Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 110 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 12 Mar 2018 15:37 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Masz wyraźnie napisane: "including a Saturday night and another night" Sobota plus dodatkowa noc, czyli dozwolony jeden pobyt składający się z piątku i soboty lub soboty i niedzieli

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#82 PostWysłany: 12 Mar 2018 16:23 

@Tulio

Nie mam takiego doświadczenia, ale - moim zdaniem - jeśli IHG zalicza taki układ (tj. dwie noce pod rząd zarezerwowane osobno) jako JEDEN "stay" (i słusznie), to - konsekwentnie - powinno zaliczyć też do Accelerate jako wykonanie zadania weekendowego. :roll:

No ale, i tu zła wiadomość, mogę wiedzieć to ja, możesz wiedzieć to Ty, a koniec końców zadecyduje ten, kto pociąga za wątpliwej jakości sznurki w dziale obsługi IHG. :mrgreen: Powodzenia!
 Profil Relacje PM off
Tulio lubi ten post.

#83 PostWysłany: 12 Mar 2018 16:34 

niebieski
Chciałem się z Wami podzielić ciekawostką. Dotąd myślałem (na podstawie doświadczenia poprzednich edycji), że w promocji Accelerate najpierw pojawia się informacja o stopniu realizacji zadania, a po osiągnięciu 100% punkty pojawiały się na koncie najczęściej do 3 dni.
A tu nagle niespodzianka, w tej edycji zdarza się, że jest odwrotnie, tj. najpierw pojawiły się punkty, a zielone kółeczka wciąż nieaktualne.

Załączniki:
ihg2.JPG
ihg2.JPG [ 31.4 KiB | Obejrzany 1928 razy ]
ihg1.JPG
ihg1.JPG [ 47.29 KiB | Obejrzany 1928 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 12 Mar 2018 19:28 

srebrny
Donut_Toosk napisał(a):
@Tulio

Nie mam takiego doświadczenia, ale - moim zdaniem - jeśli IHG zalicza taki układ (tj. dwie noce pod rząd zarezerwowane osobno) jako JEDEN "stay" (i słusznie), to - konsekwentnie - powinno zaliczyć też do Accelerate jako wykonanie zadania weekendowego. :roll:

No ale, i tu zła wiadomość, mogę wiedzieć to ja, możesz wiedzieć to Ty, a koniec końców zadecyduje ten, kto pociąga za wątpliwej jakości sznurki w dziale obsługi IHG. :mrgreen: Powodzenia!

Dokładnie. Póki co twierdzą, że racji nie mam. Jest w warunkach zadań, taka fraza na końcu, że w przypadku wątpliwości rozstrzygają jak im się podoba, więc jak nie będą chcieli, to mi tego nie uznają.
Moja sprawa jest o tyle złożona, że przy okazji walczę o zadanie Stay a Little Longer czy jakoś tam (4 noce pod rząd) i tam już w warunkach jest to bardziej jako jedna rezerwacja niż przy weekendowym pobycie.
W każdym bądź razie 2 razy support ambassadora (czyli nie Filipińczycy) odpisał negatywnie, a na kolejną moją odpowiedź, żeby przywołali swoje argumenty przyszła taka odpowiedź:
Foremost, please accept our apologies for any inconvenience this matter may have caused.
Please know that as a service-oriented company, we are taking your complaint seriously. We understand and appreciate that as a loyal customer, you think highly of our company and so it is our commitment to live up to the high standards of service you have grown accustomed to receive from us.
Your comments have been recorded and we have shared them with the management staff of the IHG Service Center, which will in turn pass them on to our corporate executives that make decisions pertaining to future enhancements of our program.
Thank you for your patience and kind understanding on this matter.

Czekam zatem spokojnie (uznanie moich racji i tak mi punktowo nic nie da, bo mam zrobić 2 weekendy, a to jest dopiero pierwszy).
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 21 Mar 2018 09:58 

niebieski
Zarezerwowałem przez Apkę IHG nocleg z bonusowymi punktami (1000p.) w HIX Warszawa, nocleg odbył się w ostatni weekend (17-18.03).

Miał on robić postęp w 3 zadaniach (noclegi do zrobienia (4), zadanie na nocleg z bonusowymi punktami (1) oraz rezerwacja przez apkę IHG (2).

Z postępów zadań widać go tylko w realizacji noclegów do zrobienia. Natomiast nie odnotowano postępu przy bonusowych punktach oraz rezerwacji przez apkę.

Dziwne że na dashboardzie widać postęp (i nocleg) w jednym zadaniu a nie widać w innych, pomimo że samo rozliczenie punktów za nocleg jest właściwe i widzę wzmiankę na koncie: RWCLB BONUS POINT PACKAGES 1,000 points.

Czy już reklamować czy jeszcze czekać?
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 21 Mar 2018 10:23 

srebrny
Zdecydowanie za wcześnie na reklamację, spławią Cię standardową formułką o 4-6 (6-8) tygodniach czy coś w tym stylu ...
W tej edycji sporo jest dziwnych rzeczy, niektórym punkty wpływają bez wcześniejszej aktualizacji na dashboardzie, czego do tej pory się nie spotykało.
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 21 Mar 2018 11:14 

W poprzednim Accelerate zadanie z apką mi nie weszło, po napisaniu im o tym problemie stwierdzili że sprawdzili i według nich rezerwacji przez apke nie robiłem. A ja wiem, że robiłem, ale nie byłem im w stanie tego udowodnić. Wygrali ze mną, zadanie niezaliczone.
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 21 Mar 2018 12:04 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
kacper451 napisał(a):
Nie pamiętam, czy można już klepać nocki do przyszłorocznego Accelerate, czy trzeba czekać do Nowego Roku??..........

gdanszczanka76 napisał(a):
@kacper451 Chodzi o termin pobytu ,nie kiedy zarezerwujesz .Bierz.
Jeżeli dokupujesz punkty przy rezerwacji hotelu ,to się zaliczy

No i się nie zaliczyło, przepychanka mailowa i muszę jeszcze jeden taki nocleg zrobić

Thank you for your e-mail. I hope you're doing well. So sorry for any inconvenience this matter may have caused.

I would like to clarify that the January 05 2018 stay will not count towards the Earn More, Faster offer as it was booked prior to the promotion period. It was booked last December 18 2017. Stays must be booked within promotion period to be eligible towards the offer.

Nonetheless, your February 17 2018 stay is eligible towards the said offer and you'll need 1 more qualifying stay to complete the offer.

I hope I was able to help. If you have any questions, just let us know and we’ll get in touch.
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 23 Mar 2018 08:08 

Jade ze znajomymi na wyjazd i bedziemy spac w IHG. Czy podanie mojego numeru karty IHG dla pozostalych uczestnikow pozwoli mi podwoic liczbe nocy wymagana w promocji Accelerate?
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 23 Mar 2018 09:11 

niebieski
Mam pytanie o zadania z zalacznika, czy ktos wie czy moga to byc dwa pobyty w tym samym hotelu HI czy musza byc to dwa rozne hotele? Lub moze samemu mial takie zadanie?

Załączniki:
11214630__20180323_081120.JPG
11214630__20180323_081120.JPG [ 8.77 KiB | Obejrzany 1637 razy ]

Ostatnio edytowany przez bad-ischler, 23 Mar 2018 09:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 23 Mar 2018 09:23 

platynowy
HIE Ci nie wejdzie, muszą być HI i to dwa rożne
 Profil Relacje PM off
invasion uważa post za pomocny.

#92 PostWysłany: 23 Mar 2018 09:31 

niebieski
Rzeczywiscie skrot zle napisalem, mialem na mysli HI. Dwa rozne, no szkoda.
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 26 Mar 2018 20:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Poraz pierwszy i mi wrzucili wreszcie realne zadania.
I tak trochę za późno się "obudziłem" bo widzę, że zadania można było robić od stycznia a i miałem kilka potrzeb hotelowych w ostatnim czasie ale jest jest szansa.

O ile to dobrze rozumiem muszę zrobić 3 (pojedzyńcze) noclegi w trzech różnych hotelach, różnej kategorii i mam 30000 punktów, tak? Ktoś bardziej doświadczony może potwierdzić?

Załączniki:
111.PNG
111.PNG [ 51.65 KiB | Obejrzany 1579 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 26 Mar 2018 21:05 

srebrny
Na to wygląda. Sprawdź jeszcze warunki tego zadania na "3 nights" bo tego nie pamiętam. Czy mogą być w 3 pobytach czy w jednym.
 Profil Relacje PM off
piotrek_89 lubi ten post.
piotrek_89 uważa post za pomocny.

#95 PostWysłany: 26 Mar 2018 21:08 
Awatar użytkownika

Loty: 307
Kilometry: 488 854
Krajów: 71 / 33.2%
niebieski
zgadza się.
instalacja apki + 3 x nocka za każdym razem w innej marce, z czego dwa razy stawka Your Rate.
Czyli np w Wawie po nocy w HI, HIX, IC.
piotrek_89 lubi ten post.
piotrek_89 uważa post za pomocny.

#96 PostWysłany: 26 Mar 2018 21:09 
Awatar użytkownika

niebieski
nie jest wyszególnione, że muszą to być 3 noclegi "pod rząd" więc chyba mogą być trzy oddzielne.
Ktoś jeszcze potwierdzi, kto miał podobne zadanie?

zoli napisał(a):
zgadza się.
instalacja apki + 3 x nocka za każdym razem w innej marce, z czego dwa razy stawka Your Rate.
Czyli np w Wawie po nocy w HI, HIX, IC.

A ta stawka "your rate" to rozumiem, że z tego przycisku "book now" mam rezerwować

Załączniki:
22.PNG
22.PNG [ 142.95 KiB | Obejrzany 1564 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 26 Mar 2018 21:41 

srebrny
Niekoniecznie z przycisku, wystarczy na stronie IHG lub w appce. Musisz wybrać stawki zaczynające się od YOUR RATE by IHG® Rewards Club
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 26 Mar 2018 22:41 

platynowy
Tu wrzucę, temat najbardziej aktualny.
Dodatkowe 2k za nocleg (max 10k), przed chwilą przyszło.
Sprawdźcie maile, nie wrzucam linka być może to oferta spersonalizowana.

Załącznik:
IHGa.jpg
IHGa.jpg [ 194.27 KiB | Obejrzany 1511 razy ]
 Profil Relacje PM off
invasion uważa post za pomocny.

#99 PostWysłany: 27 Mar 2018 00:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak sie zastanawiam czy to się jeszcze opłaca.
Chyba te wszystkie zabawy z programami milowymi powoli się kończą.
Znalzałem trzy noclegi, które w jakimś stopniu są mi mniej lub bardziej potrzebne i kosztowały by mnie w sumie 174€ w zamian za to otrzymałbym 30000 punktów ale wychodzi na to, że to daje jeden nocleg w jakimś porządniejszym hotelu (ale też bez wodotrysków). W alternatywie mogę znaleźć inne hotele wydając połowę i mając zaoszczędzone te 87€ na "darmowy nocleg"
Tak się podjarałem, że wreszcie zadania możliwe do wykonania ale chyba jednak pasuję....
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 29 Mar 2018 22:32 

Loty: 426
Kilometry: 508 862
Krajów: 58 / 27.1%
niebieski
Ciekawe jakie są kryteria przydzielania zadań; ja zawsze mam mniej-więcej takie same, z czego zawsze robię trzy wyboldowane
1. 2,000 Stay Once Get 2,000 bonus points
2. 36,000 Get closer to the rewards you want when you stay 18 night(s) and earn 36,000 bonus points.
3. 3,200 Stay at 2 Holiday Inn® hotel(s)—including Holiday Inn Resort® and Holiday Inn Club Vacations®—and earn 3,200 bonus points.
4. 3,200 Book 2 stay(s) with the IHG® App and earn 3,200 bonus points.
5. 2,500 Stay 2 time(s) using your corporate rate and earn 2,500 bonus points. Stays booked through your corporate portal count toward the promotion.
6. 6,600 Earn 6,600 bonus points when you book 1 Bonus Points Package stay(s) and get to your next reward faster.
7. 1,000 You earned your points, now use them! Redeem your points for anything, from a digital download to a Reward Night, and you’ll earn 1,000 bonus points.
8. 9,000 Complete 6 of the 7 offers and earn (an additional) 9,000 bonus points
9. 2,000 Stay once in January and get 2,000 bonus points
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 110 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość