacz Resort, Mercure Zamość Stare Miasto, Mercure Cieszyn, Mercure Piotrków Trybunalski Vestil, Mercure Krynica Zdrój Resort & Spa, Mercure Warszawa Airport, Mercure Bydgoszcz Sepia, Mercure Wisła Patria, Mercure Racławice Dosłońce Conference & Spa.

Skoro punkty można otrzymać w hotelach gdzie nie ma kuchni więc punkty nie są za zamówione jedzenie (np. burgery) tylko pobyt.

-- 10 Cze 2015 20:01 --

Moim zdaniem opis oferty jest celowo taki niejasny aby klienci korzystali z restauracji i kupowali np. burgery
"Rozkoszuj się upragnionym wypoczynkiem i rozsmakuj się w modnym menu naszych restauracji, a my nagrodzimy Cię bonusem 1500 punktów". Ale regulamin mówi tylko o noclegach.
100 % pewność będziemy mieć gdy ktoś zapisany po pobycie będzie miał naliczone punkty bez zamawiania jedzenia.
 PM off
michzak uważa post za pomocny.

#1043 PostWysłany: 10 Cze 2015 20:04 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Osobiście wolałbym odwrotnie - kupię burgera i naliczą mi się punkty :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#1044 PostWysłany: 10 Cze 2015 20:20 

srebrny
Dla mnie od początku było jasne, że punkty są za noclegi. Promo ma promować co prawda nowe menu burgerowe w wybranych restauracjach, ale punkty będą za każdy nocleg w Ibisach, Novotelach i Mercure.
 Profil Relacje PM off  

#1045 PostWysłany: 10 Cze 2015 20:39 

100 % pewność będziemy mieć gdy ktoś zapisany po pobycie będzie miał naliczone punkty bez zamawiania jedzenia.

Czy ktoś próbował czerwone wino w Ibisach? Lampka kosztuje 10 złotych. Warte jest tej ceny?
 PM off  

#1046 PostWysłany: 10 Cze 2015 20:41 

niebieski
Higflyer napisał(a):

Czy ktoś próbował czerwone wino w Ibisach? Lampka kosztuje 10 złotych. Warte jest tej ceny?

A status nie pozwala tobie na lampkę w ramach vouchera??
 Profil Relacje PM off  

#1047 PostWysłany: 10 Cze 2015 20:45 

Prosiłem w Ibisie o wino i powiedzieli, że z alkoholi tylko małe piwo. Zaproponowałem, że dopłacę różnicę w cenie i też nie.
 PM off  

#1048 PostWysłany: 10 Cze 2015 20:48 

niebieski
Powiedz ze w Zabrzu, gdzie nomen omen jest najtaniej, leją lampkę wina:)
 Profil Relacje PM off  

#1049 PostWysłany: 10 Cze 2015 20:54 

niebieski
Higflyer napisał(a):
Prosiłem w Ibisie o wino i powiedzieli, że z alkoholi tylko małe piwo. Zaproponowałem, że dopłacę różnicę w cenie i też nie.

Dziwne, dostałem w Ibisie jak najbardziej lampkę wina w ramach drinka powitalnego. Chyba ktoś był bardzo niedoinformowany.
 Profil Relacje PM off  

#1050 PostWysłany: 10 Cze 2015 21:03 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Nikt nie był niedoinformowany, po prostu reguły zależą od konkretnego hotelu, pewnie ustala je menadżer.

Przykładowo w jednym z Novoteli można w ramach drinka powitalnego dostać np. dowolny alkohol lub drink, w innym tylko duże piwo lub lampkę wina, a zdarzyło mi się również, że w grę wchodziły tylko soft-drinki (napoje bezalkoholowe). Mimo tego, że to jedna sieć, to całkowicie różne podejścia.

W żadnym regulaminie nie jest napisane, co Ci konkretnie przysługuje w ramach welcome drinka, więc nie masz mieć o co pretensji, każdy hotel może mieć swoje własne zasady.
 Profil Relacje PM off  

#1051 PostWysłany: 10 Cze 2015 21:13 

Niech się wypchają z ich winem kupię sobie w biedronce i zrobię śniadanie na trawie.
Załącznik:
SNIADANIETRAWA.jpg
SNIADANIETRAWA.jpg [ 51.88 KiB | Obejrzany 1004 razy ]
 PM off  

#1052 PostWysłany: 10 Cze 2015 21:29 

niebieski
Który to Ty?? :)
 Profil Relacje PM off  

#1053 PostWysłany: 10 Cze 2015 21:40 

Niestety to nie ja tylko jakiś Edouard Manet, fajne miał towarzystwo w czasie śniadań. Oryginał do obejrzenia w Musee d'Orsay w Paryżu.
 PM off  

#1054 PostWysłany: 10 Cze 2015 21:45 

niebieski
jesion83 napisał(a):

W ostatnią sobotę w Zabrzu zaproponowali tylko piwo (małe) Cola Fanta Sprite albo kawa lub herbata, nawet lemoniady nie chcieli dać :(
 Profil Relacje PM off  

#1055 PostWysłany: 10 Cze 2015 22:01 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
ibis Warszawa Ostrobramska - małe piwo, kieliszek wina, lemoniada albo standard - kawa herbata Cola Fanta
Lemoniada całkiem całkiem, piwo standardowy Żywiec z kija

#1056 PostWysłany: 10 Cze 2015 22:10 

niebieski
kendi napisał(a):
jesion83 napisał(a):

W ostatnią sobotę w Zabrzu zaproponowali tylko piwo (małe) Cola Fanta Sprite albo kawa lub herbata, nawet lemoniady nie chcieli dać :(

Widać nie wiadomo od czego zależy. Moze znajoma twarz podczas check inu wpływa na ich decyzje :)
 Profil Relacje PM off  

#1057 PostWysłany: 10 Cze 2015 22:12 

niebieski
Trochę dziwne, że hotel nie pozwala na lemoniadę, bo przecież to bardzo tani produkt dla baru do przygotowania. Trochę syropu, plasterki owocu, słomka i lód. A co innego produkt butelkowany, który jest już jakiś tam kosztem konkretnym.
Osobiście nie spotkałem się w żadnym z Ibisów, aby nie można było np. wina zamówić.
Najmilej wspominam jednak Victorię, gdzie mogłem wybrać sobie dowolny drink alkoholowy z karty.

Tak schodząc na tematy gastronomiczne, czy jest jakaś reguła w przyznawaniu rabatów na usługi gastronomiczne?
W Mercure zdarzało mi się otrzymywać rabat 10% na gastronomię, w Orbisie 5%, w Novotelach nie pamiętam. W Sofitelu chyba był najbardziej sowity rabat. Nie pamiętam czy nawet 20% to było.
 Profil Relacje PM off  

#1058 PostWysłany: 10 Cze 2015 22:25 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Higflyer napisał(a):
Moim zdaniem opis oferty jest celowo taki niejasny aby klienci korzystali z restauracji i kupowali np. burgery
"Rozkoszuj się upragnionym wypoczynkiem i rozsmakuj się w modnym menu naszych restauracji, a my nagrodzimy Cię bonusem 1500 punktów". Ale regulamin mówi tylko o noclegach.

Ja dostałem 300 pkt za pierwszy nocleg, choć burgera na oczy nie widziałem. Ba, nawet zapachu nie czułem.
Misiatek lubi ten post.

#1059 PostWysłany: 11 Cze 2015 03:17 

To ja szalony w ibis Reduta zapytałem o Paulanera..

Zadowoliłem się małym Żywcem z kija.

------------------------------------------------------------

W dniach 24-26 lipca w Mrągowie odbywa się Piknik Country i sprawdzałem dostępność hotelu Mercure Mrągowo - na stronie Accor na nocleg 25-26 lipca nie pokazuje dostępności,
- Booking.com, owszem są dostępne pokoje,
- kontaktowałem się e-mailowo z hotelem i potwierdzają, że mają wolne pokoje w powyższym terminie,

Moje pytanie: dlaczego nie udostępniają ich w internetowej sprzedaży na "swojej" witrynie?
 Profil Relacje PM off  

#1060 PostWysłany: 11 Cze 2015 08:09 

niebieski
Ja to samo zauważyłem z opolem na weekend festiwalowy, ale nie drazylem tematu
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14098 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości