Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14092 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#13961 PostWysłany: 02 Gru 2025 14:06 

Zakupiłem ostatnio Explorer i po wybraniu darmowej nocki zobaczyłem ponad polowe ograniczonej ilości hoteli. Dla rodziny na Phuket nic nie znalazłem w jednym dużym pokoju. Złożyłem o rezygnację i zwrot pieniędzy
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#13962 PostWysłany: 02 Gru 2025 14:51 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 457 365
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
@rml najtaniej wyjdzie chyba https://www.accorplus.com/ph/ - można złapać czasami promo. Ja nie potrzebowałem do Golda zbierać, bo w tym roku mam już 90 nocek, ale będąc w Manili dostałem darmową noc w Fairmont i kolejną w Hong Kongu, poza tym cena hotelu w Hong Kong spadła o blisko połowę za każdą noc. Generalnie zakup bardzo szybko mi się zwrócił i to ze sporą nawiązką.
 Profil Relacje PM off  

#13963 PostWysłany: 02 Gru 2025 18:57 
Awatar użytkownika

platynowy
Nowy tu jestem.. nie ma tematu wydzielonego o promo?
~~~~~~~
z maila:
Zimowy pobyt i wyjątkowe korzyści
Zarezerwuj wcześniej i zyskaj 1000 punktów
Zaplanuj swój zimowy wypoczynek z naszymi markami Premium, Midscale i Economy w Europie i Afryce Północnej*, aby cieszyć się wyjątkowymi korzyściami.
Zarezerwuj swój pobyt z co najmniej 15-dniowym wyprzedzeniem, zdobądź 1000 punktów o wartości 20 EUR i skorzystaj ze zniżki do 10% na stawkę dla członków programu. Oferta dotyczy rezerwacji dokonanych przed 12 stycznia 2026 i pobytów zrealizowanych przed 27 lutego 2026.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#13964 PostWysłany: 02 Gru 2025 19:21 

złoty
Jak to z ACCOR'em bywa, w ilu piszą jedno:
Cytuj:
Zarezerwuj swój pobyt z co najmniej 15-dniowym wyprzedzeniem, zdobądź 1000 punktów o wartości 20 EUR i skorzystaj ze zniżki do 10% na stawkę dla członków programu. Oferta dotyczy rezerwacji dokonanych przed 12 stycznia 2026 i pobytów zrealizowanych przed 27 lutego 2026.

A lądując na stronie aktywacji oferty już jest :
Cytuj:
Zarezerwuj pobyt na co najmniej dwie noce z 15-dniowym wyprzedzeniem, aby zapłacić mniej i otrzymać 1000 punktów Reward ALL Accor (czyli 20 EUR zniżki na swój kolejny pobyt). Oferta dotyczy pobytów między 17 grudnia a 27 stycznia 2026 r.

Podpatrując wersje językowe angielskie i francuskie, jednak pobyt do 27 lutego 2026 wchodzi w promocję, z czego by wynikało, że rezerwacje mogą być robione do 10 lutego 2025 aby się zmieścić w 15to dniowym wyprzedzeniem.
W tym samym mailu, trochę niżej, druga promocja:
Cytuj:
Niech te święta będą jeszcze bardziej wyjątkowe – podaruj idealny prezent i ciesz się świątecznym bonusem! Podaruj bliskiej osobie kartę podarunkową ALL Accor o wartości co najmniej 200 EUR i zyskaj 1000 punktów Reward!
Oferta ograniczona do pierwszych 1500 członków.

T&C:
Cytuj:
- Oferta obowiązuje od 2 grudnia 2025 r. do 5 grudnia 2025 r.
- Limitowana do pierwszych 1 500 członków ALL, którzy zakupią kartę podarunkową — przyznawana według kolejności zgłoszeń.
- 1 000 punktów ALL zostanie przypisanych do Twojego konta ALL przy zakupie Karty Podarunkowej ALL Accor o wartości co najmniej 200 EUR/GBP/CHF lub 850 PLN.
- Tylko jedna Karta Podarunkowa ALL Accor na członka ALL kwalifikuje się do promocji (maksymalnie 1 000 punktów na członka ALL).
- Numer członkowski ALL musi zostać podany podczas procesu zakupu.
- Punkty zostaną przyznane po upływie dwutygodniowego okresu bezpłatnej anulacji, pod warunkiem że zakup nie został anulowany, najpóźniej do 24 grudnia 2025 r.
- Zakupiona karta podarunkowa jest standardową kartą podarunkową i obowiązują jej ogólne Warunki.
- W przypadku wykorzystania punktów obowiązują ogólne zasady programu lojalnościowego. Aby uzyskać więcej informacji, kliknij tutaj.
- Członek jest odpowiedzialny za zapewnienie, że jego dane kontaktowe podane w profilu konta ALL są prawidłowe i aktualne.

https://www.accor-giftcards.com/shop
 Profil Relacje PM off  

#13965 PostWysłany: 02 Gru 2025 20:55 

Loty: 198
Kilometry: 320 251
Krajów: 61 / 28.5%
złoty
Ja tu nowy i od razu nie wiem o co chodzi: zarezerwowałem płatny Early Check In a tu hotel mówi, że on nic nie gwarantuje i ma to w dupie, infolinia ma to w dupie jeszcze bardziej, to tak działa u nich?
 Profil Relacje PM off  

#13966 PostWysłany: 03 Gru 2025 04:50 
Awatar użytkownika

platynowy
To jeszcze jedno promo All na Azje Bliski Wschod i Afryke - 2x punkty... ale nie jestem pewien czy na 1 (pierwszy) pobyt czy na dowolna ilosc:
~~~~~~~~~~
https://all.accor.com/a/en/loyalty-prog ... offer.html
Double the points, double the possibilities. From city escapes to beachfront retreats, your travels now come with double the rewards at participating hotels across Asia Pacific, the Middle East, and Africa.
Register for the offer as a member of ALL. Not a member? Join now!
Book by 23 December 2025 for stays from 2 December 2025 to 31 May 2026
Earn 2X Reward points!*

Cytuj:
T&C:
General ALL - Accor Live Limitless terms and conditions apply to the [2X Reward Points Offer 2025] offer and you must be a member of ALL - Accor Live Limitless to benefit from it.
To take advantage of this offer, members of the ALL loyalty programme must register for the offer (between [2 December 2025], through 11:59 p.m. Central European Time (CET), [23 December 2025]) prior to their stay by clicking on the "Log in" button and then following the instructions. Only bookings made after successful registration via the login button are eligible for this bonus offer.
This offer entitles members of ALL, regardless of their membership status, to multiply the Reward points they earn by [2X] when staying at any hotel that has enrolled in the ALL - Accor Live Limitless loyalty programme. Points are earned based on the value of points credited to the member by the hotel following an eligible stay, in accordance with the ALL - Accor Live Limitless general conditions of use and based on Classic status. On completion of the stay, points will be credited to the member’s account in two separate transactions: 1/ the points corresponding to the value of points that the ALL - Accor Live Limitless member would have been awarded had they not subscribed to the offer will be credited to the member’s account in the first transaction; and 2/ the additional Reward points earned by subscribing to the offer will be credited to the member’s account in the second transaction, corresponding to the number of Reward points the member is still owed in order to have been credited the total number of Reward points multiplied by [2] on completion of the two points credit transactions. For example, a member of ALL - Accor Live Limitless who earned 250 Status points and 250 Reward points for an eligible stay will receive: An additional 500 Reward points for offers multiplying the points X2
This offer is valid for a member’s stay from [2 December 2025] to [31 May 2026] in one of the participating hotels in [Bahrain, Benin, Botswana, Cambodia, Cameroon, Democratic Republic Of Congo, Egypt, Equatorial Guinea, Ghana, India, Indonesia, Ivory Coast, Japan, Jordan, Kenya, Kuwait, Lao people's democratic republic, Lebanon, Madagascar, Malaysia, Maldives, Mauritius, Myanmar, Namibia, Nigeria, Oman, Pakistan, Philippines, Qatar, Rwanda, St Helena, Saudi Arabia, Senegal, Seychelles, Singapore, South Africa, South Korea, Sri Lanka, Tanzania, Thailand, Turkey, United Arab Emirates, Vietnam, Zimbabwe, Australia, New Zealand, Fiji Islands, French Polynesia, Mauritania and Iraq ], and booked between [2 December 2025], through 11:59 p.m. Central European Time (CET), [23 December 2025] for Member of ALL
Any consecutive stays (check out and check in same day) in the same hotel, will be considered as a single stay This single stay will be eligible once on the 2X Reward Points Offer 2025
For the purposes of this offer, a stay is understood to be one (1) booking by a member of ALL for one or several rooms. In other words, bookings that include more than one (1) room will be counted as just one (1) stay. The earlier check-out date is counted while the credit of Reward and Status points is calculated. In other words, a member of ALL - Accor Live Limitless will receive eligible points and nights for the room which he/she vacates first.
To be eligible for this offer, stays must be booked directly via Accor (via the official Accor websites, the Accor All mobile apps, the ALL call centre, directly at a hotel) or through a traditional travel agency whose booking system is automatically connected to the Accor booking office. Stays booked via a reseller, tour operator or third-party online travel agent (such as expedia.com, booking.com, etc.) will not be eligible for this offer.
Members must provide their ALL - Accor Live Limitless Loyalty card number when making the reservation, and present the card at the hotel reception desk at check-in.
Reward points will be credited to the member’s account within 10 days of the member checking out.
This offer cannot be combined with other current promotional offers or advantages and does not apply to groups. If the stay meets the terms and conditions for several offers, only the Reward points linked to the most generous offer (meaning that allows you to earn the highest number of Reward points) will be credited to your account.
This offer is subject to availability. General sales terms and conditions apply for reserved public rates specific to each hotel.
Accor, participating hotels and/or partners of this offer accept no liability for non-performance or unavailability of the offer due to an external and unavoidable event that makes performance by Accor, participating hotels and/or partners of this offer impossible or disproportionately burdensome. Customers or members will not be entitled to any compensation and the benefits of the offer (particularly Reward points) will not be issued/credited if the offer cannot be implemented in these circumstances.
Please specify the reference [20330] in all your communications with call centres or customers care services related to this offer.
 Profil Relacje PM off  

#13967 PostWysłany: 03 Gru 2025 05:58 

HON fly4free
Pecel87 napisał(a):
Ja tu nowy i od razu nie wiem o co chodzi: zarezerwowałem płatny Early Check In a tu hotel mówi, że on nic nie gwarantuje i ma to w dupie, infolinia ma to w dupie jeszcze bardziej, to tak działa u nich?

Ale nie rozumiem : skoro zarezerwowałeś dodatkowo wczesne zameldowanie, to masz tam najpewniej wskazaną godzinę od której ono jest i tyle. Więc po co przed przyjazdem wydzwaniać do hotelu czy na infolinie w tej sprawie? To tak jakbyś po wystawieniu randomowego biletu dzwonił do przewoźnika albo pośredników pytać czy na pewno masz rezerwację.
 Profil Relacje PM off  

#13968 PostWysłany: 03 Gru 2025 09:12 

złoty
@marek2011, nie nie mam. Dodało dodatkową usługę przy rezerwacji, a w potwierdzeniu rezerwacji zaraz pod tą opcją widnieje 14 jako godzina zameldowania... Jestem ostatni do wydzwaniania gdziekolwiek jeśli nie ma potrzeby.
 Profil Relacje PM off  

#13969 PostWysłany: 03 Gru 2025 09:33 
Awatar użytkownika

Loty: 474
Kilometry: 502 653
Krajów: 55 / 25.7%
niebieski
@Pecel87 opcja wczesnego zameldowania powinna przy jej dodawaniu precyzyjnie pokazywać od której godziny będzie pokój dostępny. Ja takie coś kupuję często w Novotelu Warszawa Centrum - stówka więcej i pokój jest od 8 rano. Do tego przy statusie bez problemu dadzą pokój jeszcze wcześniej (mam tu na myśli loty przylatujące ok. 6-tej rano). Protip z tym jest tylko taki, żeby przy check-in'ie poprosić, aby zadzwonili do housekeepingu, co by nie pukali Ci do drzwi. Akurat w tym hotelu oni mają jakąś manię pukania i włażenia, nawet jak jest wywieszka "nie przeszkadzać".
 Profil Relacje PM off  

#13970 PostWysłany: 03 Gru 2025 09:45 

złoty
@1955845624 nie ma podanej w tym wypadku, przeklikałem teraz kilka innych hoteli i wygląda na to, że tylko ten Novotel nie ma podanej godziny wczesnego zameldowania, absolutne kino :)
 Profil Relacje PM off  

#13971 PostWysłany: 03 Gru 2025 10:14 
Awatar użytkownika

platynowy
Ale co za problem. Wchodzisz na recepcję kiedy masz być. Podajesz im co kupiłeś i wymagasz wykonania usługi. Dalej tocjuz problem ewentualnie front desk manago.
 Profil Relacje PM off
1955845624 lubi ten post.

#13972 PostWysłany: 03 Gru 2025 13:01 

niebieski
Dobry wieczór Państwu :D :D
pogubiłem sie trochę z tymi regionalnymi subskrypcjami Accora... Sam mam Signature i Voyager, czyli wiadomo pkt z Brazylii i 20 noclegów z Voyagera. Przeczytałem właśnie ze jest jeszcze Explorer który m.in. daje 30 nocy do statusu. Czy to sie wszystko kumuluje? Zakup Voyagera i Explorera daje łącznie 50 nocy??
 Profil Relacje PM off  

#13973 PostWysłany: 03 Gru 2025 13:57 

Nie, max to 30 nocy.
 Profil Relacje PM off  

#13974 PostWysłany: 03 Gru 2025 15:21 
Awatar użytkownika

niebieski
@halny81 niekoniecznie 30, kupując ALL Accor+ Explorer i następnie chiński Accor Plus 2.0 otrzymasz 30+20 statusowych nocy. Ważne, aby zachować tą kolejność zakupu kart.

Poniżej screen z aktualnej kampanii reklamowej Accor China

Załączniki:
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 83.79 KiB | Obejrzany 1530 razy ]
 Profil Relacje PM off
skrzat lubi ten post.

#13975 PostWysłany: 03 Gru 2025 16:27 
Awatar użytkownika

platynowy
Jesteś pewien? Internety i ludzie mówią ze konta chinske sa niezależne od niechinskich.
Tylko w chińskiej apce na razie limit 30 nocy nie dziala. Podobno z powodów technicznych
 Profil Relacje PM off  

#13976 PostWysłany: 03 Gru 2025 17:17 
Awatar użytkownika

Loty: 474
Kilometry: 502 653
Krajów: 55 / 25.7%
niebieski
@Pecel87 no to ja bym na Twoim miejscu po prostu napisał e-mail do hotelu z zapytaniem. Jeśli już zarezerwowałeś nocleg lub jeśli jesteś przed rezerwacją: że zależy Ci na zameldowaniu o godzinie x. Zawsze w razie jakby na check-in'ie coś poszło nie tak, to będziesz miał podkładkę i staną na głowie, żeby wszystko było tak jak Ci napisali.
 Profil Relacje PM off  

#13977 PostWysłany: 03 Gru 2025 17:43 
Awatar użytkownika

niebieski
@jaco027 osobiście nie testowałem, ale jestem na jednej z grup dotyczącej Accor, na którym kilka osób (m.in. z Australii i Singapuru) napisało, że otrzymały 50 nocy statusowych. Jest to jakieś ryzyko, no i w przypadku problemów nie ma pewności jakby wyglądał później proces reklamacyjny.
 Profil Relacje PM off  

#13978 PostWysłany: 03 Gru 2025 18:11 
Awatar użytkownika

platynowy
Ja doczytałem chyba na chińskim necie ze mozna nawet do 60 nocy dobic robiac rozne karty promocyjne
Mniej więcej to co zalaczyłeś. Ale... jak próbowałem, to zaklada się niezależne konto. I trzeba potem z tego gucia w mikroapce korzystac. A jak chce sie przeniesc, czy też połączyć konto z niechisnkim, to jest przez CS i wtedy... juz legitnie odcinają na 30 nocek, bo tyle sie należy max.
I to jest podobno tymczasowe, bo ten "feature" ma zniknąć
 Profil Relacje PM off
Kalispell lubi ten post.

#13979 PostWysłany: 03 Gru 2025 21:51 

Kalispell napisał(a):
@halny81 niekoniecznie 30, kupując ALL Accor+ Explorer i następnie chiński Accor Plus 2.0 otrzymasz 30+20 statusowych nocy. Ważne, aby zachować tą kolejność zakupu kart.

Poniżej screen z aktualnej kampanii reklamowej Accor China

tutaj więcej informacji o tych kartach : https://all.accor.com/a/en/loyalty-program/subscription-program-all-plus-china.html

zainstalowałem WeChat (nie trzeba zatwierdzenia od kogoś kto już korzysta) i w aplikacji doinstalowałem program Accor
po numerze telefonu i email połączyło mnie z głównym kontem
jest możliwość zakupienia 3 różnych kart, ale nie ma pewności czy doliczy noclegi statusowe
sprawdzę na początku stycznia i kupię to kartę najwyższą (w aplikacji jest cena promocyjna ok 2288 juanów, przeliczeniu wychodzi ok 1200 zł) i dam znać co doliczyło
 Profil Relacje PM off
Kalispell lubi ten post.

#13980 PostWysłany: 04 Gru 2025 09:26 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Jak to jest z naliczaniem punktów przy płatności w hotelu punktami?
Jeśli wykorzystam punkty od razu przy rezerwacji to nie są naliczane punkty, a przy płatności bezposrednio w hotelu?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14092 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości