Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 110 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 10 Sty 2018 11:13 

srebrny
W nocy poszła aktualizacja wykonania zadań, na pierwsze punkty jeszcze trzeba kilka dni poczekać.
U mnie zaliczone m. in. zadanie EARN WHEN YOU REDEEM - tu przypominam dla tych, którzy takowe mają, że wystarczy zarezerwować noc za punkty i ją później (może być od razu) anulować, żeby zdanie było zaliczone.
 Profil Relacje PM off
zbyhu lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#62 PostWysłany: 13 Sty 2018 19:58 

Loty: 38
Kilometry: 88 050
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Mam w zadaniu do wydania 39 euro w hotelu na jedzenie i picie a zarazem mam wykupioną stawkę bezzwrotną opłaconą z góry .
Czy jak pójdę do hotelowej restauracji i coś zamówię to mogę poprosić aby doliczyli to do mojego noclegu i zapłacę za to przy wymeldowaniu , chodzi mi o to żeby był ślad że wydałem kasę właśnie przy tym noclegu ?
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 13 Sty 2018 20:21 

srebrny
Tak, zaliczy Ci to zadanie bez problemu.
Przy okazji info, że dziś przelali punkty na konto za wykonanie zadań. Jakoś w tym roku idzie im to sprawnie.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 14 Sty 2018 15:20 
Awatar użytkownika

niebieski
lalka150 napisał(a):
Mam w zadaniu do wydania 39 euro w hotelu na jedzenie i picie a zarazem mam wykupioną stawkę bezzwrotną opłaconą z góry .
Czy jak pójdę do hotelowej restauracji i coś zamówię to mogę poprosić aby doliczyli to do mojego noclegu i zapłacę za to przy wymeldowaniu , chodzi mi o to żeby był ślad że wydałem kasę właśnie przy tym noclegu ?

Jak w hotelu jest room service albo barek w pokoju to i tak biorą kartę i otwierają rachunek. Zawsze przy check-inie możesz się upewnić, że masz otwarty rachunek i będziesz mogła wziąć w restauracji coś na pokój.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 14 Sty 2018 17:10 

srebrny
Dziś Quidco daje po 15% cashbacku na IC, Indigo, HI i HIX (CP 12%). Jak ktoś planuje jakieś rezerwacje w najbliższym czasie, to można to ładnie połączyć.
 Profil Relacje PM off
OSK uważa post za pomocny.

#66 PostWysłany: 31 Sty 2018 10:11 

Czy ktoś ma taką sytuację, że nocleg rozliczony we wszystkich zadaniach z wyjątkiem rezerwacji przez aplikację? Czy jest to powód do zmartwienia, gdy nie mam screena z momentu rezerwowania tego noclegu? :? Czy we wcześniejszych edycjach trzeba było to reklamować, no i z jakim skutkiem? A może jednak wpadnie w późniejszym terminie? :oops:
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 31 Sty 2018 10:16 
Awatar użytkownika

Loty: 728
Kilometry: 820 773
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
@Donut_Toosk - w poprzednich edycjach tak mialem 2x - jeden nocleg zaliczyl sie w dwie lub 3 kategorie tylko nie w IHG App - zaliczylo sie dopiero miesiac pozniej na kilka dni przed koncem edycji. Napisalem wtedy maila ale kazali czekac cierpliwie.
Donut_Toosk uważa post za pomocny.

#68 PostWysłany: 31 Sty 2018 10:48 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 458 354
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Pytanie też, czy rezerwację przez apkę robiłeś po 1 stycznia, czy przed? Z tego co kojarzę rezerwację powinny być robione chyba w momencie trwania Accelerate, niekoniecznie w dniu zapisania się i przed startem akcji, tj. w grudniu.

Chyba, że za zrealizowane już pobyty nie rozliczyło Ci tylko tej kwestii, inne punkty z tych pobytów z apki już wpadły, wtedy to tylko kwestia czasu ;)
 Profil Relacje PM off

#69 PostWysłany: 31 Sty 2018 11:07 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
To wg też nie ma znaczenie, ja robiłem rezerwacje przez apkę w grudniu i styczniowy nocleg normalnie jest odhaczony w Accelerate,
robiłem kolejną rezerwację przez apkę, już po pierwszym stycznia i po odbytym noclegu tym razem nie jest to zadanie zaliczone,
inne zadnia z tym noclegiem związane są podobnie poprawnie oznaczone.
 Profil Relacje PM off

#70 PostWysłany: 31 Sty 2018 13:08 

Mi nie zaliczyli w poprzednim Accelerate zadania z apką, twierdzą że sprawdzili w systemie i nie rezerwowałem noclegu przez apkę. Ja jestem pewien, że robiłem to przez aplikację bo bukowałem hotel pod zadania Accelerate.. no ale nawet nie mam tego jak sprawdzić i im udowodnić.
W innym zadaniu tez mi punktów nie zaliczyli, ale że było to stawka z BPP ( takie było zadanie ) to widać na koncie, więc tu system IHG mnie nie oszuka i punkty naliczyli ręcznie.
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 31 Sty 2018 18:13 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
Ja miałem jw. z rezerwacją przez apkę. Nie naliczyli mi.

#72 PostWysłany: 31 Sty 2018 23:13 

Wychodzi na to, że zaczęło się jakieś cwaniakowanie z ich strony, a właściwie IHG zaczyna oszukiwać na te punkty drobnych uczestników programu??? No nie wierzę :shock: W moim przypadku to tylko 3500 pkt, ale jakby zależało od tego zaliczenie całego Accelerate i punkty dodatkowe to bym był mocno niepocieszony. Jest sposób by sprawdzić i udowodnić im że były to rezerwacje przez apkę?
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 31 Sty 2018 23:30 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Ja to zawsze screen z rezerwacji z wyświetlacza telefonu robię przy takich zadaniach.
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 03 Lut 2018 18:36 

niebieski
Hix to Nie jest HI.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 03 Lut 2018 19:13 

Widzę, że się zrobiło zamieszanie, więc (może?) dla odmiany uspokoję sytuację, faktycznie czasem warto poczekać i nie wciskać od razu panic button (tak jak ja) :mrgreen:

Załącznik:
APP.png
APP.png [ 11.96 KiB | Obejrzany 1934 razy ]
 Profil Relacje PM off
kacper451 lubi ten post.

#76 PostWysłany: 09 Lut 2018 12:02 

niebieski
-- 04 Lut 2018 20:06 --

Ja nie za bardzo mogę powiedzieć że w tym roku idzie im sprawnie, jeżeli chodzi o moje zadania. 18 stycznia nocowałem w Kijowie, 26 w Krakowie i zadania z accelerate nie zostały naliczone. Miałem zadanie noclegu w styczniu 2000 punktów. Z nastaniem lutego zadanie zniknęło z listy.

-- 09 Lut 2018 11:02 --

Aktualizuję informację. Nocleg w Krakowie zaliczony, ale w Kijowie Points & Cash zaliczony nie będzie. Powodem jest to, że rezerwację zrobiłem w grudniu, a według regulaminu rezerwacji należało dokonać od 1 stycznia.
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 21 Lut 2018 12:24 

srebrny
Holiday Inn Express na Poleczki za pół ceny, może komuś się przyda do zrobienia zadań z promocji.
https://www.hiex-wa.com/PL/WEEKEND_ZA_POL_CENY.html
Skorzystaj z atrakcyjnej oferty weekendowej ze zniżką 50% od cen dynamicznych “best flexible rates” publikowanych na stronie http://www.hiex-wa.com, na pokój dla jednej lub dwóch osób ze śniadaniem w formie bufetu w terminie: 09.03.2018 - 11.03.2018, minimalny czas pobytu: 2 noce.
 Profil Relacje PM off
bazx lubi ten post.

#78 PostWysłany: 25 Lut 2018 01:08 

złoty
krzysztof.ka napisał(a):
Nocleg w Krakowie zaliczony, ale w Kijowie Points & Cash zaliczony nie będzie. Powodem jest to, że rezerwację zrobiłem w grudniu, a według regulaminu rezerwacji należało dokonać od 1 stycznia.

Czy potwierdziłeś to z IHG? Wg regulaminu "booked via the official IHG® App and consumed between 1 January 2018 and 30 April 2018 (both dates inclusive)" - ja to rozumiem że zabukowane może być wcześniej a w tych datach musi być odbyty nocleg.

#79 PostWysłany: 25 Lut 2018 01:20 

niebieski
Dostałem oficjalną opdpowiedź i odmowę zaliczenia zadania. Dla mnie opis jest czytelny, powinienem zarezerwować nocleg po 1stycznia.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 12 Mar 2018 12:43 

srebrny
Czy u kogoś, w tej lub poprzednich edycjach, zaliczyło zadanie weekendowe (Stay x weekend(s), including a Saturday night and another night, and earn x bonus points) przy oddzielnych rezerwacjach każdej nocy, czyli oddzielnie sobota/niedziela + oddzielnie piątek/sobota lub niedziela/poniedziałek?
W warunkach jest jedynie:
A Saturday Stay is defined as any Stay with an unlimited number of nights having a Saturday night included within the Stay period.
A zarazem w Ogólnych T&C punkt 17-ty mówi:
A “Stay” is defined as one night or consecutive nights at the same hotel, regardless of frequency of check-in/check-out.
Zatem według mnie powinno zaliczyć przy oddzielnych rezerwacjach. Mam rację?
Support twierdzi, że nie (z automatu nie zaliczyło, bo jedna noc była pierwotnie uznana błędnie za non-qualifying stay).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 110 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość