Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701 ... 706  Następna
Autor Wiadomość
#13941 PostWysłany: 27 Lis 2025 12:05 

maginiak napisał(a):
@smuti99 Po przejściu do płatności masz to jasne napisane, rabat 40% dotyczy tylko pierwszego miesiąca subskrypcji, w kolejnych miesiącach obowiązuje regularna stawka

Czyli innymi slowy, najbardziej oplacalny jest od razu zakup na rok w wersji ABSOLUTE?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#13942 PostWysłany: 30 Lis 2025 13:16 

złoty
-- 27 Lis 2025 11:10 --

@Istvan ---> Tak.

-- 30 Lis 2025 12:16 --

Chupacabra napisał(a):
Czy ktoś z abonentów ALL Signature korzystał może z https://allsignature.com.br/experiencias# ?
Jeśli tak, to czy one są za darmo, czy za punkty?

Odpowiem sam sobie bo sam właśnie przetestowałem.
Nagrody są za darmo i są całkiem niezłe. Np. nocleg i spa dla dwojga w MGallery St Teresa @ Rio.
Są trzy kategorie nagród i z każdej kategorii można skorzystać raz na rok.
Po użyciu nagrody w kategorii 3 pojawiła się informacja, że następną nagrodę tej kategorii będę miał do dyspozycji za 11 miesięcy.
Poniżej przykłady nagród Level 3.
Dziś są np. dostępne pakiety 2ch biletów VIP, na grudniowy koncert Limp Bizkit w Sao Paulo.

W innym miejscu można też sobie rezerwować darmowe wejście do saloniku w (5 rocznie dla dwóch dorosłych i trzech dzieci) Pullman @ Guarulhos. Byłem w ciągu dnia i poza ciasteczkami, kawą i herbatą nic tam nie było. Chyba dopiero w godzinach wieczornych serwują jakieś przekąski. Pan z obsługi był na tyle miły, że otworzył nam butelkę czerwonego wina, pomimo godzin bez alko.
https://www.allsignature.com.br/lounge- ... endamentos

Załączniki:
Experiências Absolute.png
Experiências Absolute.png [ 495.66 KiB | Obejrzany 1543 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#13943 PostWysłany: 30 Lis 2025 13:44 

Często jest tak, że np. w Dubaju oferta na blackfriday z booking jest za 2552 zł, a taka sama w Accor na BF (z kartą voyager) za 3341? To jest -25% od ceny po promocji jeszcze...
 Profil Relacje PM off  

#13944 PostWysłany: 30 Lis 2025 14:18 

złoty
@kwiat71 Z takim czymś zgłaszasz się do Accor'owego Best Price Guarantee i łapiesz kolejne 25% od tej niższej stawki. Przy czym nie można się logować na konto booking, bo z automatu odrzucą, jako cena dla uczestników programu zniżkowego.
 Profil Relacje PM off  

#13945 PostWysłany: 30 Lis 2025 14:20 

W tym wypadku to ogólna promocja na blackfriday.
 Profil Relacje PM off  

#13946 PostWysłany: 01 Gru 2025 11:39 

srebrny
Nie jestem częstym gościem w hotelach Accora, jednak mam tam status gold. Ostatnio zrobiłem rezerwację przez OTA w Novotelu i chciałem poinformować mailem hotel o swoim statusie. Dostałem zwrotkę, że:
we found that your reservation with code XXXX was made by a third party.
Hence, we regret to inform you that your booking is not eligible for the soft member benefit and earning points.

Rozumiem, że ten pobyt nie wlicza się w ilość nocy niezbędnych do przedłużenia statusu ale poważnie w Accor przy takiej rezerwacji nie mam żadnych benefitów w zwiąku ze swoim statusem? W szczególności early check-in, ewentualnie upgrade?
 Profil Relacje PM off  

#13947 PostWysłany: 01 Gru 2025 11:46 

srebrny
przy zakupie przez OTA nie masz benefitów
 Profil Relacje PM off
opo uważa post za pomocny.

#13948 PostWysłany: 01 Gru 2025 11:48 
Awatar użytkownika

Loty: 592
Kilometry: 1 042 431
Krajów: 86 / 40.2%
platynowy
@opo Nie ma. Hotel może coś przyznać ale to jest ich dobra wola.
Taka praktyka jest w większości, o ile nie we wszystkich hotelach sieciowych.
 Profil Relacje PM off
novart lubi ten post.

#13949 PostWysłany: 01 Gru 2025 11:57 

srebrny
Zazwyczaj robię rezerwacje bezpośrednim kanałem, jednak czasami zdarzało mi się w Radissonach czy Hiltonach robić to przez OTA i zawsze taki mail załatwiał sprawę rozpoznania statusu. Oczywiście takie nocki się nie liczą do statusu ale benefity miałem zawsze.
Już chyba sobie teraz przypominam dlaczego rzadko nocuję w Accorach. ;)

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 01 Gru 2025 11:58, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

#13950 PostWysłany: 01 Gru 2025 12:17 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Nie pobrało mi płatności za All Signature. Właśnie zaktualizowałem kartę ale nie pobrali płatności automatycznie. Czy ktoś miał podobną sytuację i czy mam po prostu czekać?
 Profil Relacje PM off  

#13951 PostWysłany: 01 Gru 2025 12:27 
Awatar użytkownika

złoty
@Darek M. Miałem tak we wrześniu. Napisałem do supportu (2 razy bo przez tydzień nie było żadnej odpowiedzi), po 2 tygodniach kasa zeszła, dopiero wtedy naliczyło punkty za tamten miesiąc. Z miesiąc później support odpisał że pobrali kasę...
Płatność roczna.
 Profil Relacje PM off  

#13952 PostWysłany: 01 Gru 2025 21:41 

Loty: 73
Kilometry: 150 959
Krajów: 20 / 9.4%
Dzisiaj zdecydowałem się przedłużyć all accor + explorer. Na tą chwilę mam już przedłużony status, lecz ciągle nie mam naliczonych nocy i punktów bonusowych. Teraz znalazłem taki odnośnik na stronie i mam wątpliwości, czy je w ogóle dostanę teraz, czy dopiero w nowym roku kalendarzowym. Jesli tak, to wtopa

Załączniki:
ALL Accor+ Explorer Membership Free Stays, Exclusive Member Benefits.png
ALL Accor+ Explorer Membership Free Stays, Exclusive Member Benefits.png [ 142.02 KiB | Obejrzany 1364 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#13953 PostWysłany: 01 Gru 2025 22:40 

złoty
Darek M. napisał(a):
Nie pobrało mi płatności za All Signature. Właśnie zaktualizowałem kartę ale nie pobrali płatności automatycznie. Czy ktoś miał podobną sytuację i czy mam po prostu czekać?

Dałeś kartę kredytową? Bo z tego co pamiętam, debetowe nie przechodziły. Mi wczoraj pobrało z automatu.
Nagrody działają :shock: . Dziś dostałem potwierdzenie noclegu i jest widoczne w przyszłych rezerwacjach.

Załączniki:
Screen Shot 2025-12-01 at 21.28.36.png
Screen Shot 2025-12-01 at 21.28.36.png [ 57.62 KiB | Obejrzany 1329 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#13954 PostWysłany: 01 Gru 2025 23:20 

Loty: 321
Kilometry: 573 245
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
@opo Przez Triverne robiłem 6 rezerwacji hotelu Mercure Białystok i przy meldowaniu sie zawsze prosiłem o dodanie numeru karty accor do systemu, punkty wpadały na konto i zaliczało nocleg w systemie. O welcome drinku mozna zapomniec. Może i w twoim przypadku uda sie .
 Profil Relacje PM off
opo uważa post za pomocny.

#13955 PostWysłany: 01 Gru 2025 23:52 

Loty: 16
Kilometry: 20 948
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
Doradzi ktoś coś na temat cen w Orient Express La Minerwa w Rzymie, pokazuje mi cenę 5082zł w zwykłej rezerwacji i ten sam pokój w opcji SNU za 6241zł, nie potrafię wstawić zrzutu ekranu bo coś tam jest za dużo czy mało pikseli.

I drugie pytanie odnośnie nagród dla uczestnika programu signature?
Do wyboru mam tylko:
CCFA
AHS
1001
Nieograniczony sześciomiesięczny dostęp do cyfrowych gazet i czasopism

Czy wszyscy tak mają ? A gdzie :
Pozwól sobie na przyjemność
Wellness, kultura, zakupy - mamy dla Ciebie idealny prezent niezależnie od tego, co lubisz.
 Profil Relacje PM off  

#13956 PostWysłany: 02 Gru 2025 00:01 
Awatar użytkownika

złoty
kewatkO napisał(a):
pokazuje mi cenę 5082zł w zwykłej rezerwacji i ten sam pokój w opcji SNU za 6241zł

Stawka SNU != najtańsza stawka.
 Profil Relacje PM off
kewatkO lubi ten post.

#13957 PostWysłany: 02 Gru 2025 12:21 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 109 983
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Kiedyś była sobie karta Ibis Business, która kosztowała z 50-60 euro, i dawała jakieś marginalne zniżki w hotelach, ale przede wszystkim status Gold w całej sieci do końca kolejnego roku (więc zakupiona w styczniu de facto dawała status Gold na dwa lata).

Teraz po 2 latach niekorzystania próbuję znaleźć jak to aktualnie działa i widzę, że karta Ibis Business nadal istnieje, ale kosztuje 100 euro i daje tylko status Silver: https://all.accor.com/loyalty-program/a ... x.en.shtml (pytanie też czy nadal na dwa lata czy już tylko na bieżący rok).

Pojawiła się również karta "ALL PLUS Voyageur Card" która kosztuje 180 euro, również daje status Silver i 15% zniżki na noclegi (oraz cała masa jakichś programów "subskrypcyjnych", które kosztują astonomiczne pieniądze).

Jak rozumiem, to klasyczne pogorszenie warunków i nie ma już nic w stylu dawnych warunków Ibis Business (taniej opcji na podbicie statusu)?
 Profil Relacje PM off  

#13958 PostWysłany: 02 Gru 2025 12:30 
Awatar użytkownika

złoty
@rml Troszkę źle na to patrzysz.Karta Ibis aktualnie nie daje srebra (znaczy się, nie bezpośrednio), tylko +10 nocy.Tak jak Voyageur nie daje srebra (again, nie bezpośrednio), tylko +20 nocy. Więc jak chcesz przyspieszyć status, to możesz albo kupić jedną z nich i dobić noclegami do statusu który Cię interesuje (bo raczej nie jest to srebro) - albo obie i mieć golda. Jest też All Signature, który da Ci golda i pole position do platyny, ale to inne koszta, inny czas i inne możliwości.

Wracając do głównego pytania - tak, pogorszenie i to wszystko w ramach jednego roku kalendarzowego a nie dwóch. Dobrze już było :D
 Profil Relacje PM off
rml lubi ten post.

#13959 PostWysłany: 02 Gru 2025 12:55 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 109 983
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Aha czyli można kupić obie te karty na raz i w ten sposób nabić 30 nocy i od razu dostać golda? No i druga sprawa, rozumiem że skoro dostajemy "noce" a nie status, to działają one do końca bieżącego roku, a nie do końca przyszłego. Więc jeżeli dobrze rozumiem, koszt golda to 280 euro za rok zamiast 60 euro za dwa lata. Wow.
 Profil Relacje PM off  

#13960 PostWysłany: 02 Gru 2025 13:36 

Tanią opcją na status Gold (ale tylko raz) pozostaje Shareholders Club. A jeśli się wybierasz do Azji, to Accor+ Explorer ma szanse się zwrócić szybko.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701 ... 706  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość